War of the Worlds

War of the Worlds (2005)

They're already here.

discussie

117 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

film voor het eerst gezien en vond het toch wat tegenvallen. Vind het altijd jammer en ook vreemd dat in dit soort films die superiore aliens die kennelijk van heel erg ver komen en deze aanval al duizenden jaren of zoiets hebben voorbereid, dan toch zo weinig inhoud en karakter meekrijgen. Daarnaast ook een vol punt aftrek vanwege dat schreeuwende kind dat louter krijst, gilt en onzin uitkraamt. Vreemd dat een regisseur of producent zoiets niet doorheeft. Je zou toch verwachten dat bij een final cut ze ingrijpen. Niet dus. Ik ben mild met een 6/10

Moviespecialist

Avatar

Ik snap totaal niet waarom zoveel mensen op filmtotaal War of the Worlds zo'n slechte film vinden?
Steven Spielberg heeft naar mijn mening een geweldige film heeft neergezet met een lekkere sfeer en geweldige special effects!
War of the Worlds is gewoon een van de beste alien films die er zijn waar gewoon bijna niks op aan te merken te is!

7.5/10

johanmeesters

Avatar

Zeer goede science fiction film met geweldige effecten
de spanning begint wanneer de tri-pods de grond uit komen, hierna volgen nog een aantal zeer goeie actie scenes, zoals de ferry scene.

ziet er technisch allemaal zeer goed uit, zoals we gewend zijn van Steven. verder stoorde ik me niet echt aan Fanning alhoewel ik haar beter heb zien acteren, denk aan Man on Fire.

Tidus

Avatar

Film begint aardig en is dan ook best spannend.
Maar naarmate de film vordert ging ik me aan steeds meer dingen ergeren, waaronder ook dat schreeuwkind.
Als ie nu op tv komt kijk ik meestal alleen het 1e uur, om daarna wat anders te gaan doen :E

Geertwillemvanbeek

Avatar

Is de stem op het begin en op het eind niet van Morgan Freeman?:?

Voor de rest goeie fiml en leuke special effects dat meisje is wel een beetje irritant

Hoiii

Avatar

superfan "Tom Cruise is zo'n typische amerikaanse commerciële hollywood acteur die alleen in een film speelt als hij de 'goodguy' is en dat ie heel veel geld verdient... "


Nou in Collateral is die toch niet de good guy, voor de rest past het gewoon het beste bij hem vind ik, al vond ik hem als heurmoordernaar toch een van z'n beste rollen, mjaa ontopic nogeens ik vind deze film hartstikke vermakend en awesome effects.

Hoiii

Avatar

Deze film vind ik echt awesome. Persoonlijk oordeel ik liefst niet over weet ik wat over een film ik heb me vermaken en Tommie vind ik altijd leuk.

Steve-O

Avatar

Waarom lukt die Spoiler niet?!

Steve-O

Avatar

Ik heb natuurlijk niet alle reacties gelezen dus ik weet ook niet of het al is gezegd, maar spoiler Dat de Tripod die van binnen uit werd uitgeschakeld dan gelijk een leider was ofzo?! spoiler
Wel vermakelijke film.

Kong8

Avatar

Goeie film voor een leuke avond!

GiLuX

Avatar

Helemaal met Bartelo eens,

tenenkrommende irritatiefilm.

LuCos

Avatar

SunChaser "http://nl.youtube.com/watch?v=3pndEYhBSsY"


Haha, ja dank je wel :P

Cee van Lleef

Avatar

Het originele verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. De beruchte radioversie stamt uit 1938. Zou op zich al een onderwerp voor een film zijn.

Chrischzz

Avatar

Stiekum zit ik te wachten op een versie.. Die gelijk is aan het orginele verhaal..Dus jaren 30 .. rondom London... maar dan met de effecten en designs die in deze film zijn gebruikt..

Dusss...

SunChaser

Avatar

Http://nl.youtube.com/watch?v=3pndEYhBSsY

LuCos

Avatar

SunChaser "Net op die heuvel verwachte ik Michael Jackson die Dakota meenam :+"


Haha, vond ik wel een goeie bij Scary Movie ja...

Maarja.. in de film vond ik het raar.. ik verwachtte dat de zoon (Goku dus) na die explosie wel dood moest zijn. Maar ja, daar van zijn al veel discussies, en waarschijnlijk heb ik ongelijk...

SunChaser

Avatar

Net op die heuvel verwachte ik Michael Jackson die Dakota meenam :+

morpheus32

Avatar

superfan "Tom Cruise is zo'n typische amerikaanse commerciële hollywood acteur die alleen in een film speelt als hij de 'goodguy' is en dat ie heel veel geld verdient... dat dochtertje doet ook niets anders dan zeuren en door die twee dingen wordt de film dus heel hard omlaaggehaald. Verder wel een goede film, zelf vind ik de scary movie versie wel grappig:P"



Heb je Colleteral niet gezien ?

Je hebt trouwens wel gelijk met Scary Movie Smiley face

morpheus32

Avatar

Chrischzz "Tja.. Het orginele verhaal was nadat de aliens het begaven ook snel uit,...

Wat hadden ze daar nog aan toe kunnen voegen..
Het allerlaatste stukje van de film is natuurlijk wel enorm bagger.."



Ik wist al wel hoe het af zou lopen (heb het boek gelezen en heb de cd's van Jeff Wayne), alleen dit was wel erg abrupt.

superfan

Avatar

Tom Cruise is zo'n typische amerikaanse commerciële hollywood acteur die alleen in een film speelt als hij de 'goodguy' is en dat ie heel veel geld verdient... dat dochtertje doet ook niets anders dan zeuren en door die twee dingen wordt de film dus heel hard omlaaggehaald. Verder wel een goede film, zelf vind ik de scary movie versie wel grappig:P

Chrischzz

Avatar

morpheus32 "Alleen dat einde was een zware teleurstelling, net alsof ze met een stopwatch stonden te timen dat de film nu wel lang genoeg was en het hele zooitje afkappen. "


Tja.. Het orginele verhaal was nadat de aliens het begaven ook snel uit,...

Wat hadden ze daar nog aan toe kunnen voegen..
Het allerlaatste stukje van de film is natuurlijk wel enorm bagger..

skullsplitter

Avatar

Als iemand een sample van de tripods (de roep zeg maar) weet te vinden, gaarne hier een linkje O+

qbahamutp

Avatar

Hey! Wat leuk dat we deze vandaag weer op TV hebben.. Ik ga dit keer eens even goed op de muziek letten. Over een paar maanden wordt de muziek hieruit namelijk nog live naar voren gebracht in de Heineken Music Hall: Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds. Moet ook een heel spektakel worden. Mag ook wel voor zo'n prijs. Zal me benieuwen Smiley face Ik ga'm zeker weer kijken vanavond!

morpheus32

Avatar

WizardOfOss "Of wellicht aan gebrek aan concurrentie? Ik heb Needful Things weliswaar niet gezien, maar een 5.9 op IMDb belooft ook niet veel goeds..."


Ja dat zou het ook weleens kunnen zijn...een gelukje voor WOTW dus Smiley face

Je moet je trouwens ook weer niet blind staren op de IMDB rating, maar zelf kijken he Smiley face

WizardOfOss

Avatar

morpheus32 "Maar goed...film van de dag is wel teveel. Het zal wel door de naam van de regisseur komen..."
Of wellicht aan gebrek aan concurrentie? Ik heb Needful Things weliswaar niet gezien, maar een 5.9 op IMDb belooft ook niet veel goeds...

merijnsa

Avatar

Ik heb me zeer vermaakt met deze film, en al helemaal met het eerste gedeelte. Het laatste gedeelte slaat als kaas op een tiet waar de siroop er vanaf loopt. Wat een zoete troep. Maar goed het geluid, beeld en de sfeer maakte voor mij een hele hoop goed!

MovieThom

Avatar

Biff Tannen "Inderdaad van Cruise + Spielberg had ik wel meer verwacht, deze film vond ik behoorlijk tegenvallend. Alleen het geluid van de "aliens" vond ik erg mooi cq memorabel, en elke keer als ik Half-Life 2 weer speel moet ik weer aan deze film denken (en jah ik weet dat hun het ook weer van het boek hebben)."


Het Geluid van die Tripods is inderdaad 1
van de betere punten uit de film.
Lekker Creepy!

Biff Tannen

Avatar

Inderdaad van Cruise + Spielberg had ik wel meer verwacht, deze film vond ik behoorlijk tegenvallend. Alleen het geluid van de "aliens" vond ik erg mooi cq memorabel, en elke keer als ik Half-Life 2 weer speel moet ik weer aan deze film denken (en jah ik weet dat hun het ook weer van het boek hebben).

Jeki

Avatar

Hele slechte film

hewk

Avatar

"Hoe de fuck"? Rustig maar kerel, het lijkt me wel duidelijk dat het om een typo gaat.

LuCos

Avatar

hewk "Deze film zit vol irritante personen:


-Dochter van Cruise die constant on niks hard loopt te schreeuwen.
-Zijn puberende broertje die de hero wilt uithangen.
-Een ouder echtpaar die het kutkind willen meenemen.
-De automonteur die maar blijft doorlullen.
-Tim Robbins die uit de hele mensen massa alleen Cruise naar binnenlokt om vervolgens tegen Cruise zijn wil tegen de aliens te vechten.


Verder is de film geregiseerd door John Williams (een top film componist). Volgens mij heeft hij er niet meer dan een uurtje voor uitgetrokken.

Ook is er iets teveel naar het topgame Half-Life 2 gekeken. Kwa machines, omgeving, geluid, sfeer...."


Hoe de fuck kom je er dan weer bij dat John Williams (inderdaad een top film componist) deze film heeft geregisseerd? Alles wijst er toch een beetje op dat Stieven Spielberg deze heeft geregisseerd (commercieel gezien dan)

Filmp@ssie

Avatar

De gehele eer van de eerste en de remake van War Of The Worlds hoort thuis bij de schrijver H.G. Wells en niet bij de regisseurs van beide films.

Moarhh88

Avatar

de anomalie "Steven Spielberg's staat van dienst is zo indrukwekkend dat de verwachtingen van zijn films hoog gespannen zijn. Omdat Spielberg bij deze remake heeft besloten het origineel zoveel mogelijk trouw te blijven (ook heel bewonderenswaardig), blijft zijn versie slechts een adequate remake, niet meer en niet minder. Maar wel een die wat mij betreft beter uit de verf komt dan Peter Jackson's 'King Kong'."


ik vind king kong helemaal geweldig! zon zielig verhaal, daar hou ik van. ok soryy offtopic, WAR OF THE WORLDS moet je in surround sounds kijke, helemaal geweldig haha.

Frank Castle

Avatar

Misschien ben ik niks gewend maar ik vond de film zeker niet slecht.
Een andere keuze voor de rol die Cruise nu speelde was misschien beter geweest. Dan was het geheel nog realistischer geweest. De opbouw van de spanning was in orde. De scenes in die kelder misschien iets te langdradig.
Als je hem nog niet hebt gezien zeker de moeite waard om te kijken.

LuCos

Avatar

Planethugo "daar hebben ze in hollywood toch geen probleem mee om zoiets aan te passen?t"


Haha, ja, dat wilde ik ook zeggen in mijn reactie boven. Maarja.. een einde is meestal wel gelijk aan het boek.. Maar dit was (nogmaals) een niet al te goed einde voor een film.

Moarhh88

Avatar

Hartstikke goede film! ik weet niet hoe ik hem vijf sterren moet geven dus doe ik het zo :

*****

lol.

Planethugo

Avatar

Cee van Lleef "Het einde volgt het boek gewoon, dus om daar nou zo moeilijk over te doen?"


daar hebben ze in hollywood toch geen probleem mee om zoiets aan te passen? Het einde was gewoon slecht, verder ben ik 't met peter2 eens, goeie sfeer en effecten en vooral de dochter is irritant

LuCos

Avatar

Cee van Lleef "Het einde volgt het boek gewoon, dus om daar nou zo moeilijk over te doen?"


Nja, wat ik gek vond was dat die zoon van die Tom Cruise mee wilt vechten en vervolgens een grote explosie komt waarbij ik als kijken denk dat die zoon dood, of in ieder geval (ernstig) gewond, is.
En op het einde zie je hem, onbeschadigd (behalve waarschijnlijk een trauma van de gebeurtenis) bij zijn moeder en stiefvader.
Het zou een beter einde zijn geweest als er een klein gedeelte in de film was waarbij je de gebeurtenis van die zoon volgt.

Cee van Lleef

Avatar

Het einde volgt het boek gewoon, dus om daar nou zo moeilijk over te doen?

LuCos

Avatar

Peter2 "Een film met "mixed feelings":

1) Visueel en qua sfeeropbouw ronduit geweldig

2) Gedoe rondom Tom Cruise en gezin ronduit (zeer) irritant

Oja, en op het einde wordt je ook nog getrakteerd op wellicht het meest onrealistische happy end uit de filmgeschiedenis."


Ja, dat is eigenlijk ook mijn reactie.

Als film niet slecht in elkaar gezet, behalve het einde misschien dan.. En inderdaad ik werd ook een beetje moe van dat gezinnetje.

meanrat

Avatar

Het einde is even slikken, maar het had niet anders kunnen eindigen eigenlijk. En het is wel erg gedurfd. Heel anders dan een heroisch slotspektakel á la "Independence Day". Overigens, ik vond deze film eigenlijk wél heel goed. Zo, en dat mag wel eens gezegd worden, gezien de laatste reacties :D

tukkerstein

Avatar

dloko "Hey misschien moet je ook even laten weten hoe grote velgen je auto heeft, hoeveel diamanten in je ketting zitten, hoe duur de champagne is die je over je teven giet en hoe hard de ghetto was waarin je opgroeide."


Rare reactie. Ik kan mij voorstellen dat deze film een 107 cm-breedbeeld erg goed uitkomt.

CASINO

Avatar

Hoezo ? einde niet goed hoezo ?

Peter2

Avatar

Een film met "mixed feelings":

1) Visueel en qua sfeeropbouw ronduit geweldig

2) Gedoe rondom Tom Cruise en gezin ronduit (zeer) irritant

Oja, en op het einde wordt je ook nog getrakteerd op wellicht het meest onrealistische happy end uit de filmgeschiedenis.

Aoristus

Avatar

Een dieptepunt in de Hollywoodcarriere, deze film is niet om aan te zien en dat kolerekind blert te pas en te onpas, terwijl ze op andere momenten ineens dapper blijkt te zijn. Ik ben geen fan van Tom Cruise, maar ik gun hem wel betere rollen dan dit. Zeer slecht. Ook Tim Robins kan een stuk beter.

dloko

Avatar

Albert020 "maar toch 107cm Bravia T+)"


Hey misschien moet je ook even laten weten hoe grote velgen je auto heeft, hoeveel diamanten in je ketting zitten, hoe duur de champagne is die je over je teven giet en hoe hard de ghetto was waarin je opgroeide.


Ik vond de realistische aanpak van deze film juist erg origineel aangepakt! Een onbekende had het echter waarschijnlijk beter gepast dan Tom Cruise.

Albert020

Avatar

Echt een aanrader !

Heb deze film in de bios gezien, vindt dit een hele goede film, ga dus vanavond weer kijken, nu niet zo groot als ik de bios maar toch 107cm Bravia T+)

Z@3 Redrum

Avatar

Dat meisje in die film wordt met de film waarin ik haar zie irritanter. Met Tom Cruise er nog eens bij heb ik het al snel gezien. Op zich is deze film wel aardig en het kijken waard maar niet meer dan 1 keer. Tis 'n vrij standaard film zoals we er zoveel hebben tegenwoordig. Verhaal is ook niet al te doordacht verder.

-Jelle-

Avatar

De trailer was beter dan de gehele film.

tukkerstein

Avatar

Matige film die enkel weet te imponeren door zeer goede special effects. Tom Cruise is irritant en miscast (terwijl ik geen Cruise-hater ben), maar vooral ook die kinderen zijn irritant.

Het verhaal is bovendien nogal voorspelbaar en nergens wordt het echt verrassend.

4/10

Motu

Avatar

Vond het irritant dat de aliens eerst iedereen gewoon neerschieten en alles makkelijk vernietigen.. en later... heel rustig opzoek gaan naar mensen in een verlaten woning.. en niet eens kunnen vinden dan.. waarom blazen ze dat huis ook niet meteen op? oja.. ze hebben die mensen nodig als voedsel.. hmpf..

Als ze wat minder serieus waren geweest.. was ie leuker geweest..

Darthmar

Avatar

meanrat "Opvallend dat hij maar een 6.6 krijgt. Vond het een enorm goede realistische film. En het einde is erg origineel. Misschien gewoon wel hoe het boek ook eindigt, maar toch. Voor een Hollywoodfilm hadden ze net zo goed een slap standaard patriotistisch einde kunnen maken. Dat is dus nu niet zo. Wel voelt het enigszins aan alsof je een kat in de zak krijgt, maar als je erover nadenkt...prima!"


Deze film eindigt net zoals het boek en net zoals de eerdere verfilming. Echt origineel is deze film niet.

meanrat

Avatar

Opvallend dat hij maar een 6.6 krijgt. Vond het een enorm goede realistische film. En het einde is erg origineel. Misschien gewoon wel hoe het boek ook eindigt, maar toch. Voor een Hollywoodfilm hadden ze net zo goed een slap standaard patriotistisch einde kunnen maken. Dat is dus nu niet zo. Wel voelt het enigszins aan alsof je een kat in de zak krijgt, maar als je erover nadenkt...prima!

Danger

Avatar

Op zich best wel een interessante film.. Als je niks te doen hebt kijk hem maar gewoon....

dalien

Avatar

Zo te zien ben ik niet de enige die me vaker stoorde aan de film: de irriterende personages, met name de dochter, zoon, vrouw, tim burton... Dat was toch een minpunt. Daarnaast was ook het einde erg zwak. Of in ieder geval niet goed naartoe gewerkt. Het was allemaal zo goed totdat ze opeens doodgingen.. En dan het einde dat heel die familie het heeft gered... Zonde

maikel

Avatar

Nou ik vond het echt een saaie film ik heb niet alles goed gekeken op een gegeven moment heb ik het een beetje door gespoeld naar het einde ik wer d gek van dat gildende meisje en vervelende zoon van tom cruise en ik vind het echt niet eng of spannend
indepency day haalt ie echt niet

Darthmar

Avatar

Ik had het minder ID4 gevonden als de mensheid met onze kannonnen en vliegtuigen wel schade aan de tripods had kunnen aanbrengen. Maar omdat hun techniek superieurder is en vanwege hun aantallen dat het niks anders is dan een druppel op een gloeiende plaat. Leek mij gaver. Stel je voor wat een impact dat heeft: ze vernietigen 1 tripod maar meteen daarna worden ze weg gevaagd door de andere tripods.

Genlock

Avatar

Er is een stukje weggevallen bij de 1-na-laatste alinea. Ik wilde zeggen:
of de aliens wel in staat waren om microscopische wezens te zien
en ten tweede waren de aliens veilig achter hun forcefields, maar begonnen ze met sterven toen ze begonnen met het voeden op de mensheid, toen pas werden ze blootgesteld aan de bacterien

(#25/7)³

Avatar

Een goed uitgevoerde middelmatige film ;)
dat is mijn precieze beschrijving van deze film

kaspers

Avatar

Camarawerk en de special effects vond ik super,maar de film op zich niet zo. Ben dan ook geen grote fan van s.f en Tom Cruise.

WoUtoMatiC

Avatar

Het einde heeft een hoog Hudson Hawk gehalte.

Hudson Hawk "
Hudson Hawk: You're supposed to be all cracked up at the bottom of the hill!

Tommy Five-Tone: Air bags! Can you fucking believe it?!?

Tommy Five-Tone: Sprinkler system set up in the back! Can you fucking BELIEVE it?!?
"

id

Avatar

Ik vond het een goede Spielberg(zomer)film. Weinigen kunnen entertainen zoals hij. De scene in de kelder duurde naar mijn gevoel ook iets te lang, maar dat is een van de weinige minpunten.

Rarara

Avatar

wollie "Eerste uur was eigenlijk wel prima maar vervolgens wordt Spielberg wederom veel te concreet... vage aliens die een keldertrap aflopen, nah dan haak ik af!!!"


concreet en vaag tegelijk? :? das gek.;) De aliens zijn gewoon onoriginele platte CGI produktjes. Ze hebben kennelijk alle aandacht aan de tripods gegeven die dan ook wel erg goed gelukt zijn.

Umbra Orphanus

Avatar

avic "Maarum... als wij dankzij die aliens hier zijn, dan is er toch geen god? of zie ik dat nu verkeerd O+"


:W

Btw: erg goede film...>Smiley face

jur

Avatar

Ik heb de film gezien.
Je kan duidelijk zien wie deze film geregiseerd heeft, geen enkele regiseur kan dat beter als Spielberg.
Als je nog niet naar de bioscoop bent geweest om naar deze film te kijken, ga dan snel, want het zeker je geld waard.

:Y :Y :B

groetjes

Steadicam

Avatar

wollie "Nope, Close Encounters blijft Spielbergs laatste meesterwerk!"
Waarbij de mens met aliens communiceert via een paar simpele muzieknootjes gespeeld op een groot uitgevallen lichtorgel? Give me a break. Close Encounters vind ik niks. Overgewaardeerd.

petervdn

Avatar

merijnsa "Ik snap niet dat je het over geloofwaardig hebt hier want het is sci-fi...Al is het wel geloofwaardig in beeld gebracht;)"


Ik heb het natuurlijk over geloofwaardig BINNEN de film.... :Z
En er waren zoveel momenten in de film die dat dus duidelijk niet waren.

merijnsa

Avatar

petervdn "
Ik snap trouwens niet dat iedereen het einde zo slecht vond, dat vond ik nou net een van de weinig geloofwaardige elementen in het verhaal."


Ik snap niet dat je het over geloofwaardig hebt hier want het is sci-fi...Al is het wel geloofwaardig in beeld gebracht;)

wollie

Avatar

Eerste uur was eigenlijk wel prima maar vervolgens wordt Spielberg wederom veel te concreet... vage aliens die een keldertrap aflopen, nah dan haak ik af!!! Het gebruikelijke Spielberg happy-end is trouwens tenenkrommend. Nope, Close Encounters blijft Spielbergs laatste meesterwerk!

Michaell

Avatar

Het vluchten is wel leuk weergegeven hoewel ik meer verschillende aanvallen van die Aliens had verwacht, het ziet er allemaal wat kinderachtig uit met die Tripods, alsof de aliens niks anders kunnen bedenken dan deze robots.

Daar heb je idd wel gelijk in...De technologie van de aliens is duizenden keren beter en ze vallen alleen met Tripods aan. Dat is wel jammer, maar de Tripods zijn wel vetter dan die stomme spaceships uit WotW uit 1953.

Bij Independence day lieten ze tenminste nog zien hoe het kwam dat die aliens niet tegen de mensen opgewassen waren, bij deze film is het kompleet onduidelijk.

Bij deze film vond ik dat ook onduidelijk, waren het nou die regendruppels, bacteriën? Maar toen ik donderdag de versie uit 1953 keek, was het daar veel duidelijker uitgelegd, het zijn de bacteriën waar wij al duizenden jaren immuum voor zijn, maar hun niet. :} Smiley face
Ondanks al deze kleine minpuntkes/foutjes blijf ik toch bij wat ik gezegd heb, een 8 uit 10!!!

silaz

Avatar

Ik vond het niet zo geweldige film maar hij kon er mee door .
Ik had verwacht dat je echt die oorlog tussen mens en alien zou zien je ziet wel een paar stukjes maar het gaat meer om tom cruise zijn familie beschermd mooi maar ik had meer verwacht.

merijnsa

Avatar

SunChaser " Ik bedoel, ze hadden er ook 20 minuten extra bij kunnen maken. Ik betaal toch al 9 euro per kaartje."

Heb liever een achtbaan van 117 min dan een saaie vaartocht van dik 3 uur. Ik bedoel sinds wanneer moet je 9 euro betalen voor iets wat lang moet duren? Vind et trouwens wel duur zoiezo als je vergelijkt met paar jaar geleden dat niet...

Vond de film zwaar goed vanwege het realisme dat Spielberg erin stopt en zich nog aan het boek houd ook. Het einde is niet briljant maar verzin er maar wat op... 9/10 geef ik em.

SunChaser

Avatar

ET en Close Encounters hadden een veel bevredigender einde, WOTW had een klassieker kunnnen zijn. Ik bedoel, ze hadden er ook 20 minuten extra bij kunnen maken. Ik betaal toch al 9 euro per kaartje.

SunChaser

Avatar

akketa "Gozer, ID4 jat zijn hele verhaal uit Diegene die het einde ruk vonden. Val de film er niet op aan, maar het boek. Zo is het gewoon.
"


Alsof Spielberg zich altijd aan t boek houdt bij boekverfilmingen. Hij heeft er nu een hele zooi gedaan, van Jaws tot Schindlers List, van Catch Me tot WOTW. Je hoeft je niet aan t boek te houden om een goeie film te maken.

Nu was het alsof Steven dacht, fuck ik moet om 18.00 uur thuis zijn voor t eten anders wordt Cate boos. Snel een eind maken aan de film.'

chriznotyze

Avatar

Kom net terug van de film en ik moet zeggen dat ik deze film heel goed vond, qua verhaal, acteerwerk en special effects, alleen het einde kon wel wat beter!

[rating 4.5]

major malfunction

Avatar

daantje18 "HE MAJOR MALFUNTION als je nou eens goed nadenkt over die rooie 'drap' volgens jou.
is het gewoon het bloed dat die driepoten uitspuiten gewoon bloed van mensen en weefsel van mensen zijn die gedood zij door hun"


Ik had het over de functie van die drap. En waarom moeten mensen uberhaubt eerst het boek lezen om kritiek te geven op de film?

major malfunction

Avatar

daantje18 "HE MAJOR MALFUNTION als je nou eens goed nadenkt over die rooie 'drap' volgens jou.
is het gewoon het bloed dat die driepoten uitspuiten gewoon bloed van mensen en weefsel van mensen zijn die gedood zij door hun"

Darthmar

Avatar

De aliens hebben geen bacterien en virussen op hun planeet dus worden ze slachtoffer van de ziektes die wij dragen, het staat in het boek

Hier een gratis tip voor mensen met kritiek op verfilmingen van boeken - LEES HET BOEK EENS! voordat je commentaar gaat leveren

akketa

Avatar

Dazzlestan "8 uit 10 inderdaad.

Had wat meer mogen werken met de Aliens, ze lijken een beetje op Independance Day Aliens, en ze zijn niet dood te krijgen door een schild, komt me erg bekend voor. "



Gozer, ID4 jat zijn hele verhaal uit WotW. Daarom lijkt het op elkaar.

Diegene die het einde ruk vonden. Val de film er niet op aan, maar het boek. Zo is het gewoon.

Vond, trouwens, de film geweldig!!! 8,5

goaskalice

Avatar

SunChaser "Sjakie is wel een remake, want daar is al een film van. Van WOTW niet, er is alleen een film over dat hoorspel van Welles."


Tim Burton noemt het waarschijnlijk liever een "reimaging"... :E

Dazzlestan

Avatar

8 uit 10 inderdaad.

Had wat meer mogen werken met de Aliens, ze lijken een beetje op Independance Day Aliens, en ze zijn niet dood te krijgen door een schild, komt me erg bekend voor.

daantje18

Avatar

HE MAJOR MALFUNTION als je nou eens goed nadenkt over die rooie 'drap' volgens jou.
is het gewoon het bloed dat die driepoten uitspuiten gewoon bloed van mensen en weefsel van mensen zijn die gedood zij door hun

daantje18

Avatar

JE KRIJGT GEEN SPIJT VAN DEZE FILM

IK TEMINSTE NIET

SunChaser

Avatar

Peter "Dit is toch echt een verfilming van het boek. En deze en deze volgens mij ook..."


Je hebt gelijk. Mijn fout Smiley face

theshadow

Avatar

Absoluut de beste Spielberg sinds minority report!

Je krijgt geen seconde de tijd op je horloge te kijken, boordevol actie. Mooie special effects én spannend!

Een ouderwetse Spielberg film. Deed me een beetje aan JP denken.
Het einde had iets minder abrupt gekund, maar de rest van de film maakt dat meer dan goed.
(.....en nou begint het hier nog te onweren ook!....)

Albert020

Avatar

Heb de film vanmiddag gezien, ik vond hem zeer goed, alleen een beetje lang :p

Peter

Avatar

SunChaser "Van WOTW niet, er is alleen een film over dat hoorspel van Welles."

Dit is toch echt een verfilming van het boek. En deze en deze volgens mij ook...

SunChaser

Avatar

chriznotyze "het is idd geen remake, maar een boekverfilming

netzoals Sjakie en de chocolade fabriek, het is ook geen remake, maar een boekverfilming :D"


Sjakie is wel een remake, want daar is al een film van. Van WOTW niet, er is alleen een film over dat hoorspel van Welles.

chriznotyze

Avatar

Het is idd geen remake, maar een boekverfilming

netzoals Sjakie en de chocolade fabriek, het is ook geen remake, maar een boekverfilming :D

goaskalice

Avatar

de anomalie "Bij menig ander regisseur zou ik gezegd hebben: laat maar. Maar bij Spielberg heb ik er alle vertrouwen in dat hij er een waardige remake van maken zal.
"


Hoe vaak moet het nog gezegd worden? Het is GEEN fucking remake!! :|

Verder ben ik het helemaal met je eens!

spacey

Avatar

merijnsa "Er zijn al wat recensies over deze film en dat zijn alleen maar super positieve recensies! Het word in iedergeval geen America 4ever en dat soort ongein want Spielberg volgt 1 gezin en niet de president en een grapjas die de wereld red (ID4 anyone?)
Deze film is ook creepy as hell:9
Nog heel effe geduld dus!:W"


waar heb je die recensies gezien als ik vragen mag, ben best benieuwd!

merijnsa

Avatar

Er zijn al wat recensies over deze film en dat zijn alleen maar super positieve recensies! Het word in iedergeval geen America 4ever en dat soort ongein want Spielberg volgt 1 gezin en niet de president en een grapjas die de wereld red (ID4 anyone?)
Deze film is ook creepy as hell:9
Nog heel effe geduld dus!:W

Rubbert

Avatar

Bolo "Nog eens goed lezen Rubbert."

Oh hahaha lekkah dom:P

Kenji

Avatar

Rubbert "De Niro geen goeie acteur? Je maakt zeker een grapje.."
Nog eens goed lezen Rubbert.

Rubbert

Avatar

SunChaser "Sorry, maar hoewel Tom geen geniaal acteur is zoals Norton of Oldman of DeNiro, heeft hij nog geen een slechte film afgeleverd."
De Niro geen goeie acteur? Je maakt zeker een grapje..

kingcreole

Avatar

Lijkt me een geweldige film

WizardOfOss

Avatar

Hij staat nu op IMDB op een 7.1 met 841 stemmen, en meestal begint een film hoog om later toch nog een stukkie te zakken...

Inmiddels heb ik nu al diverse trailers in de bios gezien, het lijkt me gewoon weer de zoveelste spektakelfilm. Dat kan best vermakelijk zijn, maar iets bijzonders? Neuh, niet echt.

SunChaser

Avatar

Michaell "Steven Spielberg vind ik briljant, maar Tom Cruise :N tjaa dat vind ik een beetje jammer..."


Sorry, maar hoewel Tom geen geniaal acteur is zoals Norton of Oldman of DeNiro, heeft hij nog geen een slechte film afgeleverd.

SunChaser

Avatar

Kees Camera "Treris>

Die film waar jij het over hebt komt in 2007 uit. Een CGI film van de musical. T+)"


Forever Autumn is anders wel een erg mooi liedje, mag er van mij in Smiley face

daantje18

Avatar

Ken niet wachten heb net kaartejs gereseveerd

Kees Camera

Avatar

Treris>

Die film waar jij het over hebt komt in 2007 uit. Een CGI film van de musical. T+)

dh

Avatar

lordhumangus "Als het einde maar niet : te klef of sentiment is."


wat denk je zelf.. :X

lordhumangus

Avatar

Als het einde maar niet : te klef of sentiment is.

treris

Avatar

Ik heb ooit de muzikale versie van "The War of the Worlds" gehoord (nog ingesproken door Richard Burton) en ik moet zeggen ik ben heel benieuwd of de film dat niveau kan halen. Ik ben een beetje bang van niet, maar goed Spielberg is wel erg goed dus je weet maar nooit.

roboduck

Avatar

Olympus Moons "Jij bent maar moeilijk te plaatsen Jules. "


en hetzelfde is waar voor jou om weer ff ontopic te komen in ben het met je eens waarschijnlijk weer (te) veel amerikaansen echt jammer van cruise. Ik zie toch liever iemand anders die rol spelen...

silaz

Avatar

Ik heb een stukje gezien van de oude film was wel aardig.

Maar ik hoop echt dat het wat word niet alleen maar gelul maar wat vette effects er in en veel actie.

Charsie

Avatar

Ik heb er op zich wel vertrouwen in. Ik vond de vorige samenwerking tussen Spielberg en Tom Cruise ook geslaagd, dus waarom dit keer niet..

Michaell

Avatar

Steven Spielberg vind ik briljant, maar Tom Cruise :N tjaa dat vind ik een beetje jammer...

Thiver

Avatar

Olympus Moons "We zullen de nodige "God bless America" en wapperende amerikaanse vlaggen tegenkomen."

Het is een Steven Spielberg-film. Geen Jerry Bruckheimer-film... ;)

Travis Bickle

Avatar

En als dat zo is, wat dan nog...

Jules

Avatar

Olympus Moons "Wat heeft het midden oosten er nou weer in hemelsnaam mee te maken?!?!"


Ik dacht even dat je tegen Amerika was vanwege hun activiteiten daar.

Jules

Avatar

Olympus Moons "Jij bent maar moeilijk te plaatsen Jules. De ene keer beweer je dat je films die zich niet aan het boek houden niks aan vind, maar in dit geval wil je er een uitzondering voor maken?"


Wat wil je zeggen dat jij nooit een uitzondering maakt en ik heb trouwens ook gezegd dat Spielberg een fantastische regisseur is en dat zijn films het waard zijn om naar te kijken.

Olympus Moons

Avatar

Jij bent maar moeilijk te plaatsen Jules. De ene keer beweer je dat je films die zich niet aan het boek houden niks aan vind, maar in dit geval wil je er een uitzondering voor maken?

Olympus Moons

Avatar

Jij hoord zeker liever God bless Middle-East.


Wat heeft het midden oosten er nou weer in hemelsnaam mee te maken?!?!
Ik heb niks tegen amerikanen, maar ik hoef niet in elke film dit soort onzin tegen te komen. Het zijn dezelfde praktijken die Nazi Duitsland hanteerde om de burgers te hersenspoelen. Joseph Goebbels zou er jaloers op zijn als hij tegenwoordig nog leefde.

Jules

Avatar

Olympus Moons "We zullen de nodige "God bless America" en wapperende amerikaanse vlaggen tegenkomen."


Jij hoord zeker liever God bless Middle-East.

Olympus Moons

Avatar

Het wordt geen remake. Sterker nog... Deze versie staat los van het boek. Het vind zoals gewoonlijk weer eens plaats in de VS met heel andere karacters. Ik kan al raden wie de wereld gaat redden. We zullen de nodige "God bless America" en wapperende amerikaanse vlaggen tegenkomen. Nee dankje, ik pas voor deze film. Voel er niet veel voor om gehersenspoeld te worden.

Jules

Avatar

Ik heb een stukje ervan gezien en vond het wel gaaf. Weer een meesterwerk van Spielberg.