Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Life is one long insane trip. Some people just have better directions.

discussie

138 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mathilde

Avatar

De verwachting was dat deze film zeer beangstigend zal zijn, maar dat veel dus reuze, hij is vermakelijk maar niet de beste in dit genre, prima film.

Asyrian

Avatar

Steve-O ":} Wat vind ik hier nou van?
Als de film afgelopen is zouden alle stukjes in elkaar moeten vallen, ook al hoef je ze dan niet gelijk allemaal te zien! Maar dit klopt gewoon niet, na 1X kijken zou het redelijk duidelijk moeten zijn Huh? Aan het einde van de film leeft dat meisje nog? WTF Maar los van dat zaten er wel leuke scènes inB-)"


hij reisde door tijd, terug naar de avond wanneer de motor zn kamer invloog. en in plaats van zichzelf te redden offerde hij zichzelf op om het meisje, moeder en dochter te redden en de orde van het primaire universum te behouden. of zoiets.

Steve-O

Avatar

:} Wat vind ik hier nou van?
Als de film afgelopen is zouden alle stukjes in elkaar moeten vallen, ook al hoef je ze dan niet gelijk allemaal te zien! Maar dit klopt gewoon niet, na 1X kijken zou het redelijk duidelijk moeten zijn Huh? Aan het einde van de film leeft dat meisje nog? WTF Maar los van dat zaten er wel leuke scènes inB-)

Oboema

Avatar

@Wiers, ik ben prettig gestoord :E

8/10

Oddball

Avatar

All righty then

LuCos

Avatar

wiers "Je moet prettig gestoord zijn om deze film te kunnen volgen.
Ik vind hem zeker een 8 waard."


Dan ben ik gestoord :P Nee hoor, volgens mij was het ook zo dat je je eigen interpretatie erbij kon hebben.

ik geef hem een 8,5

wiers

Avatar

Je moet prettig gestoord zijn om deze film te kunnen volgen.
Ik vind hem zeker een 8 waard.

El_Mariachi

Avatar

Nou ik hoef een film niet van voor tot achter en adersom te begrijpen, maar de hóófdlijn wil ik wel kunnen volgen. En dat lukte me bij Donnie D dus niet.

Overigens... Komt 'ie nou alweer? De laatste keer is nog geen maand geleden!

LuCos

Avatar

El_Mariachi "Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie dus niet wat deze film zo goed maakt. Ik snap er inderdaad geen hout van en daarbij is het me allemaal te deprimerend. Moeilijke films? Prima. Deprimerende films? Kan ik soms ook wel van genieten. Maar de combinatie hier vind ik wat veel van het, eh, minder goede."


Ik persoonlijk denk ik wel dat ik de film aardig snap.. maar heb hem nu ook 4 keer gezien. Maar vond hem al de eerste keer geweldig.
Bij de 2e keer begreep ik hem pas, hoewel ik de eerste keer pas later de film ging volgen.

nummer 10

Avatar

En niet vergeten dat in deze film Patrick Swayze zijn beste rol ooit had.

El_Mariachi

Avatar

Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie dus niet wat deze film zo goed maakt. Ik snap er inderdaad geen hout van en daarbij is het me allemaal te deprimerend. Moeilijke films? Prima. Deprimerende films? Kan ik soms ook wel van genieten. Maar de combinatie hier vind ik wat veel van het, eh, minder goede.

Jeki

Avatar

Goede film met briljante filmmuziek (oa The Church - Under the Milky way)

LuCos

Avatar

Silverwing "Wat sephiroth1986 wilt proberen te zeggen, is dat deze film veel diepgang heeft. Het is niet zo van dat je het in een keer kijkt alles zult begrijpt. Je ontdekt telkens weer nieuwe dingen in de film. Deze film is ook niet voor iedereen weggelegd"


Klopt.. en wat ik ook best leuk vind aan de film is dat je hem zowel als een super serieuze film kan zien, of als af en toe een grappige film. Sommige opmerkingen zijn echt te grappig

Silverwing

Avatar

Wat sephiroth1986 wilt proberen te zeggen, is dat deze film veel diepgang heeft. Het is niet zo van dat je het in een keer kijkt alles zult begrijpt. Je ontdekt telkens weer nieuwe dingen in de film. Deze film is ook niet voor iedereen weggelegd

jane bond

Avatar

Dus als ik het goed begrijp, dat etc.etc.etc. betekent dat je er na tig keren er nog geen ene zak van snapt?

kriswerry

Avatar

Eén van de beste films allertijden...

1e keer snapte ik hem ook niet, maar na wat gelezen te hebben op het internet vond ik hem briljant!

Interpretations

[rating 5]
Frank: Why are you wearing that stupid man suit?

Filmkijkertje91

Avatar

Ageell "miste het begin, is zeker een goede maar wel erg vage film, beetje het matrix gevoel, maar dan anders. ik dacht op het einde dat het een flashback was, maar hij reisd door de tijd?

en die gast in dat pak snap ik niet, hoe weet die alles, of zijn dat hallucinaties ofzo?"


Ja dat zit in z'n hoofd en het was een konijn haha

Ageell

Avatar

Miste het begin, is zeker een goede maar wel erg vage film, beetje het matrix gevoel, maar dan anders. ik dacht op het einde dat het een flashback was, maar hij reisd door de tijd?

en die gast in dat pak snap ik niet, hoe weet die alles, of zijn dat hallucinaties ofzo?

Woep

Avatar

Wat een vage film is dit.
Ik snapte er echt geen zak van waar dit over ging de eerste keer

letslovecookies

Avatar

Filmkijkertje91 "Hoe liep het af met dat konijn?"


Nou.. that depends on your state of mind ;)
maargoed. je hebt er niets aan als mensen je dat achteraf vertellen, zie het zelf Smiley face
(gemeen? sorry)

daddyyankee

Avatar

LuCos "Ik had de eerste 20 minuten gemist, maar ik kon er nog wel redelijk goed in de film komen. Een goeie film. Ik vind het idee meer eng, maar zelf is de film niet eng. Kga hem zeker kopen op dvd, niet omdat ik het begin niet heb gezien (omdat ik hem nu al beter snap dankzij de samenvatting van deze film), maar omdat ik hem heel goed vond."
ja haha,, die motor van die vliegtuig van in het begin kwam weer in zijn kamer alleen dit x was hij wel thuis zieligg:P maar heeft dat vriendin van hem nou hem wel herkend ofniet?(hij zwaaide wel naar de moeder?)

LuCos

Avatar

Ik had de eerste 20 minuten gemist, maar ik kon er nog wel redelijk goed in de film komen. Een goeie film. Ik vind het idee meer eng, maar zelf is de film niet eng. Kga hem zeker kopen op dvd, niet omdat ik het begin niet heb gezien (omdat ik hem nu al beter snap dankzij de samenvatting van deze film), maar omdat ik hem heel goed vond.

Filmkijkertje91

Avatar

daddyyankee "Ja ik ben met je het eens ik wist nie waar het allemaal uiteindelijk om ging begin van het film had hij geluk en was hij niet dood op het einde opeens wel:S?"

Is hij dood? !! Ik heb hem niet afgezien, op het laatst was ik alleen en durfde ik niet meer..

daddyyankee

Avatar

Filmkijkertje91 "Dit is een mooie film, ook al hou ik niet zo van het onderwerp. Ook van die hallicunaties ben ik snel bang, maar dit is toch een mooie film.. Snap niet helemaal waar het nou uiteindelijk om gaat.. Goed geacteerd"

Ja ik ben met je het eens ik wist nie waar het allemaal uiteindelijk om ging begin van het film had hij geluk en was hij niet dood op het einde opeens wel:S?

Filmkijkertje91

Avatar

robbieraider "NIET DOEN :N
Ik raad iedereen af! de film is flauw en zeer matig, zelfs de nieuwe versie met betere effects is niks geworden :r:r.
het verhaal is niet te volgen, het maakt je niet bang, het maakt je ook niet blij,, je voelt de hele tijd leeg.
hij is zeker niet de beste film ooit, hoe kom je daarbij?
ik vond hem niks, 100 niks, was echt zonde van mijn tijd!ik zou zelfs de makers willen aanklagen voor deze film!"


Pardon, het maakt je niet bang? Wie geeft jou het recht om voor iedereen te spreken? Kijk hier zeker niet naar als je snel bang bent is een betere verwoording.

Filmkijkertje91

Avatar

Dit is een mooie film, ook al hou ik niet zo van het onderwerp. Ook van die hallicunaties ben ik snel bang, maar dit is toch een mooie film.. Snap niet helemaal waar het nou uiteindelijk om gaat.. Goed geacteerd

Dienjo

Avatar

Vreemd dat ik deze film nog nooit gezien heb. Wat ik hier zo zie (trailer) en lees, het ziet er veelbelovend uit. Ik ga er maar eens voor zitten vanavond.

Movieholic

Avatar

nima "Een zeeeeer overschatte kinderachtige film! Ik geeft hem een 5,5."


kinderachtig maar liefst... :N

riv

Avatar

Deze film heeft me vrijwel nooit geinteresseerd mede door het feit dat ik em nooit begreep. nu nog maar ns een keer goed kijken dan ;)

nima

Avatar

Een zeeeeer overschatte kinderachtige film! Ik geeft hem een 5,5.

UltraBrain

Avatar

Veel lekkere films op NED3 de laatste tijd. Vanavond ook weer deze en Terminator 2.

Lt. Dan

Avatar

Prima mooi vormgegeven film!
Het verhaal (plot) blijft nogal wazig en imho een beetje ondergeschikt aan de overige elementen van de film..
En idd "mad world" van Gary Jules is oorspronkelijk van Tears for Fears, net als de song "head over heels" die ook in deze film voorkomt

Kecin

Avatar

Op aanraden van een vriend gekeken.
Zeker kijken deze film!

KW

Avatar

Ach ja, zoveel reacties. Dan moet je 'm gewoon kijken! ;)

emperor

Avatar

Ik heb de film gezien,en was hem eigenlijk ook zo weer vergeten,wat geen goed teken is..wat er zo bijzonder aan is heb ik ook niet kunnen ontdekken.

Admiral Thrawn

Avatar

Wat een bijzondere, maar deprimerende film!

lulligvoorje

Avatar

Vooral geschikt voor mensen die de tachtiger jaren bewust hebben meegemaakt. Deze film draait om warme humor, diepgang, spiritualiteit en het onderbewuste. Prachtig kunstwerk van de bijna 32-jarige Richard Kelly.

geertvdheide

Avatar

Het blijft een heerlijke film: Mysterieus, dromerig, absurd, diepzinnig, filosofisch, goed geschreven, sterk geacteerd, mooi opgenomen en goed geregisseerd. Het plot is volgens de schrijvers voor meerdere interpretaties vatbaar, het is maar net wat je eruit haalt. Toch zit er wel iets in van een rode draad. Deze film zal me altijd bijblijven.

[rating 4.5]

Glue

Avatar

Peter "clip van Michel Gondry"


Thanks voor de link. Had em niet eerder gezien :W

Psycho-M

Avatar

SunChaser "Hou best van tijdreisfilms zoals Frequency of Butterfly Effect."


Dat zijn ook films waarbij het hele gebeuren zo'n beetje haarfijn wordt uitgelegd. Lekker makkelijk, hoef je zelf niet zo na te denken..... :X

Baski

Avatar

Ik heb geweldig genoten! Smiley face

En inderdaad, Canvas heeft een foutje gemaakt met de planning, maar had dit op teletekst aangegeven.

SunChaser

Avatar

Het boeide me gewoon niet, dat gezever. Hou best van tijdreisfilms zoals Frequency of Butterfly Effect. Maar DD vond ik saai en niet echt ergens over gaan.

Mcjansen

Avatar

SunChaser "Ik vond er werkelijk geen reet aan."


You got to be f*cking kidding me...
je snapt er gewoon geen hol van ;)

SunChaser

Avatar

Ik vond er werkelijk geen reet aan.

Peter

Avatar

clip van Michel Gondry

Mcjansen

Avatar

Heeft twee jaar geleden nog in de top40 gestaan als ik het goed heb, erg mooi nummer idd

MovieInsider

Avatar

Haha, het was een kwestie van wachten voor iemand deze vraag zou stellen. De betoverende song is een bewerking van Tears for Fears' Mad World door Gary Jules. Voor mij perfect in harmonie met de film.

Westlander

Avatar

Ik heb het gevonden:
the Tears for Fears song, "Mad World" (sung by Gary Jules).

noepie

Avatar

Het liedje heet "Mad World." Is een cover gezongen door Gary Jules, het origineel is van Tears for Fears. ;)

Westlander

Avatar

Hoe heet de song aan het eind en van wie is het?

Glue

Avatar

Peter "http://www.ruinedeye.com/cd/aid1.htm

Ook te vinden via iets met de vreemde naam Google, dat is een zogenaamde 'search-engine'. Je typt daar in "donnie darko website walkthrough", en de website gaat dan proberen of hij iets voor jou kan vinden :}"


Dit is toch veel makkelijker :}

Peter

Avatar

Http://www.ruinedeye.com/cd/aid1.htm

Ook binnen 0,12 seconden te vinden via iets met de vreemde naam Google, dat is een zogenaamde 'search-engine'. Je typt daar in "donnie darko website walkthrough", en de website gaat, raar maar waar, proberen of hij iets voor jou kan vinden :}

Glue

Avatar

Mister Monkeyman "Er is een walkthrough van die site te vinden"


Een linkje misschien?

Mister Monkeyman

Avatar

Woep "Lol die site is echt de meest vage site die ik ooit gezien heb, nog vager als de film zelf.."


Er is een walkthrough van die site te vinden, maar echt, je moet hem oplossen, weet je meteen waar de film over gaat (ik weet het al mail me maar als je het wilt weten)

Westlander

Avatar

Ja, om 22.10 uur!

Ben benieuwd hoe Jake Gyllenhaal in de film acteert vergeleken met zijn rol in Brokeback Mountain.

Mcjansen

Avatar

Sorry 22.10 idd

Michaell

Avatar

Mcjansen "Sprak net een belg, idd pas 21.50, foutje bedankt ;)"

22.10 toch?

Gi1337

Avatar

Microgids heeft em ook fout...

Mcjansen

Avatar

Sprak net een belg, idd pas 22.10, foutje bedankt ;)

Eline4

Avatar

Heb ik het nou mis of gebeuren dit soort fouten altijd bij goede films? :N

Michaell

Avatar

Zie ook: http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=tvgids&zender=12
FT heeft gewoon een fout gemaakt op de homepage.

Michaell

Avatar

:( Canvas zegt 22.10 uur.

Rensch

Avatar

Waar is Donnie..? :(

Michaell

Avatar

Westlander "Ik ga vanavond zeker kijken.
Na Brokeback Mountain wil ik Jake Gyllenhaal wel in een film zien."

Brokeback was ook een film. Smiley face

Woep

Avatar

Blargon7 "Ik neem aan dat je op de site: http://www.donniedarko.com/ doelt?

Man man, wat een onduidelijke site."


Lol die site is echt de meest vage site die ik ooit gezien heb, nog vager als de film zelf..

Westlander

Avatar

Ik ga vanavond zeker kijken.
Na Brokeback Mountain wil ik Jake Gyllenhaal wel in een film zien.

Blargon7

Avatar

Mister Monkeyman "Aanrader: na het zien van de film zeker na de officiële website gaan van de film, zo wordt namelijk een hoop dingen duidelijk."
Ik neem aan dat je op de site: http://www.donniedarko.com/ doelt?

Man man, wat een onduidelijke site.

Mister Monkeyman

Avatar

Aanrader: na het zien van de film zeker na de officiële website gaan van de film, zo wordt namelijk een hoop dingen duidelijk.

LangeLoeder

Avatar

Jedimaster "
Wel ben ik van mening dat ook deze veronderstelling complete bull-shit is. Ik zie totaal geen verband tussen die twee films.:}"


ik ook niet! ik kan overigens star wars wel erg waarderen maar ik snap echt niet waar de link vandaan komt....

wel kikke film trouwens... zie je daar heb je het al! Smiley face

Jedimaster

Avatar

sephiroth1986 "Dit heeft dus werkelijk niks met starwarsfans te maken. Ik vind het een heerlijke film, en ben zeker geen star wars fan. "
Dat is ook helemaal niet wat er beweerd werd. Als je WEL een Star Wars fan bent dan zou je deze film wel eens super leuk kunnen vinden, dat wil niet zeggen dat als je GEEN Star Wars fan bent je de film ook niet super leuk kunt vinden. :P
Wel ben ik van mening dat ook deze veronderstelling complete bull-shit is. Ik zie totaal geen verband tussen die twee films.:}

sephiroth1986

Avatar

nima "Ik denk dat fans van Star Wars films ook deze film super leuk vinden :E. Hij krijgt van mij een 6."


Dit heeft dus werkelijk niks met starwarsfans te maken. Ik vind het een heerlijke film, en ben zeker geen star wars fan.

Ik denk wel dat het over het algemeen bekend is, dat films waar je hoge verwachtingen van hebt, meestal tegen gaan vallen. Kijk maar naar de hype van the da vinci code, of X men 3. Ik heb ze beide nog niet gezien, maar had er in het begin ontzettend veel zin in. Totdat ik allemaal recensies gelezen had, die de films best wel afkraakten. Waarschijnlijk twijfel ik daarom ook of ik de films wel in de bios moet gaan bekijken.

Maar om even terug te komen op de film. Donnie Darko keek ik zonder verwachtingen, en inmiddels is het een van de films die ik het vaakste heb gezien omdat ik ´m zo goed vind...

nima

Avatar

Ik heb van VEEL mensen gehoord dat deze film goed is. Ik ging zelf kijken, maar zo goed vond ik hem niet. Deze film is zeker overschat. 8.3 is echt ziek; dat kan niet. Ik denk dat fans van Star Wars films ook deze film super leuk vinden :E. Hij krijgt van mij een 6.

Lucie

Avatar

Goede film! Ook al begreep ik hem na het einde nog niet echt en keek ik hem zonder ondertiteling dus begreep ik niet alles helemaal. Was al een tijdje geleden dus heb zin om hem morgen weer te kijken!

merijnsa

Avatar

Één van de best debuterende regiseurs ooit?

[rating 4.5]

lulligvoorje

Avatar

robbieraider "100 niks, was echt zonde van mijn tijd!ik zou zelfs de makers willen aanklagen voor deze film!"

Nou, we zien de zaak vol verwachting tegemoet.

Icke

Avatar

Ook een van mijn lievelingsfilms Smiley face .

Vanwege het verhaal, de dialogen, de muziek, de setting, om eens wat te noemen.

Michaell

Avatar

Ik vond het een zeer interessante film. (ja, Calvani ik heb deze gekozen :E) Ik zou hem nog een keer moeten kijken omdat ik - zoals velen van jullie ook - het verhaal niet helemaal 'begrijp'. Er zitten ook echt goede stukjes in o.a. mooie potjes gescheld. :E:E Altijd leuk! En het is ook leuk om Jake Gyllenhaal samen met z'n zus, Maggie, in één film te zien.

DJKoster

Avatar

rainmaker "Wel jammer dat de BBC hem uitzendt. Het betekent meestal dat er stukken worden uitgeknipt."
1 manier om erachter te komen, hem op dvd ook om 22:35 starten..
Slaat de klok dan niet om 0:00 dan was dit dus de geknipte versie :P (maar dat was ie toch wel, 113 min. film in 105 min.)

Afijn, terug naar de film, ik had de hele tijd het gevoel "waar gaat dit over" en het eind maakt het er voor mij nog niet duidelijker op :?

Verder geen onaardig filmpje, ik ga hem maar aanschaffen (en nog 3 keer kijken voordat ik het snap :P )

Calvani

Avatar

Deze kijken! Superleuke en originele film!

Michaell

Avatar

Welke zou ik kiezen om te kijken, Donnie Darko of Liam???

rainmaker

Avatar

Ik heb hem een keer gezien en vond het best wel een bizarre rit. Ik ga hem vanavond nog een keer kijken om hem wat beter te begrijpen. Wel jammer dat de BBC hem uitzendt. Het betekent meestal dat er stukken worden uitgeknipt.

Rossdale

Avatar

Dit is ook een van mijn lievelingsfilms. Je moet hem echter wel meerdere keren kijken om hem volledig te begrijpen.

me against the world

Avatar

Mijn lievelingsfilm.
Maar ik ga hem vanavond niet kijken, alleen al om het feit dat we geen bbc hebben

Je moet ook eens de site van donnie darko bekijken, maar dan wel nadat je de film hebt gezien

geertvdheide

Avatar

Inderdaad een vette film, die alleen is bedoeld voor mensen die willen nadenken tijdens en na het kijken van de film.

Ik denk zelf niet dat er een eenduidige uitleg is over het exacte plot van de film, bepaalde dingen moet de kijker zelf interpreteren. Het is allemaal erg vaag en paradoxiaal, en dat vind ik juist wel tof.

Jedimaster

Avatar

robert1325 "gave film dit, gehuurd gekeken en gelijk gekocht"
Ik ook! :Y

robert1325

Avatar

Gave film dit, gehuurd gekeken en gelijk gekocht

buGGshot

Avatar

Echt goed!!!!!:W

BdR

Avatar

Misschien niet voor iedereen, maar ik vond het een zeer goeie film. T+) Vooral vanwege de duistere en onheilspellende sfeer (en misschien jaren 80 nostalgie :P).

Kijk ook eens "The Butterfly Effect", ik denk dat die film een klein beetje is afgekeken van "Donnie Darko".

Prolamer

Avatar

Super film, moet je eens gezien hebben :E

jason

Avatar

Kan iemand mij vertellen wat er allemaal is toegevoegd bij the director's cut?
ik hoorde ook iets van een alternatief einde. klopt dat?

Mental

Avatar

:-SZEEEEER DIEP ONDER DE INDRUK!!!!!
:Y :W

Heerlijk filosofisch en een gitzwarte atmosfeer...

Beetje Final Destination in het extreme getrokken

Egla

Avatar

Wazige film, goede soundtrack.

Filmwolfje

Avatar

Stok "Voor diegenen die de film niet helemaal heeft begrepen (zoals ik);

http://www.imdb.com/title/tt0246578/board/nest/12390814"


Ik dacht even dat er een 'Donnie Darko for Dummies' was, hahaha:E

Stok

Avatar

Voor diegenen die de film niet helemaal heeft begrepen (zoals ik);

http://www.imdb.com/title/tt0246578/board/nest/12390814

WoUtoMatiC

Avatar

Mad World is van Tears for Fears en dus al veel ouder. Smiley face

Zeurdoos

Avatar

rarepop "ik heb hem gisteren met vrienden zitten kijken (hij was op bnn) hij staat niet in me top 10 ofzo maar slecht is hij zeker ook niet. Maar aan het einde van de film was er een hele discusie waar hij nou over ging. dus mijn vraag is waar gaat de film nou volgens jullie over. Het is namenlijk echt een film die je aan het denken zet waar hij nou eigenlijk over gaat en het leek mij wel leuk om eens te horen waar hij volgens jullie over gaat."


Wederom op het forum is er een topic waar naar hartelust over de film gepraat en gespoilerd kan worden! Smiley face

*klik*

Zeurdoos

Avatar

onzehans "Ook goedemiddag: waar staat die recensie dan?"


Die staat *hier*.

onzehans

Avatar

Lumière "ja hallo! Lees mijn recensie maar :D"


Ook goedemiddag: waar staat die recensie dan?

Filmwolfje

Avatar

Wat een GEWELDIGE film!!!!

Vanilla Sky? Vond de film meer lijken op 12 Monkeys...

Heerlijk dat 'Mad World' nummer ...

[rating 5]

peer

Avatar

headless horseman "Inderdaad.
Als deze film iets niet is, is het wel saai! Een van mijn lievelingsfilms. Vooral de mensen worden allemaal uiterst menselijk weergegeven, wat eigenlijk zeldzaam is in de filmwereld. En als je houdt van filosofie is dit zeker een aanrader!
Eindelijk een niet dertien-in-een-dozijn-zeer-matige Amerikaanse film!"


Na het kijken snap ik wat je bedoeld met "ze worden allemaal uiterst menselijk weergegeven"
Dat sprak mij ook behoorlijk aan.

Nu ga ik ook nog even nadenken over hoe ik het einde zie....
Het was ook een zware film die bij mij de zelfde indruk achterliet als Vanilla Sky.. Die indruk kwam met een en droge mond (heb tijdens het kijken één keer mijn glas geheft) en vermoeid concentratie vermogen..

Dit is ook een film die ik zeker nog een keer ga kijken, en de soundtrack van opspoor!

Capone

Avatar

Wat een prachtfilm! Had het inderdaad niet verwacht!

Zeer apart verhaal en de film grijpt je gewoon waardoor je niet kan stoppen met kijken (tenminste, zo was het bij mij).

[rating 4.5]

Prolamer

Avatar

WOW wouhoe! had dit niet gedagt :E:E
Great movie ownd.. meteen op dvd hebben ikke:E

eevaa

Avatar

Nou, ik heb nog nooit van deze film gehoord... En hij krijg een hoog cijfer! Lijkt me niets, misschien een andere keer.

Inka

Avatar

sieb "Jouw favoriet is zeker "the Fast and the Furious?'"
Nee Sieb! Ook die film vond ik nauwelijks te verteren. Slap aftreksel van een Miami Vice aflevering. Of herinnering ik mij nu deel 2? Anyhow, Donnie Darko was waarschijnlijk te wazig voor mijn smaak. Ben geen liefhebber van Fantasy en SF movies. Favorieten? Chasing Amy, Amelie, Amores Perros, Y Tu Mama Tambien, Jerry Maguire, Training Day, Conspiracy Theory, U-Turn, The Big Lebowski, Face/Off, When Harry Met Sally en Jackie Brown om er een paar te noemen.

[edit Bolo - heb effe quote-tags toegevoegd.]

Lumière

Avatar

Staat die op die gewone versie (DTS SE volgens mij)

ik heb wel iets gezien met een boek tussen de extra's 8-)
geen idee wat het was, even snel gebladerd door de extra's

a-wing

Avatar

Is er trouwens misschien iemand die deze op dvd heeft en daarbop wél het boek over tijdreizen kan opsnorren?

Bij mij staat 'ie wel op het hoesje, maar in 't dvd-menu is 'ie 'miraculously disappeared' }:

DoubleO7

Avatar

Vond het een zeer mooie film, hoewel je met heel veel vragen aan het eind van deze film overblijft!

Wat zend Ned. 2 toch weer leuke films uit!!:W

(behalve Costa natuurlijk ;) :B )

Jakovsk

Avatar

Ahh, deze film lijkt me ook wle wat, heb dan tog niks beters te doen, dusssuhh 6 pack r bij.. en kijke.

Tobbe

Avatar

Toevallig nieuwjaarsdag van dvd gezien. Geweldige film en ook wel droef eigenlijk, maar dat zijn de sterkere emoties.

Het is niet helemaal duidelijk wat er nou precies gebeurt, zelfs op het eind (leuke discussie gehad met medekijkers :D), maar het zet je enorm aan het denken. En dat zonder echte boodschap in de film. Ja, het "wat als..." idee op het eind...

Een 9 van mij. [rating 4.5]

Dr_Gonzo

Avatar

Super film, het begint een beetje vaag en weet je niet precies wat er nu allemaal aan de hand is.
Langzaam maar zeker kom je achter wat de 'psychozes' van Donnie inhouden.
Een tikje duister, een beetje vreemd maar wel lekker Smiley face

sieb

Avatar

:z:z:z:z:z:z Slaapverwekkend deze film. Ik ben het helemaal eens met het commentaar van Robbieraider. Heb deze film uitgezeten bij vrienden maar wat was dat zonde van mijn tijd zeg. Slappe zooi, slap verhaal, geen spanning. Uitsluitend voor de liefhebber van het genre. Waar die hoge beoordeling vandaan komt is een wereldwonder. Zou zeggen:"De mensheid is nu echt gek geworden."
Vond het één van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Jouw favoriete film is zeker 'The fast en the Furious'?

dust

Avatar

Ik snap ook al die negatieve reacties. Ok, als je op een spannend actie verhaal met veel special effects zit te wachten zit je hier verkeerd.

Ik persoonlijk was zeer verrasd door deze film en het heeft me ook zeker een tijdje bezig gehouden. Deze behoord in mijn top 10 thuis.

[rating 4]

Quistnix

Avatar

Inka ":z:z:z:z:z:z Slaapverwekkend deze film. Ik ben het helemaal eens met het commentaar van Robbieraider. Heb deze film uitgezeten bij vrienden maar wat was dat zonde van mijn tijd zeg. Slappe zooi, slap verhaal, geen spanning. Uitsluitend voor de liefhebber van het genre. Waar die hoge beoordeling vandaan komt is een wereldwonder. Zou zeggen:"De mensheid is nu echt gek geworden."
Vond het één van de slechtste films die ik ooit heb gezien."


Slap verhaal?

Hebben we dezelfde film gekeken?

headless horseman

Avatar

Inderdaad.
Als deze film iets niet is, is het wel saai! Een van mijn lievelingsfilms. Vooral de mensen worden allemaal uiterst menselijk weergegeven, wat eigenlijk zeldzaam is in de filmwereld. En als je houdt van filosofie is dit zeker een aanrader!
Eindelijk een niet dertien-in-een-dozijn-zeer-matige Amerikaanse film!

Mental

Avatar

TSJONGE!:-S

iig, ik heb veel over deze film gehoord (lees: ik ben de titel erg vaak tegengekomen) wat op een of andere manier mijn interesse wekt...

ik ga em wel kijken...de stukjes die Ned 2 liet zien vond ik erg sfeervol...

Aziez

Avatar

Tjonge NED2 heeft goede films ingekocht, nu nog genoeg reclame maken voor die films, anders weet nog niemand dat ze op TV zijn en kijkt er nog geen aap.

rEndiEr

Avatar

Bij de vorige recensie zat iedereen te roepen hoe schitterend deze film wel niet was en krijgen we dit weer? :?

WoUtoMatiC

Avatar

Goede film, ik werd er eigenlijk helemaal niet triest van ofzo. [rating 4] Jammer van het tijdstip.

Blargon7

Avatar

Och, het is wel een film waar je na afloop nog uren / dagen ligt te denken hoe het allemaal precies in elkaar steekt. Wel aardig, maar een 9???

Edit: ah FT cijfer is al wat lager, nu klopt het beter.

stiebn

Avatar

Trieste film.......
maar wel heeeeeeeeeeel knap:Y

Quistnix

Avatar

Moviemagic "Dat deze film goed zou zijn zie ik ook niet. Ik vond hem juist erg saai."


:N
Sommige mensen zal ik nooit begrijpen..

Moviemagic

Avatar

Dat deze film goed zou zijn zie ik ook niet. Ik vond hem juist erg saai.

Lumière

Avatar

Bukowski "Maar wat is er dan zo goed aan? Barst los zou ik zeggen..."


ja hallo! Lees mijn recensie maar :D

Quistnix

Avatar

Bukowski "Maar wat is er dan zo goed aan? Barst los zou ik zeggen..."


Nee.

Deze film moet je gewoon zonder voorkennis kijken.

Wel de hele tijd opletten en een beetje nadenken, misschien dat Robbieraider het daarom niks vond..

Stok

Avatar

Tegenwoordig zit alles door elkaar bij de omroepen

Filmwolfje

Avatar

Biedonk "the lord of the rings film werd niet door BNN uitgezonden maar door de KRO"


Huh? Wat doet de KRO op Ned2 dan? KRO zit toch op Ned1?

Biedonk

Avatar

Filmwolfje "Damn!!! Alweer een goede film van BNN... eerst Fear and Loathing in Las Vegas, daarna Lord of the Rings; The Fellowship of the Ring en nu deze... Heb'm nog niet gezien, maar deze film staat al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje.... Hmmm.... ik denk dat ik lid ga worden van BNN... geen slecht plan...T+)"


the lord of the rings film werd niet door BNN uitgezonden maar door de KRO

caro8

Avatar

Peter, je moet erbij zeggen dat de film op JOU geen goeie indruk heeft gemaakt.
IK vind Donnie Darko namelijk een steengoeie film en allesbehalve leeg. Werden ze zo maar veel meer gemaakt...

chriznotyze

Avatar

Ik raad iedereen aan om deze film te kijken...zeker een goeie film!

BertjeDH

Avatar

Ik heb deze film ooit is zomaar uit de videotheek gepakt, maar ik viel zowat van me stoel toen ik em bekeek. Zeker 1 van mijn favorieten. Goed verhaal, goed acteerwerk en een ongelofelijk vet einde, zeker kijken deze film!!:W

Bukowski

Avatar

Lumière "Ik wil niet overdrijven hoor, maar Donnie Darko is de mooiste film die er is voor mij. De beste film die ik ooit heb gezien Smiley face"
Maar wat is er dan zo goed aan? Barst los zou ik zeggen...

Lumière

Avatar

Ik wil niet overdrijven hoor, maar Donnie Darko is de mooiste film die er is voor mij. De beste film die ik ooit heb gezien Smiley face

DelliPeter

Avatar

Ik vind dit een zwaar depressiefe film.

Filmwolfje

Avatar

Damn!!! Alweer een goede film van BNN... eerst Fear and Loathing in Las Vegas, daarna Lord of the Rings; The Fellowship of the Ring en nu deze... Heb'm nog niet gezien, maar deze film staat al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje.... Hmmm.... ik denk dat ik lid ga worden van BNN... geen slecht plan...T+)

Quistnix

Avatar

Een goede film? Ik zou misschien zelfs durven beweren dat dit de beste film van deze eeuw is.

Het is in ieder geval een aanradertje..

reintje

Avatar

Is dit een goede film?Mischien een domme vraag maar odmat er hier zo weinig reacties zijn....
Patrick Swayze speelt mee dus kan alleen maar goed zijn eh !