Kill Bill: Vol. 1 (2003)

On October 10th, speak softly and carry a big sword

discussie

86 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Film opnieuw bekeken en waardering aangepast van 10 naar 9. Dit in vergelijk met andere absolute topfilms die toch net iets beter vind. Uiteraard blijft deze een topper met 9.

elinepien

Avatar

Ja ik ga hen zeker kijken ik hou wel van dit soort films ik heb hem al een keer eerder gezien Smiley face

horizon

Avatar

Kill Bill 1 & 2 zijn beste van Q.Tarantino.

casualjaantje

Avatar

Het verhaal is ietswat minder dan de vorige Tarantino's, maar de klassieke actiescènes maken veel goed. Nepbloed had wel wat minder overdreven gemogen.

Zeer goed.

roobin_22

Avatar

marcjeb "Als je van slap ouwehoere en neppe aktie/slachten en vooral veel fantasie hou, dan is dit een film voor jou."

Ik hou wel van slap ouwehoere en neppe aktie/slachten en vooral veel fantasie. Waar ik ook wel van hou zijn die heerlijke sferen, onderbouwd met echte en goede muziek (niet van die opslepende of droevige filmmuziekjes die als ze in majeur zijn de film heel anders kunnen maken dan wanneer het in mineur is) Ik hou van de onverwachte wendingen die QT altijd klaar heeft staan, telkens als je net een beeld hebt bedacht van zo zal het wel eindigen, gooit hij weer alles over de kop (of top). Ik hou van de humor die altijd terugkomt ( Uma die in de Pussywagon haar tenen aan het wigglen is, Hattori Hanzo die nu alleen nog maar sushi maakt, met een luie neef die loopt te vloeken, Pai Mei die uma een klap op haar kop geeft als ze niet meer kan. Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor)
4 uur Kill Bill is voor mij veel te kort, ik zou er wel een hele dag naar willen kijken.

TheTremor

Avatar

Ik vind dit persoonlijk ook 1 van de minder Tarantino films.
Mede door die massale slachtpartij in een feestzaal...

Otmeister

Avatar

Nee, deze film doet het niet.

Reservoir en Pulp zijn sterke films.
Maar deze onzin kan me niet bekoren.

Anders gezegd, ik vond er geen reet aan.

Kwilwel

Avatar

Deze staat op nummer 1 in mijn film top 10
heb de 2 dvd,s inclusief meaking of, en heb de film zowat 6x gezien.

S C H I T T E R E N D

Filmp@ssie

Avatar

de anomalie "Welke diepgaande filosofie je ook op Tarantino's films loslaat, het blijft wat mij betreft onbegrijpelijke lege pulp. Je zit de hele tijd te wachten tot het (een beetje) interessant word, maar dat wordt het niet.
Ook Kill Bill is het celluloid niet waard waar ie op is gemaakt. Hij valt hoogstens in de categorie 'ergernis is ook een vorm van vermaak', en is net niet slecht genoeg om in ieder geval nog lachwekkend te zijn.
Voor goeie vechtscenes met mooie vrouwen kan je (veel) beter naar The Matrix kijken met Carrie Ann Moss, en als je je wilt amuseren met veel bloed moet je Brain Dead opzetten."


Amen.

Sha

Avatar

Er valt weinig te begrijpen aan Kill Bill hoor.
Vooral in het eerste deel vind ik het meer over actie gaan dan iets anders.

Uma in een kanariegeel pakje die wraak wil op Bill & co, that's it Smiley face

Roadrunner

Avatar

Ik ga deze film vanavond voor de eerste keer zien. Ik zal er dan waarschijnlijk maar weinig van begrijpen, want dat heb je met die films van Tarantino: pas bij de derde keer kun je het goed volgen.

Steve Harwin

Avatar

FAonline "Dan moet dit wel de beste film aller tijden zijn :P
bijv. zelfs nog beter dan "The Godfather" of "The Shawshank Redemption"

En waarom de IMDb Top 250 niet serieus te nemen is is dan wel een raadsel, tenslotte stemmen jullie er zelf ook op naar mijn idee..."


Eh,..., nee, dat ook weer niet.
Kijk, Quinten Tarantino is duidelijk een filmfan. Wat hij feitelijk doet (eigenlijk in al zijn films) is het samenvoegen van coole filmscenes tot een geheel. Er zit meestal verder geen fantastische verhaallijn of goede plot achter. Veel mensen vinden er daarom niets aan.
Ik houd zelf eigenlijk ook meer van films waarbij dat wel het geval is, maar dan kun je je afvragen wat een film goed maakt. De verhaallijn? De acteerprestaties? De CGI? De coole scenses? De dialogen?
Eerlijk is eerlijk: ik vind the Godfather, de oude Star Warsfilms, Cool hand Luke en the Shawshank redemption in zeker opzicht beter, maar dat is ook een kwestie van smaak en stemming. (de latere Star Wars films hebben goede CGI, maar zijn verder duidelijk vagina met peren)
Tarantino is een fan van coole scenes met leuke dialogen en feestelijk acteerwerk waar de vreugde van het acteerspel van af spat. En daar kan ik wel ook erg van genieten. Kill Bill 1 en 2 zijn vanuit dat perspectief ook echt topfilms en absolute klassiekers. T+)

SunChaser

Avatar

hoihoi "Je hebt gelijk! Quentin Tarantino was daar executive producer."


Hij zal wel geld hebben gekregen zn naam er aan te verbinden, wat is Hostel een kutfilm.

hoihoi

Avatar

spacey "Hostel is niet van Quentin Tarantino, maar van Eli Roth."


Je hebt gelijk! Quentin Tarantino was daar executive producer.

tukkerstein

Avatar

Absoluut de beste film van Quentin Tarantino. Geen saaie, nietszeggende, ongrappige dialogen, maar stijlvolle, harde, overdreven actie (je merkt wel dat ik geen QT fan ben). Deel 2 is helaas een stuk slechter.

8,5/10

spacey

Avatar

hoihoi "Schokkend, ach ja, laast 'Hostel II' ook van Quentin Tarantino gezien. Dat was best schokkend. Die heeft iets vergelijkbaars met zijn film 'Resevoir dogs'.

Deze film Kill Bill 1 en 2 is dan daarmee vergeleken eigenlijk best vermakelijk en nog nauwelijks schokkend."


Hostel is niet van Quentin Tarantino, maar van Eli Roth.

Kill Bill is echt een super film die ik al menig keer heb bekeken en niet snel zal gaan vervelen

[rating 5]

hoihoi

Avatar

spacey "Schokkend? Waar was het schokkend dan?"


Schokkend, ach ja, laast 'Hostel II' ook van Quentin Tarantino gezien. Dat was best schokkend. Die heeft iets vergelijkbaars met zijn film 'Resevoir dogs'.

Deze film Kill Bill 1 en 2 is dan daarmee vergeleken eigenlijk best vermakelijk en nog nauwelijks schokkend.

everybodyhurts

Avatar

Kill Bill I vond ik een redelijk aardige film. Echter, deel 2 heeft voor mij het cijfer flink opgehaald. Ik vond er veel vaart, spectakel en wraak inzitten. Al met al, beide films vond ik te pruimen, maar 2 stak er wat mij betreft bovenuit. En nee, vergelijk deze films alsjeblieft niet met de super film van Tarentino: Pulp Fiction, want dan verdwijnen deze films in een eindeloze put.

Jedimaster

Avatar

Wat komt er nu vanavond, deel 1 of deel 2?! Want de titel van deze "reactie film op tv" is Kill Bill 2 in het overzicht...?!?

spacey

Avatar

Deweb "En waarom zou het niet kloppen? Als het gemiddelde een 7,5 is, dan is dat zo. Meningen verschillen nu eenmaal waardoor een gemiddelde negatief en positief kan worden beinvloed.

Zelf vond ik deze film niet zo. Alles wordt maar door elkaar gegooit en eigenlijk vond ik er niet veel aan. Ach ja. Tarentino: you hates him or you loves him!"


het cijfer is nu correct weergegeven, maar stond vanochtend op een 37,5 ofzo!

Deweb

Avatar

Hampfhs "De beschrijving klopt niet evenals het FT-cijfer :B"


En waarom zou het niet kloppen? Als het gemiddelde een 7,5 is, dan is dat zo. Meningen verschillen nu eenmaal waardoor een gemiddelde negatief en positief kan worden beinvloed.

Zelf vond ik deze film niet zo. Alles wordt maar door elkaar gegooit en eigenlijk vond ik er niet veel aan. Ach ja. Tarentino: you hates him or you loves him!

SunChaser

Avatar

Welke beschrijving klopt dan niet?

siempjah

Avatar

Rare volgorde van uitzenden zeg:S

Jildert

Avatar

Filmp@ssie "Ja idd maar ik ben er al lang achtergekomen dat het forum van Film Totaal een lachertje is geworden ten opzichte van vele andere, ik neem FT al lang niet serieus meer."


Wat heeft dit foutje met het forum te maken als ik vragen mag?

Kyrill

Avatar

34.7 gemiddeld? :S

Filmp@ssie

Avatar

Hampfhs "De beschrijving klopt niet evenals het FT-cijfer :B"


Ja idd maar ik ben er al lang achtergekomen dat het forum van Film Totaal een lachertje is geworden ten opzichte van vele andere, ik neem FT al lang niet serieus meer.

vash

Avatar

Wat raar, een week geleden was er op bbc volgens mij deel 2 en nu ineens deel 1.

Hampfhs

Avatar

De beschrijving klopt niet evenals het FT-cijfer :B

spacey

Avatar

Schokkend? Waar was het schokkend dan? Gebruik trouwens wel even de 'spoilertag'!

Bloyamind

Avatar

Toendertijd toen ik em keek vond ik em wel erg schokkend... nu ben ik heel wat japanse films verder, waaronder bv. ichi the killer en suicide circle (met een onkijkbare scene)

Als je dus het schokkende weglaat in deze film is het eig. niets in vergelijking met het meesterwerkje van Pulp fiction. en zo exentriek is deze film nou ook weer niet.

Deweb

Avatar

De film schijnt een ode te zijn aan b-films en daarom zo nep te zijn. En dat is eCHt waar, Tarentino kennende.

Zelf vond ik deze film een beetje té. Hij moest té excentriek zijn. En dat vind ik het foute aan Tarentino. Maar ja..je haat hem..of je houd van hem.

Daravaglia

Avatar

K heb gister gezien vondt egt lijpe film
wel nep met al dat bloed enzo maar weet iemand ook wneer vol 2 erop komt?

chuz

Avatar

Voor de liefhebbers van ongeremd geweld is dit een absolute aanrader. Er komen erg veel filmisch mooie scenes in voor en idd is ook de soundtrack fantastisch. Hierdoor is het een zeer realistische nachtmerrie geworden. Persoonlijk heb ik een hekel aan nachtmerries. Ook de humor die het geweld in pf genietbaar maakte ontbrak hier. En het verhaal, je moet de diepgang wel erg ver zoeken. QT heeft voor mij afgedaan.


SunChaser "En toch vier sterren?"


Ja waarom niet. Ik vond het echt een mooie film en als dit je ding is wie ben ik dan. Het is alleen niet mijn cup of thee.

Lizard King

Avatar

aceventura "Ik respecteer ieder zijn mening, en ik ga niet in de aanval, ik geef slechts mijn visie op deze film, als iemand in de aanval gaat ben jij het wel met je uiterst simplistische en wereldvreemde tekst. Het is simpelweg een feit dat veel mensen elkaar nalullen, daar is geen studie psychologie voor nodig. En Kill Bill is overhyped door veel mensen naar mijn mening. Velen denken dat Quentin Tarantino altijd goede films aflevert, en dat alles wat hij maakt per definitie goed en stijlvol en iets van klasse heeft: ik vind dat oppervlakkig en veel mensen praten en denken veel naar de heersende moraal, naar wat de kudde zegt.
Zo lult half analytisch nederland elkaar na dat van bommel en RVN perse in oranje moet en zodoende iedereen op de straat ook. Dan vraag ik me af: zijn er nog mensen met een eigen visie, een eigen mening in het eeuwige nagepraat van anderen.
Tuurlijk kan je dit een goede leuke film vinden, smaken verschillen immers. Maar mijn punt is, geef wel je eigen mening en niet wat de kudde zegt, niet wat je zou moeten zeggen, zeg wat je vindt en kijk niet naar de regisseur en naar de lyrische reacties van anderen."

Ik denk dat mensen ook zeggen wat ze vinden eigenlijk. Ik denk alleen dat deze meningen zich vaak bij elkaar aansluiten, wat niet zozeer te maken heeft met elkaar achterna lopen of kuddegedrag. Natuurlijk zijn er over het algemeen onder de jongeren veel 'kuddediertjes', maar deze zijn bezig een eigen visie op de wereld aan het ontwikkelen, dat kun je hen dus niet kwalijk nemen.

Dat Bommel en RVN in Oranje horen is denk ik een reactie op het matige spel na het vertrek van de twee. Ook weer individuele meningen van mensen die op elkaar aansluiten. Als ik bijvoorbeeld denk: "He, er mist iets in dit NL elftal." en de media zegt: "Bommel en RVN moeten terug." dan overweeg ik de gedachte dat het daar aan ligt, en mocht ik weinig anders vinden, dan zal ook mijn mening zijn zoals die van de media. Dat is niet blind achterna lopen, maar eerder goed jatten... aangezien het een beetje onzinnig lijkt om te zeggen dat er heel andere factoren mogelijk zouden zijn.

Het is overigens niet mijn mening dat het aan het ontbreken van RVN en Bommel ligt, maar dat was puur als voorbeeld. En even ONTOPIC:

Kill Bill is in mijn ogen wel een aardige film, met name voor liefhebbers van geweld. Helaas ligt mijn smaak toch meer bij de inhoud van een film, waardoor beide delen een beetje nutteloos zijn in mijn ogen. Ik ben verder nooit een fan van QT geweest, mijn hoogste beoordeling voor een van zijn films is een 8 (Pulp Fiction). Deze film verdient een 6,5.

aceventura

Avatar

Julez "Wat mij opvalt, is dat als mensen het niet eens zijn met jou, je meteen in de aanval gaat...Kuddediertjes? Jij ben juist degene die mij erg onzeker lijkt...
Kill Bill heb ik nog nooit gezien...Misschien dat ik hem vanavond ga kijken als ie echt zo goed is...Ben
heel erg benieuwd!"


Ik respecteer ieder zijn mening, en ik ga niet in de aanval, ik geef slechts mijn visie op deze film, als iemand in de aanval gaat ben jij het wel met je uiterst simplistische en wereldvreemde tekst. Het is simpelweg een feit dat veel mensen elkaar nalullen, daar is geen studie psychologie voor nodig. En Kill Bill is overhyped door veel mensen naar mijn mening. Velen denken dat Quentin Tarantino altijd goede films aflevert, en dat alles wat hij maakt per definitie goed en stijlvol en iets van klasse heeft: ik vind dat oppervlakkig en veel mensen praten en denken veel naar de heersende moraal, naar wat de kudde zegt.
Zo lult half analytisch nederland elkaar na dat van bommel en RVN perse in oranje moet en zodoende iedereen op de straat ook. Dan vraag ik me af: zijn er nog mensen met een eigen visie, een eigen mening in het eeuwige nagepraat van anderen.
Tuurlijk kan je dit een goede leuke film vinden, smaken verschillen immers. Maar mijn punt is, geef wel je eigen mening en niet wat de kudde zegt, niet wat je zou moeten zeggen, zeg wat je vindt en kijk niet naar de regisseur en naar de lyrische reacties van anderen.

Thiver

Avatar

FilmTotaal "In the year 2003, Uma Thurman will kill Bill"

Leuke tagline. :D Uiteindelijk gebeurde dit pas in 2004. :P

Swampman

Avatar

SunChaser "Wat vooral tegenviel in 2 was het slappe einde"

Idem, het einde van 2 was een absolute afknapper.

SunChaser

Avatar

En toch vier sterren?

SunChaser

Avatar

Wat vooral tegenviel in 2 was het slappe einde

SunChaser

Avatar

FT cijfer staat op 3,9 :D

Wie zit er te fucken?

leonardus

Avatar

Grandioos gedaan, verbluffende effecten, en de muziek maakt het speltakel alleen maar groter, echt klasse deze film.

Julez

Avatar

aceventura "Very very true. Jij snapt hem!! Gelukkig zitten hier ook nog mensen met een eigen mening en die niet een modelantwoord geven die het gemiddelde kuddediertje ook zou geven. Proficiat!!"

Wat mij opvalt, is dat als mensen het niet eens zijn met jou, je meteen in de aanval gaat...Kuddediertjes? Jij ben juist degene die mij erg onzeker lijkt...
Kill Bill heb ik nog nooit gezien...Misschien dat ik hem vanavond ga kijken als ie echt zo goed is...Ben heel erg benieuwd!

Juzzz

Avatar

één of andere dombo ^^ "
FT-cijfer 42.7 (286 votes)
"


wie heeft dat nou weeg gedaan
hij stond op 42.8 ik gaf zo een 10 kijken wat er gebeurd en toen ging ie naar 42.7 wel logies omdat 10 lager is dan 42.8 maar wel vaag

een 42.7/10 >_< XD

Panchito

Avatar

Ik had hoge verwachtingen, maar ik zag alleen maar een hoop geweld. Niet erg, maar ik had nog iets van een verhaal verwacht of wat dan ook, maar het lijkt meer op een realityfilm van een op hol geslagen slager...

CitizenCount

Avatar

Zeker een goede film maar na 3 keer wordt hij wel wat saai. Deel 2 is idd een stuk minder en had ik na 2 keer wel weer gezien. Toch gewoon cool en meesterlijk dus als je Kill Bill nog niet gezien hebt. Gewoon kijken:D

SunChaser

Avatar

Goeie film. Jammer dat deel 2 weer een stuk slechter is.

3 strikes

Avatar

Niks geniaal. De enige reden dat deze onsamenhangende, onzinnige, langdradige film (en dan is er ook nog een tweede deel!) een beetje reputatie heeft is omdat ie is gemaakt door dezelfde man die het geweldige Pulp Fiction heeft gemaakt. Dit komt in de verste verten niet in de buurt.

skullsplitter

Avatar

Even voor de duidelijkheid: Tarantino maakt alleen hommage's aan genre's. Dat daarin goed gespeeld wordt en meestal nog een vermakelijk en stabiel verhaal heeft is mooi meegenomen.

spacey

Avatar

Veel betere films zijn er niet gemaakt. Een geweldige film met een geweldige soundtrack. Dat Quentin een genie is bewijst hij nog eens met deze film!

[rating 5]

ireturn

Avatar

Goede film.
echt tarantino. met tekenfilm tussendoor. meesterwerk.

Toob

Avatar

Wat zijn er veel goede films op tv zaterdag, doordat ik deze wil zien kan ik The Untouchables niet kijken. Maarja Shrek kan ik iig ook nog samen met deze zien. Smiley face

Ik vind dit een goede film.

Casper

Avatar

Het is maar met welk oog je ernaar kijkt...

aceventura

Avatar

bonevue "Hoe je het wend of draait, Kill bill is een zeer matige saaie film met een onwaarschijnlijk verhaal dat niet echt boeit. Waar deel 1 nog wel uit te zitten is, is dit bij deel 2 onmogelijk.
De hoge waardering is tot stand gekomen door het aloude mechanisme van naapen en meelopen.
QT is oud nieuws."


Very very true. Jij snapt hem!! Gelukkig zitten hier ook nog mensen met een eigen mening en die niet een modelantwoord geven die het gemiddelde kuddediertje ook zou geven. Proficiat!!

hettar

Avatar

Ik loop mee met Kenji.. :Z

Kenji

Avatar

bonevue "De hoge waardering is tot stand gekomen door het aloude mechanisme van naapen en meelopen."
Gelukkig ben jij er nog om, als één van de weinigen, een onafhankelijke mening te vormen en verkondigen.

Met andere woorden: :O

tukkerstein

Avatar

Ah als Quentin Tarantino een B film maakt is het ineens een ode aan de B film? Beetje onzin.

Maargoed, ik vind het geen B-film. Het is een mooie stijlvolle film, duurt helaas veel te lang, maar was wel een goede film verder. Een 8.

bonevue

Avatar

Hoe je het wend of draait, Kill bill is een zeer matige saaie film met een onwaarschijnlijk verhaal dat niet echt boeit. Waar deel 1 nog wel uit te zitten is, is dit bij deel 2 onmogelijk.
De hoge waardering is tot stand gekomen door het aloude mechanisme van naapen en meelopen.
QT is oud nieuws.

FAonline

Avatar

Cee van Lleef "Er zijn toch wel betere films gemaakt dacht ik zo."


Dus al die mensen die gestemd hebben bij IMDb zijn ook niet serieus te nemen? :?
Ieder zijn eigen mening...
Ik denk dat jullie sommige dingen niet kunnen waarderen.

En je noemt nog geen eens een film op die in jouw ogen beter is en verklaart waarom je die beter vindt Cee van Lleef O+
terwijl je in een eerdere post zegt:
Cee van Lleef "Klopt! Heerlijke over the top QT-pulp. Een streling voor oog en oor. Gaat dat zien!"

D

Avatar

Trainingspakje (voor de beter geletterden onder ons)

;)

zou mij wel goed staan ...

D

Avatar

Ik vind dat gele trainigspakje wel leuk !

Cee van Lleef

Avatar

FAonline "Dan moet dit wel de beste film aller tijden zijn :P
bijv. zelfs nog beter dan "The Godfather" of "The Shawshank Redemption"

En waarom de IMDb Top 250 niet serieus te nemen is is dan wel een raadsel, tenslotte stemmen jullie er zelf ook op naar mijn idee..."


Het feit dat The Shawshank Redemption op nr. 2 staat en ook een tijdje op nr. 1 heeft gestaan zegt wel genoeg denk ik. Er zijn toch wel betere films gemaakt dacht ik zo.

FAonline

Avatar

Calvero "Op een schaal van 1 tot 10 een 113.3 krijgen; dit moet wel een hele hele hele goede film zijn."


Dan moet dit wel de beste film aller tijden zijn :P
bijv. zelfs nog beter dan "The Godfather" of "The Shawshank Redemption"

En waarom de IMDb Top 250 niet serieus te nemen is is dan wel een raadsel, tenslotte stemmen jullie er zelf ook op naar mijn idee...

WoUtoMatiC

Avatar

aceventura "Kill Bill, een film van Quentin Tarantino. Af en toe heb ik het idee dat als die man zijn naam aan een film verbind, dat mensen dan automatisch de film goed vinden. Toegegeven Pulp Fiction en Reservoir Dogs zijn simpelweg top. Maar voor de rest stelt het niet zo veel voor. From Dusk Till Dawn en Jacky Brown zijn aardig, maar zeker niet meer dan dat. En dan komen we bij Kill Bill volume 1 en 2. Naar mijn mening schandalig dat deze films zulke hoge waarderingen hebben. Ik vind het ronduit een belachelijke film die bij tijd en wijle ronduit saai en langdradig is. Waarschijnlijk strijk ik nu veel mensen in de haren, maar ik vond het allemaal zeer middelmatig. De Imdb top 250 is mijns inziends niet serieus te nemen met deze twee films ertussen. Doe jezelf een plezier en verspil niet 4 uur van je leven aan de kill bill films."

Het enige leuke vind ik eigenlijk Michael Madsen in de schommelstoel. Het is een verhaalje wat in 1,5 uur verteld had kunnen worden. [rating 3]

hettar

Avatar

aceventura "Doe jezelf een plezier en verspil niet 4 uur van je leven aan de kill bill films."

Gaan ik en mijn vriendinnetje morgenavond doen, 1 + 2 achter elkaar! Heb er al zin in :9

aceventura

Avatar

Kenji ":E Ja nou wordt 'ie mooi! De top-250 is niet serieus te nemen, maar als de waarderingen in jouw voordeel uitvallen haal je IMDb er rustig weer bij! Ik bedien me misschien van drogredeneringen, maar jij bent gewoon volkomen amoreel!"


Haha, ow nee hoor ik hecht geen waarde aan Imdb, mijn punt is slechts dat je dan wel heel veel mensen niet serieus gaat nemen want ja je doet het nu af of ik iets raars zegt dat ik reservoir dogs beter vind, maar blijkbaar is dat niet zo raar, en ja het slaat per definitie nergens op omdat smaken nu gewoonweg verschillen.

Meninho

Avatar

Kenji ":E Ja nou wordt 'ie mooi! De top-250 is niet serieus te nemen, maar als de waarderingen in jouw voordeel uitvallen haal je IMDb er rustig weer bij! Ik bedien me misschien van drogredeneringen, maar jij bent gewoon volkomen amoreel!"


hehehe, you said it. Overigens vind ik Jackie Brown mischien niet zozeer een betere film, maar wel een film die leuk en makkelijk wegkijkt, leuker dan reservoir dogs. wat kill Bill betreft, ik vind het een heerlijke film, je kan zien dat Tarantino zich helemaal uitleeft aan alles wat met martial arts en westerns uit de jaren 70 te maken heeft. Kijk alleen maar naar Umas outfit, die komt zo uit Bruce Lee's film (naam kwijt). Ook in deel twee herken je de pulp film uit de jaren 70, let maar eens op het snelle inzoomen en closeups van de man met de witte wenkbrouwen (ook naam kwijt). al met a een heerlijke film, die je niet serieus moet nemen maar gewoon van moet genieten omdat het zo heerlijk over the top is. en de soundtrack is natuurlijk weer top, met name Hostei Tomaschu en santa esmeralda. Heerlijke nummers, worden nog grijs gedraaid op mijn i-pod

Kenji

Avatar

:E Ja nou wordt 'ie mooi! De top-250 is niet serieus te nemen, maar als de waarderingen in jouw voordeel uitvallen haal je IMDb er rustig weer bij! Ik bedien me misschien van drogredeneringen, maar jij bent gewoon volkomen amoreel!

aceventura

Avatar

Ghehe, ten eerste smaken verschillen. Om eens een cliche te noemen: over smaak valt niet te twisten.
Ten tweede op imdb scoort reservoir dogs een 8,4 en jackie brown een 7,5 dus ik sta niet bepaald alleen in het feit dat reservoir dogs beter is, dusja wie valt hier nu niet serieus te nemen met zijn drogredeneringen ;)

Kenji

Avatar

aceventura "Toegegeven Pulp Fiction en Reservoir Dogs zijn simpelweg top. Maar voor de rest stelt het niet zo veel voor. From Dusk Till Dawn en Jacky Brown zijn aardig, maar zeker niet meer dan dat."
Ja kijk, daar heb je de eerste vergissing al. Jackie Brown is namelijk een betere film dan Reservoir Dogs. Hoe moeten we je nou serieus nemen als je dat al niet eens weet? ;)

Cee van Lleef

Avatar

Calvero "Op een schaal van 1 tot 10 een 113.3 krijgen; dit moet wel een hele hele hele goede film zijn."


Klopt! Heerlijke over the top QT-pulp. Een streling voor oog en oor. Gaat dat zien!

Calvero

Avatar

Op een schaal van 1 tot 10 een 113.3 krijgen; dit moet wel een hele hele hele goede film zijn.

Tycoon

Avatar

Het stukje van de CD is cool.
"No subject will ever be taboo. Except of course the subject that was part on our discussion. The price you pay for bringing either my Chinese or American heritage as a negative is, I collect your fucking head. Just like this fucker here. Now any of you sons of bitches, got anything else to say. NOW'S THE FUCKING TIME!! I didn't think so."

Dat is meer een monoloog, maar toch. Non verbaal wordt er genoeg gecommuniceerd, over en weer bij deze scene :W
Er wordt vrij weinig gezegde in deze film maar als er wat gezegd wordt....
We only speak when it's worth saying
Wat er gezegd wordt is dus allemaal nuttig, zelfs de discussie aan de bar in Okinawa!

rainmaker

Avatar

Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een leuke film, en ga zeker naar deel 2. Maar welke dialogen?


Het stukje van de CD is cool.
"No subject will ever be taboo. Except of course the subject that was part on our discussion. The price you pay for bringing either my Chinese or American heritage as a negative is, I collect your fucking head. Just like this fucker here. Now any of you sons of bitches, got anything else to say. NOW'S THE FUCKING TIME!! I didn't think so."

Stilgar

Avatar

Geniaal die Tarantino, wat een mind heeft die gast. Die scenes, die dialogen, de details...TE GEK! He's the MASTER!:W

Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een leuke film, en ga zeker naar deel 2. Maar welke dialogen?

Bilal

Avatar

Het was gewoon een slachtfilm..en ik lag bijna te slapen in de bios toen die stukje 'tekenfilmpje' af begon te spelen..ik d8 effe van oww ik zit in de verkeerde zaal..d8 effe dat het een tekenfilm was..maar het scheen een slachtfilm te zijn..Smiley face
had wel heel wat meer verwacht..

cratack

Avatar

Geniaal die Tarantino, wat een mind heeft die gast. Die scenes, die dialogen, de details...TE GEK! He's the MASTER!:W

Bukowski

Avatar

Wat een fantastisch ritje in een geweld(ad)ige achtbaan. Als je weer buiten staat, nog trillend op je benen, wil je eigenlijk gelijk weer achteraan aansluiten bij de kassa voor nog een ride. Top top top T+)

baassie

Avatar

Meesterlijke film van de meester zelf :W T+)

Colonel_Kurz

Avatar

Hij is goed, zeer goed. (voorlopig) Het enige wat ik erop aan te merken heb, is dat het tempo van de film niet bij de lengte van de film past, en zodra de film echt op gang is gekomen, is het eigenlijk alweer bijna afgelopen. Ondanks dat heb ik zeker genoten.
[rating 4.5]

svw

Avatar

Bloed spettert gewoon op het scherm.


het druppelt er nog net niet doorheen...

bij gebrek aan deel 2 morgenavond maar op herhaling...

rainmaker

Avatar

ALRIGHT!!! Nou dit... Is dus een echte Quentin Tarrantino film. Ik ben nu al nieuwsgierig naar het tweede deel. Ik heb hem vandaag in de bios gezien en hij is ECHT goed. Bloed spettert gewoon op het scherm.

Zeurdoos

Avatar

Hmm, hij staat nu al op 97 in de IMDB top 250! Ben benieuwd!

-Zeur-

FuzzyWuzzy

Avatar

Eindelijk is het zo ver
vanavond Kill Bill T+)