nu in de bioscoop

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

One ring to rule them all, One ring to find them, One ring to bring them all and in the darkness bind them

discussie

99 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Wat moet ik toevoegen aan het positieve commentaar dat al voor de film gegeven is en wat heeft dat überhaupt voor nut?
Top film!!!!T+)

8,0 / 10

Moviespecialist

Avatar

Frietgezicht jij zit echt te wachten tot iemand iets schrijft wat jou niet aanstaat.
Het is gewoon niet leuk dat jij naar iedere film gaat die op filmtotaal staat om iedereen af te kraken!

p.s. die knipogende smile mag je houden!!!!

Frietgezicht

Avatar

Moviespecialist "Ik ben altijd zeer kritisch als het gaat om het genre fantasy, maar de Lord of The Rings reeks hoort daar zeker niet bij.
The Fellowship of The Ring is een spectaculaire film die wordt afgewisseld met actie, avontuur en fantasy, verwerkt in een prachtig verhaal. Het verhaal gaat over de jonge Hobbit Frodo Balings die van zijn oom een gouden ring erft. Als hij de ring aanneemt weet hij nog niet in wat voor een groots avontuur hij terecht komt.
Door de ring aan te nemen heeft hij zichzelf verplicht om deze ring in de Doemberg te gooien, maar deze berg ligt in het land Mordor waar een eeuwenoud kwaad de ring ook wil hebben.
Frodo moet vertrouwen op zijn vrienden maar ook in zichzelf want wie de ring ooit heeft gedragen verlangt er voor eeuwig naar.
J.R.Tolkien is wat mij betreft een van de beste schrijvers die er ooit zijn geweest en ik vind de films die op zijn boeken zijn gebaseerd net zo geweldig!
De special effects zijn in deze film zijn erg indrukwekkend en de acteurs vertolken hun rol erg goed.

8.5/10"


We weten al waar het over gaat hoor. ;)

B@chelor

Avatar

Een aantal jaar geleden vond ik deel 1 de minste. Heb de films onlangs nog een keer gekeken en ik kom er op terug. Deel 1 is de beste van de trilogie.

Fellowship - 10
Two Towers - 8
Return Of the King - 9

Op naar de volgende trilogie!

bitellove1996

Avatar

Ik geef deze film een dikke 10, omdat ik heb echt GEWELDIG vindt.
echt een top film.

LuCos

Avatar

Toevallig vorige week weer eens bekeken. De extended versie welliswaar. Het blijven voor mij echt geweldige films.

LuCos

Avatar

movieplanet124 "Ik geef de film lekker een dikke 10 want dat is deze movie en de andere twee zeker waard als ik een hoger cijfer kan geven dan doe ik dat lekker ohh wacht dat kan ik dus een dikke 20 zo goed vondt ik hem geweldig geweldig geweldig drie keer en dat doe ik niet bij veel film bij deze dus wel"


Dank je wel voor deze bruikbare reactie! Door jou (bescheiden) reflectie beleef ik de film met een totaal andere kijk.

movieplanet124

Avatar

Ik geef de film lekker een dikke 10 want dat is deze movie en de andere twee zeker waard als ik een hoger cijfer kan geven dan doe ik dat lekker ohh wacht dat kan ik dus een dikke 20 zo goed vondt ik hem geweldig geweldig geweldig drie keer en dat doe ik niet bij veel film bij deze dus wel

piep2000

Avatar

Goede Film Beste van de LOTR serie vind ik
Goede film

wars140

Avatar

Ik ga deze toch mooi weer bekijken vanavond, alleen jammer dat die op RTL5 komt, veel reclame..maar het blijft een topper. T+)

MistAh

Avatar

Zeker de beste van de drie en een zeer goede film. Maar om nou te spreken van de beste film ooit vind ik zeer ver gaan.

benjamin

Avatar

Fantastische film, meer moet ik niet zeggen.

wiers

Avatar

Geniet nou eens van een film en ga niet zitten opletten of een acteur per ongeluk een horloge heeft vergeten af te doen in deze film.

LG DIRECTD

Avatar

Een draaak van een film verschrikkelijk !

greenman2

Avatar

Beste fim ooit!!! kijk maar naar deze recentie lijst.

DirkDirk1983

Avatar

Deel 1 toppertje... Echt waar... spanning... pure spanning en avontuur...

Deel 2 & 3... Computer veldslagen... en emotionele troep... Jammer... had er veel meer van verwacht....

Sandvink

Avatar

Thiver "Eerder kinderachtig. Natuurlijk gaan die films over lopen: dat is exact wat een reis is.
Als de achternaam van deze olijke grappenmaker nu nog Kubrick of Coppola was had hij recht van spreken gehad, maar de films van Smith hebben de diepgang van een plakje kaas en een verhaallijn waar ik mijn was niet aan op durf te hangen."


Ik snap niet dat je hier zo'n aanstoot aanneemt. Het gaat om de humor, tenslotte Kevin Smith heeft zelf ooit zelf al gezegd dat hij geen diepgaande films maakt. Verder zei hij ooit ook geen fans aan te trekken zoals coppola dat heeft omdat hij niet dat soort films maakt.

Maar anderzijds maakt hij hele leuke films die door een grote schare fans gewaardeerd wordt. Hij heeft naar mijn mening een hele leuke humor. Elke film kun je wel op een zeer makkelijke manier analyseren maar houdt wel in dat het ook grappig kan zijn.

LuCos

Avatar

de anomalie "Ik vraag me wel eens af wie dit soort films op tv gaat bekijken. Een beetje liefhebber heeft alledrie de delen toch kijkklaar in de kast staan?"


Nja, tis misschien mensen die dan lui zijn om uit de kast te pakken..
Maar bijv. ik wilde hem bijna kijken omdat ik met wat mensen gewerkt had en daarna zagen we dit op tv, we bleven toen bij deze film hangen. Alleen gingen we later wel weer weg..

Mja, reclames vind ik niet zon heel groot probleem.. Maar als er meer dan 2 reclames in 1 film komt (wat dus bij de commerciele zenders altijd gebeurt) dan vind ik dat irritant.

seppe

Avatar

Vind die reclame blokken nooit zo'n probleem, lekker ff wat chips pakken peukie roken en je weer kunnen verheugen op de rest van de film

m.aarten

Avatar

Rurouni "hm op RTL 4? kijk er normaal niet zo veel naar, zal er veel reclame tussen zitten tijdens deze film?"

Gezien de duur van de film en de duur van de uitzending 18 minuten. Geen idee hoe lang de blokken reclame duren op die zender.

Rurouni

Avatar

Hm op RTL 4? kijk er normaal niet zo veel naar, zal er veel reclame tussen zitten tijdens deze film?

Thiver

Avatar

wiers "Van de pirates of the Caribian zijn deel 1 en 2 snel na elkaar uitgezonden.
Alleen deel 3 duurt wel heel lang.
Is daar een verklaring voor.
Als het met lords of the rings ook zo gaat hoeft het voor mij niet.
Verder is dit een top film."

Sorry maar ik kan hier geen touw aan vastknopen... Wat wil je precies weten?

wiers

Avatar

Van de pirates of the Caribian zijn deel 1 en 2 snel na elkaar uitgezonden.
Alleen deel 3 duurt wel heel lang.
Is daar een verklaring voor.
Als het met lords of the rings ook zo gaat hoeft het voor mij niet.
Verder is dit een top film.

LuCos

Avatar

Ik vind het persoonlijk 1 van de beste geproduceerde films. Zo vet vind ik die manier hoe die is gemaakt en hoe die uiteindelijk geworden is.

Deel 3 vind ik toch het best vinden.

Thiver

Avatar

Sandvink "Kevin Smith


Deze blijft hilarisch."

Eerder kinderachtig. Natuurlijk gaan die films over lopen: dat is exact wat een reis is.
Als de achternaam van deze olijke grappenmaker nu nog Kubrick of Coppola was had hij recht van spreken gehad, maar de films van Smith hebben de diepgang van een plakje kaas en een verhaallijn waar ik mijn was niet aan op durf te hangen.

Thyplosion

Avatar

Sterk acteerspel van met name Weaving, Lee, Blanchett, McKellen en Bean, grootschaligheid ten top en goed ogende vechtsscenes. Het plot is soms wat rommelig en hier en daar zijn enkele puntjes die beter hadden gekund maar de film is zijn status meer dan waard
[rating 3.5]

lucdec

Avatar

Volgende week zaterdag volgt The Two Towers. Ik neem aan dat The Return of the King de week daarna volgt.


Neen, Zeker op 29 december niet.
Hopelijk tonen ze ook het derde deel.
Had graag alle 3 de delen op dvd gebrand
nu ik mn dreambox heb.

Filmp@ssie

Avatar

hetisjantje "Daar is ie weer. Ik denk niet dat ik deze nog eens ga kijken, is toch drie uur. Op zich was ik in mijn jeugd wel fan van de boeken. Het blijft moeilijk en eigenlijk onmogelijk, om drie van zulke pillen effectief te verfilmen. Het weglaten van zaken nog niet eens zoeens, maar meer dat het een lege opeenvolging van events wordt, hoe spectaculair dan ook. LOTR, the short version heeft het begrepen, dit heeft in principe dezelfde inhoud. Een boek uit de trilogie deed ik toch wat weken over, dan worden de karakters en de omgeving opgebouwd en leef je echt mee. Toch komen enkele cruciale Tolkien elementen goed over, zoals de nostalgie naar de "oude" wereld die definitief verloren is. Meteen ook zijn zwakte, want dat is ook een wereld van klassen en van vrouwen die er maar bij lopen, als ze sowieso al meedoen, maar daar hoorde je Tolkien niet over ;) Binnen de limieten van het format eigenlijk het beste wat eruit kan komen, op enkele toch wel belangrijke punten na: naast de leegheid van het script - de slechte casting en acteerwerk betreffende sleutelfiguren, en een neiging tot jumping the shark in enkele battle scenes (vooral bij de latere films, ik denk aan enkele Legolas scenes). Het acteerwerk boeit niet bij de meeste figuren (zoals een dwerg of zo), maar levert soms hilarische en dan weer tenenkrommende scenes op tussen onze twee hoofdrolhobbits met onbedoeld homo-erotische lading. Frodo is uitstekend op uiterlijk gecast maar kent helaas slechts 1 gezichtsuitdrukking van een zeehondje wat op het punt staat neergeknuppeld te worden. Op een gegeven moment was ik het gezeik en het houterige gekloot tussen die twee zo zat dat ik ze even dood wilde als goede afwijking op het werk van Tolkien, dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling. Kortom een visueel zeer fraai gemaakte rollercoaster, met enkele magische hoogtepuntjes, en enkele grote tekortkomingen. 7/10"


Een oud advies als je de boeken heb gelezen moet je niet naar de film kijken, het is ook heel logisch dat de verfilming anders is dan alles volgens het boek te filmen dat is niet te doen tenzij dat ze een tv serie van maken.
Je hebt 2 versies van LOTR versie J.R.R. Tolkien of de versie van Peter Jackson.
Ik moet eerlijk toegeven dat Peter Jackson het op een geniale manier heeft verfilmt en dat er dingen worden weggelaten is zijn schuld niet maar van de film maatschappij waarin hij het niet langer dan 3 uur per deel zal duren.

Filmp@ssie

Avatar

de anomalie "Ik vraag me soms af waarom dit soort films nog op TV uitgezonden wordt. Een beetje liefhebber heeft 'm inmiddels toch al op DVD. Bovendien heb je er alleen wat aan als de andere twee delen ook binnen enkele dagen (op dezelfde zender) worden uitgezonden."


Een rare redenatie, het zal betekenen dat ze alle speelfilms maar niet meer uitzenden omdat iemand het al op DVD heeft.
Sorry maar dit spoort niet !!

sjef

Avatar

UltraBrain "Afspraak met de commercielen, die zenden Idols Live uit om 20:00."


16 jaar en ouder word altijd later uitgezonden :(

ontopic: ik heb deze film al ongeveer 40x gezien maar ga hem vanavond gewoon weer kijken :D echt zo'n mooie film :W

mnsz

Avatar

Het is opzich wel een goede film, maar kan beter.

UltraBrain

Avatar

skullsplitter "Belachelijk laat tijdstip gekozen voor deze topfilm."


Afspraak met de commercielen, die zenden Idols Live uit om 20:00.

Thiver

Avatar

de anomalie "Bovendien heb je er alleen wat aan als de andere twee delen ook binnen enkele dagen (op dezelfde zender) worden uitgezonden."

Volgende week zaterdag volgt The Two Towers. Ik neem aan dat The Return of the King de week daarna volgt.

skullsplitter "Belachelijk laat tijdstip gekozen voor deze topfilm."

Heel erg mee eens. Ik snap ook niet waarom... het is niet dat deze film voor 16+ is... Hoewel... zou het soms de S.E.E. zijn?

skullsplitter

Avatar

Belachelijk laat tijdstip gekozen voor deze topfilm. Ik ga hem ook niet kijken, ga wel een keer met mijn meis alledrie achter elkaar kijken in bed.

Deweb

Avatar

Pfff, ik was al bang.

De tekenfilm vond ik zelf best aardig. Niet spectaculair ofzo, maar het was wel aardig. The Hobbit was trouwens wel beter.

Fortune

Avatar

Je hebt gelijk Seppe, aan de tijd te zien kan dit niet de film zijn. De tekenfilm vond ik niet om aan te zien.

seppe

Avatar

Het gaat hier ook om de tekenfilm van lord of the rings, niet om de echte film. Heb hem al eens gezien, is best grappig

Deweb

Avatar

RTL7? Met reclame? Ik dacht dat de publieke omroepen de uitzendrechten hadden voor deze topfilm.

Ik weiger pertinent te kijken. Geen reclame door deze film heen! Daar is hij veel te goed voor. Oke, de eerste helft wordt na 5 keer wat traag, maar juist daarom moet je hem in één keer kijken zodat je je aandacht niet verliest tijdens het zappen.

Zonde!

lulligvoorje

Avatar

akketa "Wat een kansloos stukje tekst is dat! Die laatste zin zegt het al: hou je niet van dit soort films, kijk er dan niet ook naar.
Ik heb de boeken niet gelezen en vind de films helemaal top."
Ik kon me er goed in vinden anders, in wat hij schrijft. Ik heb weinig tegen fantasy, maar er is niets in de karakters in deze films wat aanspreekt. Het zijn allemaal holle figuren zonder verleden of zonder verklaring, neergezet door behoorlijk irritante acteurs. Ik heb echt niks met zo'n frodo. Ze zijn allemaal zo dom. Ik mis de diepgang.
Dat hadden de boeken ook al. Als kind vond ik Tolkien al niet bijzonder. Tonke Dragt was echt veel beter. "Geheimen van het Wilde Woud" en "De Brief voor de Koning" hebben echt veel meer inhoud dan die waanbeelden over ringen en tovenaars. Mij zegt het niks, zo'n quest die ik al tientallen keren eerder in films heb gezien, zeker niet als de motivatie zo goody-two-shoes achtig is. Hoezo wil iedereen meteen zijn/haar leven opofferen om de wereld te redden als nergens uit blijkt dat die wereld het waard is om te redden? Ze vinden die 'mensen' maar niks, blijkt, waarom dan hun wereld redden tegen een soort kwaad? Het is allemaal zo loos en goedkoop. Films als Labyrinth en Monty Python and the Holy Grail waren echt veel spannender en leuker.
Dat Nieuw Zeeland mooi is en dat je met CGI/SFX tegenwoordig alles 2 dimensionaal kunt weergeven, prima, zonder waardevolle basis is het gewoon niks bijzonders.

Thiver

Avatar

Deweb "Hmm, bij de EE van Fotr moet je toch meer gaan voor de achtergrondinformatie dan voor het spektakel."

Nou... vergeet niet de extra scènes bij Amon Hen. In de S.E.E. sterven nu zowat drie keer zoveel Uruks.

WizardOfOss

Avatar

En ik maar denken dat ik negatief was over de LotR-trilogie...

akketa

Avatar

lulligvoorje "Dat zeiden anderen al eerder:

A three hour film about walking. 1/10
Author: Goataid from Bournemouth

...Painfully dull though if rambling or fantasy is not your thing.
"


Wat een kansloos stukje tekst is dat! Die laatste zin zegt het al: hou je niet van dit soort films, kijk er dan niet ook naar.
Ik heb de boeken niet gelezen en vind de films helemaal top.

Swampman

Avatar

Leuk filmpie maar zoals Randal (Clerks II) al zei; "All it was, was a bunch of people walking".

lulligvoorje

Avatar

Ik vind die muziek juist irritant hard gemixed t.o.v. de rest. Waar is het orkest?

asoka

Avatar

Geweldig dat begin met de stem van Galadriel. De letters die tevoorschijn komen en dan die geweldige muziek. Jammer dat de special effects inmiddels al weer wat gedateerd zijn. Gelukkig heeft de KRO er dit jaar voor gekozen om de film in breedbeeld uit te zenden.

Firtina

Avatar

Het maakt niet uit hoe vaak je het ziet, een goed boek blijf je ook vaker lezen.. veel plezier lotr fans...

Languh

Avatar

Quistnix "Sorry Mook, maar het ging over goede films, wat dus op een paar uitzonderingen na je lijstje wegschrijft.."

mja alleen maar zowat blockbusters

LuCos

Avatar

Mja, ik wil wel kijken maar ga niet. Want deze woensdag had ik al afgerpsoken om de Special Extended versie te kijken bij een paar vrienden.
Maar ik raad deze zeker aan als je ze nog niet gezien hebt. En de special extended als je iets meer duidelijkheid + spectakel wilt hebben:D!

Mook

Avatar

Woep "Dit wordt echt weer zo een LorT hype om met kerst 1 van deze films te draaien. "


Nee joh! Ze draaien de hele trilogie.

Woep

Avatar

Dit wordt echt weer zo een LorT hype om met kerst 1 van deze films te draaien.

Soort home alone maar dan met orcs

riv

Avatar

Deze film blijft een wegdromertje :9

Quistnix

Avatar

Sorry Mook, maar het ging over goede films, wat dus op een paar uitzonderingen na je lijstje wegschrijft..

Mook

Avatar

Darthmar "De meeste acteurs uit deze filmserie hebben nou niet echt veel goede films gemaakt sindsdien. De meeste daarvoor ook al niet."


Viggo Mortensen: Speelde sinds de trilogie in Hidalgo en A History of Violence.

Ian McKellen: X-Men 3, The Da Vinci Code.

Elijah Wood: Hooligan, Everything is Illuminated.

Christopher Lee: Star Wars 3.

Dominic Monaghan: Een hoofdrol in Lost, één van de meest succesvolle TV-series van de afgelopen jaren.

Billy Boyd: Master and Commander: The Far Side of the World.

Sean Astin: Click.

Cate Blanchett: Babel, The Aviator, the Good German.

Sean Bean: Troy, National Treasure, The Island.

Orlando Bloom: Kingdom of Heaven, Pirates of the Carribean, Elizabethtown.

Ian Holm: Garden State, Day after Tommorow, Lord of War.

...Sorry, wat?

Darthmar

Avatar

Filmp@ssie ".... top cast die allang hun naam en faam hebben bewezen."
:}

De meeste acteurs uit deze filmserie hebben nou niet echt veel goede films gemaakt sindsdien. De meeste daarvoor ook al niet.

Filmp@ssie

Avatar

Meesterlijk verfilmd en ook zeer goede acteer prestaties met een top cast die allang hun naam en faam hebben bewezen.

DoubleO7

Avatar

Yeahhh

Eindelijk weer lotr op tv!!!!

Bukowski

Avatar

Strider "Ja, tuurlijk... lekker makkelijk. Uiteraard zit er in een film als 21 Grams beter acteerwerk dan in een groots opgezet epos als LotR. Da's geen vergelijking."
Sorry, maar ik zie niet in waarom de lat voor een epos op het gebied van acteren minder hoog zou liggen dan voor een drama, comedy of wat voor genre dan ook.

Het is zelfs raar als bij zo'n megaproject het acteren als een ondergeschoven kindje wordt behandeld. Je zou verwachten dat alles, dus niet alleen de aankleding, de decors en de special effects, tot in de puntjes verzorgd zou moeten zijn.

En om toch de vergelijking met 21 Grams te maken: Penn, Del Torro en Watts dragen in die film hun last met zo veel meer talent en kunde dan Wood in LOTR; dat is inderdaad geen eerlijke vergelijking.

Thiver

Avatar

Bukowski "Waarschijnlijk hanteren wij andere standaarden voor acteren. Als ik aan subliem acteren denk dan denk ik bijvoorbeeld aan 21 Grams, om maar eens een film te noemen."

Ja, tuurlijk... lekker makkelijk. Uiteraard zit er in een film als 21 Grams beter acteerwerk dan in een groots opgezet epos als LotR. Da's geen vergelijking.

hermit elephant

Avatar

Bukowski "..Oh, en ik denk dat Ron Jeremy wel een goede Frodo was geweest. ;)"

Die was z'n ring ook zeker niet kwijt geraakt! T+)

Daan518

Avatar

Leuke film, maar vreselijk overrated. Er is gewoon een vreselijk slimme marketinghype omheen ontstaan, waar deze film z'n grootste succes aan heeft te danken.

laguitara

Avatar

Kan je je beeld van je tv niet afstemmen dan?
Ik heb eentje die je bij elk voormaat kan aanpassen.

Eindbaas

Avatar

O MIJN GOD.

de film is in 4:3 Ratio, ik heb de film best vaak gezien, en je mist zoveel mooie stukken van scene's, details en mooie achtergronden, zelfs hele personages vallen buiten beeld.

Doodzonde om die film zo uit te zenden.

verder is het voor mij de beste van de drie trouwens.

Jordi_B

Avatar

*zucht* }: Wat kunnen sommigen van jullie toch verschrikkelijk zaniken. Het is gewoon een fantastische film die het niet verdiend om door sommigen zo afgekraakt te worden. Ik heb 'm al vaak gezien, maar ga zeker weer kijken! T+)

marty

Avatar

Frodo was inderdaad DE storende factor in alle drie de films. De scenes met Frodo hadden ze er net zo goed uit kunnen knippen. Wat een sukkel. Hij was bang, raakte de ring constant kwijt en jammerde de hele tijd. De films waren prachtig gemaakt, maar dankzij de plotlijn van Frodo hoef ik ze dus nooit meer te zien.

darkx1986

Avatar

Bukowski "Ik vind Frodo in de film een watje, een weenie waar ik me enorm aan stoor, dit in tegenstelling tot de Frodo uit het boek die zijn last met verve draagt."


Dit is dus precies wat ik bedoel, met waneer iemand het boek heeft gelezen, hebben ze al een verwachting. Ik vond dat Elijah Wood een geloofwaardig hobbit heeft neergezet, als je het vergelijk met de ander hobbit in de film

En een script en een boek zijn andere dingen. in een boek kun je pagina's vol gebruiken om dingen te verduidelijken in een film heb je die luxe niet, dus de kracht die die ring moet toch op een manier worden verwoord en dat hebben ze dus op deze manier gedaan.

Bukowski

Avatar

RiFF "Ik ben het totaal niet met je eens Bukowski. Sterker nog, het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat jij een beter resultaat had kunnen neerzetten."
Ieder zijn mening natuurlijk maar kom niet met het non-argument aanzetten dat ik het niet (beter) had gekund. Ik ben geen filmmaker, slechts een filmliefhebber die net als jij recht heeft op een eigen mening.

RiFF "Het acteren is werkelijk subliem. Ik zou echt geen betere cast kunnen bedenken dan de gebruikte. Wie had jij dan liever als Frodo gezien? Elijah Wood is echt dé Frodo."
Waarschijnlijk hanteren wij andere standaarden voor acteren. Als ik aan subliem acteren denk dan denk ik bijvoorbeeld aan 21 Grams, om maar eens een film te noemen.

RiFF " Je moet niet vergeten dat Frodo geen doorsnee Hobbit is. Hij is erg ingesteld op avontuur en kijkt verder dan de Gouw, in tegenstelling tot de reguliere Hobbit. Jackson heeft dit erg goed vertegenwoordigd vind ik."
Ik vind Frodo in de film een watje, een weenie waar ik me enorm aan stoor, dit in tegenstelling tot de Frodo uit het boek die zijn last met verve draagt.

RiFF "... al moet ik zeggen dat dit voornamelijk komt door de geniale muziek van Howard Shore. Zonder deze muziek was de film voor mij veel minder intens geweest."
Tja, weer een kwestie van smaak vrees ik. Ik vind Shores muziek pathetisch en over-the-top.

RiFF "Ik denk dus dat je veel minder kritisch moet zijn over de films...."
Kritisch kijken is juist goed. Ik verdiep me daardoor meer in een film en ik kan een echt meesterwerk daardoor ook meer waarderen.

Oh, en ik denk dat Ron Jeremy wel een goede Frodo was geweest. ;)

Blargon7

Avatar

Ik vond deze film (in tegenstelling tot deel 2 & 3) erg lekker wegkijken. Gewoon een heerlijk lineair avontuur zonder dat zich veel sub verhalen parallel afspeelde (vooral in deel 2 vond ik dit erg vervelend en verwarrend).
Jammer dat al de delen niet zo zijn opgebouwd.

Memento

Avatar

De beste van de 3

XGH

Avatar

Het is echt een zielige film, voor de fans natuurlijk leuk, maar...
Ik ga hier niet op in, heb hierover al voldoende tijd verspil door elke keer steeds uit te leggen waarom ik het slecht vind op het forum!

emperor

Avatar

Aangezien ik nog geen vergelijkings materiaal heb gezien van de verfilming..kan ik niet zeggen of dit een slechte is of een goede...ik heb genoten,en dat is wel voldoende,natuurlijk hadden sommige dingen wel wat beter uitgewerkt mogen worden..en soms leken de 'monsters' wel te zijn weggelopen uit sesamstraat...maar al met al toch leuk gedaan.

Idril

Avatar

Het zal waarschijnlijk aan mij liggen, maar alle dingen die jij opnoemt vind ik juist heel erg goed. Ik vind dat de spanning heel goed wordt opgebouwd en dat Elijah Wood een geweldige prestatie levert. Ik snap eerlijk gezegd gewoon niet hoe iemand deze film NIET goed kan vinden. Dit is mijn mening maar hoor Smiley face
Ik vind het gewoon 3 geweldige films.

Rarara

Avatar

Brr haal die druiphoofd van Elijah Wood eens van de homepage af. Ik heb zoveel gegeten de laatste tijd dat mijn maag wat gevoelig is...

screech

Avatar

EvY... "hahahaha :E
En zo iemand als Viggo Mortensen staat er niet eens tussen in het bovenstaande lijstje...hm...ik meende dat hij toch een behoorlijk grote rol speelde...verkeerde begrepen zeker 0+"


tjonge jonge jonge, zijn jullie nou zo dom of dom of lijkt dat alleen maar zo. voor alle mensen die het niet begrijpen de namen staan op alfabetische volgorde, omdat er in de film bijna een stuk of dertig belangrijke rollen zijn.

EvY...

Avatar

Hahahaha :E
En zo iemand als Viggo Mortensen staat er niet eens tussen in het bovenstaande lijstje...hm...ik meende dat hij toch een behoorlijk grote rol speelde...verkeerde begrepen zeker 0+

sephiroth1986

Avatar

Ja vooral Noel Appleby die op nummer 1 staat in de acteurslijst speelt een fantastische rol als proudfoot.
Echt vet dat hij de hoofdrol gekregen heeft.:W

LaMissy

Avatar

Yay! Ookal heb ik het al een paar keer gezien :D Legolas is leuk!!!

screech

Avatar

Don't miss it

screech

Avatar

Eindelijk dan, deel 1 van de beste triologie ooit.

Stevie

Avatar

Prachtige film. mooie scenes, prachtig opgezet. goed geregiseert en geacteert. afbeelding

lambo

Avatar

Ik Lees nu al een paar keer de klacht dat ie saai is
het eerste deel is de inleiding.
daarom kunnen somige mensen het saai vinden.

JLB

Avatar

WizardOfOss ".. in de eerste twee films (ik heb RotK nog niet gezien) is het vooral een reis van veldslag naar veldslag. ...
... ik me enorm zitten ergeren aan die humoristisch bedoelde scenes met Gimli...
"

Zeg ehh, Wizzard, help me even.. welke veldslag heb ik gemist in de "felowship"? die zitten toch juist in deel 2 en 3? of noem jij 1 op 1 gevechten met monsters en zwarte ridders ook veldslagen?

en dat gedoe met die Gimli is inderdaad tenekrommend ja
desalniettemin [rating 5]

Sauron

Avatar

:WLord Of The Rings:W

Dit is echt te goed gewoon masterlijke film,..
Ik heb alleen dan net een feesie:(:(:(:(

Maar neem em natuurlijk wel op:P

[rating 5]

Novah

Avatar

Puur, Film, Groots, Episch, Zalig, Genieten....
The Lord of the Rings Trilogy.... *zucht* :D

Prachtige film, onvoorstelbaar dat zon kwaliteit is neergezet. Deze film zorgt voor een nieuwe standaard in de filmgeschiedenis.
De meest weersinwekkende film van het nieuwe millenium.

Niet kijken = een zonde bijna. Ik zit achter de buis, ookal heb ik de gehele trilogy, extended, op dvd.

The_Wonderer

Avatar

Ja zeker een van de beste films van het fantasy gerne, in mijn ogen ook de beste van de 3 delen van The Lord of the Rings.
maargoed ik kijk niet mee want heb van alle delen de extended dvd's

Meninho

Avatar

furanku "Ik vond de film maar saai. Heb hem ook na 2 uur uitgezet, op de 1 of andere manier boeit het mij allemaal niets en dat terwijl ik mijn films heus wel ken.

De IMDB top 100 onwaardig, evenals vele andere films daaruit denk ik ;)"


Gek genoeg had ik hetzelfde.. Mischien omdat ik toenertijd uit een zware tentamen periode kwam, maar ik viel in slaap, en de hele film kon me weinig boeien. Ook het verhaal niet echt. Noem me maar een cultuur barbaar, maar ik heb echt niks met deze film. Maar mischien dat ik hem nog een kans geef, hoewel ik niet zoveel heb met het Fantasy genre.....

laguitara

Avatar

Saaie film???
Deze film is tantoe master.
En geen reclame shit tussendoor dus lekker genieten en telefoon uit!!

emperor

Avatar

Strider "Draken? Niet goed opgelet zeker? ;)
"
:E

furanku

Avatar

Ik vond de film maar saai. Heb hem ook na 2 uur uitgezet, op de 1 of andere manier boeit het mij allemaal niets en dat terwijl ik mijn films heus wel ken.

De IMDB top 100 onwaardig, evenals vele andere films daaruit denk ik ;)

WizardOfOss

Avatar

Meninho "Is dit wat?? :B"

Volgens sommigen hier is het de slechtste film allertijden :E

Vind ik een beetje heel erg overdreven, maar meer dan [rating 3.5] vind ik hem toch niet waard.

Meninho

Avatar

Is dit wat?? :B

emperor

Avatar

Kleine rectivicatie:
Zit..kijk..en geniet van:orcs wizards,elfs,trolls en hobbits..
;)

Crimson

Avatar

Tsss, er bestaan geen draken meer in Middle Earth, aap =P

screech

Avatar

Gewoonweg een van de beste films ooit

Thiver

Avatar

emperor "...draken..elfen..trollen en hobbits..:W"

Draken? Niet goed opgelet zeker? ;)
Voor iedereen die deze film nog niet heeft gezien: kijken, je zult er geen spijt van krijgen.
Voor iedereen die deze film al eens heeft gezien maar er weinig aan vond: kijk nog eens, bij mij viel de film de tweede keer een stuk meer in de smaak.

Mook

Avatar

Geweldig eerste deel van een fantastische trilogie. Enough said. Smiley face

rvg1983

Avatar

Fr@nk "Een topfilm op een publieke zender. Petje af voor Nederland 2 Smiley face"


Inderdaad. Oftewel:
Geen Reclame's
Geen hart van nederland
En weet ik het allemaal...
Gewoon 3 uur aan 1 stuk door kijken :P

(Maar ja de fan heeft natuurlijk al lang de extended versies op dvd thuis liggen O+ )

Fr@nk

Avatar

Een topfilm op een publieke zender. Petje af voor Nederland 2 Smiley face