Artificial Intelligence: AI

Artificial Intelligence: AI (2001)

This Is Not A Game

discussie

72 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Dit is niet Spielberg's beste film, maar toch is dit ook een prachtige film.
Mooi, dramatisch verhaal, perfecte vertolkingen vooral door de kleine Haley Joel Osment.
En natuurlijk zijn de beelden alweer prachtig om van de special effects nog maar te zwijgen.
Een Spielberg film dus, die zoals steeds warm aanbevolen is.

wiers

Avatar

Mensen zeggen soms over een film dat alles zo vlot ging dat ze de helft gemist hadden en hem zeker nog een keer moesten zien om te kunnen zeggen o ja het zat zo en zo.
Mensen die het wel konden volgen, de snelle van begrip zullen we maar zeggen vonden hem traag.

SunChaser

Avatar

Dan heb je het stukje gemist waarin Mommy de Real Boy Modus activeert.

Liptonpome

Avatar

jazzthieve "Saaie film!"

Goed onderbouwd hoor, als je geen 'saaie'films wilt kijken moet je maar blade of xxx gaan kijken, films met 0 diepgang en alleen visueel vermaak.

Film was overigens wel redelijk, begon op een gegeven moment wel wat te zoepsappig en een beetje sprookjesachtig te worden, zo rond toen hij bij de blue fairy kwam.
Ook was het raar dat hij in het begin echt een robot was, die nauwelijks normaal kon handelen, en naarmate de film vorderde hij steeds normaler werd

therealalexander

Avatar

Aangepast blijkbaar, URL van terminator plaatje is nu weer gewoon die van AI. Smiley face

Languh

Avatar

Hehe, ik zag em ook al...
ik dacht even, dit is zeker de de 'actie' versie :P

ghossler

Avatar

therealalexander "Hehe... op de frontpage staat momenteel:

TVfilm van de dag
Artificial Intelligence: AI
afbeelding
David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not.

Vond het wel mooi passen :E
Past wel bij de internet hype om films aan te passen of te combineren voor een heel ander effect Smiley face"


Toen ik eerst het plaatje zag dacht ik terminator 2 nogmaals op tv?:P Maar zo te horen heeft deze film volgens de meeste reponds hier een "slow pace?"

therealalexander

Avatar

Hehe... op de frontpage staat momenteel:

TVfilm van de dag
Artificial Intelligence: AI
afbeelding
David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not.

Vond het wel mooi passen :E
Past wel bij de internet hype om films aan te passen of te combineren voor een heel ander effect Smiley face

SunChaser

Avatar

Het zijn drie films in een, het suikerzoete Spielberachtige huiselijke met een robotjongen en een Kubrickachtige thriller van een robotjongen op de vlucht en dan nog een quasi literaire epiloog van een half uur.

LuCos

Avatar

Film in het verleden gezien, maar niet helemaal. Ik denk (aan de hand van de reacties gelezen te hebben) dat het of een film is die je goed vind of helemaal niks.

Ibrahim

Avatar

lgonggr "Dit is echt een bedroefend saaie film. Doe jezelf dit niet aan en huur BladeRunner die dezelfde themas ook behandeld en echt supergaaf is."


Het enige wat Blade Runner en A.I. in gemeen hebben is hetzelfde onderwerp: de menselijkheid van robots. Voor de rest zijn het totaal verschillende films. Blade Runner is een film noir science fiction thriller. A.I. een science fiction drama met filosofische trekjes. Ik snap eerlijk gezegd de Spielberg vs. Kubrick discussie niet. Volgens mij veroordelen de meesten A.I. door eigen hooggespannen verwachtingen (op zich wel logisch gezien de grote namen van het project).

Als ik A.I. beschouw zonder enige voorkennis, kan ik het geen slechte film vinden. Goed, het kan natuurlijk niet bij iedereen in de smaak vallen... en er zijn zat mensen die omwille van die smaak A.I. als 'slecht' bestempelen. En A.I. is niet echt een hele toegankelijke film voor het grote publiek.

In ieder geval heb ik deze nacht genoten.

Eerlijk

Avatar

Best een mooie film, al hangt ie af en toe naar iets teveel overtrokken dramatiek toe.

esmee7491

Avatar

Hele goede film
de eerste keer vond ik het best wel ingewikkeld en na een uurtje had ik geen zin meer om te kijken.
maar na een paar keer kijken snapte ik het allemaal wel.
vooral dat stukje met die robotschow is zielig.

lordhumangus

Avatar

lgonggr "Dit is echt een bedroefend saaie film. Doe jezelf dit niet aan en huur BladeRunner die dezelfde themas ook behandeld en echt supergaaf is."


Helemaal mee eens i.p.v. dit zakdoeken brigade film.

lgonggr

Avatar

Dit is echt een bedroefend saaie film. Doe jezelf dit niet aan en huur BladeRunner die dezelfde themas ook behandeld en echt supergaaf is.

KD

Avatar

Een film die zeker de moeite waard is, al moet je er wel in de juist stemming voor zijn denk ik. En je moet geen SciFi action flick verwachten.

Bleef nog weken door m'n hoofd spoken nadat ik 'm had gezien.
Aanradertje!

[rating 4]

Brooklyn

Avatar

Deze film kon mij echt niet boeien. Vond hem te traag opgebouwd en van de decors moet je houden
[rating 2]

Steve Harwin

Avatar

filmtotaal "Ergens in de verre toekomst, nadat de poolkappen gesmolten zijn, verwoesten zware overstromingen de grote steden en wordt de wereld geleid door robots met een uiterst verfijnde kunstmatige intelligentie. Te midden van dit alles staan een robotjongetje en een robot-teddybeer op die verlangen naar iets meer. Kunnen zij meer zijn dan alleen maar machines? "

Wat is dat nou voor een vreemde beschrijving?
Het jongetje is een experimentele robot, speciaal gebouwd om van iemand te kunnen houden; dat is (in het verhaal, he) nieuw voor robots.

On topic:
Prachtig verhaal, mooi verfilmd. Ik vind dat Spielberg echt een pluim heeft verdiend; hij heeft de sfeer en impressie van Kubrik erg goed in de film verwerkt: beklemmend, stylistisch en hier en daar een vleugje claustrofobisch.

jazzthieve

Avatar

Schindler's list is spielberg's beste, deze is een oversentimenteel tranengedoe dat naar het einde toe serieus begint te vervelen.

gielpeeters

Avatar

Veel mensen vinden deze film te sentimenteel (zeker voor een semi-Kubrick). Ik vind dat dit juist goed bij de film past. Toegegeven, tegen het einde aan wordt het wellicht iets te veel gerekt. Het standaard lage emotie-niveau van een gemiddelde Kubrick zou denk ik niet bij deze film passen. Voor mij is dit een van de, zoniet dé, beste Spielberg.
[rating 4.5]

DVD-maniac

Avatar

Echt een hele goede film! Veel emotie en spanning en daarnaast ook wel een bizarre film. Nadat ik 'm de eerste keer gezien had, bleef deze film 3 weken in m'n hoofd zitten. Daarna heb ik 'm nog tig malen gezien. Zeker 5 punten waard.
[rating 5]

Breug

Avatar

Wat ik me kan herinneren is dat hij heel sterk begon en dat het halverwege de film een stuk minder werd. Het leek wel of het begin vooral beinvloed was door Kubrick (somber grauw) en het tweede deel door Spielberg (wonderlijk en sprookjesachtig)

Michaell

Avatar

Ahhh...shit alweer gemist omdat ik op vakantie was. Damn, al 2 keer dat dit me overkomt met deze film.

WoUtoMatiC

Avatar

WoUtoMatiC "Van RTL4-drama via Running-Man naar Mad Max. Dat is ongeveer deze film."

Ooh ja, beoordeling vergeten. [rating 3]

petervdn

Avatar

Die teddybeer was leuk, maar de rest erg matig.

[rating 2.5]

Bellsofwar

Avatar

Het begon wel ok...kon een filosofisch aspect hebben. Maar toen kwam de rest van de film....sprookje van niks...Echt weer Spielberg om een film die inhoud kan hebben zo neer te zetten (N).

Drasko

Avatar

In 1 woord?
bagger.

sorry, ik vind dat jochie wel stoer en die teddybeer is zeker een leuk speeltje voor de toekomst, de rest, maar vooral het laatste half uur ofzo, is ( vind ik ) gewoon B.

S. Harwin, wellus van spoilers gehoord? Smiley face

Papigiulio

Avatar

Mooie film, erg goed acteerwerk van Haley. sommige scenes zijn erg benauwend, zoals de zwembad scene. Wel een taaie film om zo ff weg te kijken.

ASHWIN102

Avatar

Wat een boutfilm zeg. Zo langdradig en weinig actie.

DelliPeter

Avatar

Top film! Alles zit hierin, drama, avontuur en actie T+). [rating 5]

jufnouk

Avatar

Wat had ik een hoge verwachtingen van deze film...
Met de nadruk op HAD!
Het begin is sterk, maar dan valt het hele zaakje als een plumpudding in elkaar. Verhaal rammelt, einde is ronduit gezocht. Yak yak yak en dan nog meer yak.

bluppy2

Avatar

Jammer van het einde.. Spielberg heeft de laatste tijd wel meer moeite om een net einde aan een film te breien.
Van mij had de film wel een 3 kwartier korter mogen duren Smiley face

BertjeDH

Avatar

Het is een hele aparte film je moet em idd een keer gezien hebben maar daar blijft het voor mij wel bij. Ik zou alleen wel die teddybeer willen hebben, die is tof!

mikefilm

Avatar

Vreemde maar erg mooie film. een aanrader want je moet deze film een keer gezien hebben.

mr Petit

Avatar

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als Kubrick de film had afgemaakt, het einde heel anders er had uitgezien.
Qua onderliggend thema is het wel hetzelfde als alle onderliggende thema's van kubrick's films (verontmenselijking van het individu; maar nu eigenlijk omgekeerd O+ ).

Waarschijnlijk zou het 'zoetsappige' wat er nu vanafdruipt door kubrick vakkundig weggelaten zijn.

WizardOfOss

Avatar

WizardOfOss "Ik vind de meeste reacties nogal overtrokken. Het is geen briljante film, inderdaad nogal traag en met een te sentimenteel einde. De beelden zijn echter prachtig, en er wordt uitstekend geacteerd, vooral Jude Law is bij vlagen grandioos. Iets zegt me dat zonder de Kubrick/Spielberg-achtergrond de film een stuk milder beoordeeld zou worden.
[rating 3.5]"

Dit was mijn reactie de vorige keer dat ie werd uitgezonden, voordat ik hem weer gezien had. Achteraf vond ik het overdreven sentimentele einde eigenlijk juist goed bij de film passen, al had het desondanks toch wel wat minder gemogen. Voor diegenen die er echt niet tegen kunnen, zet hem een kwartier voor het einde uit, en je hebt een heel redelijke film gezien...

BeeZZ

Avatar

Deze film was een trieste poging om atristiek en diep gaand te zijn.
de film heeft uiteindelijk niks nieuws te melden en is een ophoping van uit gekauwde clichés.

Ik moest bijna huilen van verveling bij deze film, zeker geen aanrader als je het mij vraagt. Kijk ik liever oude kubric films.....

RedDwarf

Avatar

Jawel, dat staat hier.
Maar in de folder van de trekpleister staat: 'video'

Dus vandaar mijn vraag...

gollum36

Avatar

Red Dwarf? Er staat toch DVD..... :}

RedDwarf

Avatar

'Voor de liefhebber: voor € 1,98 bij de Trekpleister als DVD te koop.'

Als DVD?
Of als video?

Tiger

Avatar

Voor de liefhebber: voor € 1,98 bij de Trekpleister als DVD te koop.

Rarara

Avatar

UltraBrain "Prachtige film die alleen volledig gewaardeerd zal worden door de paar zeldzame entiteiten die niet meer in de wereld van dualiteit leven en de grip van het ego hebben losgelaten. "

dan heeft Meneer 'ULTRA-brein' nog een lange weg te gaan.

godfather

Avatar

Hellas is deze film niet afgemaakt door beste filmaker alle tijden stanly kubrick (hij is overleden toed de film nog niet af was). De film is daarna afgemaakt (of verkracht) door spielberg.Dat was echt een drama.Kubrick maakt grauwe films en spielberg altijd hypocrite happy ending hollywoodfilms..Had graag kubrick deze film zien afmaken dan was ie stuk vetter geweest

Dr. Strangelove

Avatar

Zeg...
Die eerste reactie van die Diedo....

Interessant en zeer netjes onderbouwd/verwoord hoor....

Daar wil ik wel meer van horen !

Diedo, stap naar voren ajb !
Heb je geen recensie-neigingen voor deze site ?

Blargon7

Avatar

UltraBrain "Prachtige film die alleen volledig gewaardeerd zal worden door de paar zeldzame entiteiten die niet meer in de wereld van dualiteit leven en de grip van het ego hebben losgelaten. Gemaakt door een Meester die hiermee symbolisch prachtig de ontwikkeling van het bewustzijn laat zien van een volledig door het ego (intellectueel, afgescheiden) gevangen maatschappij naar een meer open en vanuit het gevoel 'levende' mensheid.

In mijn ogen op gelijke voet met het Meesterwerk "The Wizard of Oss"."

Hierbij sluit ik mij volledig aan. Ik snap helemaal niets van al die negatieve reacties.
Ik ging zonder verwachtingen naar de bios, en dit is eigenlijk de enige film waar ik gewoon helemaal stil de bios uit kwam…

(dramatische stilte hier)

… wouw.

Wat een heerlijk lineair lopend sprookje, ik ging helemaal op in het verhaal. Van mij krijgt hij een dikke 9.

onzehans

Avatar

Zie de quote hierboven:

Je kan wel met dure woorden smijten, maar als je niet eens weet dat het "The Wizard of OZ" is, blijf je ongeloofwaardig.

Ik vond het verhaal rammelen aan alle kanten (te lang, te gezocht, ongeloofwaardig) maar wel prachtig verfilmd.

Helaas vlees noch vis.
Helaas noch Kubrick noch Spielberg.

[rating 3]

onzehans

Avatar

UltraBrain "Prachtige film (...) zeldzame entiteiten (...) wereld van dualiteit (...) de grip van het ego (...) ontwikkeling van het bewustzijn (...) door het ego (intellectueel, afgescheiden) gevangen maatschappij (...) een (...) vanuit het gevoel 'levende' mensheid.

In mijn ogen op gelijke voet met het Meesterwerk "The Wizard of Oss"."

Durkie

Avatar

Oh... ik heb de film net gezien en het was weer schitterend! Op het allerlaatst moeder: I really do love you! moest ik toch een aantal traantjes wegpinken!

Spielberg blijft een meester...

Masemium

Avatar

Goddomme, gaat nu echt helemaal nergens meer over, terwijl ie best aardig begon. 2000 jaar in de toekomst met aliens ? Als er geen geloofwaardigheid meer is houd het echt op hoor :B

:N leuk idee, leuke personages, zeer frije effecten, rampzalige verhaallijn ....

gert

Avatar

Rob "Och ja A.I.
Wat kan ik zeggen.

Toen ik hoorde dat Kubrick hiermee bezig was, dacht ik kan leuk worden.
Toen ik globaal het vehaal hoorde, dacht ik kan nog steeds een interessante film worden.
Toen ik hoorde, dat Spielberg het ging regisseren, dacth ik OH NEE !!! *boos kijkend schreeuwend jongetje* I AM HUMAN *snif snif huil huil traan traan*
"

Same here; dit kan nooit zijn wat Kubrick in gedachten had...
Wat een sentimentele draak; best aardig vermaak, hoor, daar niet van. Maar zeker geen goed uitgewerkte film.

@Ultrabrain: dit verhaal is toch echt gewoon het pinokkio-verhaal en ontstijgt dat nivo ook niet; het is wat je er zelf van kan maken. Daarnaast gaat het niet om de mensheid maar om de ontwikkeling van een individu.

Keyser Söze

Avatar

Het is wel een goeie film maar af en toe is het toekomstbeeld wel erg kitcherig.

Marty Feldman

Avatar

GETVER ! wat een negatieve meningen allemaal. Ik ga gewoon kijken. Ook de laatste 10 minuten ! :B

dirtycutfreak

Avatar

Deze film vind ik echt geweldig! hij's zeker hij kijken waard! Smiley face

Rooster

Avatar

Bolo "UltraBrain bedoelt waarschijnlijk dat de mensheid eerst nog een keer in contact moet komen met Kubricks zwarte monoliet, voordat we doorhebben hoe geweldig deze film eigenlijk is. Hijzelf is uiteraard één van die 'entiteiten', en de rest van ons een evolutionaire stap voor. ;)"

Ik denk dat wat Ultrabrain in essentie probeert te zeggen is:
"Dit is 1 prima filmpje T+)"

Kenji

Avatar

ruben "huh?"
UltraBrain bedoelt waarschijnlijk dat de mensheid eerst nog een keer in contact moet komen met Kubricks zwarte monoliet, voordat we doorhebben hoe geweldig deze film eigenlijk is. Hijzelf is uiteraard één van die 'entiteiten', en de rest van ons een evolutionaire stap voor. ;)

sanisang

Avatar

Ik vond dit ook een hele mooie film, ik vond die ene scene ergggg grappig, als david met zn "ouders" aan de tafel zitten te eten.
Het eind is weer eens wat anders dan de meeste films.. vond het wel een beetje langdradig maar ik kan niet zeggen dat ik het slecht vond.
Maar ik denk dat ik er vanavond weer naar ga kijken, het is een goede film.

ruben

Avatar

UltraBrain "Prachtige film die alleen volledig gewaardeerd zal worden door de paar zeldzame entiteiten die niet meer in de wereld van dualiteit leven en de grip van het ego hebben losgelaten. "
huh?

Durkie

Avatar

Rooster "De grootste fout (IMHO) is de rol van David door Haley Joel Osment te laten spelen. Hij zal best aardig kunnen acteren maar iedere keer als ik een close up van dat bijdehandte jochie zie met zo'n verongelijkte blik in die trieste puppie-ogen, wekt dat bij mij eigelijk alleen maar irritatie en agressie op.
Misschien hadden ze het idee van Kubrick moeten volgen en David door een "echte" Robot laten spelen..."
Nee, David moet hun ZOON voorstellen, dus zo realistisch mogelijk, as-in-real-life, dus een mens met roboteigenschappen geen water, geen eten, niet slapen, etc... Dat kun je een echte (CGI) robot niet laten doen! Haley speelt fantastisch, en juist door die puppy-ogen ben je meteen aan hem verknocht... Sublieme film, te lief voor woorden. Mede door hem!

ruben

Avatar

Spielberg the familyman slaat de plank behoorlijk mis in het laatste gedeelte van de film. Helaas verpest dat meteen de hele kijkervaring...

WizardOfOss

Avatar

Ik vind de meeste reacties nogal overtrokken. Het is geen briljante film, inderdaad nogal traag en met een te sentimenteel einde. De beelden zijn echter prachtig, en er wordt uitstekend geacteerd, vooral Jude Law is bij vlagen grandioos. Iets zegt me dat zonder de Kubrick/Spielberg-achtergrond de film een stuk milder beoordeeld zou worden.
[rating 3.5]

javierrodriguezrodriguez

Avatar

Het ontbreekt deze film aan alle richting. Hij is erg mooi gemaakt maar te traag. Dit is op zich nog wel te vergeven, maar dan moet er wel een uur af. Op het eind lijkt ie van gekkigheid niet meer te weten wat ie wil vertellen. Ik kreeg het gevoel of er een andere film aan was geplakt.

WoUtoMatiC

Avatar

Van RTL4-drama via Running-Man naar Mad Max. Dat is ongeveer deze film.

tyler durden

Avatar

...ondergewaardeerde film....
de *kuch...blade runner...kuch* van deze tijd

die film werd ook genadeloos afgekraakt dooor pers en publiek.. als te lang te traag te tendensieus!


tijd zal het leren!?

...wel een beetje spielbergeriaanse sedimenten...

dalien

Avatar

Deze had ik in de bios gezien. Echt een van de weinige films die zooo saai en vooral op het einde steeds langdradiger werd. Alles werd opeens in een slow-motion gedaan. Het decor en alles was wel mooi gedaan, maar ik kwam steeds niet in het verhaal.

lambo

Avatar

Het verhaal is opzich we mooi en de special effects geweldig maar de film gaat met zo`n tergend langzame pas dat ie irritant begint te worden

Stok

Avatar

Een visueel spektakel is het zeker, maar op een gegeven moment dacht ik wel; waar gaat het nog over?

Vlappie

Avatar

Ik vond het een slechte film... Het verhaal rommelt ook aan alle kanten

Durkie

Avatar

ASHWIN102 "Ik vond het een saaie en langdradige film. Spielberg had er met zijn handen van af moeten blijven, maar neeeee......"
Bah! Deze reactie getuigt zo van niet goed lezen, of helemaal niet lezen! Lees dan wat...
Diedo "... Uit dit voorval rolde een blijvend contact tussen de twee regisseurs. Dit leidde tot een collaboratie rond een ander project waar Kubrick jarenlang mee had geworsteld, inderdaad, Artificial Intelligence. Spielberg zou uiteindelijk regisseren vanwege zijn ruime ervaring met science-fiction en de bijbehorende special-effects. Dit laatste bleek ook noodzaak, toen Kubrick kwam te overlijden na het filmen van Eyes Wide Shut, zijn laatste 'echte' film..."
Niet dat ik je mening niet respecteer, maar je argumentatie rammelt een beetje (erg)!

Ik vond het een schitterend visueel schouwspel, met zeer ontroerende en vertederende momenten! Een robot die meer gevoelens en liefde heeft dan een mens ooit getoond heeft... Echt goed!

ASHWIN102

Avatar

Diedo "Persoonlijk vond ik A.I. een prachtige film vol verwondering en verbazing."
Ik vond het een saaie en langdradige film. Spielberg had er met zijn handen van af moeten blijven, maar neeeee......

ASHWIN102

Avatar

Een "weetje": Robin Williams heeft er ook een performance in. Hij is de stem van de toekomst voorspeller waar de robot naartoe gaat voor antwoorden op zijn vragen.