The Dark Knight (2008)

The night is darkest before the dawn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

discussie

100 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

schrader

Avatar

Van mij mag deze op nummer 1. De eerste keer in mijn ogen dat nummer twee uit een trilogie de nummer een en drie verslaat.

Roeltje

Avatar

Wederom een topfilm van Nolan! Dit keer blijft Batman een beetje op de achtergrond en gaat de aandacht meer naar de villians, met uitschieter: The Joker! Wat een geweldige prestatie! Waarom Scarecrow erin zat was me niet duidelijk. Dat The Dark Knight op nummer 4 staat van IMDB top 100 is wel wat overdreven. In elk geval een top film, net zo goed als Batman Begins.

9/10

pmw84

Avatar

Hahaha ik vond dit best geniaal gemaakt voor komende Superman vs Batman film.


gahm

Avatar

Het enig verhelderend commentaar is van Shogo, hoewel Joling en HvN mogelijk nog wat inhoud aan deze film kunnen toevoegen. Over inhoud gesproken, zowel qua taalgebruik als advies zijn vrijwel alle reacties kenmerkend voor de kijker van deze prent. Da's mijn mening LOL.

benjamin

Avatar

ScatyFan "ik vind bijna elke superhelden film een beetje simpel in elkaar gezet. Ik ben meer van de schiet films."


Schietfilms zijn niet simpel in elkaar gezet?

ScatyFan "Hij had hem gewoon af moeten maken. "


Dat gaat compleet in tegen wat Batman voor staat en dan was dat ook een soort overwinning voor The Joker. Het lijkt wel alsof jij wilt dat de film simpeler in elkaar gezet is.

pmw84

Avatar

ScatyFan "Nou, ik vond het einde heel erg raar. Midden in de film wordt de joker opgepakt en aan het einde van de film, tja, dan heb ik zoiets van dan kan je zoveel doen, dan kan je de volgende deel wel van maken dat die weer ontsnapt ofzo. Hij had hem gewoon af moeten maken.
Voor de rest pakte de film mij ook niet, maar ik ben ook nooit zo heel erg dol geweest op superhelden films, ik vind bijna elke superhelden film een beetje simpel in elkaar gezet. Ik ben meer van de schiet films."
Tis zo triest dat je TDK en AVAAAAAATAR een 1 geeft hahaha ... als ik kijk naar jouw ranglijst van movies, echt zo VAAG en ongeloofwaardig dat je Resident Evil een dikke 8 enzo geeft hahaha, nepper dan die film bestaat niet

Nielsgibby10

Avatar

Er is gewoon helemaal niks mis met deze film, het is gewoon de beste ooit 10/10

roslarp

Avatar

Dit is voor mij de beste film ooit gemaakt The Joker is gewoon een geweldige vijand ook het acteerwerk is subliem en een geweldig script betse film ooit

MRDammann

Avatar

Wat een film zeg! Wat een sfeer, geweldig. Maar laten we eerlijk zijn the Joker maakt de film. Als hij uit het ziekenhuis loopt fenomenaal! Dat loopje is zelf fantastisch!

Frietgezicht

Avatar

Jij bent al zo erg bevoordeeld dat je Rises een 1 geeft zonder hem te zien(zie berichten daar) en dat is wel kinderachtig hoor.

ScatyFan

Avatar

Frietgezicht "@ Scatyfan, heb je ook argumenten waarom?"

Nou, ik vond het einde heel erg raar. Midden in de film wordt de joker opgepakt en aan het einde van de film, tja, dan heb ik zoiets van dan kan je zoveel doen, dan kan je de volgende deel wel van maken dat die weer ontsnapt ofzo. Hij had hem gewoon af moeten maken.
Voor de rest pakte de film mij ook niet, maar ik ben ook nooit zo heel erg dol geweest op superhelden films, ik vind bijna elke superhelden film een beetje simpel in elkaar gezet. Ik ben meer van de schiet films.

Frietgezicht

Avatar

@ Scatyfan, heb je ook argumenten waarom?

ScatyFan

Avatar

Bane1 "Wat kun je eigenlijk slecht zeggen over deze film? Niks Heath Ledger zet gewoon een God-mode prestatie hier. Jammmer dat hij dood is gegaan. Want anders zou hij in The Dark Knight Rises komen. Daar ben ik zeker van. Maar goed we moeten allemaal blij zijn dat we deze prestatie konden zien. ook de andere cast-members waren helemaal geweldig."


Ik vond bijna alles slecht aan de film. Voor mij geen batman meer bah

Banned

Avatar

Frietgezicht "Hoezo kopieer je oude meningen van jezelf. Hij heeft de oscar allang gewonnen,lekker up2date.."


Tarkus gewoon negeren. Dat is het beste.

Frietgezicht

Avatar

Hoezo kopieer je oude meningen van jezelf. Hij heeft de oscar allang gewonnen,lekker up2date..

Bilbo

Avatar

Frietgezicht "Daar bedoelen ze niet mee dat die de villian in deel 3 zou worden maar is gewoon een knipoog naar The Joker die we kennen uit comics en tekenfilms enz,dat Batman en The Joker altijd tegen elkaar strijden en het geen eenmalig gevecht is.
Betekent niet Nolan ook de 2e strijd tussen The Joker en Batman wou laten zien,daar ging dit niet om."


Oh, oké. Zoiets had ik ergens opgevangen en is blijven hangen, dacht dat het daarmee te maken had :P

Frietgezicht

Avatar

BobbyBoelhouwer "'Oh, you. You just couldn't let me go, could you? This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object. You truly are incorruptible, aren't you? You won't kill me out of some misplaced sense of self-righteousness. And I won't kill you because you're just too much fun. I think you and I are destined to do this forever.'

Dit is de monoloog van The Joker aan het einde (als hij ondersteboven bij dat gebouw hangt). Hiermee werd bedoelt dat The Joker echt Batman's nemesis is, en dat, als er een derde deel zou komen (wat niet de bedoeling was), The Joker de villain werd."


Daar bedoelen ze niet mee dat die de villian in deel 3 zou worden maar is gewoon een knipoog naar The Joker die we kennen uit comics en tekenfilms enz,dat Batman en The Joker altijd tegen elkaar strijden en het geen eenmalig gevecht is.
Betekent niet Nolan ook de 2e strijd tussen The Joker en Batman wou laten zien,daar ging dit niet om.

Bilbo

Avatar

Bane1 "Wat kun je eigenlijk slecht zeggen over deze film? Niks Heath Ledger zet gewoon een God-mode prestatie hier. Jammmer dat hij dood is gegaan. Want anders zou hij in The Dark Knight Rises komen. Daar ben ik zeker van. Maar goed we moeten allemaal blij zijn dat we deze prestatie konden zien. ook de andere cast-members waren helemaal geweldig."


'Oh, you. You just couldn't let me go, could you? This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object. You truly are incorruptible, aren't you? You won't kill me out of some misplaced sense of self-righteousness. And I won't kill you because you're just too much fun. I think you and I are destined to do this forever.'

Dit is de monoloog van The Joker aan het einde (als hij ondersteboven bij dat gebouw hangt). Hiermee werd bedoelt dat The Joker echt Batman's nemesis is, en dat, als er een derde deel zou komen (wat niet de bedoeling was), The Joker de villain werd.

Bane1

Avatar

Wat kun je eigenlijk slecht zeggen over deze film? Niks Heath Ledger zet gewoon een God-mode prestatie hier. Jammmer dat hij dood is gegaan. Want anders zou hij in The Dark Knight Rises komen. Daar ben ik zeker van. Maar goed we moeten allemaal blij zijn dat we deze prestatie konden zien. ook de andere cast-members waren helemaal geweldig.

Frietgezicht

Avatar

thefanwithnoname "Beetje onzin dat je de film een hele punt lager geeft alleen maar omdat het gemiddelde al hoog was."


Ja ach,dat heb je overal,imdb,moviemeter,hier en hij zegt maar van de meeste weet je niet.Ach zijn ook mensen(fans) die sowieso al hoger geven dus uiteindelijk zal t cijfer wel kloppen.Wel jammer dat je op deze site geen halve punt ken geven zoals 7,5 en 8,5 want een punt scheelt wel erg veel

thefanwithnoname

Avatar

hansbeer "Veel mensen vinden deze film perfect lees ik, ik niet; te lange film, veel hak-op-de-tak fragmenten, slechte monoloog op het einde dat nergens op slaat in mijn ogen.
Het 2e gedeelte is wel een stuk beter dan het 1e, toch heb ik een beetje het afraffelen-idee.
The Joker had wel een hele goeie rol en de actie is ook wel oké,
vanwege het hoge gemiddelde geef ik geen 7 maar 6 sterren."


Beetje onzin dat je de film een hele punt lager geeft alleen maar omdat het gemiddelde al hoog was.

Orangey

Avatar

HenkArend "Goede film. Niet voor niets nummer 1 op deze site! Hele tijd bezig geweest met het zoeken naar een goede ondertiteling en deze heb ik uiteindelijk bij Nederlandse ondertiteling gevonden."


HenkArend, een film kopen blijft het makkelijkst: goed beeld/geluid, en de juiste ondertiteling, maar als je nog eens op zoek bent naar goede ondertitels kun je altijd subscene raadplegen, een grote database die heel veel ondertitels hebben.

HenkArend

Avatar

Goede film. Niet voor niets nummer 1 op deze site! Hele tijd bezig geweest met het zoeken naar een goede ondertiteling en deze heb ik uiteindelijk bij Nederlandse ondertiteling gevonden.

hansbeer

Avatar

Veel mensen vinden deze film perfect lees ik, ik niet; te lange film, veel hak-op-de-tak fragmenten, slechte monoloog op het einde dat nergens op slaat in mijn ogen.
Het 2e gedeelte is wel een stuk beter dan het 1e, toch heb ik een beetje het afraffelen-idee.
The Joker had wel een hele goeie rol en de actie is ook wel oké,
vanwege het hoge gemiddelde geef ik geen 7 maar 6 sterren.

Orangey

Avatar

Gefeliciteerd met de 1e plaats op de FT top 100, tdk

SeanDeNiro

Avatar

Ik hou niet zo van superhelden films want te onrealistisch. Dit was mijn eerste Vleermuisfilm die ik gezien heb en hij is niet slecht. Ik vind Bale zwaar irritant met zijn nep stem maar Ledger maakt een hoop goed. Door hem is de film zo goed. Maar das mijn mening.

Swoopp

Avatar

Geweldige film is dit !!!

toppertje !!!!
Aanrader !!!!!!

thefanwithnoname

Avatar

stefanvh "Kent hier iemand de film Thank you for smoking?
Daar doet deze hele discussie ( in al z'n zinloosheid ) me nogal aan denken :)
En het is voor iedereen verschillend wat ze van een film vinden, afhankelijk van de leeftijd/emotie/en ofc hoe erg je opgehyped bent vantevoren ;)
Persoonlijk vond ik TDK super, acteerwerk vond ik echt geweldig ( niet alleen van heath, iedereen was subliem ), hoe het verhaal in elkaar zat vond ik erg goed ( terugkerende elementen etc. ), opbouwen naar een climax ( niet het hele boot-stuk, maar harvey dent! ), zo'n complete film en naja zeker een van m'n favorieten, ook na inmiddels 4x in de bios zien :P"


Dat stuk met de veerboten vond ik idd best wel een beetje saai, toch vind ook ik dit de beste film ooit! (Of eigenlijk de beste film die ik ooit heb gezien:P)
Hopelijk wordt het vervolg nóg beter!

Angelater "Nou, mij viel het toevallig op dat je niet zag (en hoorde) hoe Eric Roberts benen braken toen Batman hem naar beneden liet vallen. Toen had ik wel zoiets van: 'lame'. Om in PG-13 films te knippen is wel heel erg laag SBS6"


Idd, e ze lieten ook niet helemaal zien hoe Harvey Dents gezicht in de fik staat

movieplanet124

Avatar

Je moet deze movie wel een 10 geven ik had genoten de joker is echt geweldig we gaan hem zeker missen ik hoop alleen dat deel 3 niet alleen bane heeft als villian waarom niet gewoon the ritler jammer maar we zullen zien ik vondt dit iedergeval een hele goei movie een dikke 10.

johanmeesters

Avatar

Werd overrompeld door deze film, prachtige acteerwerk uiteraard de joker, mmoie donkere decors en geweldige bombastische muziek van hans zimmer en james newton howard. was zelf niet bekend met batman ik had nog nooit een film van de serie gezien, tot ik bij Frs batman begins en the dark knight kocht (2 voor 15)en werd totaal verrasd door de beide films, zeker de moeite waard! een 9

JamesBond

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Beste film ooit, kom zeg stelletje meelopers....is gewoon een goede film, maar de beste ooit.....O+"
Volgens mij hebben mensen in Nederland nog steeds vrijheid van meningsuiting. Als iemand dit de beste film ooit noemt dan mag hij dat toch gewoon? Persoonlijk heb ik de film ook een 9 gegeven.....Dus wat zeur je nou? Ik ben het met TheDarkKnight eens

notReal

Avatar

Waar de overige Batman films behoorlijk in mijn allergie zaten vond ik deze overweldigend.
Op slag fan geworden van Heath Ledger, maar ja..

SeanDeNiro

Avatar

Het is wel een leuke film maar niet meer dan dat. Als de massa de film een 9 geeft en ik een 6 zal dat wel aan mij liggen. Ik snap ook niet dat iedereen Bale een geweldige acteur vindt. Hij kan nauwelijks spreken en lachen doet hij alleen als hij onverdoofd gecastreerd wordt.

JamesBond

Avatar

Geweldige film! Als ze zeggen dat TDKR beter is (wat bijna niet kan) MOET IK DIE ZIEN!!

Woep

Avatar

Er was overduidelijk in geknipt! Heb de film achteraf nog ff nagelopen op mn PC en gewoon normale actie scenes waren verkort om volgens mij alleen maar tijd in te korten voor reclames.. zeer laag

Angelater

Avatar

ghossler "lol, k had hem tijdje terug gezien tdk, maar waren stukjes geknipt dan? k d8 dat gwoon alles erin zat hoor -_-'"


Nou, mij viel het toevallig op dat je niet zag (en hoorde) hoe Eric Roberts benen braken toen Batman hem naar beneden liet vallen. Toen had ik wel zoiets van: 'lame'. Om in PG-13 films te knippen is wel heel erg laag SBS6.

ghossler

Avatar

Woep "Wat is SBS6 toch ook echt een kut zender. Heb deze geniale film al een aantal keren gezien, maar deze versie op SBS6 slaat echt alles. Hoe kun je een film verneuken door in zowat alle scenes te knippen. Brute stukjes eruit knippen, actie momenten (zeker op het einde) allemaal verkorten, eruit knippen en supersnel op elkaar aan laten sluiten. Of complete dialogen wegvegen..

:( SBS6 :r :r :r"


lol, k had hem tijdje terug gezien tdk, maar waren stukjes geknipt dan? k d8 dat gwoon alles erin zat hoor -_-'

Woep

Avatar

Wat is SBS6 toch ook echt een kut zender. Heb deze geniale film al een aantal keren gezien, maar deze versie op SBS6 slaat echt alles. Hoe kun je een film verneuken door in zowat alle scenes te knippen. Brute stukjes eruit knippen, actie momenten (zeker op het einde) allemaal verkorten, eruit knippen en supersnel op elkaar aan laten sluiten. Of complete dialogen wegvegen..

:( SBS6 :r :r :r

KurtLourens

Avatar

Sorry hoor! SBS verdient The Dark Knight helemaal niet. 20 reclame blokken erdoorheen en die achterlijke Gerald Joling nog. Een echte film liefhebber moet deze film echt niet bekijken op een prut-zender als SBS 6.

Angelater

Avatar

Shogo "Nou veel plezier ermee op SBS met de Gerard Joling banner en Hart van Nederland erdoorheen! T+)"


Dat van die banner weet ik niet, maar Hart van Nederland komt al heel lang niet meer tussen de films door. Dat hebben ze een jaar geleden - ofzo - al gestopt. Toch zal er dan nog veel last zijn van 50 reclames.

Shogo

Avatar

Nou veel plezier ermee op SBS met de Gerard Joling banner en Hart van Nederland erdoorheen! T+)

Empolino

Avatar

twinmama "redelijk goede film
maar ik denk persoonlijk dat de zelfmoord van heath ledger een erg goede publiciteit stunt bleek jammer dat ie er ook voor moest sterven
ik denk dat mensen echt naar de bios zijn gegaan om nog een keer hem in actie te zien niet speciaal voor de film zelf dus hoewel die ook aardig was"

Het was geen zelfmoord en ik vind dit een belachelijk laag standpunt.

Tommetje

Avatar

twinmama "redelijk goede film
maar ik denk persoonlijk dat de zelfmoord van heath ledger een erg goede publiciteit stunt bleek jammer dat ie er ook voor moest sterven
ik denk dat mensen echt naar de bios zijn gegaan om nog een keer hem in actie te zien niet speciaal voor de film zelf dus hoewel die ook aardig was"


Pardon? Dat de acteerprestaties van Heath Ledger in deze film fenomenaal waren staat buiten kijf, maar dat je durft te beweren dat mensen speciaal naar deze film gingen om het laatste optreden van hem te zien? The imaginarium of doctor Parnassus trok een stuk minder bezoekers, en dat is zijn officiele laatste film.

Wel aardige film... Wat een lef :|

Thiver

Avatar

jiwan "maar wie gaat the joker spelen in teh dark kngight2 ????
antwoord graag..."

Niemand. The Joker zit niet in de volgende film.

jiwan

Avatar

Super film .
maar wie gaat the joker spelen in teh dark kngight2 ????
antwoord graag...

twinmama

Avatar

Redelijk goede film
maar ik denk persoonlijk dat de zelfmoord van heath ledger een erg goede publiciteit stunt bleek jammer dat ie er ook voor moest sterven
ik denk dat mensen echt naar de bios zijn gegaan om nog een keer hem in actie te zien niet speciaal voor de film zelf dus hoewel die ook aardig was

Swoopp

Avatar

Batman Begins was al super, En the Dark Knight overtreft deze zelfs en dat zie je niet vaak in filmland :P.

Oboema

Avatar

JawadThaMotownMaster "3 woorden voor deze film. Meesterlijk MAAR! overrated"


Meesterlijk? Waarom geef je em dan een 1? Zo te zien ben je geknipt voor de rol van Two-Face. Je geeft een film of een 1 of een 10.

MisZMocr0

Avatar

1 van mijn Lievelings films..!!T+)

benjamin

Avatar

De beste Batmanfilm ooit zonder twijfel en één van de beste blockbusters van de laatste jaren met eindelijk nog eens een goed uitgewerkte plot.

Patrick1981

Avatar

Hele goeie film

ik heb hem zowel in de bios als al 20x op dvd gezien
maar hij blijft geweldig

ghossler

Avatar

nicolien "Het acteer werk van Heath Ledger (rip) is gewoon buiten gewoon het beste acteer werk. die man was zo goed!"


Hij is goed :) niet was ;)

Thiver

Avatar

__RIK__ "Een 7.1 voor in mijn ogen de best superhelden film ooit is veel te laag. minimaal een 8.5"

Maar om 'm dan meteen een 10 te geven is ietwat onzinnig, nietwaar? Voor je het weet krijgen we hier IMDb-toestanden: 'Deze film krijgt nu een 5 maar verdient een 7, dus ik geef 'm een 10!' Tja...

nicolien "Wauw! dit is echt een super film, op elk moment gebeurd er wel iets."

Als in: op sommige momenten zijn er geen achtervolgingen of gevechten maar praten er wel twee mensen met elkaar? Is dat niet altijd zo bij films?

nicolien

Avatar

Wauw! dit is echt een super film, op elk moment gebeurd er wel iest.
en dat maakt het zo een goeie film.
Het acteer werk van Heath Ledger (rip) is gewoon buiten gewoon het beste acteer werk. die man was zo goed!

DannyEsth

Avatar

Beste Comic film ooit uiteraard. Film verdient een mooie 9, omdat het zo`n verpletterende onverwachtende film is geworden. Erg realistisch allemaal en een prima regie van Cristopher Nolan die de comic verfilmingen in een andere dimensie/tijdperk brengt. Zeker een mustsee movie. Het is vooral knap dat de verwachtingen die intens hoog waren na Batman Begins boven gemiddeld zijn behaald.

__RIK__

Avatar

Een 7.1 voor in mijn ogen de best superhelden film ooit is veel te laag. minimaal een 8.5

goedefilmkijker

Avatar

Goede films als deze zie je in het algemeen niet zo vaak.

LuCos

Avatar

Heeft ie een maar een 6,9? Oke, ik was nooit een voorstander dat dit de beste film ooit was, maar dit vind ik weer te laag. Meer dan een 8,5 zou ik hem denk ik niet geven.

EDIT:
Oh, ik zie al.. Er zijn een maar kindertjes wezen spelen met meerdere login namen, zo kunnen ze veel films een 1 geven...
Zielig (- - ")

DVD-maniac

Avatar

Mellie "Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen die meent dat dit de beste film ooit is, dom is!
Niks slechts over de film trouwens, want ik vond het wel een topper!"


Niets mis mee als je het ergens niet mee eens bent, maar om iedereen dan maar te bestempelen als 'dom'? 'Beste film ooit' is in mijn ogen bij wijze van spreken. Misschien moet het zijn 'beste film tot nu toe'.
Maar goed, heb deze film nog niet gezien in de bioscoop, maar gezien de waardering en de reacties ga ik 'm zeker weten kijken :Y. Is ook nog 's een film van 2½ uur en komt half december uit in de videotheek.. dus ik zie er al naar uit :P

oogsnoepje

Avatar

Mellie "Misschien probeer ik door dit te zeggen wel de voorspelbare reacties (waar een trol op uit is) uit te bannen.

ps.
Ik was toch wel een beetje nieuwsgierig en ik lees dit op de link:

Trollen houden van discussiëren, ook over trollen zelf!

}: of toch...."


Selectief quoten is inderdaad ook een slechte eigenschap van trollen.

Gaan we het nu weer over Vleermuisman hebben? :Y

Breug

Avatar

De eerste stap naar genezing is het onderkennen van je probleem dus je bent goed op weg.

Mellie

Avatar

Breug "Trolllen op een forum kunnen beter niet zeggen dat ze trollen zijn. Dan gaat natuurlijk niemand meer reageren."


Misschien vind ik zelf wel dat ik een punt heb!
Misschien probeer ik door dit te zeggen wel de voorspelbare reacties (waar een trol op uit is) uit te bannen.

ps.
Ik was toch wel een beetje nieuwsgierig en ik lees dit op de link:

Trollen houden van discussiëren, ook over trollen zelf!

}: of toch....

Breug

Avatar

Mellie "Mijn reacties op dit forum bedoeld om een beetje te provoceren, daar hou ik van! Een forum is voor discussie!
"

Trolllen op een forum kunnen beter niet zeggen dat ze trollen zijn. Dan gaat natuurlijk niemand meer reageren.

Mellie

Avatar

Mijn reacties op dit forum bedoeld om een beetje te provoceren, daar hou ik van! Een forum is voor discussie!

Dus daar gaan we:

Brintapap "...'Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!'...

Dus omdat JIJ! deze film niet het beste vindt...weet de ander de films niet op waarde te schatten. Daar komt het een beetje op neer wat je zegt.

Vind ik een beetje kort door de bocht hoor..."


Als je "Dus omdat JIJ! deze film niet het beste vindt" vervangt voor "Omdat deze film niet de beste IS" heb je de essentie van mijn verhaal.
Daarmee zeg ik dus eigenlijk dat iedereen die deze film de beste ooit vindt, er waarschijnlijk niet zo goed over heeft nagedacht! En dat is dom!

stefanvh "Dus zoiets:
'Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!'
Is natuurlijk volkomen onzin, laten we daar duidelijk over zijn!"


Waarom?

stefanvh "Een redelijk antwoord op zoiets kan bijvoorbeeld zijn;
Als je echt zo'n filmkenner bent als dat je je voordoet zou je zelf ook moeten toegeven dat TDK een sterk staaltje vakmanschap is, of ten minste dat het een enorm goed script heeft.
"


Ten eerste ik ben niet zo'n filmkenner, maar wel iemand die zichzelf ronduit irriteert aan al dat gehype! Daarom mijn tegendraadse reactie.

Ten tweede vond ik TDK ook een beregoeie film. het gaat mij om de mensen die zeggen dat het de beste ooit is! Ik heb nooit gezegd dat je deze film niet goed mag vinden!

Brintapap

Avatar

tukkerstein "Dus over smaak valt te twisten, maar als je The Dark Knight niet goed vindt ben je blijkbaar geen echte filmkenner?

The Dark Knight is een aardige film, maar ook niet veel meer dan dat. Het script is absoluut niet "enorm goed", het is een aaneenschakeling van spectaculaire scenes. Het script is verder vrij simpel en om er maatschappelijke kwesties aan te gaan verbinden is in mijn ogen helemaal belachelijk."


Herschreven:
The Dark Knight vind ik een aardige film hoor daar niet van, maar meer dan dat ook zeker niet Bah! Het is script is absooooluuut niet 'enorm goed', niet meer dan Subliem Goed. Het script ook Bah! vrij simpel hoor, vond Naked Gun 1/2 ingewikkelder. Maar om Geert Wilders en andere politieke hier nou een maatschappelijke kwestie mee aan te gaan...dat vind ik nogal b e l a c h e l i j k!

Haha sorrrrrrrrrrrrrrrrry moest gewoon lachen om hoeveel reacties die ene weer heeft vrij gemaakt, en dacht alleen deze nog even.

Die film vind ik...gewoon eentje die er weer boven uitsteekt dan de anderen...maar das mijn mening. Jongens laten we nou gewoon iedereens mening respecteren, is toch super dat de andere deze film matig vind, en de ander deze weer super. Heerlijk die loze discussies haha, had je net zo goed een filmpje kunnen pakken...Amen

tukkerstein

Avatar

Dus over smaak valt te twisten, maar als je The Dark Knight niet goed vindt ben je blijkbaar geen echte filmkenner?

The Dark Knight is een aardige film, maar ook niet veel meer dan dat. Het script is absoluut niet "enorm goed", het is een aaneenschakeling van spectaculaire scenes. Het script is verder vrij simpel en om er maatschappelijke kwesties aan te gaan verbinden is in mijn ogen helemaal belachelijk.

LuCos

Avatar

stefanvh "Pffft wat een onzin wat hier allemaal uitgekraamd word.
Over smaak valt wel degelijk te twisten, maar dan nog kan het zo zijn dat iemand the dark knight beter vind dan alle andere films die hij/zij ooit heeft gezien.

Dus zoiets:
'Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!'
Is natuurlijk volkomen onzin, laten we daar duidelijk over zijn!

Een redelijk antwoord op zoiets kan bijvoorbeeld zijn;
Als je echt zo'n filmkenner bent als dat je je voordoet zou je zelf ook moeten toegeven dat TDK een sterk staaltje vakmanschap is, of ten minste dat het een enorm goed script heeft.

En dus niet; "Oftewel JIJ! bent dom"
Door jezelf naar zo'n niveau te verlagen wek je sterk de indruk dat je zelf minder begaafd bent.

Laten we de vredespijp roken met z'n allen en tot de conclusie komen dat niet iedereen TDK even leuk zal vinden als anderen, maar dat dit wel degelijk een goede film is. Of je die nou leuk vind of niet!

RESTECP"


RESTECP? bedoel je nou niet Respect?

(P.S dit was ee grapje hoor! ik wilde weer een voorbeeld geven waar normaal gesproken weer een grote discussie zou worden gehouden)

Maar... Ik vond de film ZEKER niet de beste film van het jaar of aller tijden, maar!! Ik moet toegeven dat het er wel goed uitzag! Het script zat goed in elkaar.. maar ben gewoon niet kapot van de film, wat sommige andere wel weer zijn.

Brintapap

Avatar

Oftewel JIJ! bent dom

Brintapap

Avatar

Mellie "Een beetje onrespectvol was het inderdaad wel.

Maar waar is een dergelijke mening op gebaseerd? Wat jij nu zegt is meer in de trend van "over smaak valt niet te twisten." Maar geloof mij, over smaak valt wel te twisten!

Als iemand tegen jou zegt dat een frikandel het lekkerste eten is, is dat een mening. Toch begin ik serieuze twijfels te hebben over die persoon. Ik weet namelijk zeker dat iemand die een frikandel het allerlekkerst vind, nog niet veel heeft geproefd en dus absoluut niet kan weten dat een frikandel het lekkerst is! Daarnaast kan hij zoveel ander lekker eten dan gewoon niet op waarde schatten.

Zo is het ook met roepen dat deze film de beste is. Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!

Dan kom ik toch weer uit op dom. Maar, wel uitgelegd en daardoor minder onrespectvol!"


...'Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!'...

Dus omdat JIJ! deze film niet het beste vindt...weet de ander de films niet op waarde te schatten. Daar komt het een beetje op neer wat je zegt.

Vind ik een beetje kort door de bocht hoor...

Moarhh88

Avatar

Mellie "Een beetje onrespectvol was het inderdaad wel.

Maar waar is een dergelijke mening op gebaseerd? Wat jij nu zegt is meer in de trend van "over smaak valt niet te twisten." Maar geloof mij, over smaak valt wel te twisten!

Als iemand tegen jou zegt dat een frikandel het lekkerste eten is, is dat een mening. Toch begin ik serieuze twijfels te hebben over die persoon. Ik weet namelijk zeker dat iemand die een frikandel het allerlekkerst vind, nog niet veel heeft geproefd en dus absoluut niet kan weten dat een frikandel het lekkerst is! Daarnaast kan hij zoveel ander lekker eten dan gewoon niet op waarde schatten.

Zo is het ook met roepen dat deze film de beste is. Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!

Dan kom ik toch weer uit op dom. Maar, wel uitgelegd en daardoor minder onrespectvol!"


Maar het kan ook zijn dat je al het eten alleens hebt geproeft en uiteindelijk de frikandel toch nog het lekkerst vind. haha

Mellie

Avatar

Moarhh88 "Ik ben het er mee eens dat mensen dit de beste film ooit vinden, dat is hun mening, maar als je mening is dat eimand dom is als je deze film de beste film ooit vind, vind ik nogal onrespectvol."


Een beetje onrespectvol was het inderdaad wel.

Maar waar is een dergelijke mening op gebaseerd? Wat jij nu zegt is meer in de trend van "over smaak valt niet te twisten." Maar geloof mij, over smaak valt wel te twisten!

Als iemand tegen jou zegt dat een frikandel het lekkerste eten is, is dat een mening. Toch begin ik serieuze twijfels te hebben over die persoon. Ik weet namelijk zeker dat iemand die een frikandel het allerlekkerst vind, nog niet veel heeft geproefd en dus absoluut niet kan weten dat een frikandel het lekkerst is! Daarnaast kan hij zoveel ander lekker eten dan gewoon niet op waarde schatten.

Zo is het ook met roepen dat deze film de beste is. Of je kijkt te weinig films, of je weet andere films niet op waarde te schatten!

Dan kom ik toch weer uit op dom. Maar, wel uitgelegd en daardoor minder onrespectvol!

Moarhh88

Avatar

Ik ben het er mee eens dat mensen dit de beste film ooit vinden, dat is hun mening, maar als je mening is dat eimand dom is als je deze film de beste film ooit vind, vind ik nogal onrespectvol. Zelf voor mij is King Kong 2005 een beste film ooit en Atonement ook, maar dat komt omdat ik er persoonlijk gek op bent en dan vind ik dat. Ben ik niet dom ofzo.

Lights-Camera-Action

Avatar

Jaymz82 "]
ff over je laatste spoiler.
Ik was laatst na een bezoekje aan de tandarts aan 1 kant flink verdoofd en ik betrapte me er zelf op hetzelfde te doen, Uiteraard wat minder maar het was ook maar een simpel verdovinkje en ik ben niet insane (......denk ik) dus nee ik denk echt niet dat het overdone is met dergelijke scars.
Misschien dat ie tijdens het spelen van de scenes ook wat plaatselijke verdoving had, het freaky stemmetje en gelaatstrekjes zijn wel echt veel makkelijker op die manier.

En ja... dat batman klinkt als een Tom Waits ripp off... dat wisten we al:P"


Inderdaad Jaymz82!
Mijn verstandskiezen zijn anderhalf jaar terug getrokken en ik liep toen ook op die manier rond met verdoving en al. Moest daar zelf erg aan denken toen ik de film zag. Het is leuk om te lezen dat er nog iemand is die die link ziet :P

Ik vond The Dark Knight fantastisch. Batman was top met zijn rokers-stem, maar toch was het voor mij vooral The Joker die het de 2 uur zitten meer dan waard maakte.
Heath Ledger was een briljante acteur, zo zonde dat hij er niet meer is.
Na zijn werk als The Joker ben ik nu trouwens wel extra benieuwd naar hoe hij in The Imaginarium Of Doctor Parnassus zal zijn. Kan niet wachten tot die film uitkomt.

Mirel

Avatar

Uggueguehuggehghuu, aldus batman.

Joker was gaaf, maar een film van 2 uur ofzo over batman is best saai.

Chrischzz

Avatar

JawadThaMotownMaster "3 woorden voor deze film. Meesterlijk MAAR! overrated"


Misschien niet eens zozeer overrated.. maar wel overhyped..

LuCos

Avatar

Dazzlestan "

Hoe vaak steekt the Joker z'n tong uit, om zn lippen nat te maken! Dat is een beetje overdone"


Oei, juist dat vond ik ontzettend sterk! En je vergeet dat The Joker een psychopaat eigenlijk is. En die doen gekke dingen!
Kijk maar goed om je heen want meer mensen hebben dat soort tikjes. :p

Jaymz82

Avatar

Dazzlestan "Oke,

Ik vind het de beste Batman film ooit. Wel een beetje langdradig. Uitstekende acteerprestaties van Aaron Eckhart, Heath Ledger en Christian Bale.

The Scarecrow (Dr. Jonathan Crane) zit ook in deze film, maar komt m.i. niet goed uit de verf, want kan hem niet meer herinneren

Heeft Batman last van een verkoudje? Wat een rare stem zet Bale op in z'n suit.

Hoe vaak steekt the Joker z'n tong uit, om zn lippen nat te maken! Dat is een beetje overdone"
]
ff over je laatste spoiler.
Ik was laatst na een bezoekje aan de tandarts aan 1 kant flink verdoofd en ik betrapte me er zelf op hetzelfde te doen, Uiteraard wat minder maar het was ook maar een simpel verdovinkje en ik ben niet insane (......denk ik) dus nee ik denk echt niet dat het overdone is met dergelijke scars.
Misschien dat ie tijdens het spelen van de scenes ook wat plaatselijke verdoving had, het freaky stemmetje en gelaatstrekjes zijn wel echt veel makkelijker op die manier.

En ja... dat batman klinkt als een Tom Waits ripp off... dat wisten we al:P

Yess

Avatar

Waar is deze topic ook alweer voor bedoeld...!??!?

HALLOO MENSEN!!

Ik was van mening dat deze topic was om je mening te geven over een film, zodat andere mensen daar ook een mening over konden vormen. Niet om andere mensen te overtuigen dat het niveau van topics gedaald is naar below zero, waardoor je uiteindelijk niks wijzer word van de film alleen over het feit dat pietje jantje dom vind omdat hij starwars 2 beter vond dan finding nemo. zucht...

Blijft gewoon bij de film en laat gewoon weten wat je ervan vind.
Of dat nou bout, normaal of beste film ooit is, ieders mening telt hier. Maar hou het wel bij het onderwerp.

Ik vond de Dark Night echt een super film. Ik ben absoluut geen badman fan en wist voordat ik de film ging bekijken ook niet wat ik moest verwachten, maar ondanks dit was ik blij dat ik gegaan was.
Cool gemaakt, mooie special effecten, verhaal was goed. Ook de acteurs waren perfect uitgekozen voor hun rol en het acteer werk was van hoog niveau.

Echt een aanrader dus!

AGsleepy

Avatar

Mensen die reageren op nutteloze comments (en probere het te stoppen) zijn de gene die de discussie opwekke, dus denk daar maar over's na

TheDarkKnight

Avatar

Zucht, laat het ook maar zitten :)

Je bent de beste Nohands!


Zeker heb je of juggernaut, last stand of martyrdom als je favorite perks ;)

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Hoe wil jij mijn tegenkomen dan, de tijd dat ik in de zandbak zat heb ik al achter de rug hoor Dark Nicht. :E

Ciao loser....:B

Sha

Avatar

Nounou...
Wat een emoties kan een film toch teweeg brengen hé ;)

TheDarkKnight

Avatar

Zal ik jou dan je Donald Duck pyama terug geven?

Stomme *******

als ik jou ooit een keer tegen kom he, voel je maar lekker groot achter je beeldschermpje jochie.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tja, dat je jezelf The Dark Night noemt zeg al genoeg denk ik. O+

Trek je Batman pyama maar lekker aan en ga maar lekker veilig slapen onder je Batman dekbed, stoere held. :B

Droom maar lekker verder......:Z

Squeekz

Avatar

TheDarkKnight "als je dit nou de beste film ooit vind, wat is daar dan mis mee? En rot toch is gauw op met aah blahblah shawshank redemption blabla godfather blabla.

Het gaat erom wat 1 persoon vind ( en zich overigens niet opdringt aan anderen ) dan al jullie fucking media-meelopertjes en arthouse lovers die iedereen meteen ' belachelijk ' en ' dom ' vinden omdat ZIJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! een film de beste film vinden.

Wat kan ik me hieraan ergeren, net als toen Transformers uitkwam."


Hahaha, je snapt ook echt helemaal niks van wat hij probeert te zeggen. Je trapt er gewoon met al je ledematen, inclusief hoofd, ook gewoon in.

Transformers was best wel matig trouwens :}

Ow ja, The Dark Knight was zeker een goeie film vind ik, maar ik vond 'm niet beter dan Batman Begins. Het miste toch wel iets...

Van mij krijgt The Dark Knight een 8/10

TheDarkKnight

Avatar

Lol, jij bent het begonnen kneus door iedereen meelopers te noemen.

TheDarkKnight

Avatar

Als je dit nou de beste film ooit vind, wat is daar dan mis mee? En rot toch is gauw op met aah blahblah shawshank redemption blabla godfather blabla.

Het gaat erom wat 1 persoon vind ( en zich overigens niet opdringt aan anderen ) dan al jullie fucking media-meelopertjes en arthouse lovers die iedereen meteen ' belachelijk ' en ' dom ' vinden omdat ZIJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! een film de beste film vinden.

Wat kan ik me hieraan ergeren, net als toen Transformers uitkwam.

TheDarkKnight

Avatar

Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen die meent dat dit de beste film ooit is, dom is!


Waarom moet je dit zeggen? Waarom moet je iedereen meteen uitschelden voor dom?

Voel je je stoer achter je computertje?

Mellie

Avatar

TheDarkKnight "jezus man, je kan het toch de beste film ooit vinden?

ik word zo moe van dat gezeik, et is de mening van iemand.. ze zeggen toch niet je MOET het de beste film ooit vinden..?

Ik vind persoonlijk Independence Day en Armageddon m'n all time favorites.. waarom? Weet ik veel, because i do."


Natuurlijk mag je dit de beste film ooit vinden!
Het is een vrij land!
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening!

Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen die meent dat dit de beste film ooit is, dom is!

Niks slechts over de film trouwens, want ik vond het wel een topper!

madice

Avatar

@ TheDarkKnight

Mee eens, slaat de spijker op zn kop:Y

TheDarkKnight

Avatar

Jezus man, je kan het toch de beste film ooit vinden?

ik word zo moe van dat gezeik, et is de mening van iemand.. ze zeggen toch niet je MOET het de beste film ooit vinden..?

Ik vind persoonlijk Independence Day en Armageddon m'n all time favorites.. waarom? Weet ik veel, because i do.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Beste film ooit, kom zeg stelletje meelopers....is gewoon een goede film, maar de beste ooit.....O+

wallace

Avatar

Geweldige film. Ik vind het ook de beste film ooit.

whitetornado

Avatar

Waanzinnig goede film. Maar niet de beste ooit, daarmee doe je een aantal films tekort.
Waardering: * * * * ½

Moarhh88

Avatar

BESTE. FILM. OOIT.