The Shining (1980)

He came as the caretaker, but this hotel had its own guardians - who'd been there a long time

discussie

81 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Film na lange tijd weer eens bekeken en het is eigenlijk een vreemde film. Nou ben ik wel een Jack Nicholson fan, maar over de invulling van de hoofdrol kan je zo je bedenkingen hebben zoals ook door Stephen King aangegeven. Op het moment dat je Nicholson in de film ziet heb je al het idee dat die vent stapelgek is en dat is nou net niet de bedoeling. De film bracht niet (meer) wat ik had verwacht. Ook het einde is erg vaag. Wat wordt er nou precies bedoeld met die oude foto uit 1921 ? Dat Jack Torrance in 1921 (dus in een vorig leven) al in dat hotel werkte ? Die twist is erg onlogisch. Ik vond het leuk de film weer eens te zien (en Nicholson is altijd wel grappig en/of gek) maar een echte topper in dit genre is het niet. The Conjuring vind ik beter. De ware Jack Nicholson fan zal daar echter maling aan hebben, wat de hoge waarderingen denk ik verklaard. 7/10

Duck-Twacy

Avatar

Slechtste King verfilming ever. Ook heer King vond deze film helemaal niks. Slaat de plank volkomen mis. Lees het boek en vergeet deze prul.


King: "The book is hot, and the movie is cold; the book ends in fire, and the movie in ice. In the book, there's an actual arc where you see this guy, Jack Torrance, trying to be good, and little by little he moves over to this place where he's crazy. And as far as I was concerned, when I saw the movie, Jack was crazy from the first scene. I had to keep my mouth shut at the time. It was a screening, and Nicholson was there. But I'm thinking to myself the minute he's on the screen, 'Oh, I know this guy. I've seen him in five motorcycle movies, where Jack Nicholson played the same part.' And it's so misogynistic. I mean, Wendy Torrance is just presented as this sort of screaming dishrag. But that's just me, that's the way I am."


http://www.cinemablend.com/new/Stephen-King-Just-Went-Off-About-How-Much-He-Hates-Shining-Again-68032.html
"The character of Jack Torrance has no arc in that movie. Absolutely no arc at all. When we first see Jack Nicholson, he’s in the office of Mr. Ullman, the manager of the hotel, and you know, then, he’s crazy as a shit house rat. All he does is get crazier. In the book, he’s a guy who’s struggling with his sanity and finally loses it. To me, that’s a tragedy. In the movie, there’s no tragedy because there’s no real change."
http://www.cinemablend.com/new/Stephen-King-Biggest-Problem-With-Stanley-Kubrick-Version-Shining-110157.html

movieplanet124

Avatar

The Shinning is echt en hele goeie film maar niet the beste film ooit want ik heb nog betere stefenking movies gezien maar dit is wel een van mijn top beste movies ooit gemaakt een dikke 8.3

MrRotKip

Avatar

depp "wie begrijpt het einde eigenlijk? dat ie op die oude foto staat? ik begrijp dat niet

"


Volgens mij heeft Jack eigenlijk twee personen. En eentje hoort er thuis in dat hotel, de andere is zijn normale; degene in het hotel, is in werkelijkheid zijn spiegelbeeld, bijv. Als Jack tegen een geest praat is er altijd een spiegel te zien; het is dus een projectie van zijn tweede persoonlijkheid.
Die tweede persoonlijkheid vermoordt Wendy en Danny en uiteindelijk heeft het hotel er vrede mee, laat hem sterven en neemt hem dan op; vanaf dan is Jack helemaal een deel van het hotel geworden.

pringles

Avatar

Heerlijke thriller met een fenomenale Jack Nicholsen, al valt het eind wat tegen, jammer want de opbouw is subliem gedaan

geertvdheide

Avatar

Gisteren weer even een stukje gezien van The Shining, het blijft een topfilm. Vooral de manier waarop de film zich ontwikkeld is geweldig. De juiste spanning en een algemeen gevoel van krankzinnigheid wat er heerst in de film. Elke keer weer genieten. Ik vind trouwens wel dat die vrouw anders gecast had mogen worden, maar echt slecht is ze ook niet.

[rating 4.5]

Sir Smokalot

Avatar

Heerlijke trailer! Humor om te lachen.

Now those were 2 minutes well spent!

MJA

Avatar

Klassieker!

Haha, en checkt de trailer hierboven even...!

emperor

Avatar

Topfilm..de sfeer en het acteerwerk is one of a kind.
Ook het hele verhaal van deze film boeite de kijker inderdaad van begin tot einde.

Filmp@ssie

Avatar

Deze film staat inderdaad op een eenzame hoogte in deze genre, hoort tot de klassiekers.
Een meesterwerk van Stanley Kubrick, de juiste cast, sfeer en emoties die de kijker boeit van begin tot het einde.

HAL9000

Avatar

Julez "Het waren 3 vreemden van elkaar en dat merkte je. Ik denk dat t door toedoen van die vrouw was. Die acteerde vre-se-lijk. De uitdrukking van haar ogen waren altijd hetzelfde bij welke emotie ook. Ze was net een ik-zit-op-een-toneelclubje-leuk-he?-vrouw."Zij is juist vet.. Echt zo'n labiele kut..

Voor iedereen die deze film nog niet gezien heeft: Kijken!

[rating 4.5]

Julez

Avatar

Heb m half gekeken. De volgende keer kijk ik m af. (komt toch vaak op tv)
Moet wel zeggen dat ze als gezin erg ongeloofwaardig waren. Het waren 3 vreemden van elkaar en dat merkte je. Ik denk dat t door toedoen van die vrouw was. Die acteerde vre-se-lijk. De uitdrukking van haar ogen waren altijd hetzelfde bij welke emotie ook. Ze was net een ik-zit-op-een-toneelclubje-leuk-he?-vrouw.

Toob

Avatar

Dus ik ben laatste keer voor niets zo lang opgebleven '-_-

Baski

Avatar

djochem "Volgens het film overzicht in veronica magazine duurt-ie 148 min. En de programmering volgens canvas laat maar 2 uur toe, nl. van 20.50u tot 22.50u. Raar?"


Niet echt: het zal wel door de reclame komen.
Leve de commerciële zenders!!

djochem

Avatar

Volgens het film overzicht in veronica magazine duurt-ie 148 min. En de programmering volgens canvas laat maar 2 uur toe, nl. van 20.50u tot 22.50u. Raar?

Baski

Avatar

Stok "Ja dit is maar de derde keer in twee weken dat ie op tv komt."


Gelukkig dat ik hem dan maar één keertje heb gekeken.... :X

Stok

Avatar

Michielio "Sow, das weer een tijdje geleden dat ik deze meesterlijke Kubrick film gezien heb! Samen met vele andere Kubricks staat deze hoog in mijn top-10 allertijden films! Nicholson @ his best!"


Ja dit is maar de derde keer in twee weken dat ie op tv komt.

Michielio

Avatar

Sow, das weer een tijdje geleden dat ik deze meesterlijke Kubrick film gezien heb! Samen met vele andere Kubricks staat deze hoog in mijn top-10 allertijden films! Nicholson @ his best!

ASHWIN102

Avatar

Ik vond de film een beetje suf. Ik heb vroeger het boek gelezen, die kon me niet echt bang maken. Aan de andere kant vond ik het wel weer spannend.

hetisjantje

Avatar

Alweer? Was ie in de uitverkoop dat elke zender 'em 3 keer draait?

Admiral Thrawn

Avatar

"I am not going to hurt you. I am gonna bash your brains in!" >Smiley face

-Jelle-

Avatar

Enige horror die ik echt kan waarderen, en ook echt een beetje eng is.

slindenau

Avatar

Here's Johnny!

Hehe.

geertvdheide

Avatar

Wat een top-film! De sfeer in deze horror-klassieker is ongekend! De opbouw en het verloop van de flm zijn ook sterke punten. Een ander soort horrorfilm dan de meeste, maar erg goed is ie zeker. Veel beter dan de mini-serie uit 1997 ook. Als ik op tijd thuis ben ga ik em zeker zien!

Jildert

Avatar

Maar nu met ondertiteling! :P

Toob

Avatar

Weer zo n rottijd :(

emperor

Avatar

1 maal gezien,was wel apart,maar om nu te zeggen dat het zo speciaal was,neej..maar wel apart,en redelijk sfeervol..prima voor een zaterdagavondfilm.

Nina

Avatar

Dit is ECHT een klasieker, als je em nog niet hebt gezien dan MOET je em kijken!!!! Dit is toch wel een film die ik heel vaak heb gezien, maar dan wel door de gleuven van mijn vingers..hahaha! ik vind em zo eng... maar wel geweldig!!!!

CitizenCount

Avatar

Een van me favorieten. Te vaak gezien dus ik sla nu maar een keer over. Heb toch de DVD Smiley face.

Groundhog

Avatar

Eindelijk, hij is er op! Kan niet wachten om te gaan kijken :+

Nar

Avatar

Met mijn dronken bek, cijfer te laag, zekers te weten!
Valt niet in een bepaald genre, beetje horror , beetje thriller, maar is geen evil dead noch silence of the lambs of whatever; het is gewoon een groot genieten!
Jack Nicolson op zijn best! Ik geef hem een 9,4, maar slechts omdat er betere films zijn! Het beste wordt altijd bepaald door je eigen gemoedstoestand, vandaar de 0.6 aftrek!

ENJOY!!!!!!

riv

Avatar

Redrumredrum...REDRUM

ahhh dis een klassieker! zeker wel de film van de dag toch ? al is het al1 al voor de geniale rol van Nicholson! :9

depp

Avatar

Ja.. dat ook maar weet je ook het antwoord op me vraag? dat was wel serieus namelijk..

Rubbert

Avatar

depp "ps ik heb niets prijsgegeven denk ik want iedereen heeft deze film al gezien. zo niet... waarom leef je eigenlijk lolSmiley face"


jij denkt ook dat je grappig bent he..

depp

Avatar

Wie begrijpt het einde eigenlijk? dat ie op die oude foto staat? ik begrijp dat niet

ps ik heb niets prijsgegeven denk ik want iedereen heeft deze film al gezien. zo niet... waarom leef je eigenlijk lolSmiley face

paco

Avatar

Kubrick heeft het hotel helemaal na gemaakt in een studio. Het licht door de hotel-ramen, die een winterse zon suggereert, wordt door mega kilowatt studio lampen na gebootst, waardoor er veel brandgevaar was op de set. Dit even ter illustratie van de man's gekte

Peter

Avatar

Van het weekend weer eens Stanley Kubrick: A Life in Pictures gezien - wat een held was de man toch

Noldy

Avatar

Als je dat plaatje dat erbij staat op zichzelf bekijkt, zou je eerder denken aan een vreemde komedie dan aan een horror :X

breul

Avatar

Ja heb hem gezien kon mij niet boeien,jammer.

Il Padrino

Avatar

En voor de mensen die alvast een indruk willen krijgen van dit romantische familieverhaal hier een speciale trailer. Leuker voor de mensen die de film wél al gezien hebben :E (stond laatst hier op de site)

Freesheaf

Avatar

:BEuh...miniserie..?
Daar heb ik et niet over gehad...naar ik dacht
En die serie was inderdaad een regelrechte R.A.M.P.:B

Breug

Avatar

"Alweer" 1 keer in de zoveel jaar is zwaar Oké maar toch niet elke maand!
Nou nog 1x dan..Redrum, Redrum..rrrrrrrrrredrum:E


asjeblieft zeg, die miniserie had alleen het verhaal mee, de sfeer van de originele film was helemaal weg.

Freesheaf

Avatar

"Alweer" 1 keer in de zoveel jaar is zwaar Oké maar toch niet elke maand!
Nou nog 1x dan..Redrum, Redrum..rrrrrrrrrredrum:E

Zero Cool

Avatar

De miniserie die uit 6 ? delen bestaat vind ik eerlijk gezegd een stuk enger en beter. Niet dat ik me met deze film niet kan vermaken, want dat is niet waar. Here's Johny is natuurlijk helemaal top en vooral de scene in de buitenlucht met het doolhof blijft gaaf.

Goeie verfilming, maar ik vind de miniserie net iets beter.

travolti_jr

Avatar

Niet DE beste van kubrick, maar wel een van de beste king verfilmingen, ik kan het weten (trust me) maar jack nicholson speelt de rol die hij heeft zo fantastisch creepy gewoon O+ here is johnny

noname

Avatar

Dat het een van de betere King verfilmingen is, wil wat mij betreft niet zeggen dat het daarom maar een goede film is.
Ben het volledig eens met Rainmaker

okkie-man

Avatar

neej je bent niet de enige hoor, ik vont de film ook niet egt grappig, naja helemaal niet dus.

Het is dan ook geen komedie film :}

Peter

Avatar

Voor wie de film niet kent: Huur de DVD. Geen hinderlijke ondertitels en, belangrijker, geen reclame.


En ook niet onaardig: leuke documentaire achter de schermen over de werkwijze van Kubrick

Nessus

Avatar

Ik heb die film nog nooit gezien, niet eens een stukje. Geen idee waarom, maar het is er nooit van gekomen :? Maar dit wordt dan de kans om de schade in te halen. Boek wel gelezen en dat was goed, films van King zijn meestal wel minder dan het boek... }:

Almar

Avatar

TE GEKKE FILM! Jack op zijn best :W

JB

Avatar

Voor wie de film niet kent: Huur de DVD. Geen hinderlijke ondertitels en, belangrijker, geen reclame. Bij deze film moet je er lekker inkomen en niet om het kwartier naar een nieuw modelletje maandverband hoeven koekeloeren.

T+) Helemaal gelijk Fuzzynuts (met je hele commentaar)

subliemepieternelroosjes

Avatar

Neej je bent niet de enige hoor, ik vont de film ook niet egt grappig, naja helemaal niet dus. hij was wel een beetje eng, maar valt nog meej bij anderen....:B

dh

Avatar

Tsja... ik kan hem nu wel gaan afkraken maarre dat zou toch wel een beetje ongeloofwaardig zijn (is geloof ik zo'n jaar lang mijn avatar geweest...)

enfin, zeer goeie film en zekers de moeite waar om te bekijken aantal zeer goeie schrik effecten!!!.

Maar ja naar mijn mening niet een "echte horror" (ben zelf "gore" fan) maar meer een thriller... (maar dan wel een erg goeie!!!!)

enfin gewoon kijken...
[rating 4]

Peter

Avatar

Ben ik nou echt de enige die de film nix vind?
Tot nu toe wel... :+

WoUtoMatiC

Avatar

Kom waarschijnlijk omdat je een puber bent? :E

rainmaker

Avatar

Ben ik nou echt de enige die de film nix vind? Er gebeurt zo weinig in de film. Ik vind het op nix meer lijken dan Big Brother met een psychopaat.

deirdre

Avatar

Ik ook hoor, zit ook continue weg te zappen, ik ga hem nu ook helemaal kijken, ehh, misschien toch met oordopjes in haha

deirdre

Avatar

Ik schaam me dood, maar heb de film nog nooit helemaal gezien.Toch vind ik het een van de, zoniet de beste, verfilmingen van 'n Stephen King verhaal. Ik vind hem zo eng (en dat fietsje werkt zo op m'n zenuwen) dat ik steeds wegzapte. Zal hem nu maar eens tapen, dan kijk ik hem wel een keer bij daglicht.

Pieternel

Avatar

Ik schaam me dood, maar heb de film nog nooit helemaal gezien.Toch vind ik het een van de, zoniet de beste, verfilmingen van 'n Stephen King verhaal. Ik vind hem zo eng (en dat fietsje werkt zo op m'n zenuwen) dat ik steeds wegzapte. Zal hem nu maar eens tapen, dan kijk ik hem wel een keer bij daglicht.

Anoniem

Avatar

Meesterwerk.... :W :W :W

Gerard_Fryslan

Avatar

Meesterwerkje van Kubrick, met een geweldige rol voor Jack Nicholson. Het hotel is geniaal, vooral wanneer Danny er op z'n driewieler doorheen fietst.

Shelley Duvall is wel een beetje eng.

[rating 4]

Ik vind Shelly Duval misschien nog wel het engste van de hele film met die grote ogen!

misscongenality

Avatar

Deze film is heel goed! Jack Nickelson past echt goed in deze rol, met zijn enge kop.Deze ga ik zeker kijken!

JB

Avatar

All work and no play makes jack a dull boy

emperor

Avatar

Toch maar een keer kijken dan..

Quistnix

Avatar

Deze blijft gewoon heel erg eng...

Colonel_Kurz

Avatar

Vanaf de begincredits liepen bij mij al de rillingen over mijn rug...

[rating 4.5] Heeere's Johnny!

Zeurdoos

Avatar

Al weer 'n tijd terug dat ik deze heb gezien dus dat word weer lekker schrikken af en toe Smiley face

-Zeur-

[rating 4]

Kenji

Avatar

Deze blijft gewoon heel erg eng...

WoUtoMatiC

Avatar

Meesterwerkje van Kubrick, met een geweldige rol voor Jack Nicholson. Het hotel is geniaal, vooral wanneer Danny er op z'n driewieler doorheen fietst.

Shelley Duvall is wel een beetje eng.

[rating 4]

Alfredt

Avatar

Absoluut een topper. Een van de beste films ooit.

als hij lekker met zijn bijl staat te hakken op de deur
Wendy, I'm home

:W

JB

Avatar

[rating 4.5] zegt genoeg!

Bukowski

Avatar

Een van de betere Stephen King verfilmingen naar mijn mening, met een excellent gestoorde J.N.