Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
bioscoop release

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

The Saga Begins May 19th

discussie

74 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Op zich wel erg leuke film....Zit goed in elkaar, heeft zo zijn actie en heeft veel goede acteurs.

cijfer
7/10

Hoiii

Avatar

Laat ik voor de eerste keer eens een star wars film kijken.

Thyplosion

Avatar

De slechtste van allemaal. Een irritant kind, Jar Jar en een plot van drie keer niks. Maar wat een geweldige actiescenes.6.5/10

Steve-O

Avatar

benjamin "Eén van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Heel even kreeg ik het idee dat Darth Maul een interessant personage was, maar die was compleet ondergeschikt aan eindeloos geleuter over de jonge Anakin. Voor de rest heb ik gewoon een zwakke kinderfilm gezien, waarin een kindje een race wint tegen volwassen tegenstanders en een debiele Jar Jar Binks voor humor moet zorgen. Afvoeren, die handel (daarmee bedoel ik vooral Lucas)"

Bijna helemaal met je eens, slechtse film was het zeker niet en ik vond hem stieken nog best leuk. Die andere StarWars films zijn wel beter/leuker:9
Deze krijgt van mij een 7.

Lord Voldemort

Avatar

GREAT gevechtsfilm fan "het eerste deel heb ik over het algemeen altijd wel leuk gevonden
goede gevechten en de personages ook redelijk vooral

... death mol vindt ik geniaal maar ja zit er maarr 1 deel in e

8/10"


Death mol? :X
Bedoel je soms Darth Maul? Gij heiden!

swompie

Avatar

Prima film met erg goede special effects en veel actiescenes.

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Het eerste deel heb ik over het algemeen altijd wel leuk gevonden
goede gevechten en de personages ook redelijk vooral

... death mol vindt ik geniaal maar ja zit er maarr 1 deel in e

8/10

Flip_Flipperkast

Avatar

De oude delen zijn natuurlijk de beste maar deze zijn zeker wel de moeite waard als je Star Wars een warm hart toe draagt.
Zal hem wel weer gaan kijken voor de zoveelste keer al is het alleen maar voor de schitterende muziek in de film.

Thiver

Avatar

Jusjuh "Maar het is aan de andere kant wél een beetje logisch. Anakin ís niet geboren als 20-jarige. Hij was jong. De reden dat de oude trilogie gene kinderfilm leek, was omdat er geen kinderen inzaten."

Ik denk dat dat een vergissing is. Ja, kinderfilms worden doorgaans bevolkt door kinderen, maar het is niet zo dat films met kinderen ook direct kinderfilms zijn. Neem Aliens, daar loopt een meisje in rond van ongeveer vijf jaar... de film is echter niet bepaald geschikt voor meisjes van vijf. George Lucas had van The Phantom Menace best een volwassen film kunnen, ondanks de aanwezigheid van de 9-jarige Anakin. Gewoon minder kinderachtige grappen (dus meteen Jar Jar eruit, of anders gewoon flink kortgehouden) en een Anakin die een stuk minder lief is. Natuurlijk is het moeilijk om de overstap van een normaal jochie naar Darth Vader geloofwaardig te brengen (daarom vinden veel mensen het nu ook niet geslaagd), maar George Lucas maakt het zich wel op deze manier wel enorm moeilijk. Het was een stuk praktischer geweest als Lucas te werk was gegaan zoals J.K. Rowling in het zesde Harry Potter-boek. Daarin zien we een 11-jarige Voldemort. Geen grote, gemene machtswellusteling maar wel een jongen met tekortkomingen en iets te veel ambities. Door een personage op deze manier neer te zetten neem je als verteller een goede voorsprong in plaats van de vertraging die Lucas in deze film inbouwt. Kortom: Lucas had in deze film een interessant (maar niet heilig) personage van negen jaar moeten laten rondlopen, maar de film niet moeten richten op een doelgroep van dezelfde leeftijd.

Jusjuh

Avatar

Thiver "Het is ook hetgene wat mij erg aanspreekt; politiek gekonkel levert altijd interessante cinema op. In een interview moest George Lucas eens kiezen voor de oude of de nieuwe trilogie, en hij koos voor de nieuwe vanwege het politieke aspect. En het zit ook best goed in elkaar qua verhaal, maar Lucas maakt één gruwelijke fout: hij kiest niet voor een bepaald publiek en daardoor raakt de film uit balans. Met The Phantom Menace zet hij een redelijk ingewikkeld heelal neer en tegelijk maakt hij een kinderfilm. Ik had met mijn negentien jaar af en toe wel wat moeite om het hele politieke systeem te doorgronden, maar alle kinderachtige actie en humor kon ik niet echt waarderen. En dan valt je film dus tussen wal en schip. Kinderen van tien zullen maar de helft begrijpen en (half)volwassenen zitten zich een groot deel van de tijd te ergeren."
Daar heb je wel gelijk in. Maar het is aan de andere kant wél een beetje logisch. Anakin ís niet geboren als 20-jarige. Hij was jong. De reden dat de oude trilogie gene kinderfilm leek, was omdat er geen kinderen inzaten. Deze film is qua film net zo 'kinderlijk' als de oude, alleen hebben we nu Anakin. Naar mijn idee is de énige echte fout die er is gemaakt Jar Jar Binks.

Jusjuh

Avatar

Dubbelpost

Thiver

Avatar

Jusjuh "De complexiteit. Waar dit ophoud bij een klein gesprekje in de deathstar's, heeft de nieuwe trilogie een heel bestuur, een hele planeet, een heel gezag. De kleine details zijn geweldig uitgewerkt. En dat heeft absoluut wat. Deze wereld ademt, en is veel minder 'a galaxy far, far away', maar veel meer een échte wereld. En dat vind ik prachtig."

Het is ook hetgene wat mij erg aanspreekt; politiek gekonkel levert altijd interessante cinema op. In een interview moest George Lucas eens kiezen voor de oude of de nieuwe trilogie, en hij koos voor de nieuwe vanwege het politieke aspect. En het zit ook best goed in elkaar qua verhaal, maar Lucas maakt één gruwelijke fout: hij kiest niet voor een bepaald publiek en daardoor raakt de film uit balans. Met The Phantom Menace zet hij een redelijk ingewikkeld heelal neer en tegelijk maakt hij een kinderfilm. Ik had met mijn negentien jaar af en toe wel wat moeite om het hele politieke systeem te doorgronden, maar alle kinderachtige actie en humor kon ik niet echt waarderen. En dan valt je film dus tussen wal en schip. Kinderen van tien zullen maar de helft begrijpen en (half)volwassenen zitten zich een groot deel van de tijd te ergeren.

Thiver

Avatar

Quistnix "De eerste Dark Jedi werden van de jedi-planeten verbannen en vluchtten naar de planeet waar de Sith woonden. Over de vele jaren mengden de culturen van de Sith en Dark Jedi tot de Sith die we nu kennen"

En de huidige Sith? Zijn dat vooral ex-Jedi? Bij Palpatine (Darth Sidious) is dat niet zo, maar bij Dooku (Darth Tyranus) en Anakin (Darth Vader) wel. De herkomst van Darth Maul is echter onbekend...

Jedimaster

Avatar

Quistnix "[nerdmodus]
De Sith (het meervoud van Sith is ook gewoon Sith, en het meervoud van Jedi is Jedi. Geen -s er achter dus) waren een ras wat nu is uitgestorven. De eerste Dark Jedi werden van de jedi-planeten verbannen en vluchtten naar de planeet waar de Sith woonden. Over de vele jaren mengden de culturen van de Sith en Dark Jedi tot de Sith die we nu kennen"
Correct

Quistnix

Avatar

[nerdmodus]
De Sith (het meervoud van Sith is ook gewoon Sith, en het meervoud van Jedi is Jedi. Geen -s er achter dus) waren een ras wat nu is uitgestorven. De eerste Dark Jedi werden van de jedi-planeten verbannen en vluchtten naar de planeet waar de Sith woonden. Over de vele jaren mengden de culturen van de Sith en Dark Jedi tot de Sith die we nu kennen

Darthmar

Avatar

Uitleg over de Sith. Eens waren er duizenden siths die samen regeerde over het universum alleen vochten zij onderling ook. Hierdoor konden de Jedi's de orde herstellen. De Siths komen voort uit de Jedi's. De eerste Siths waren Jedi's die de donkere kant kozen. Na de nederlaag van de Sith wordt de republiek opgericht.

hettar

Avatar

?? Hebben ze op RTL5 nou het ongeveer belangrijkste stuk uit de film geknipt?? Of lette ik niet goed op..

Thiver

Avatar

Spider-fan "Dooku was de leerling van Yoda."

Dat was hij toen hij in opleiding was als Jedi. Maar eenmaal afgestudeerd heeft hij weinig meer met Joda te maken. Toen hij werd benaderd door Darth Sidious, werd hij zijn (Sith-)leerling.

Spider-fan "Zijn echte naam is Darth Tyrranus."

Dat lijkt me sterk. Volgens mij krijg je je Sith-naam (Darth etc.) pas wanneer je een Sith bent geworden...

Spider-fan

Avatar

Thiver "Volgens mij zou dat niet werken, want Darth Sidious heeft dan een nieuwe leerling gevonden (Dooku). Volgens mij hebben Sith net als de Jedi maar één leerling tegelijk."


Dooku was de leerling van Yoda. Alleen hij heeft voor de Dark Side gekozen. Hij werkt samen met Sidious, omdat hij ook een Sith is, volgens mij. Zijn echte naam is Darth Tyrranus.

Thiver

Avatar

Qaizer "...en een bad-ass bad-ass; Darth Maul. Beetje jammer alleen dat ie d'r zo snel dood is, hadden ze best kunnen recyclen voor Episode 2."

Volgens mij zou dat niet werken, want Darth Sidious heeft dan een nieuwe leerling gevonden (Dooku). Volgens mij hebben Sith net als de Jedi maar één leerling tegelijk.

Spider-fan

Avatar

Jusjuh "Castle heeft gelijk, ik herken het ook niet zo.

Beetje vreemd, maar toch, dit is jeugdsentiment voor mij. Ik vond dit práchtig, en had dus totaal geen problemen met heel deze film. Eigenlijk nog steeds maar erg weinig.
De muziek is prachtig, de actie super, en de spanning te proeven. De dialogen en personages blijven Star Wars. En ja, dat is een manier van iets bekritiseren."


Ik heb de heftige kritiek ook nooit zo begrepen. Ja, ze zijn anders dan de oude films. Ja, misschien zijn die oudere iets beter.
Maar dan nog staat het qua spektakel en visuele fantasie mijlenver boven de meeste sci-fi films.

Obi-Wan en Qui Gon vechten gewoon op Tatooine met Darth Maul in de film. Dit is vlak voor ze naar Coruscant vertrekken.

Edit: mmm, ik snap de verwarring rond de foto niet helemaal...
O wacht, jullie bedoelen dat het nooit echt tot een lightsabre-gevecht komt.

Filmp@ssie

Avatar

OOOH JAKKES.
Weer zo'n knullig sci-fi van George Lucas die als iets gekker kan een serie Starwar films waarin alles van voren naar achteren wordt verteld.

May the Force be with you !!!!!!!!!!!!!!

jeffie

Avatar

Ik vindt deze film beter dan Attack of the Clones. Maar Revenge Of The Sith is toch de beste film van de nieuwe trilogie. Maar het allerbeste deel is en blijft The Empire Strikes Back

Michaell

Avatar

Deze scene hoort helemaal niet in de film. Het is gewoon een foto genomen toen ze aan het filmen waren in Tunesië en later bewerkt (lighsabers).

Beetje vreemd, maar toch, dit is jeugdsentiment voor mij. Ik vond dit práchtig, en had dus totaal geen problemen met heel deze film. Eigenlijk nog steeds maar erg weinig.
De muziek is prachtig, de actie super, en de spanning te proeven. De dialogen en personages blijven Star Wars. En ja, dat is een manier van iets bekritiseren.

Helemaal mee eens. T+)

spock

Avatar

Frank Castle "Sowieso een rare foto. Volgens mij vochten Obi-Wan en Maul nooit op tatooine. is dit van een gedelete scene ofzo?? weet iemand hier wat meer van??"

Nee dit hoort gewoon in de film

Jusjuh

Avatar

Castle heeft gelijk, ik herken het ook niet zo.

Beetje vreemd, maar toch, dit is jeugdsentiment voor mij. Ik vond dit práchtig, en had dus totaal geen problemen met heel deze film. Eigenlijk nog steeds maar erg weinig.
De muziek is prachtig, de actie super, en de spanning te proeven. De dialogen en personages blijven Star Wars. En ja, dat is een manier van iets bekritiseren.

Frank Castle

Avatar

Sowieso een rare foto. Volgens mij vochten Obi-Wan en Maul nooit op tatooine. is dit van een gedelete scene ofzo?? weet iemand hier wat meer van??

hettar

Avatar

*ben het 90% met Ravaged eens*
De resterende 10% is een minder enthousiasme voor deel 3, hoewel die inderdaad beter blijft dan 1 en 2.
Maar het is in ieder geval erg jammer dat de sfeer van 4/5/6 in deze episode I nauwelijks terug te vinden is.. dan kun je beter wachten tot Serenity op tv komt.

edit: wat een apart shot hierboven, net alsof ze aan het volksdansen zijn of zo Smiley face

Michaell

Avatar

Achja, StarWars blijft toch StarWars en voor de een heeft een heel belangrijke betekenis en voor de ander niet. Ik vind het eigenlijk nog steeds mooi.

Hans Olo

Avatar

In mijn herinnering viel het gebruik van CGI wel mee, maar bij het toevallig aanzetten van Episode I zojuist dacht ik even (2 seconden) naar de reclame van een nieuw computerspel te zitten kijken... Lucas' cgi-festijn kan niet iedereen plezieren...

paco

Avatar

Ja als je niks anders te doen hebt dan teevee kijke dan is het weer niks vanavond tot 22:00 tenminste, want dan komt er een mooi Koreaanse actie/oorlog/en wat al niet-drama op MTV Smiley face

Masemium

Avatar

He, bahhhh niet wéér deze film. Weer even snel de massa hypen voor de nieuwe film, hum ? Als ik dit cgi-circus nog 1 keer zie, til ik mijn rok op en ... gilllennnn maarrrrr. Bah bah, in die matige Wild Wild West ook geen zin, nee wordt lekker hele avond aan mijn AMD wroeten :(

-HellHawk-

Avatar

X'D Bosmans

Trouwens, het zou de domste stelling die je ooit gelezen had moeten zijn, niet gehoord.

Birdarcade

Avatar

Ik vind dit dus echt een briljante film.
Heel verzorgd, waanzinnig creatief... Een dikke 8
Ware het niet dat ik de Pitt - Harrison film nog niet, en deze al vaak gezien heb, keek ik.
Ik heb echt wel zin om te kijken, ik zet hem toch maar op. Switch ik ff om 21.15, en als die andere film niks is zap ik gewoon weer terug hehe

goaskalice

Avatar

hoe nieuwer de films van starwars zijn hoe mooi natuurlijk


Dat is de domste uitspraak die ik ooit heb gehoord. Daarbij is ie noch kwa spelling noch grammaticaal correct.

13badman

Avatar

Hoe nieuwer de films van starwars zijn hoe mooi natuurlijk:E

goaskalice

Avatar

I [rating 2]
II [rating 1]
III op hoop van zegen beter dan I en II
IV [rating 3.5]
V [rating 4]
VI [rating 3]

Michaell

Avatar

En THX1138, nog nooit gezien maar kwil hem wel heel graag zien. :Y

Swampman

Avatar

Toch is "American Graffiti" echt de beste film die Lucas ooit gemaakt heeft. :Y

(#25/7)

Avatar

In welke zaten die irritante ewoks? haal daarbij 1 hele punt van de score af...

1: 3.5
2: 2.5
3: -
4: 5
5: 5
6: 5

mickvh

Avatar

I [rating 3]
II [rating 4]
III ???
IV [rating 4.5]
V [rating 5]
VI [rating 4]

Jehl

Avatar

Grrr eindelijk :9

ASHWIN102

Avatar

I [rating 1]
II [rating 2]
III [rating 3]
IV [rating 3,5]
V [rating 4]
VI [rating 5]

WoUtoMatiC

Avatar

De mooiste is gewoon The Empire Strikes Back.

I [rating 3]
II [rating 2]
III who knows
IV [rating 4]
V [rating 5]
VI [rating 3.5]

slimshadyGZ

Avatar

Wacht deel 3 maar af! die wordt de mooiste van allemaal (denk ik) kijk de trailers maar op www.starwars.com Smiley face

Awas Iku Setan

Avatar

Pieternel "Volgens mij zit je gewoon te fokken... straks probeer je ons nog wijs te maken dan Sinterklaas niet bestaat. }:"
.....Neennnn....Maarreee.....Sinterklaas....bestaat...wel....hahahahahaha

mickvh

Avatar

ass89 "deze is cool 8-) vooral dat beest wat meeloopt (naam:?) dies lachwekkend :E"
Je bedoelt Jar Jar. Ja hè, die is lachwekkend saai, zeg.:Z
Alleen de lightsaber gevechten zijn cool in deze film.

Pieternel

Avatar

Awas Iku Setan "Heeeeee....het zijn geen Light sables...mensen...het zijn gewoon.....gekleurde TL- buizen uit Praxis ...HAHAHAHAH.....gewoon lekker genieten.....May the Force be with you ..."
Volgens mij zit je gewoon te fokken... straks probeer je ons nog wijs te maken dan Sinterklaas niet bestaat. }:

ass89

Avatar

Deze is cool 8-) vooral dat beest wat meeloopt (naam:?) dies lachwekkend :E

Michaell

Avatar

StarWars is historisch !!! En zal het ook altijd blijven. Of iemand het nou leuk vind of niet. :W

Awas Iku Setan

Avatar

Heeeeee....het zijn geen Light sables...mensen...het zijn gewoon.....gekleurde TL- buizen uit Praxis ...HAHAHAHAH.....gewoon lekker genieten.....May the Force be with you ...

Keyser Söze

Avatar

LordOgre "
Yoda hoort gewoon een pop te zijn, niet zo'n stom computergemaakt figuur...

Zucht en laat ik dan maar niet beginnen over Jar-Jar...

maar ik denk dat ik deel 3 toch maar helemaal ga skippen"


yoda was een in meeste scenes een pop in deze film, als je making of eens ziet.
jar jar........ja ok, die mag George Lucas er helemaal eruit knippen in S.E.

en wedden dat je deel 3 toch gaat kijken Smiley face

Duder

Avatar

Nog ff een kleine opmerking over de zogenaamde goede lightsabergevechten in deze film, ik vind ze nl echt sfeerloos. Gewoon verstand op nul en maar erop los hakken (met een doofstomme Darth Maul). Dan zie ik liever een "saai" lightsabergevecht met opmerkingen van Darth Vader als, "obi-wan had taught you well" en "the circle is now complete"...

Hans

Avatar

Mister Pink "Ik vond hem meer op een hondsdol groen konijn lijken."
Jazz Jack Rabbit? :E

Mister Pink

Avatar

de anomalie "The Phantom Menace is nog enigszins geloofwaardig, in tegenstelling tot zijn opvolger, waarin Yoda zich ineens ontpopt als krijgsheer met het commando over hele legers, of als Ninjaturtle die als een bal in een flipperkast rond zijn opponent stuitert."


Ik vond hem meer op een hondsdol groen konijn lijken.

Sith Warrior

Avatar

Hmm nou dan heb ik toch hele andere films gezien, vooral 2 vond ik geweldig met yoda die even laat zien waarom die master jedi is Smiley face

En 1 vond ik wel de minste goede van de starwars films, maar zelfs dan blijft het een goede film Smiley face

Marlous

Avatar

Ben het met de meeste mensen hier eens...

Deel 1 was echt helemaal niet....

George Lucas had het gewoon bij de 3 films moeten houden.
in principe heb ik in deel 1 en 2 nog niet echt iets verrassends gezien, waarvan ik dacht, ja dit deel had er echt moeten komen....NU wordt het duidelijk...

Dus jammer....

vanB

Avatar

Alleen Natalie Portman is de moeite waard, de rest is kinderachtige bagger!

pieters

Avatar

Toch ga ik hem vanavond weer kijken

ruben

Avatar

LordOgre "Gelukkig is de totale film nog net iets beter dan Attack of the Clones vind ik, maar ik denk dat ik deel 3 toch maar helemaal ga skippen, ik verwacht er echt helemaal niets goeds meer van, zeker niet na wat ik heb gelezen over de intro van de film, wat er gebeurt... :( George Lucas heeft het toch wel helemaal verloren..."
welk intro?

Stok

Avatar

MikeyMo "ehm, in feite is in Episode 1 Yoda voor het eerst te zien :P"


Hehe smartass :P

MikeyMo

Avatar

Durkie " Episode 5 vind ik de beste: goede humor, Yoda's eerste optreden, spannend verhaal & scènes, goede effecten en een love story... ook een sprookje! I'm lovin' it..."

ehm, in feite is in Episode 1 Yoda voor het eerst te zien :P

FannY

Avatar

Eindelijk!!! Ik ga zeker kijken samen met mijn vriend offcourse, hij is een echte SF fan... Een paar weken geleden waren de eerste films al op tv, nu episode 1, ik vindt het gewoon een leuk verhaal, ben helemaal overgehaald door mijn vriend. Ik wilde voorheen niet eens het muziekje horen :o)

Durkie

Avatar

Gooch "Heb je deel 4 - 5 en 6 wel eens gezien dan? Dan moet je toch toegeven dat, deel 1 maar een magere film is vergeleken met de andere delen."
Ja, hoor! Ik vind qua verhaal Episode 1 maar een magere film, maar toch is de magie er ruimschoots aanwezig. Episode 5 vind ik de beste: goede humor, Yoda's eerste optreden, spannend verhaal & scènes, goede effecten en een love story... ook een sprookje! I'm lovin' it...

Gooch

Avatar

Durkie "Star Wars - Episode I: The Phantom Menace was mijn eerste ervaring in het Star Wars universum en ik vond het heerlijk, ik werd er helemaal ingezogen. Door de prachtige decors, steden, de planeet Naboo, de toen al mooie Padmé... Een sprookje! En zeker door de door jou genoemde Pod-races, leef je mee met de personages. Het was toentertijd helemaal stil in de bios en ik vergaapte me (met de mond open en met ingehouden adem) aan al het moois dat voor mijn ogen afspeelde! Een herinnering voor de rest van mijn leven..."


Heb je deel 4 - 5 en 6 wel eens gezien dan? Dan moet je toch toegeven dat, deel 1 maar een magere film is vergeleken met de andere delen.

Durkie

Avatar

Prolamer "Ik vond dat die pot racer's ofzo niet echt in de film serie paste en dat dat de film een beetje verklote deel 2 en de rest van ale films beter dan die deel 1 naar mijn meningSmiley face"
Star Wars - Episode I: The Phantom Menace was mijn eerste ervaring in het Star Wars universum en ik vond het heerlijk, ik werd er helemaal ingezogen. Door de prachtige decors, steden, de planeet Naboo, de toen al mooie Padmé... Een sprookje! En zeker door de door jou genoemde Pod-races, leef je mee met de personages. Het was toentertijd helemaal stil in de bios en ik vergaapte me (met de mond open en met ingehouden adem) aan al het moois dat voor mijn ogen afspeelde! Een herinnering voor de rest van mijn leven...

Prolamer

Avatar

Stok "Nou ik vind het eerste deel beter dan het tweede, daar word je helemaal misselijk van de visual effects."

Ik vond dat die pot racer's ofzo niet echt in de film serie paste en dat dat de film een beetje verklote deel 2 en de rest van ale films beter dan die deel 1 naar mijn meningSmiley face

altijd nuchter

Avatar

Ik ben zelf helemaal geen fan van starwars en sf-films maar heb deze in de bios gezien en vond m toch wel goed en k denk dat t in zn soort zeker een goede film is

Stok

Avatar

Lumière "ik hoop het, nog nooit gezien.... ik vond deze te matig, en ben daarvoor niet naar episode 2 gegaan; bang voor teleurstelling...
Jar Jar sucks"


Nou ik vind het eerste deel beter dan het tweede, daar word je helemaal misselijk van de visual effects.

Lumière

Avatar

"Durkie" ""Komt Star Wars Episode II: The Attack Of The Clones dan volgende week? Dat zou een primeur zijn! (of in film termen te blijven: een première)"


ik hoop het, nog nooit gezien.... ik vond deze te matig, en ben daarvoor niet naar episode 2 gegaan; bang voor teleurstelling...
Jar Jar sucks

Durkie

Avatar

Komt Star Wars Episode II: The Attack Of The Clones dan volgende week? Dat zou een primeur zijn! (of in film termen te blijven: een première)