Fight Club (1999)

How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

discussie

114 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Eindelijk deze voor de eerste keer gezien. Als er geen enorme hype omheen hing was het een aangenaam meevallertje en was ik tevreden geweest met dit onderhoudend filmpje. Maar wat een overgewaardeerde film. De twist is puur bedacht om 'een twist te hebben'. Door deze wending valt er geen puzzel in elkaar ofzo. Je hebt niet het gevoel van 'ohhh, dus daarom gebeurde dit en dat op die manier'. De film wordt gewoon op een makkelijke manier 'omgedraaid' als het ware en het liet mij vrij koud. De cinematografie, acteerwerk en dialoog zijn prima, van gemiddeld niveau. Het was een onderhoudende film met een aantal interessante scenes en wat leuke grappen, maar ik werd nergens écht gegrepen en de twist was makkelijk gedaan.

MovieMazzter

Avatar

Ik zou me moeten schamen maar ik kom er toch voor uit op dit forum : ik had deze film nog nooit gezien (ja, het hoongelach kan beginnen !). Wat een ontzettend goede film en wat een impact heeft deze op de kijker. Gaat me wat te ver om te zeggen dat de film je leven verandert, maar op zijn minst krijg je een wat andere, frissere kijk op bepaalde zaken. Actie, diepgang, humor en originaliteit. Topfilm van regisseur David Fincher en de acteurs Edward Norton, Brad Pitt, maar eigenlijk de hele cast en leuk om Meat Loaf in een film te zien. Ik begrijp nu maar al te goed waarom deze film zo hoog staat in de lijsten en volkomen terecht. Voor anderen die de film nog niet gezien hebben : absolute aanrader en ik ga hem snel weer bekijken. 1 keer is niet voldoende. 9/10

hansbeer

Avatar

Ook voor mij een dikke 8 !
Stoer, verrassend, top geacteerd en een boodschap !

martintielemans1995

Avatar

Deze film verandert iemands leven als de kijker het begrijpt. Zekerss te weten T+)

Richie82

Avatar

Egt supah film en egt aanrader voor iedereen!

darkconstruction

Avatar

Deze film heb ik gisteren gekeken en hij is echt geweldig! Goed verhaal, goed gefilmd, af en toe wat toepasselijke humor en ook een hoop geweld!

That's what we like! even if I'm a girl

Ratio Venijn

Avatar

Dit is een film die geen uitleg behoeft. Kijk de film voordat je er recencies over leest(dit is dus zinloos gekrabbel...lees het niet!!!); net als Truman Show: kijken zonder dat je er ook maar iets over hebt gelezen...ook de achterkant van de dvd niet lezen!

Toelietoesh

Avatar

Goeie DVD om te kopen, je koopt er namelijk 2.
De eerste en 2e keer dat je deze film kijkt is totaal verschillend.

Steve-O

Avatar

roobin_22 "De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem beginnend een beetje zozo, tot het einde natuurlijk, een goed einde kan voor mij een film helemaal goedmaken. (American Beauty, the Wicker Man, The Others) (Bij sommige films ben je ook blij met het einde, maar alleen omdat hij dan eindelijk afgelopen is, aangezien ik nooit een film kan afzetten) Als je Fight Club voor de tweede keer ziet, wat ik nu aan het doen ben omdat ik hem gister heb gekocht, dan is deze echt monsterlijk goed. Een film die de tweede derde vierde keer nog beter is dan de eerste tweede derde keer (want toen gaf ik hem al een 9) is een 10 waard. period. Had een Tarantino kunnen zijn."

Was het compleet met je eens tot de laatste zin. Tarantino is niet de enige regisseur die films maakt die je keer op keer kan kijken.

Ik ga deze film gouw weer eens kijken! En ja ik kan zeggen dat je ervan moet houden, het heeft toch wel iets aparts. Edward Norton heeft me nog nooit teleurgesteld en Brad Pitt eigenlijk ook niet. En Helena Bonham Carter zit er ook nog bij!!! Zij is echt een héle goeie actrice en dat zie je hier ook weer in.
Spanning & sensatie, een absolute TopFilm:W

Thiver

Avatar

roobin_22 "Had een Tarantino kunnen zijn."

Want alleen Tarantino maakt goede films? :?

Barfly

Avatar

Ik vond deze film echt geweldig.
Bijna alles is al gezegd over dit meesterwerk.
Heb hem gisteravond weer op dvd bekeken en hij wordt alleen maar beter. Een van de weinige films die nooit verveeld.

Ik vind het zelfs jammer dat niet iedereen de genialiteit hiervan in ziet.
:W

_sparkel

Avatar

Veel geweld, veel ellende en verder niets!

DutchViking

Avatar

Sluit me bij de vorige schrijver(s)aan, Steengoeie Klassieker met goeie kritische kijk op de wereld en Hokjesgeesten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Dit is een klassieker, je houd er van of je houd er niet van....

gertoz

Avatar

Zeer intressante film, al voelde ik me wel een beetje ''gefopt'' aan het einde van de film waardoor ik er een beetje een nare bijsmaak van kreeg. Verder slim bedacht en veel meer als alleen een goede vechtfilm.

LuCos

Avatar

Languh "toch wel gaaf om deze film op veronica te zien en dan zelfs geen ondertiteling... er is een god :P (in matter of speaking)"


Ja, jammer genoeg alleen tussen de een na laatste reclame stukje.

Had hem ook nog nooit gezien, veel over gehoord, en veel mensen die mij hebben uitgelachen en rare gezichten trokken wanneer ik vertelde dat ik hem niet had gezien. Nja, ik schaam me er niet voor, ik kon hem in ieder geval een keer kijken, en weet nu dat ik het eigenlijk best wel een supervette film vind!

Languh

Avatar

Toch wel gaaf om deze film op veronica te zien en dan zelfs geen ondertiteling... er is een god :P (in matter of speaking)

nima

Avatar

veger "In Fight Club maakt het personage van Brad Pitt bommen met als ingredient zeep geloof ik..."


Nee, hij maakt zeep van vet!

Kecin

Avatar

Een maand terug deze film pas voor het eerst gezien. En ik schaam me gewoon dat ik em niet eerder+vaker gekeken heb:P.. Ondertussen 3 keer gezien. kijk vnaaf ook wel weer denk ik Smiley face...

KR4K

Avatar

Deze film word hoe vaker je hem kijkt steeds beter
je ziet steeds weer iets wat je vorige keer niet zag of snapte
meesterlijke film :W

vooral als jezelf ook een kronkel hebt :Y

gr. krak

lykathea

Avatar

It's just a ridiculously enjoyable movie, each and every time you watch it.

siempjah

Avatar

Haha grappig, ik zat net te denken wanneer deze film weer op tv zal komen:P

Drumsticks

Avatar

Deze film is echt één én al genieten...
Thuis heb ik ook de Special Edition liggen die ik al 9 keer gezien heb
Hij is altijd vers voor het herkijken... :P

ecnebi

Avatar

Misschien wel 10x gezien en hij blijft GOED ! David Fincher snapt hoe t moet. [rating 5]

bassorosso

Avatar

Typische film die je ofwel haat ofwel helemaal geweldig vindt. Ik vind hem geweldig, vooral vanwege het in mijn ogen functionele gebruik van geweld en de manier waarop de film alle aanvaarde normen en waarden op zijn kop zet en het nog bijna aannemlijk maakt ook dat dit iets goeds is. Zo vaak mogelijk bekijken. Zoveel mogelijk over praten

Denizzzz

Avatar

Gewoon super!! Heb het ook al tig keer gezien, maar telkens komt er weer een moment dat je die film gewoon weer wilt zien en er weer van geniet. Mede door deze film bijna alle films van Brad Pitt gekocht

CAGE

Avatar

Voor mij een film die je beter vaker moet bekijken om een goede conclusie te trekken. Hij komt vaak vaag over. Vind het wel wat acteren betreft zeer goed. Een van de dingen die een goede indruk bij me achterliet.

merijnsa

Avatar

Laatst voor de zevende keer gezien. En ik kan je vertellen, ik douw de DVD er zo nog een keer in. Blijft mn favo film of all time.

nima

Avatar

Deze ga ik vanavond zeker kijken!:Y

skullsplitter

Avatar

Intrigerende film, tijdje geleden dat ik hem gezien heb. Binnenkort de DVD er maar weer eens in slingeren Smiley face

Ronney

Avatar

Ik vond het geen geweldige film hoor. Hij sprong er wel uit, maar ik vond het vooral een niet-geslaagde zoektocht naar een zinvol leven.

sjaakbonestaak

Avatar

Zekers een goede film :D

Ik heb um al een heletijd op dvd. dus ik zet hem op als hij ook op de tv is. Lekker geen reclame :P

ketje

Avatar

The first rule of Fight Club is - you do not talk about Fight Club!!

Super acteer werk, heb genoten van brad pitt in deze film!!

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Klassieker, ik heb mijn gameclan naar FightClub vernoemd :W ....dutchfightclub.nl

Glue

Avatar

Woep "Legendarische film, toch?"


:Y

rainmaker

Avatar

Mijn all time favoriet.

"You're not a beautiful and unique snowflake. You're the same decaying matter as everything else. We're all part of the same compost heap."

Woep

Avatar

Legendarische film, toch?

Fay

Avatar

shahrzad "wat ik bedoelde was dat veel mensen dit wel kunnen doen (...) maar niet doen omdat ze onbewust te veel waarde hechten aan de materiële dingen in het leven."
Wat kunnen veel mensen wel doen? Familie, vrienden en al hun bezittingen afstoten? Een vechtclubje beginnen en dat uitbouwen tot een soort van nationaal ondergronds leger? De maatschappij omverwerpen door her en der dingen op te blazen? Ik zie het mijn buurman al doen ja.

Het is natuurlijk mooi dat schrijvers en filmmakers zo'n extreem personage als Tyler Durden kunnen verzinnen, maar alleen als je een wel erg puberale hang naar nonconformisme hebt kun je in zo'n fantasiefiguur een voorbeeld zien.

Wel leuk gemaakte film trouwens. :P

Cee van Lleef

Avatar

merijnsa "De film heeft een punt, maar we kunnen gewoon niet zonder die troepSmiley face"


Correctie: willen niet zonder die troep.

merijnsa

Avatar

shahrzad "wat ik bedoelde was dat veel mensen dit wel kunnen doen ( in tegenstelling tot daredevil of jackie chan films) maar niet doen omdat ze onbewust te veel waarde hechten aan de materiële dingen in het leven. En jammer genoeg ben ik een van die mensen...ach ja.."


De film heeft een punt, maar we kunnen gewoon niet zonder die troepSmiley face

shahrzad

Avatar

Wat ik bedoelde was dat veel mensen dit wel kunnen doen ( in tegenstelling tot daredevil of jackie chan films) maar niet doen omdat ze onbewust te veel waarde hechten aan de materiële dingen in het leven. En jammer genoeg ben ik een van die mensen...ach ja..

merijnsa

Avatar

shahrzad "De reden waarom fight club zo aanslaat is omdat veel mensen niet de ballen hebben om te doen wat edward norton in de film doet.
Het is in ieder geval een fantastische film en ik ga 'm nu kijken."


Wat Daredevil doet heb ik ook de ballen niet voor. Beetje vreemd argument, en inderdaad ook een vreemd voorbeeld van me. Het is in heel veel films zo dat de hoofdpersoon dingen doet die jij normaal gesproken nooit zou doen.

WoUtoMatiC

Avatar

Drasko "ik hoorde op 't net van iemand die na t zien van deze film die hele materiele troep achter zich heeft gelaten. r-e-s-p-e-c-t!"

Naam, adres?

Wilt u een papiertje om uw broodje aap?

shahrzad

Avatar

De reden waarom fight club zo aanslaat is omdat veel mensen niet de ballen hebben om te doen wat edward norton in de film doet.
Het is in ieder geval een fantastische film en ik ga 'm nu kijken.

merijnsa

Avatar

Ik kan hier een heel lang verhaal over schrijven maar dit is een film die je gezien moet hebben en waar je eigenlijk de DVD van moet kopen. Ik heb em al 6 keer gezien en hij blijft meesterlijk. Dit is hoe een film moet zijn.

Drasko

Avatar

Zorah "Het spijt me zeer, maar David Fincher is niet de bedenker van dit verhaal. Dat is toch echt Chuck Palahniuk."


yup, helemaal gelijk. en in 't boek gebeurd ook echt 4x zoveel als in de film. dit is echt zo'n film die mensen hun leven kan veranderen. ik hoorde op 't net van iemand die na t zien van deze film die hele materiele troep achter zich heeft gelaten. r-e-s-p-e-c-t!

Zorah

Avatar

Het spijt me zeer, maar David Fincher is niet de bedenker van dit verhaal. Dat is toch echt Chuck Palahniuk.

Soap

Avatar

Ja! BBC = geen ondertitels (ligt eraan hoe je het bekijkt, ik vind ondertitels irritant) + geen reclame + geen andere zooi die je meestal krijgt bij commerciële zenders.
Ik ga hem wel opnemen, maar voordeel is, is dat er op de opname niets anders dan de film staat (geen reclame, ondertitel, zenderlogo).
En natuurlijk een goeie film, dat luchtige stijl bij de meeste stukjes spreekt me wel aan.

-Jelle-

Avatar

Mr. Scotch "t camerawerk bedroevend...?
eeuh...
kan je dat uitleggen?"


Wannabe stylish, ik vond het maar storend.

Mr. Scotch

Avatar

T camerawerk bedroevend...?
eeuh...
kan je dat uitleggen?

-Jelle-

Avatar

Matige film, ooit een 6 gegeven ofzo. Slechte plottwist, zonder was het nog wel een goede film geweest, nu is het maar matig.

Het camerawerk is ook bedroevend.

Toob

Avatar

Symb-watcher "Damn, dit is echt zo'n ongelofelijk coole film. Echt geniaal!

Absoluut kijken :W"


Mwah laatste tijd is hart van nederland er toch na? Dus sbs6 overleef ik wel :P En als 16jarige filmliefhebber heb je soms last van ouders als t pas om 22:50 begint en dan de volgende dag school

Mhm jammer volgende keer beter kanaal+tijd hoop ik Smiley face

Baski

Avatar

Geweldige film die natuurlijk niet 'in je film collectie mag ontbreken'. Daarom kijk ik hem nu ook niet, het is mij veel te laat. De DVD komt binnenkort wel weer 'n keer aan de beurt! Smiley face

Arthaum

Avatar

Echt echt echt echt een van de beste films die ik ooit heb gezien. Echt heel goed. Plotwendingen, camera werk, special effects etc. Super goed geacteerd allemaal. Man man wat was ik onder de indruk van Brad na deze film. Ik vond hem altijd een overgewaardeerd doetje, nu absoluut niet meer:P
Als je de kans hebt: Kijken!!

[rating 5]

Stok

Avatar

Een van de beste openingscredits ooit

Symb-watcher

Avatar

Damn, dit is echt zo'n ongelofelijk coole film. Echt geniaal!

Absoluut kijken :W

merijnsa

Avatar

Toob "Waarom op bbc rond deze rottijd"


In Engeland is het een uur eerder. Dat is natuurlijk nog steeds laat maar niet zo laat als hier. Dat het op BBC is kan ik verder ook niet helpen, beter BBC dan SBS6.

Toob

Avatar

Waarom op bbc rond deze rottijd <_<

breaky

Avatar

Lumière "Fight ClubAan het einde volgt een plotwending, die een groot gedeelte van de film totaal op zn kop zet. Deze komt de film alleen maar ten goede.
Het acteerwerk is zowel van Pitt als Norton geweldig. Bij beide acteurs behoren de personages in deze film tot hun beste acteerprestaties. "


inderdaad .. meestal kan je wel een beetje gissen hoe het einde gaat lopen..
maar met deze heb je zo'n plotwending... dit kan je nooit bedenken als je eerst een groep mannen zit beuken :P

Bosmans

Avatar

bullet-time "PARDON??
Wat denk je wel niet. Dit is de beste film OOIT. Brad Pitt is perfect gecast. Camerawerk is subliem. Het verhaal is origineel en typisch van deze tijd. De film is grappig, schokkend, mooi om naar te kijken, en geeft te denken na afloop. Thema's die de film roert..gewoon te mooi. En de film is naast de kritische kijk op deze consumeer-maatschappij ook nog super ENTERTAINMENT."

Nou .....euhh....precies wat ik zeg. Jouw hoogdravende gezever verandert daar weinig tot niets aan.

mistelhensz

Avatar

Ik heb met zojuist gekeken Smiley face

ik het begin zul je inderdaad die inruk van dat vechtende groepje mannen krijgen, maar later wordt het duidelijk dat het om veel meer gaat, en het een stuk minder simpel isT+)

Thiver

Avatar

Sjon Ween "En wie het gewoon een clubje vechtende mannen vindt, heeft er niks van begrepen."

Gelijk heb je. Daarom was ik nogal geschokt toen ik er gisteren op IMDb achterkwam dat er een game is die gebaseerd is op deze film. :'(

tyler durden

Avatar

After vigorous sex with Tyler Durden]
Marla Singer: My God. I haven't been fucked like that since grade school.

--------------------------------------------------------------------------------
hehehe... moet altijd zo lachen om deze film

Sjon Ween

Avatar

Heb em net gezien, het is een absolute topper.
En wie het gewoon een clubje vechtende mannen vindt, heeft er niks van begrepen.

merijnsa

Avatar

Alleen de muziek is al vet. Deze film moet je 1 keer in je leven gezien hebben...de filosofie van Tyler (Pitt) is echt ontzettend slim uitgedacht. En vette effecten ook trouwens.

Kesse

Avatar

Zooooo VAAG! Dat verhaal echt van.. ???

Rossdale

Avatar

Geweldige film, heb hem ook op DVD.

Bosmans ik betwijfel dat je deze film meer dan een keer hebt gezien want als je een beetje oplet dan zie je dat er een subliem verhaal achter zit.

redpater

Avatar

Kheb m op dvd en hij is echt top :D

Stealth2000

Avatar

Moest m toch maar ens gaan zien dan

bullet-time

Avatar

Bosmans "Sorry hoor, maar wat een ontiegelijk overgewaardeerd filmpje. Heb hem een paar keer gezien, met de gedachte, misschien zit er toch een verhaal in, maar nog steeds .... NEE. SLechte muziek en Bradje staat meer in zijn ontblote bovenlijf dan dat ie wat doet of zegt.
Afrader. :-S"


PARDON??
Wat denk je wel niet. Dit is de beste film OOIT. Brad Pitt is perfect gecast. Camerawerk is subliem. Het verhaal is origineel en typisch van deze tijd. De film is grappig, schokkend, mooi om naar te kijken, en geeft te denken na afloop. Thema's die de film roert..gewoon te mooi. En de film is naast de kritische kijk op deze consumeer-maatschappij ook nog super ENTERTAINMENT.

UncleBenz

Avatar

Veel gehoort over deze film, maar nog nooit gezien.
Moet maar ff verandering in komen.

Bosmans

Avatar

Sorry hoor, maar wat een ontiegelijk overgewaardeerd filmpje. Heb hem een paar keer gezien, met de gedachte, misschien zit er toch een verhaal in, maar nog steeds .... NEE. SLechte muziek en Bradje staat meer in zijn ontblote bovenlijf dan dat ie wat doet of zegt.
Afrader. :-S

mistelhensz

Avatar

Verrek dat deze nou uitgerekend vanavond komt :| zou hem graag willen zien, verhaal spreekt me aan. en het hoge cijfer ook :Y

Ann McDunn

Avatar

Na de vele reacties lijkt het mij een goed idee om deze film toch maar eens te gaan kijken, er zit vast meer in dan een stel elkaar tot pulp slaande jongeren.:Y

veger

Avatar

In Fight Club maakt het personage van Brad Pitt bommen met als ingredient zeep geloof ik...

Glue

Avatar

Kan iemand mij uitleggen waar "Soap" op slaat? Heeft het nog verder een diepere betekenis?

Thiver

Avatar

AmAzE "Maar wellicht mis ik iets in deze film wat jullie allemaal wel zien. Maar wat dan?"

Moeilijk uit te leggen. Laat ik het erop houden dat Fight Club doel treft waar American Beauty nogal eens de plank misslaat.

Stok

Avatar

Ik weet niet of het al gezegd is maar op NOS teletekst pagina 420, 421 staat een mooie achtergrond over Fight Club

PeterB

Avatar

Michaell "Veel over gehoord, maar nooit gezien. Dus deze keer laat ik niet voorbijgaan. :P"


Same for me. Ik verheug me erop. De reactie komt asap.

Draculia

Avatar

Grandioos goeie film,verplichte kost voor alle mensen die zich amders zouden vervelen vanavond.Top geacteerd.De cijfers voor deze film zijn totaal correct.:+:+:+:

Kenji

Avatar

Ik vind de omschrijving van AmAzE best goed eigenlijk... verder gaat de film nergens over, hoe existentialistisch Brad Pitt ook uit z'n nek lult. [rating 3]

Swaike

Avatar

Hele gave film !! Echt een aanrader.. al moet je al dat geweld wel een beetje diggen.

En AmAzE.. je hebt er niet zoveel van begrepen.. maakt niet uit, is ook niet makkelijk O+

[rating 4.5]

Novah

Avatar

Jezus dude, het lijkt wel of je de halve film gemist hebt idd.
Maar, dit is er een die je niet kan laten schieten. Echt een prachtige film, een pareltje.

Peter

Avatar

Als dat je beschrijving van de film is, heb je inderdaad het een en ander gemist ja

AmAzE

Avatar

Best een aardige film, begrijp alleen dat enorme waarderingscijfer en al de superlatieven erover niet zo goed.

Er wordt zeker goed geacteerd enzo maar waar hebben we het over; levensmoeie yuppies die elkaar lekker in elkaar gaan meppen om hun levensenergie terug te krijgen.....yeah right! :?

Maar wellicht mis ik iets in deze film wat jullie allemaal wel zien. Maar wat dan?

een 6.8

Michaell

Avatar

Veel over gehoord, maar nooit gezien. Dus deze keer laat ik niet voorbijgaan. :P

Thiver

Avatar

henkie "In de film The Score laat ie goed zien wat voor mongool die is."

}:

tyler durden

Avatar

Tja...
alles is goed aan deze film
goed verhaal
goed acteer werk
goede regie.met mooie fotografie.

super goede git zwarte humor (je moet er van houden)

...
een van de beste films allertijden

Belloq

Avatar

Kan iemand mij uitleggen wat er zo geweldig is aan meneer Pitt? Ik heb de indruk dat men hem zo geweldig vindt om zijn looks. Of heb ik dit nou verkeerd?

Rolo

Avatar

Gewoon 1 woord geweldig. Zo'n heerlijke vage film, mooie shotjes van Pitt midden in de film die je bijna niet ziet. En heel mooi hoe het verhaal is opgebouwd en dat je er pas op het laatst achterkom hoe alles zit.

Ook mooi is hoe David Fincher de samenleving weergeeft in deze film. Het gaat allemaal om hebzucht.

Yloony

Avatar

Blijft één van m'n favoriete films, al heel vaak gezien, maar gaat nooit vervelen. Norton en Pitt in topvorm!

henkie

Avatar

Een goede film, maar Edward Norton heeft ook laten zien dat ie zijn vak goed kan doen. In de film The Score laat ie goed zien wat voor mongool die is.

In andere woorden " films van Edward :W "

Zeker kijken.

Joost_Rozendaal

Avatar

Geweldige film, na de tweede keer begreep ik hem pas goed.

Moviemagic

Avatar

karim "wie ken me vertellen hoe de film heet van edward norton, waar hij geholpen wordt door zijn advocaat zoadat hij niet in de bak beland....
is heeel lang gelden dat ik die film gezien heb maar ken het me maar vaagjes herrineren speelt volgens mij samen met richard gere en dan is hij de advocaat denk ik die hem helpt!!"


Primal fear komt aanstaande vrijdag op tv.

merijnsa

Avatar

Deze film is echt de shit. Wie deze film nog niet heeft gezien in zn leven mist echt wat. En das geen gelul.

LAZY

Avatar

Jah..ik begreep deze film pas echt na de vierde keer of zo..O+
Maar is echt een goeie film T+)

Railgunner

Avatar

karim "wie ken me vertellen hoe de film heet van edward norton, waar hij geholpen wordt door zijn advocaat zoadat hij niet in de bak beland....
is heeel lang gelden dat ik die film gezien heb maar ken het me maar vaagjes herrineren speelt volgens mij samen met richard gere en dan is hij de advocaat denk ik die hem helpt!!"


Primal Fear

karim

Avatar

Wie ken me vertellen hoe de film heet van edward norton, waar hij geholpen wordt door zijn advocaat zoadat hij niet in de bak beland....
is heeel lang gelden dat ik die film gezien heb maar ken het me maar vaagjes herrineren speelt volgens mij samen met richard gere en dan is hij de advocaat denk ik die hem helpt!!

nima

Avatar

Ik weet alleen dat Pulp Fiction een van de slechtste films die ik ooit heb gezien is. Fight Club is een goeie film 8-)

WoUtoMatiC

Avatar

Omdat het een Amerikaans / Duitse productie is.

Aziez

Avatar

Land Amerika / Duitsland


waarom duitsland?

Floriaan

Avatar

Hele goeie film vooral het einde is bizar

jkproductions

Avatar

Meesterlijke film. Net als het boek overigens.

flip

Avatar

Dr_Frickin_Evil "Deze film heeft, wat mij betreft, een beetje het "Pulp Fiction-syndroom". Er wordt teveel over geluld, iedereen vindt ze "meesterlijk" en het is gewoon not-done om deze films niet goed te vinden. Ook beginnen een hoop mensen van die standaard intellectuele praat uit te slaan (ik heb allang door dat jullie dat ergens gelezen hebben hoor ;)).

Begrijp me goed, ik vind allebei de films hardstikke goed. Maar alleen om deze reden komen ze niet voor in mn top 10 beste films."


Dus jij baseert je top10 films op wat de andere van een film vinden? Ik weet niet hoe het bij jou zit maar als ik een film goed vind en ik vind het een plaats in de top10 waard dan houden praatjes van andere mensen over deze film mij echt niet tegen om hem goed te vinden

gert

Avatar

mankind " ik erger me eerder aan mensen die het gewoon een goeie film vinden omdatie in de top 250 staat van een imdb en omdat brad pitt erin speelt, en niet zien wat er met de film bedoeld wordt (net als troy..)"

Kan jij mij als n00b dan aub even uitleggen wat er met de film bedoeld wordt?

WoUtoMatiC

Avatar

Dr_Frickin_Evil "Deze film heeft, wat mij betreft, een beetje het "Pulp Fiction-syndroom". Er wordt teveel over geluld, iedereen vindt ze "meesterlijk" en het is gewoon not-done om deze films niet goed te vinden. Ook beginnen een hoop mensen van die standaard intellectuele praat uit te slaan (ik heb allang door dat jullie dat ergens gelezen hebben hoor ;)).

Begrijp me goed, ik vind allebei de films hardstikke goed. Maar alleen om deze reden komen ze niet voor in mn top 10 beste films."

Vel gewoon je eigen oordeel. Ik snap niet waarom deze films niet je 'je top10' mogen, alleen omdat het een hype is.

Het is ook niets voor niets een hype, het is gewoon best een goede film.
[rating 4]

tyler durden

Avatar

..perfecte film...
goed acteer werk
briljant script.
goede regie..
fantastische cynische zwarte humor.

...titel klinkt een beetje als een goedkope vandamme film...

maar dat is het zeker niet...

[rating 5]

PulP

Avatar

mankind "ik _vind_ het de beste film.. gewoon de bedoeling ervan en uitleg is er al gegeven. ik erger me eerder aan mensen die het gewoon een goeie film vinden omdatie in de top 250 staat van een imdb en omdat brad pitt erin speelt, en niet zien wat er met de film bedoeld wordt (net als troy..)

9.99/10"


Waarom schenk je deze film die ene decimaal niet? :}

Saartje

Avatar

sjoerd "Misschien moeten we er een actiegroep voor oprichten en de Rembrandttoren bestormen. Vrijwilligers?"


Jaaaaaaah! :E

Mh.. Ik heb de film een tijdje gemeden omdat ik het niet zo heb op geweld - hoewel ik graag thrillers en horrors kijk, maar het gaat me om de spanning - maar uiteindelijk toch eens op tv gezien. De god ganse tijd zat ik met breed gesperde ogen naar het scherm te kijken omdat ik het niet snapte en dacht "Waar gaaaaaat het over." En toen ik het eindelijk snapte dacht ik "toppie film" T+)

mankind

Avatar

Ik _vind_ het de beste film.. gewoon de bedoeling ervan en uitleg is er al gegeven. ik erger me eerder aan mensen die het gewoon een goeie film vinden omdatie in de top 250 staat van een imdb en omdat brad pitt erin speelt, en niet zien wat er met de film bedoeld wordt (net als troy..)

9.99/10

dtguinness

Avatar

Deze film is gewoon subliem, zeker in mijn top 3 beste films..:W

Stok

Avatar

Naar mijn mening niet zo goed als Se7en (kan ook bijna niet) maar toch een van de betere thrillers die er is

8.5/10

Quistnix

Avatar

Ik heb voor deze film aan 1 teken genoeg:

:W

Filmwolfje

Avatar

Dit is film die je niet minstens 1 keer moet zien, maar 2 keer moet zien... op z'n minst...
Een meesterwerkje :W
[rating 5]