A Beautiful Mind (2001)

The Only Thing Greater Than the Power of the Mind is the Courage of the Heart

discussie

63 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Goeie acteerprestatie van Russel Crowe, ook de muziek en de cameravoering van Roger Deakins zijn top. Het verhaal zit netjes in elkaar zonder echt te willen opscheppen met de twist halverwege de film. Alleen duurt de film net iets te lang naar mijn goesting. Prima drama van Ron Howard. En wie heeft Bryce Dallas Howard gezien in de film ? :P

baas

Avatar

Dom dat de hele film word weggegeven in de beschrijving.
slecht hoor, filmtotaal.
OT: super film, niets meer, niets minder.
crowe heeft zichzelf echt bewezen

Thiver

Avatar

SunChaser "Die man is gek en onsymphatiek, hij had geen biopic verdiend."

Hij is ook briljant en hij heeft ondanks zijn handicaps een Nobelprijs weten te winnen. Ik zou zeggen dat er al biopics zijn gemaakt over minder veelzijdige mensen.

SunChaser

Avatar

Overigens overwint hij zijn ziekte niet, aan het eind zie je nog steeds die 2 alter ego's van 'm.

SunChaser

Avatar

Wat een overschatte kutfilm. Die man is gek en onsymphatiek, hij had geen biopic verdiend. Een 1.

rjnacken

Avatar

Hahahaha! Goede Don Lafontaine stem bij de trailer!
Ik denk dat ik de film weer oversla; Ed Harris vindt ik altijd goed, maar Connoly.. pfff... ik kijk liever de trailer nog een keer.. "One man... One desire!..."

Otmeister

Avatar

Een dikke 1.

Alleen al omdat Crowe in de film zit.
Tergend slechte acteur.

Oboema

Avatar

Prima film! Let wel op, ik ben bevooroordeeld: een film met Jennifer Connelly kan bij mij niet kapot :~

Squeekz

Avatar

Het is een film, geen documentaire

nima

Avatar

Je bent zelf schizofreen als je deze film slecht vindt.

WiXX

Avatar

chuz "Schizofrenie overwinnen ? Over het algemeen is het een behoorlijke spelbreker hoor. Weinig glorie aan te behalen, Positief denken ? your streets away from where it gets the toughest ! Maar goed ik ben benieuwd. Ik ben alleen een beetje allergies voor die helden vereering alsof iedereen met een bepaalde ziekte in staat moet zijn iets buitengewoons te doen."


Hij is juist iemand geweest die in staat was tot iets buitengewoons ondanks zijn ziekte.

Edit: En bijna elke grote geleerde is een klootzak, dit omdat de hersenhelft die ze nodig hebben voor wiskundige dingen zo erg gestimuleerd en goed gebruikt wordt, dat de ander verwaarloosd wordt. Laat daar nu net de sociale interactie zitten. Het word in deze film trouwens een paar keer vermeld dat hij dr erg slecht in is. Dat je filmtechnisch dit niet overal in laat blijken is omdat je toch van een karakter moet gaan houden als publiek anders is het niet interessant om naar te kijken.

Ik vind het een zeer goede film en ondanks dat ik de plottwist al ken blijf ik hem kijken.

headless horseman

Avatar

De beschrijving is inderdaad wel een heel grote spoiler!

chuz

Avatar

Schizofrenie overwinnen ? Over het algemeen is het een behoorlijke spelbreker hoor. Weinig glorie aan te behalen, Positief denken ? your streets away from where it gets the toughest ! Maar goed ik ben benieuwd. Ik ben alleen een beetje allergies voor die helden vereering alsof iedereen met een bepaalde ziekte in staat moet zijn iets buitengewoons te doen.

hetisjantje

Avatar

Dat heb ik nou met LOTR..zeer aardig visueel spectakel, verder slecht (script, acteren, dialogen, etc.)...geen klassieker.

El_Mariachi

Avatar

Bij het zien van deze film vroeg ik me vooral af waarom de Oscar voor Beste Film niet naar The Fellowship of the Ring is gegaan. A Beautiful Mind vind ik een aardige tot goede film, maar geen klassieker.

lgonggr

Avatar

Het verhaal is sterk en alleen zijn uitleg van het "Prisoner's Dilemma" geeft de film al een voldoende.
In real life was het een minder aardige gast, maar geniaal was ie wel.

SunChaser

Avatar

Ik vond het een vreselijke film, die Nash is een klootzak van een vent en dat ie schizofreen is boeide me ook niet. Trouwens, hij overwon schizofrenie niet zoals stata vermeld, hij leerde er mee leven. De film drijft op de plottwist trouwens, die dus al in de begeleidende tekst staat.

Filmp@ssie

Avatar

willyyy "omdat russell crowe zo geweldig speelt in deze film, kan ik m niet meer serieus nemen in gladiator..."


Dat betekend dat Russell Crowe een goede acteur is!

willyyy

Avatar

Omdat russell crowe zo geweldig speelt in deze film, kan ik m niet meer serieus nemen in gladiator...

breul

Avatar

Mooie fim, later begreep ik de clou van het hele verhaal,maar russelcrowe is gewoon geweldig in deze rol.

rainmaker

Avatar

Best een goede film eigenlijk. Ik had er eerst niet al te veel van verwacht, maar het acteerwerk van Russel Crowe is echt bijzonder. Jammer genoeg komt de plottwist vrij vroeg.

Patrickk

Avatar

Volgens mij is er niet zo heel veel keus vavond... maarja dit is idd wel een leuke film dan om te zien Smiley face

Vince

Avatar

Maar zo werkt t hele nash-equilibrium niet! Erg kort door de bocht, maar als het je niet interesseert of het allemaal even reeel is, is het een hele mooie film

Ann McDunn

Avatar

Prachtige film en een absolute aanrader.

2004

Avatar

Prachtige film! Voor meer informatie zie ook de al even prachtige web site die bij de film hoort:

A Beautiful Mind

En voor nog meer informatie zie b.v. ook 'The Genius Hall':

Genius Hall

(een link hiernaar staat ook onder Formulas -> Genius Resources op de A Beautiful Mind web site).

the 5th element

Avatar

Ja inderdaad weer op tv en daar ben ik wel blij mee, aangezien de film zondag nogal laat kwam! Nu kan ik hem alsnog kijken Smiley face

Razor "Ik vind het jammer dat ze hier boven al vermelden dat ie schizofrenie heeft. Als je zonder voorkennis de film gaat kijken dan leef je juist mee met wat hij ervaart."

Daar ben ik het ook wel mee eens, een spoiler is het niet, maar de beschrijving die je kreeg als je hem op zondagavond bij de BBC had aangeklikt, is een stuk mooier! Ik kijk graag films met zo min mogelijk voorkennis, dan leef je inderdaad meer mee! En deze film is zooo mooi wanneer je je gewoon laat verrassen.... T+)

BertjeDH

Avatar

Heb ik afgelopen zaterdag al gezien op de BBC:}
Is wel een goeie film idd, maar valt het niemand op dat er de laatste tijd veel films in heel korte tijd eerst op de BBC komen en dan op de Nederlandse tv en vice versa?

Filmfreak Leo

Avatar

... een waar juweeltje.


(die je halverwege ook nog eens totaal versteld doet staan)

SunChaser

Avatar

Ik vind dat nu niet echt een spoiler. Overal wordt verteld welke ziekte die man heeft, tis nu eenmaal gebaseerd op zijn leven en ziekte. We hebben het hier niet over een M. Night Shylaman-film al doet Ron Howard zijn best er wel een dergelijke draai aan te geven.

Razor

Avatar

Ik vind het jammer dat ze hier boven al vermelden dat ie schizofrenie heeft. Als je zonder voorkennis de film gaat kijken dan leef je juist mee met wat hij ervaart.

Galerius

Avatar

Zeer leuke film. Heb van het begin tot het einde genoten van deze film. :Y

Elias

Avatar

Super film ik vind het cijfer ook behoorlijk laag.De muziek is idd heel erg goed,dit is 1 van de beste films die ik ooit gezien heb ik kan ook niet wachten tot ik Cinderella Man kan gaan bekijken.

Arthaum

Avatar

Hele goede en mooie film dit. Echt leuk om te kijken. Heb me geen moment verveeld. Wat me opviel is de goede muziek erbij. Past heel goed. Egt een toppertje dit. Heb de film speciaal gedownload zodat ik em nog veel vaker kan zien. Echt leuke film dit

me against the world

Avatar

Kan iemand die beschrijving niet veranderen?
Het zegt naar mijn mening te veel over de film...

laurens_011

Avatar

SunChaser "Een vreselijk overschatte film. Dat karakter dat Crowe speelt is onsymphatiek en een klootzak, boeide me echt niet wat hem allemaal overkwam. Heb me doodverveeld."


Oke...ik niet.

In de versie die ik keek wekte 'dat karakter dat Crowe speelt' zelfs medelijden op. Ik weet niet in hoeverre de film een waarheidsgetrouw beeld geeft van schizofrenie...
Maar ik kan me voorstellen dat je dan geen prettig leven hebt, en af en toe behoorlijk gaat flippen. Misschien bedoel je dát met 'klootzak en onsympathiek'. In dat geval heeft hij best een geldig excuus daarvoor...

Trouwens...misschien overschatten wij de film niet, maar onderschat jij hem Smiley face

SunChaser

Avatar

Een vreselijk overschatte film. Dat karakter dat Crowe speelt is onsymphatiek en een klootzak, boeide me echt niet wat hem allemaal overkwam. Heb me doodverveeld.

Ernie

Avatar

Als je hem niet op BBC wil kijken kun je hem altijd nog donderdag op NET5 kijken. O+

Peter

Avatar

Je geeft iets teveel informatie weg voor mensen die de film nog niet hebben gezien. Hiervoor kun je de spoiler-tags gebruiken zodat delen van de tekst verborgen blijven...

Sara04

Avatar

anakha "Kan iemand van de crew even wat spoiler-tags aanbrengen in de post hierboven van Sara04? Dank u..."


sorry dat ik hierop reageer maar wat is het probleem m.b.t mijn post hierboven? Voor de volgende zal ik er dan opletten.

anakha

Avatar

Kan iemand van de crew even wat spoiler-tags aanbrengen in de post hierboven van Sara04? Dank u...

Sara04

Avatar

Een BEAUTIFUL film! en zeer goed geacteerd van Russel :W Petje af!! Ik verbaasde me wel zeg toen het allemaal fantasie bleek te zijn. Had het niet verwacht man. Zeker dat shrizofenie niet. 8-)

buscemi

Avatar

Wat een leuke filmavond is het toch vandaag. Dat moet er toch even bij gezegd worden! Deze film bevat erg sterke rollen van Jennifer Connelly en Crowe en ook Bettany niet te vergeten. Het zijn allemaal leuke films in hun eigen genres maar ik ga vanavond toch voor de Eropean Music Awards : LIVE. Ook al wordt het in het weekend herhaald. :+

DeLorean

Avatar

Wow, weer en sterke film vanavond. 2 dagen geleden met First Blood ook. Alleen is dat een ander genere. Deze film is alleen al de moeite waard omdat Paul Bettany een uitermate sterke rol speelt. Leuke quote in deze film: "There has to be a mathematical explanation for how bad that tie is." [Nash]. Geef deze een dikke 8.

zztuning

Avatar

Kvond em best wel pittig eigenlijk, maar dat was omdat er geen ondertiteling bij zat Smiley face

inderdaad op een moment. wat is echt en wat is nep...

hoihoi

Avatar

Een prima film met een aantal onverwachte wendingen. Wij vonden hem helemaal niet moeilijk zoals in eerdere reacties te lezen was. Is ook best goed voor een traan voor de vrouwen onder ons.

Wizzing

Avatar

Heerlijke film. Normaal ben ik niet zo'n fan van drama maar voor deze keer maak ik een uitzondering. Deze film heb ik al meerdere malen gekeken en nog elke keer vind ik em mooi. Persoonlijk vind ik Russel goed acteren, wat moet ie anders doen in die rol??(kan niet teveel zeggen i.v.m. spoilers)
De muziek is ook geweldig. Zet deze altijd op als ik geconcentreerd bezig moet.

Roel

Avatar

Helemaal mee eens,

ASHWIN102 "het mooie van de film vind ik is dat je op een gegeven moment in een twistpunt zit van wat is werkelijkheid en wat ia fantasie? dat is heel mooi in beeld gebracht. daarnaast verveelt de film me niet. achtergrondmuziek is ook prachtig. naast dat er goed geacteerd is, is het verhaal origineel en het krijgt een onverwachte wending. waarbij moet je nadenken? of hetgene wat je nou ziet werkelijkhied is of niet.

of de film de oscars verdiend heeft of niet is een tweede, daar bemoei ik me niet mee. ;)"

ASHWIN102

Avatar

Whehehehehe! inderdaad, dat verklaart een hoop! :D

Aziez

Avatar

WoUtoMatiC "Op welk punt in de film moet je gaan nadenken dan?"


Dat vraag ik me ook af, en dat van die simpele zielen begrijp ik ook niet.
De film is niet echt moeilijk te begrijpen vind ik. Op het einde moet het vooor iedereen toch duidelijk zijn denk ik.

Naast ruben vind ook ik de film zwaar overschat. ok het acteerwerk is goed gedaan, maar dat is ook het enige goede aan de film. Zoveel oscars heeft de film zeker niet verdiend. (Ze konden beter naar The Matrix gaan.)

WoUtoMatiC

Avatar

ASHWIN102 "Een film waarbij je moet nadenken, niet geschikt voor de simpele zielen onder ons helaas. "

Op welk punt in de film moet je gaan nadenken dan?

ruben

Avatar

ASHWIN102 "Uitmuntende film, zeker niet overschat. Een film waarbij je moet nadenken, niet geschikt voor de simpele zielen onder ons helaas."
ah. Dat verklaart een hoop!

ASHWIN102

Avatar

Uitmuntende film, zeker niet overschat. Een film waarbij je moet nadenken, niet geschikt voor de simpele zielen onder ons helaas. Petje af voor Ron Howard. Prachtig!

afbeelding

jacq

Avatar

Tja en toch vind ik Russel Crow, "briljant" spelen, maar is slechts mijn bescheiden mening >Smiley face. De film zelf vind ik niet briljant.

ruben

Avatar

Zwaar...ZWAAR overschat (oscar? niet te geloven!)...het ligt er te dik bovenop en het 'bio' uit 'biopic' kun je ook met een korreltje zout nemen. [rating 2]

Baski

Avatar

Wel leuk filmpie, goed geacteerd en een leuk gegeven. Ik verkies hem boven U-571, die helaas op dezelfde tijd komt.

Kenji

Avatar

Jedimaster "Schitterend verhaal, geweldig acteerwerk, prachtige muziek. Met andere woorden gewoon een briljante film, die de oscars meer dan verdiend heeft."
Nou nou... het is een goed gemaakte film, dat zeker. En Jennifer Connelly speelt prima. Maar 'briljant', hoezo? Het is gewoon een biopic, met de nodige dik aangezette dramatiek. Er zit geen origineel of prikkelend idee achter de film, en ook cinematografisch is 'ie erg conventioneel. Bovendien zijn de portrettering en verbeelding van genialiteit door resp. Crowe en Howard teleurstellend clichématig. [rating 2.5]

jacq

Avatar

Inderdaad een geweldige film, zoals Russel Crow zijn rol neerzet is echt briljant. En langdradig vond ik de film zeker niet.

Marlous

Avatar

Topfilm, erg mooi neergezet.Goed geacteerd.

Jedimaster

Avatar

Schitterend verhaal, geweldig acteerwerk, prachtige muziek. Met andere woorden gewoon een briljante film, die de oscars meer dan verdiend heeft.

Jammer alleen dat de samenvatting hierboven zoveel weggeeft. Mensen die 'm voor de eerste keer zien weten eigenlijk te veel.

oT

Avatar

Met 1 woord: geniaal! :W

[rating 4.5]

CAGE

Avatar

Ook ik vond het een hele mooie film. Af en toe wel wat langdradig ja, maar dat vond ik niet zo erg. Ik was meer wat gecharmeerd van het zeer goede acteren van Crowe. Dus merkte ik het langdradige verhaal nog niet eens. Het heeft me juist heel erg zitten boeien. Terechte Oscarwinaar naar mijn mening overigens! :+

lambo

Avatar

Ik vind dit een geweldige fim met prachtig acteer werk van russel crowe en ook een heel goed verhaal
al kan ik me voorstellen dat deze film iets te langdradig is voor somige kijkers. maar gewoon doorheen bijten en je zult zien dat dit een prachtige film is