De beste film van Matt Damon is 'Good Will Hunting', en zijn slechtste is...

De beste film van Matt Damon is 'Good Will Hunting', en zijn slechtste is...

Matt Damon: een actieheld en ook gewoon een goed acteur.

De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat Matt Damon op het programma.

Beste film: Good Will Hunting

Een van zijn eerste films die hij maakte, is nog altijd zijn beste film: het drama Good Will Hunting, een film die hij zelf schreef met Ben Affleck en waarvoor ze een Oscar wonnen. Maar zo zijn er meer toppers met Damon: Ford v Ferrari, Saving Private Ryan, The Departed, The Martian, The Bourne Identity, Behind the Candelabra en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Will Hunting werkt als schoonmaker in een school en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzondelijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil kosten wat het kost dit talent uitbouwen maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en met z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar een studente geneeskunde die verliefd is op Will.

Zwakste film: Suburbicon

Mindere films maakte Damon uiteraard ook. Zijn zwakste lijkt Suburbicon van regisseur George Clooney, en met heel wat andere sterren. Maar ook films als Downsizing, Hereafter, The Brothers Grimm en The Great Wall behoren zeker niet tot zijn beste films.


De spanningen lopen hoog op in het dorpje Suburbicon, als in de warme zomer van 1959 het eerste Afro-Amerikaanse gezin naar het dorp verhuist. Al snel gaat de boel helemaal mis.


Eerdere beste en slechtste films van...

James Bond

Benicio del Toro

Emma Stone

Ryan Gosling

Jim Carrey

Harry Potter

Jean-Claude Van Damme

Jake Gyllenhaal

Tom Holland

Midden-aarde

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair