Prime Video voegde 72 (!) films nieuw toe deze week: Dit zijn ze allemaal

Prime Video voegde 72 (!) films nieuw toe deze week: Dit zijn ze allemaal

Check hier het bijzonder lange overzicht.

Prime Video had iets in te halen lijkt het wel. Na een paar behoorlijk tegenvallende weken, is het ineens kneiterdruk met nieuwe toevoegingen. Hieronder de vele tientallen nieuwe films!

Æon Flux (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Karyn Kusama | Cast: Charlize Theron, Marton Csokas, Jonny Lee Miller, Sophie Okonedo
In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

Yuvarathnaa (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Santhosh Ananddram | Cast: Puneeth Rajkumar, Sayyeshaa Saigal, Sonu Gowda, Dhananjaya
De RK University bestaat bijna vijftig glorieuze jaren. Gurudev, de decaan, wil de universiteit open houden voor iedereen, maar het is een zware strijd om te voeren.

Young Adult (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jason Reitman | Cast: Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson, Elizabeth Reaser
Young Adult gaat over schrijfster Mavis Gary (Charlize Theron) die na haar scheiding teruggaat naar haar geboorteplaats om haar leven weer op een rijtje te krijgen. Daar ontmoet ze al snel haar oude jeugdliefde (Patrick Wilson) die nu getrouwd is en niets moet hebben van haar romantische avances.

Watchmen (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley
In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een superheld in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een andere oud-superheld, genaamd Rorshach, een onderzoek. Dit onderzoek brengt een duister complot aan het licht.

Top Gun (1986)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tony Scott | Cast: Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards
Maverick wordt samen met zijn co-piloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.

The Tuxedo (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kevin Donovan | Cast: Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Jason Isaacs, Debi Mazar
Jimmy Tong is chauffeur van multi-miljonair Clark Devlin. Wanneer Tong de smoking van zijn baas aantrekt, verandert hij in een bijzondere geheim agent.

The Truman Show (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Weir | Cast: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone
Het leven van de vriendelijke Truman klopt aan alle kanten, wat niet verwonderlijk is, want hij is 24 uur per dag wereldwijd op TV te zien als hoofdpersoon in zijn eigen soap. Trumen heeft er geen idee van dat zijn hele wereld verzonnen is en dat alle mensen om hem heen acteurs zijn.

The Sum of All Fears (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Phil Alden Robinson | Cast: Ian Mongrain, Russell Bobbitt, James Cromwell, Ken Jenkins
De hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom, en Amerika geeft de Russen de schuld van de aanval. CIA-agent Jack Ryan ontdekt echter dat er andere spelers betrokken zijn.

The Spongebob Squarepants Movie (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Hillenburg | Cast: Tom Kenny, Clancy Brown, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke
Ja, er klopt iets niet in Bikinibroek. Het verrukkelijkste onnozele wezen uit de onderwaterwereld staat op het punt om meer over het leven te leren dan hij ooit voor mogelijk had gehouden toen hij en zijn zeester-maatje Patrick een spannende zoektocht ondernamen naar Schelpstad om koning Neptunus' gestolen kroon in veiligheid te brengen.

The Mummy (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Sommers | Cast: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo
De valse priester Imhotep heeft een affaire met de maîtresse van de Farao. Als dat ontdekt wordt, pleegt zij zelfmoord en wordt hij gestraft met een vloek. Hij wordt gemummificeerd als levend lijk. In 1923 worden de ruines gevonden van de stad waar hij zich bevindt. De verhalen over schatten in de stad trekken schatzoekers en archeologen, zoals Richard en Evelyn, naar de ruïnes.

The Last Airbender (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: M. Night Shyamalan | Cast: Noah Ringer, Dev Patel, Nicola Peltz, Jackson Rathbone
In The Last Airbender zien we een mystieke wereld waarin verschillende stammen leven die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. Het personage Avatar is de enige die ze alle vier kan beheersen. Als deze na een aanslag door de vuurnatie verdwijnt, ontstaat er chaos. Zo'n 100 jaar later wordt de nieuwe Avater gevonden die de rust en vrede moet herstellen.

The Hunt for Red October (1990)
Bekijk de afbeeldingRegie: John McTiernan | Cast: Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn, Sam Neill
De bevelhebber van een nieuwe, geheime Sovjet-onderzeëer negeert zijn orders en zet koers naar de oostkust van Amerika. Een CIA-onderzoeker probeert uit te vinden of zijn bedoelingen kwaadaardig zijn, terwijl zowel de Sovjets als de Amerikanen wanhopige pogingen doen de deserteur te onderscheppen.

The Hunt (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Craig Zobel | Cast: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz, Wayne Duvall
Twaalf personen, die volslagen vreemden zijn van elkaar, worden wakker op een open plek in het bos, zonder te weten hoe ze daar terecht zijn gekomen. Ze weten niet dat ze uitgekozen zijn voor... The Hunt.

The Firm (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sydney Pollack | Cast: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman, Hal Holbrook
Een uitstekend salaris, een peperdure Mercedes en een prachtig huis. De nieuwe baan van advocaat Mitch is gewoon te mooi om waar te zijn. Mitch kan zijn geluk niet op. Totdat hij tot de ontdekking komt dat zijn werkgever er wel heel sinistere praktijken op na houdt...

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Lucas Black, Damien Marzette, Trula M. Marcus, Zachery Ty Bryan
Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn oom in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

The Fast and the Furious (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rob Cohen | Cast: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster
Domenic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure electronische apparatuur gestolen te hebben. Een jonge politieman moet vervolgens infiltreren in de wereld van straatracers in Los Angeles.

Attack of the Eye Creatures (1967)
Bekijk de afbeeldingRegie: Larry Buchanan | Cast: John Ashley, Cynthia Hull, Warren Hammack, Chet Davis
Een tienerpaar rijdt per ongeluk een buitenaards wezen aan en doodt het met hun auto. De kameraden van het dode buitenaardse wezen nemen wraak door een plaatselijke dronkaard te doden en de jonge geliefden voor zijn dood te laten opdraaien.

Switchback (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeb Stuart | Cast: Claudia Stedelin, Ian Blake Nelson, Brent Hinkley, R. Lee Ermey
Er wordt een moordonderzoek ingesteld naar een sheriff en Texas die dolgraag herkozen wil worden. Een FBI-agent beweert een seriemoordenaar op de hielen te zitten. Twee lifters lijken met de zaak te maken te hebben.

Super 8 (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: J.J. Abrams | Cast: Joel Courtney, Jessica Tuck, Joel McKinnon Miller, Ryan Lee
'Super 8' volgt een stel kinderen in de jaren '70 die met behulp van hun Super8 camera's een zombiefilm maken. Als ze op een treinstation een scène filmen zijn ze getuige van een treincrash, waarbij een mysterieus wezen ontsnapt.

Sliver (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Phillip Noyce | Cast: Sharon Stone, William Baldwin, Tom Berenger, Polly Walker
Carly Norris betrekt een appartement in een wolkenkrabber, een zogenaamde sliver, in New York. De laatste tijd hebben zich in dit gebouw een aantal dodelijke en mysterieuze ongelukken voorgedaan. Al snel komt Carly in contact met twee medebewoners: Zeke Hawkins en Jack Lansford.

Shutter Island (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow
Shutter Island vertelt het verhaal van twee politieagenten, Teddy Daniels en Chuck Aule, die naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts worden gestuurd om de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit de vestigingachtige psychiatrische instelling voor criminelen te onderzoeken.

Shooter (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: Antoine Fuqua | Cast: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara
Voormalig huurmoordenaar Bob Lee Swagger leidt een teruggetrokken leven, maar komt weer in actie als hij erachter komt dat er een complot bestaat om de Amerikaanse president te vermoorden. Hij blijkt er te worden ingeluisd en krijgt de schuld van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden....

Scrooged (1988)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Donner | Cast: Bill Murray, Karen Allen, John Forsythe, John Glover
Frank Cross is de jongste omroepbaas bij de tv die er ooit is geweest. Hij is dan ook niet de eerste de beste en zeker geen toonbeeld van zachtaardigheid en begrip. Vooral de kerstperiode brengt het slechtste in hem naar boven: hij haat de gewone programmering van zeemzoete kerstfilms en stuurt een dosis actie-, seks- en geweldfilms de ether in. Wat de man niet weet is dat hij dit jaar rond Kerstmis bezoek zal krijgen van drie geesten.

Saving Private Ryan (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper
Kapitein Miller krijgt de opdracht om Ryan, de enige overlevende van 4 broers op te sporen zodat deze naar huis kan en zijn moeder het leed bespaard kan blijven om al haar zoons te verliezen. Dit blijkt geen makkelijke opgave, want niemand lijkt te weten waar hij zich exact bevindt.

Rango (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Ned Beatty
Rango gaat over de iets wat gekke hagedis Rango (Depp), die ervan overtuigd is dat hij een cowboy is. Hij besluit om op avontuur te gaan om zichzelf te leren kennen, omdat hij eigenlijk wel eens wat anders wil dan het leventje wat hij nu leidt. Rango ontmoet al snel veel andere diertjes, waaronder een andere hagedis (Fisher). Deze diertjes zorgen er al snel voor dat het avontuur van Rango anders verloopt, dan dat hij had gepland.

Quo vadis, Aida? (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jasmila Zbanic | Cast: Jasna Djuricic, Izudin Bajrovic, Boris Ler, Dino Bajrovic
Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht

Paycheck (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Woo | Cast: Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman, Paul Giamatti
Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit.

No Strings Attached (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ivan Reitman | Cast: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes
Emma Franklin (Natalie Portman) en Adam Kurtzman (Ashton Kutcher) zijn al lange tijd goede vrienden, die met elkaar het bed induiken en denken dat dit geen invloed zal hebben op hun vriendschap. Dat heeft het natuurlijk wel, en de twee moeten er voor hun zelf achter zien te komen of ze hun vernieuwde relatie kunnen laten werken.

No Country for Old Men (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ethan Coen, Joel Coen | Cast: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson
Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z'n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.

My Son (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Carion | Cast: James McAvoy, Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis
Een vader die te vaak in het buitenland werkt, hoort dat zijn zevenjarige zoon is verdwenen. Overweldigd door schuldgevoel omdat hij zijn plicht heeft verzaakt, doet hij alles om hem te vinden en hij ontdekt neigingen in zichzelf waarvan hij zich niet bewust was.

Mission: Impossible - Fallout (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher McQuarrie, Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise, Henry Cavill
Ethan Hunt en zijn team van de IMF moeten samenwerken met een groep oude bondgenoten, in een race tegen de klok, als een missie mis gaat.

Minority Report (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris, Neal McDonough
In de toekomst worden criminelen gearresteerd door een speciaal team, voordat ze een misstap hebben begaan. John Anderton werkt bij het team, en wordt beschuldigd van een toekomstige misdaad. Hij vlucht en probeert zijn onschuld te bewijzen.

Mean Girls (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Waters | Cast: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey, Tim Meadows
Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit ze samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken, maar wordt ongemerkt zelf een Plastic.

Little Fockers (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Weitz | Cast: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman
Aangezien hij het toch nooit goed bij hem kan doen, heeft Greg Focker (Ben Stiller) nog steeds moeite om met zijn schoonvader Jack Byrnes (Robert De Niro) om te gaan. Dit helpt Greg niet echt om groot nieuws over te brengen op de voormalig CIA-agent; Pamela (Teri Polo), de vrouw van Greg is namelijk in verwachting van hun eerste kind. Hoe zullen de opa's en oma's, maar vooral Jack, op dit nieuws reageren?

Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Simon West | Cast: Angelina Jolie, Jon Voight, Iain Glen, Noah Taylor
Lara Croft is afkomstig uit een rijke familie en reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame archeologische objecten. Haar nieuwste doel is het verkrijgen van de twee helften van een antieke talisman die de bezitter ervan ultieme macht geven. Om ze te vinden moet Lara eerst de gevaarlijke Illuminati verslaan.

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kenneth Branagh | Cast: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh
Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.

Jackass: Number Two (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeff Tremaine | Cast: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius
Toen Jackass - The Movie in 2002 wereldwijd in de bioscoop verscheen, reageerden de mensen ontzet, kwaad en geschokt. De critici noemden het een wanproduct, of ze zeiden dat Jackass een bewijs was voor het afglijden van de westerse wereld. Ze noemden de film 'walgelijk' en 'een zielig commentaar op onze vermolmde cultuur'. Helaas voor hen is er nu een vervolg. Jackass Number Two is van een nóg bedenkelijker niveau, en tegelijkertijd óók uitgekookter en laag-bij-de-grondser. Je zou kunnen zeggen: De inzet is hoger, maar de lat ligt lager. Gelukkig maar. Johnny Knoxville en zijn mensen maken deze keer een groter gebied op aarde onveilig dan in het eerste deel. Dat wordt smullen!
Waarschuwing: De stunts in deze film zijn uitgevoerd door professionals. Dus aan jou en jouw sukkelige vriendjes wordt aangeraden om niet te proberen iets uit deze film na te doen....

It's a Wonderful Life (1946)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Capra | Cast: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell
George Bailey (James Stewart) woont in het provinciestadje Bedford Falls. Na de dood van zijn vader zet hij het familiebedrijf voort en probeert dit uit de handen van de louche ondernemer Henry F. Potter te redden. Als zijn oom de bank door een onhandige manoeuvre naar de ondergang leidt, ziet Bailey zijn droom van een groots en meeslepend leven in rook opgaan. En dat Mr. Potter alsnog beslag kan leggen op het familiebezit is voor George de nekslag: dronken en gedesillusioneerd wenst hij nooit geboren te zijn. Hij besluit er een eind aan te maken, uitgerekend op kerstavond. Dan daalt beschermengel Clarence af. Hij laat George zien hoe Bedford Falls eruit zou hebben gezien zonder diens inspirerende aanwezigheid. De nachtmerrieachtige beelden van 'Pottersville' in de greep van het grote geld, schimmige kroegbazen en prostitutie, blijken een effectieve remedie tegen George's suïcidale neigingen. Hij komt tot inkeer en keert vol nieuwe energie terug naar familie en vrienden.

How to Train Your Dragon 2 (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dean DeBlois | Cast: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson
In het tweede deel van de 'How to Train Your Dragon'-trilogie treffen we hoofdrolspeler Hiccup en zijn drakenvriendje Toothless 5 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film aan. Terwijl Astrid, Snoutlout en de rest van de bende jonge Vikingen elkaar uitdagen in drakenraces (de nieuwste populaire sport) verkent het onafscheidelijke paar onverkende gebieden en nieuwe werelden. Als de twee op een geheime ijsgrot schuilen die honderden wilde draken herbergt, komen ze terecht in een enorme strijd die de vrede bedreigt.

Grease (1978)
Bekijk de afbeeldingRegie: Randal Kleiser | Cast: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway
Het stel Danny en Sandy krijgt een vakantieromance, maar die wordt verstoord als ze hun eigen leventje weer oppakken. Terug op school vindt Danny dat het niet cool is om een relatie te hebben met de brave Sandy, vooral omdat hij beschouwd wordt als de leider van een groepje vrienden. En Sandy vindt Danny achteraf toch niet zo leuk en lief als in de vakantie.

French Biriyani (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pannaga Bharana | Cast: Danish Sait, Sal Yusuf, Rangayana Raghu
Simon is vertegenwoordiger van een farmaceutische onderneming uit Frankrijk. Asgar is een lokale chauffeur uit Shivajinagar. De twee reizen samen samen door Bengaluru.

Forrest Gump (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Tom Hanks, Rebecca Williams, Sally Field, Michael Conner Humphreys
President Kennedy ontving hem al als lid van het All American football-team op het Witte Huis. Hij liet zijn blote billen zien aan Lyndon B. Johnson en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Zijn telefoontje leidde tot het Watergate-schandaal. De 75 bereikte zijn IQ nauwelijks, maar op zijn simpele manier drukte Forrest Gump zijn voetsporen in drie decennia Amerikaanse geschiedenis.

Flight (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Nadine Velazquez, Denzel Washington, Carter Cabassa, Adam C. Edwards
In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten. Op het nippertje weet hij zichzelf en de passagiers echter te redden van een zekere dood. De film richt zich op de pogingen van de piloot om van zijn verslavingen af te komen.

Fifty Shades of Grey (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Taylor-Johnson | Cast: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Eloise Mumford
Het leven van de studente Anastasia Steele komt compleet op z'n kop te staan als ze in contact komt met de 27-jarige miljardair Christian Grey. De twee leren elkaar kennen als Anastasia hem mag interviewen en al snel ontdekt zij dat ze hem wil. Tegelijk geeft hij toe dat hij zich ook aangetrokken voelt tot haar, maar enkel een relatie wil op zijn voorwaarden. Dat gebeurt al snel...

Fast Five (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson
Het vijfde deel uit de serie speelt zich af vóór de gebeurtenissen in Tokyo Drift, en is de derde film waarin Vin Diesel een hoofdrol speelt. Brian O'Connor (Paul Walker) werkte samen met Mia Toretto (Jordana Brewster) om haar broer, Dominic Toretto (Vin Diesel), uit de gevangenis te bevrijden. Achterna gezeten door de autoriteiten, komen ze terecht in Rio de Janeiro. Daar moeten ze nog één laatste opdracht doen om hun vrijheid te herwinnen. Ze verzamelen een team van racers om een corrupte zakenman tegemoet te zien. Hij is echter niet de enige die hen achterna zit, ook agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit het drietal achterna, met een boel spektakel als gevolg.

Furious 7 (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez
Nadat ze Owen Shaw en zijn crew verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O'Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan.

Fast & Furious (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez
In Los Angeles is Antonio Braga bezig met een grote drugsmisdaad. Undercover politie-agent Brian O'Connor (Paul Walker) werkt aan de zaak om de drugsmisdaad te stoppen. Braga heeft Dominic Toretto (Vin Diesel) onlangs opgelicht tijdens een handel en hij zint op wraak. Dat is de reden dat de twee elkaar opnieuw ontmoeten. Ze zullen elkaar moeten vertrouwen om hun gezamenlijke vijand te stoppen en uit te schakelen. Tijdens wilde auto-achtervolgingen zullen Dominic en Brian alles uit hun race-auto moeten halen om Braga te stoppen.

Furious 6 (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster
In het zesde deel van de Fast and Furious-franchise staan Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team opnieuw aan de verkeerde kant van de wet wanneer ze een grote overval plannen in de straten van Europa. FBI agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit hun echter op de hielen om deze misdaad voorkomen.

Everest (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Baltasar Kormákur | Cast: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Tom Wright, Martin Henderson
Everest brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die te maken krijgen met één van de meest hevige sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Event Horizon (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul W.S. Anderson | Cast: Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan, Joely Richardson
In het jaar 2047 tracht een groep astronauten het ruimteschip Event Horizon te onderzoeken dat zeven jaar eerder op mysterieuze wijze verdween in een groot zwart gat. Men probeert nu de missie te voltooien die toendertijd mislukte. Na enige tijd ontdekt de groep onderzoekers het schip en de lugubere waarheid.

EuroTrip (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeff Schaffer, Alec Berg | Cast: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Kristin Kreuk, Cathy Meils
De Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke als jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Samen met drie vrienden gaat hij op vakantie naar Europa.

Enemy at the Gates (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jean-Jacques Annaud | Cast: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes
Vassili Zaitzev is een Russische sluipschutter die tijdens de Slag om Stalingrad in de Tweede Wereldoorlog honderd Duitsers vermoordde. Hij wordt door zijn officier gebruikt als propaganda, maar worden beide verliefd op dezelfde vrouw.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton
De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott noemt het E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven, maar heeft toch heimwee naar zijn eigen planeet.

Deep impact (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mimi Leder | Cast: Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood, Vanessa Redgrave
Een enorme komeet nadert de Aarde, en er worden plannen gemaakt om hem uit zijn koers te stoten. Naast een selectie van onmisbare mensen zal een loterij onder de bevolking gaan uitmaken wie van hen onder de grond onder mag duiken. Ondertussen wordt alles in het werk gesteld om de botsing tegen te gaan.

Coming to America (1988)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Landis | Cast: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos
De Afrikaanse prins Akeem is klaar voor het huwelijk. Z'n traditionele ouders hebben al een kandidaat gevonden, maar Akeem ziet dat niet zitten. Hij wil een vrouw met een eigen mening die van hem houdt om wie hij is. Om een onbevooroordeelde bruid te vinden trekt hij met z'n bediende Semi naar de Verenigde Staten.

Clear and Present Danger (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Phillip Noyce | Cast: Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer, Joaquim de Almeida
Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Rayn hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.

Catch Me If You Can (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen
De jonge Frank Abagnale wordt gezocht voor oplichting, omdat hij voor miljoenen dollars aan valse checks heeft ingewisseld. Om uit handen te blijven van de FBI vermomt hij zich op vele manieren.

Cast Away (2000)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Paul Sanchez, Lari White, Leonid Citer, David Allen Brooks
Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk. Hij is de enige overlevende en hij strandt op een onbewoond eiland.

Beverly Hills Cop (1984)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Brest | Cast: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Lisa Eilbacher
De goedgebekte en eigenzinnige Detroit-agent Axel Foley komt altijd in conflict met zijn superieur, omdat hij de zaken op zijn eigen manier regelt en niet volgens het boekje. Wanneer zijn beste vriend wordt vermoord, vertrekt Axel in zijn oude rammelbak naar Beverly Hills om de moordenaars op te sporen.

A Quiet Place (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Krasinski | Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millie Simmonds, Noah Jupe
Een familie woont in complete isolatie. Iedereen is bang voor een onbekende bedreiging die elk geluid volgt en aanvalt.

Another 48 Hrs. (1990)
Bekijk de afbeeldingRegie: Walter Hill | Cast: Eddie Murphy, Nick Nolte, Brion James, Kevin Tighe
Cates en Reggie moeten de drugsbaron Iceman ontmaskeren, maar daarvoor verschieten ze eerst een arsenaal aan kogels, slaan ze bijna het hele milieu buiten westen en bezorgen ze de glashandel een topjaar.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam McKay | Cast: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell
Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...

Alles op tafel (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol, Peter Paul Muller, Lies Visschedijk, Ramsey Nasr
Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt - sms'jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten - moet met de hele groep worden gedeeld. Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een hele andere kant kennen. De onderlinge spanning stijgt. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Airplane! (1980)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jim Abrahams, David Zucker | Cast: Kareem Abdul-Jabbar, Lloyd Bridges, Peter Graves, Julie Hagerty
Wat een routinevlucht had moeten worden, draait uit op een ware catastrofe voor de passagiers van een vlucht van Chicago naar New York. Meer dan de helft van de passagiers loopt een voedselvergiftiging op door de maaltijd die in het vliegtuig werd geserveerd. Ze moeten dan ook zo snel mogelijk de grond zien te bereiken.

Addams family values (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Barry Sonnenfeld | Cast: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack
De familie Addams heeft het kindermeisje Debbie aangenomen om op hun jongste telg Pubert te passen. Fester is tot over zijn oren verliefd op de knappe verschijning. Het meisje maakt van zijn verliefdheid handig gebruik om een groot deel van zijn geld in handen te krijgen. Ze werkt een stategisch plan uit om de buit te pakken te krijgen.

2 Fast 2 Furious (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Singleton | Cast: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser
Rechercheur Brian O'Connor verhuist van Los Angeles naar Miami op zoek naar rehabilitatie en gaat undercover bij een groep criminele autoliefhebbers. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek als hij Carter Verone, de leider van vele drugstransporten, probeert te arresteren.

The White Crow (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ralph Fiennes | Cast: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos
De film vertelt het verhaal van de legendarische Russische balletdanser Rudolf Nureyev. Hij verlaat de balletcultuur door van Rusland naar het Westen uit te wijken. Hiervoor krijgt hij hulp van Clara Saint in 1961 in Parijs.

Spider-Man: Far from Home (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei
'Spider-Man: Far from Home' speelt zich af na de gebeurtenissen van 'Avengers: Endgame'. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Maar tijdens de vakantie blijkt dat hij zijn vrienden moet redden van een nieuwe vijand, Mysterio genaamd.

Miss Bala (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Catherine Hardwicke | Cast: Gina Rodriguez, Thomas Dekker, Barbarella Pardo
Gloria Meyer is de winnares van een schoonheidswedstrijd. Wanneer ze getuige is van een moord, wordt ze door de baas van een gangsterbende gedwongen om voor hem te werken. Zo belandt ze in een gevaarlijk spel dat gespeeld wordt door de CIA, de Drug Enforcement Administration en de bendeleider.

Men in Black: International (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: F. Gary Gray | Cast: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson
Men in Black International' volgt de agenten M en H, twee leden van een geheime, internationale organisatie. Ze hebben al jaren de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het uitschot van het heelal. Maar nu stuiten ze mogelijk op hun grootste, globale bedreiging ooit; er bevindt zich een mol binnen hun organisatie.

Happiest Season (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Clea DuVall | Cast: Dan Levy, Mackenzie Davis, Alison Brie, Kristen Stewart
Abby vat het plan op om gedurende de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen bij de familie van haar geliefde. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen.

Escape Room (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Will Wernick | Cast: Evan Williams, Annabelle Stephenson, Elisabeth Hower, Dan J. Johnson
Omdat haar vriendje Tyler dertig wordt, geeft Christen hem een ongewoon cadeau: toegang tot een mysterieuze escape room. Samen met vier vrienden gaan ze naar binnen, waar ze oog in oog komen te staan met bizarre kamers. Als ze vooruitgang willen boeken en niet meer opgesloten willen zitten, moeten ze lastige puzzels oplossen. Maar dan verdwijnt Christen en ziet Tyler haar op een videomonitor - naakt en gevangen in een kooi. Het wrede spel neemt al snel een dodelijke wending, waardoor Tyler het vermoeden krijgt dat ze niet allemaal levend en wel zullen ontsnappen.

Brian Banks (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tom Shadyac | Cast: Aldis Hodge, Greg Kinnear, Sherri Shepherd, Melanie Liburd
Brian Banks blinkt op school uit in American football en heeft daarnaast een prestigieuze universiteit in het vooruitzicht. Zijn leven wordt evenwel helemaal op zijn kop gezet, wanneer hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan. Ondanks het gebrek aan bewijs wordt Banks een celstraf opgelegd. Jaren later, na zijn vrijlating, poogt hij zijn leven te hervatten en zijn dromen...

Time Is Up (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Elisa Amoruso | Cast: Bella Thorne, Sebastiano Pigazzi
Vivien en Roy zijn twee tieners die sterk twee verschillende persoonlijkheden lijken te hebben. Vivien is een getalenteerde studente met een passie voor natuurkunde die graag een plaats wil bemachtigen op een prestigieuze Amerikaanse universiteit. Ze leeft haar leven als een wiskundige formule en dit drijft haar ertoe haar eigen geluk te zien als iets dat moet worden uitgesteld tot in de toekomst. Roy is een jongeman met problemen, gekweld door een jeugdtrauma dat hem onophoudelijk lijkt te achtervolgen, waardoor zijn dromen voortdurend in rook opgaan. Maar zelfs exacte wetenschappen hebben hun variabelen en zoals altijd slaagt het leven erin om gebeurtenissen op verrassende en onverwachte manieren met elkaar te verweven.

Flashback (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Caroline Vigneaux | Cast: Emy Ltr, Sylvie Testud, Gad Elmaleh, Lannick Gautry
Charlie is een high-ranking vrouwelijke advocaat, die nog enorm cynisch is ook en gelooft in niemand anders dan zijzelf. Ineens komt ze terug in de tijd terecht, waardoor ze beroemde historische figuren ontmoet.

NieuwsFilm

meest populair