Enemy at the Gates

Enemy at the Gates (2001)

A battle between two nations became a conflict between two men.

discussie

68 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Languh

Avatar

Ja maar een uurtje voor een film van ruim 2 x zo lang

wiers

Avatar

Hij staat aangekondigd van 23.00 tot 00.05
Flink geknipt dan.

Razayel

Avatar

" Synopsis: Vassili Zaitzev is een Russische sluipschutter die tijdens de Slag om Stalingrad in de Tweede Wereldoorlog honderd Duitsers vermoordde. Hij wordt door zijn officier gebruikt als propaganda, maar worden beide verliefd op dezelfde vrouw. "

Deze Synopsis is inaccuraat. Verbeter deze! Hij vermoordde niet 100 duitsers, maar iets tegen de 240 duitsers

moviemaster2007

Avatar

Prachtige film niks mis mee een van de aller mooiste oorlog films ooit gemaakt alleen zitten er stukken in dat nooit kan maar ja boeien

gewoon mooie film
het is het waard om daar een avondje voor uit te trekken .


laterrrrrrrrr.. :P

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

De film komt nog geen eens in de beurt van het boek omdat ze de orginel verhaallijn niet aanhouden, nee beetje romantische shit ertussendoor...het boek gaat puur over HOE de sniper te werk ging die tijd tot bijna in de details.

Geschreven door David L. Robbins. Het gaat om De rattenoorlog - of in het Engels: War of the Rats. Oftewel: de slag om Stalingrad.

Echt een aanrader!!!

Filmfreak Leo

Avatar

Als het je om oorlog en stalingrad gaat, koop dan 'stalingrad' (uit 1993). Keiharde film. Gevecht na gevecht bevind je je tussen de troepen. Zoek je een liefdesverhaaltje en wat blabla pang pang bla bla, kijk dan deze film.

Filmp@ssie

Avatar

Gezien de reacties ga ik zeker kijken.

Remkoo7

Avatar

Eén van mijn favo films. Alleen moet je wel even in de context oorlog komen, maar dat lukt wel deze dagen.

Klefbeer

Avatar

Ik vond dit weldegelijk een erg goede film. Maar dat totaal ongeloofwaardige liefdesverhaal, wat nu eenmaal standaard in een film van dit formaat moet zitten (je moet je vrouw/vriendin ook mee kunnen nemen naar de bios ;) ), verpest het ook voor mij wel enigszins. Wat mij betreft had men het er beter helemaal uit kunnen laten.

*Tommy!*

Avatar

Cee van Lleef "Deze film is mij bijzonder tegengevallen. Had er hoge verwachtingen van, maar op een aantal scènes na vond ik hem slaapverwekkend. Vooral het verbinden van een van de meest gruwelijke veldslagen uit de wereldgeschiedenis aan een liefdesverhaal viel bij mij erg slecht."


Helemaal mee eens...

Had veel over de film gehoord, allemaal goede dingen, maar dat liefdes verhaal is zoooo saai, ik haat dat echt in oorlogs films.

En ik vind het einde ook een beetje zwak hoor.

Cee van Lleef

Avatar

Deze film is mij bijzonder tegengevallen. Had er hoge verwachtingen van, maar op een aantal scènes na vond ik hem slaapverwekkend. Vooral het verbinden van een van de meest gruwelijke veldslagen uit de wereldgeschiedenis aan een liefdesverhaal viel bij mij erg slecht.

OJJVZ

Avatar

Erg vette film :D was Cker moeite van opblijven waard
wat ik t leuke vond aan deze film... Normaal zie je een WOII film vanuit t standpunt van americanen tegen de duitsers.. Nu zag je t standpunt van 1 Russiche sniper tegen de duitsers zegmaar. :Y:W

Ann McDunn

Avatar

Prima film! De Europeanen laten wel degelijk zien dat ze een goede oorlogsfilm kunnen maken. En het kat en muis spelletje van Vassili en majoor König is geweldig.

Keyser Söze

Avatar

Ann McDunn "Mij lijkt het wat beschrijvingen betreft best wel een goede oorlogsfilm, het kunnen niet allemaal Saving Private Ryan's zijn, maar dat hoeft ook niet, ik ben er nu wel benieuwd naar."

Het is ook een Europese film, zo nu en dan wil Europa ook eens laten zien dat met een groter budget ze dezelfde groot opgezette oorlogsdrama's kunnen maken als hollywood, Enemy at the gates begint net als Saving Private Ryan erg sterk (alleen niet zo goed natuurlijk) om daarna beetje in te zakken maar niet ten koste van de film want de rest blijft ook supergoed.

harryzagby

Avatar

Ik vond em erg mooi.. Goed dat eens een andere invalshoek gekozen is dan de Amerikaanse held die Europa te hulp schiet! jmmr alleen dattie twee weken geleden ook al op tv was..

Ann McDunn

Avatar

Mij lijkt het wat beschrijvingen betreft best wel een goede oorlogsfilm, het kunnen niet allemaal Saving Private Ryan's zijn, maar dat hoeft ook niet, ik ben er nu wel benieuwd naar.

martijn

Avatar

Inderdaad, een beauty. heb hem nu al drie keer gezien en ga vanavond zeker weer kijken. Persoonlijk vind ik deze zelfs stukken beter dan saving private Ryan.

jeehaa

Avatar

Zeer mooie film met aardig geromantiseerd verhaal. Muziek is prachtig. Zoals eerder genoemd hierboven staat de film wat in de schaduw van grotere projecten als Saving Private Ryan etc. echter ik ben van mening dat het een waardige tegen/mede hanger is

Stok

Avatar

Nog maar eens proberen. De vorige keer ben ik in slaap gevallen, en heb ik een groot deel van de film gemist (kwam niet door de film trouwens).

Webjoker

Avatar

De eerste scène is prachtig. Ik geef al snel spoilers weg daarom laat ik het hierbij: als je andere films vanavond vroegtijdig afgelopen zijn en je gaat niet uit amar wil ook niet naar bed: kijk dan (in ieder geval de eerste scène van) deze film!

2004

Avatar

CAGE "Weet niet waarom ik hem wel zo bijzonder vind. Het heeft gewoon heel wat indruk bij me achtergelaten."
Ik weet ook niet helemaal waarom maar ik vond 'm erg goed! Mooie beelden en goed uitgewerkte karakters. Heeft ook bij mij heel wat indruk achtergelaten Smiley face

Jolan

Avatar

Heb hem nog nooit gezien en was best onder de indruk. Mooie beelden en je wordt snel meegrtrokken in de film.

Zeker een aanrader, maar nu ga ik pitten :P

Was overigens het opblijven meer dan waard !

nokid

Avatar

Ziet er best mooi uit, maar verder niets bijzonders, dus BIJ LANGE NA geen Apocalypse now.

KW

Avatar

Leuke film! Alleen het einde vind ik zwaar slecht. Dat ze bij wijze van afstand elkaar de hand kunnen schudden. Slaat nergens op :|! Gewoon bij het snipen houden.

Jehl

Avatar

Soap "Niets bijzonders, maar wel leuk om te zien. Vooral dat scene waar die gids van Zaitsev tijdens een sprong op zn kop wordt geschoten. Goed naar z'n gezichtsuitdrukking kijken, hehe."


op zijn kop nog wel :?
sjeetje doe zoiets tussen [spoiler] blaat [/ spoiler]

Jehl

Avatar

Dubbol.

Mirel

Avatar

Soap "Niets bijzonders, maar wel leuk om te zien. Vooral dat scene waar die gids van Zaitsev tijdens een sprong op zn kop wordt geschoten. Goed naar z'n gezichtsuitdrukking kijken, hehe."


spoiler!

stoutert

GiLuX

Avatar

Niet spectaculair maar desalnietemin een prima oorlogs filmpje.

Soap

Avatar

Niets bijzonders, maar wel leuk om te zien. Vooral dat scene waar die gids van Zaitsev tijdens een sprong op zn kop wordt geschoten. Goed naar z'n gezichtsuitdrukking kijken, hehe.

RiFF

Avatar

Wel grappig, vooral het begin. Rest is niet zo boeiend.

ash_

Avatar

Begint goed, maar wordt daarna snel steeds saaier. En dat hele liefdesverhaal kon me gestolen. Wel mooie plaatjes.

[rating 2.5]

Tsjeard

Avatar

Ja toffe film. Hoe heet die game ook weer waarbij je die aanvalsscene in Stalingrad zelf ook kan spelen, call of duty zeker, of was 't een andere?

Remkoo7

Avatar

Fantastische film.

Metsada

Avatar

Gewoon een erg gave WWII film met heel wat beroemde scenes. Gewoon kijken.

n0rax

Avatar

Idd , was het zekerz waard om te kijken vooral met die sluipschutter acties Smiley face

flip

Avatar

Geweldige film met een scherpshutters, alleen daarom moet hem eigenlijk al kijken.

cezy

Avatar

Eindbaas zei dat er niet veel Oostfront WO2 films zijn, maar er zijn er wel Joegoslavische films van WO2 maar die worden niet hier uitgezonden, helaas, er zijn er wel paar goeie.

donquichot

Avatar

nokid "[2,5] is ook wel genoeg"

nokid

Avatar

[2,5] is ook wel genoeg

emperor

Avatar

mistelhensz "klinkt als een goede oologsfilm :+"

Dat is het ook hoor,wees gerust.
[rating 4]
prachtige beelden..mooie actieopnames!

emperor

Avatar

Prachtige sniper actie...goede situatieschets van de oorlog...ook het commando van de russen om hun eigen mensen neer te maaien komt erg authentiek over.

mistelhensz

Avatar

Klinkt als een goede oologsfilm :+

Bukowski

Avatar

RiFF "... De film geeft een net zo precieze afbeelding weer van het Oostfront als Private Ryan dat deed met het Westfront."
Waar baseer je je op, was jij erbij dan?

Colonel_Kurz

Avatar

Gotenks "deze film is master P ala GT from ta Z aka CoD"
Erhm... spreek je ook Nederlands?

Gotenks

Avatar

Deze film is master P ala GT from ta Z aka CoD

RiFF

Avatar

Deze film is vrij goed, vooral het stuk waar ze gaan liggen krikken tussen al die slapende mensen ;D

Het begin is zonder meer de climax van de film. De film geeft een net zo precieze afbeelding weer van het Oostfront als Private Ryan dat deed met het Westfront. Naarmate hij vordert wordt hij ook saaier. Maar toch zeker de moeite waard om te kijken!

[rating 4]

Kesse

Avatar

Schaam me kapot... dacht alle goede oorlogsfilms gezien te hebben kijk ik nu net net5 zie ik deze film.. jammergenoeg ben ik niet thuis, OPNEMEN DUZZ!!!

CAGE

Avatar

Heb niet veel toe te voegen aan de reacties voor deze film. Gewoon zeker de moeite waard om het te bekijken. Een van mijn persoonlijke favoriete oorlogfilms is denk ik wel Full Metal Jacket. Deze is net niet zo goed maar ook zeker niet minder te noemen. Een toppertje met ook nog Jude Law als hoofdrol! Kan bijna niet missen.:+

spiderhouse

Avatar

Nog niet gezien wil em zeker kijken.

kennjet

Avatar

1 woord :::::::> GRANDIOOS !!!
:B

rvg1983

Avatar

Is hele gave film Smiley face
nog nie zo heel vaak gezien. Denk ook maar eens op dvd kopen :P
[rating 4]

KW

Avatar

Deze moet ik niet vergeten om te kijken!

Eindbaas

Avatar

Afgezien van het feit dat ze geen Russische praten vind ik de film erg goed met goede geluidseffecten.
Jammer dat er zo weinig films zijn over het Oostfront in WO2.

Was er in deze film ook niet een scene waarin je zo'n Stalinorgel in werking ziet? >Smiley face

[4]

oT

Avatar

Coole film. T+)
Niet de standaard W.O. II verhaal. Nu bekijk je de situatie ook is vanuit de Sovjets en word je meegesleept in het verhaal van een sluipschutter. Prachtige acteerwerk van Jude Law en Ed Harris btw! :W
[rating 4]

Pieternel

Avatar

is bbc, bbc world :?
met nieuws enzo of moet ik verder zoeken :|

Gewoon BBC1, zonder reclame o.i.d.

tha-koot

Avatar

Is bbc, bbc world :?
met nieuws enzo of moet ik verder zoeken :|

Memento

Avatar

Leuke, originele oorlogsfilm. De lovestory maakt het allemaal weer wat minder.

okkie-man

Avatar

Deze film behoord tot 1 van mijn favorite films :E

JaRoen

Avatar

Goed filmpje ...zeker omdat satlingrad zo goed word uitgebeeld

Athlon_2o0o

Avatar

Rule-film! En nog waar gebeurd ook... Smiley face

basseh

Avatar

Ik vond dit echt een hele goede film. Zie je ook eens de russische kant van het verhaal... maar naarmate de film vordert wordt hij inderdaad minder. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal... dat maakt het altijd nog net iets indrukwekkender Smiley face

Dat liefdesverhaal er tussendoor maakt de situatie juist wat complexer... anders was het gewoon een film geweest waarin een kerel continue van veraf moffen afschiet.

tyler durden

Avatar

Prima film !. geen hoogvlieger ,maar zeker onderhoudend!..
[rating 3.5]

Almar

Avatar

Vooral die bombardementen als ie in dat gebouw zit zijn erg mooi...
Goede film :+

deirdre

Avatar

Ik hou niet zo van oorlogfilms, maar vond dit toch 1 van de beteren!!

Tycoon

Avatar

Een van mijn favoriete oorlogfilms!
[rating 4]
Ze hadden alleen die liefdesscenes er uit moeten laten

Zeurdoos

Avatar

Hele aardige film! Vooral aan het begin erg mooi, maar aan het eind word ie een beetje saaier. De scene met de tijdens bombardementen getimede sluipschutter acties vind ik persoonlijk een van de hoogtepunten van deze film!

-Zeur-

[rating 3.5]