The Godfather (1972)

An offer you can't refuse.

discussie

145 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Meesterwerk.

SeanDeNiro

Avatar

En dat zegt iemand met een avatar van Batman. Over smaak valt niet te twisten, over kwaliteit des te meer. Wie niet inziet dat dit een goede film is heeft er simpelweg geen kijk op. Maar blijf vooral veder kijken naar een narcist zonder bovenmenselijke krachten in een vleermuispakje (waarom in vredesnaam). En dan grootheden als Gary Oldman en Michael Cain er naast zien staan.

johnwayne

Avatar

Djoker "Voor mij valt deze film in de categorie 'overgewaardeerde films aller tijden'. Wellicht komt dit doordat het niet mijn genre is, en de tijdsgeest van de film niet de mijne is (hoewel ik in 1971 geboren ben). Ook ademt The Godfather naar mijn gevoel niet een jaren 20 sfeer."


De film speelt dan ook niet in de jaren 20, maar in de 2e helft van de jaren 40.

Djoker

Avatar

Voor mij valt deze film in de categorie 'overgewaardeerde films aller tijden'. Wellicht komt dit doordat het niet mijn genre is, en de tijdsgeest van de film niet de mijne is (hoewel ik in 1971 geboren ben). Ook ademt The Godfather naar mijn gevoel niet een jaren 20 sfeer.

Moviespecialist

Avatar

Ga een keer wat anders doen dan alle films af te gaan om dingen op te zoeken in mensen hun recensies die je niet bevallen Frietgezicht, erg irritant!

Frietgezicht

Avatar

Moviespecialist "The Godfather is wat mijn betreft de koning der films.
Het verhaal is geweldig bedacht en de special effects zijn geweldig!
"


Uhhhh ok?

larsje

Avatar

Zoals mijn avater al laat zien! The godfather en is mijn favoriete film. Het sfeertje in de film en de soundtrack in 1 woord geweldig. Meesterwerk!!

Screambird

Avatar

Vreemd dat ik deze film (en zijn twee opvolgers) nog nooit gezien heb. Vanavond neem ik hem in ieder geval op. Ben benieuwd, na al deze (meestal lovende) reacties!

moviefreak999

Avatar

LuCos "Dit is en blijft jou mening.
Het mooie van de films is dat er geen actie is in de zin van, bommen, stunts, sneller montage en cameravoering. De rust en de simpelheid siert de film juist. De ere-codes, familiebanden die geschonden worden maken de films fantastisch. Echt een klassieker."
inderdaad ;)

nilofarish

Avatar

Een meesterwerk dat niet te overtreffen is!!!!! :D

kathelyn

Avatar

Het lijkt me een geweldige film !! ik heb het nog nooit gezien alleen deel 1 en 2 de game gespeelt :P

Hafbo

Avatar

Leuk voor mensen die nachtdienst hebben.

pindarots

Avatar

de anomalie "Ik ook.
The Godfather is een goed gemaakte film, maar wordt zwaar overgewaardeerd.
Want wat voor diepere betekenis je er ook als boodschap aanhangt, het blijft griezelig dat een film vol geweld, machtsstrijd, bedrog, overspel, etc. etc. zoveel waardering oogst."

Asjeblieft, kan een film waar geweld in zit niet goed zijn, moet er alleen in gepraat worden en levensvragen beantwoord worden. Deze film wordt niet gewaardeerd omdat er zoveel geweld inzit, maar omdat die gewoon ontzettend goed is.

Sjoerd5349

Avatar

Beste film die ooit is gemaakt 1,2 en 3 super.

LuCos

Avatar

Eerlijk "Ik ben (blijkbaar in tegenstelling tot de rest van de 'filmkenners') nooit een fan geweest van de Godfather reeks.

De entertainment waarde is niet hoog genoeg om er 3 voor te kijken.

Bij LOTR heb je nog wat actie. Na afloop van LOTR-reeks te hebben gekeken dacht ik er graag aan terug. Met de Godfather films heb ik dat totaal niet, ofzo.
Net alsof ze geen impact op me maken. Aangezien er te weinig directe actie is en de films lang duren houden ze mijn aandacht niet vast.
In principe vind ik het genre prima en heb ook totaal geen moeite met langdurende actie-loze films (zoals Capote), in tegendeel. Maar het duurt me te lang ofzo.

/puts flame-resistant suit on"


Dit is en blijft jou mening.
Het mooie van de films is dat er geen actie is in de zin van, bommen, stunts, sneller montage en cameravoering. De rust en de simpelheid siert de film juist. De ere-codes, familiebanden die geschonden worden maken de films fantastisch. Echt een klassieker.

KaRo

Avatar

Deze ga ik zeker kijken !

qbahamutp

Avatar

sickboy1984 "DeZE FiLm iS eCHt NieT KeWl. Er ZIt HeLemAAl GeEn VetTe AcTiE In."

Ghahah, aan je geboortejaar te zien hoop ik er vanuit te kunnen gaan dat dat sarcastisch bedoelt was.. :P

Ik moet helaas toegeven dat ik 'm vooralsnog nooit gezien heb! Hoog tijd dus, vanavond is hier een perfecte kans voor. Véry curious to see if it can live up to its expectations.

Trouwens, voor wie deze nog niet al eens gezien had... Dit is een discussie uit Family Guy vlak voordat de hele familie denkt te verdrinken - ik vind'm briljánt.

sickboy1984

Avatar

DeZE FiLm iS eCHt NieT KeWl. Er ZIt HeLemAAl GeEn VetTe AcTiE In.

noam

Avatar

Ravaged "Persoonlijk vond ik "Once Upon A Time in America" saaier dan "The Godfather". That said, vind ik ze allebei ijzersterke klassiekers in het gangster genre..."


Ik bedoelde dat ik het eens wat met deze stelling :P

noam

Avatar

Ravaged "Persoonlijk vond ik "Once Upon A Time in America" saaier dan "The Godfather". That said, vind ik ze allebei ijzersterke klassiekers in het gangster genre..."


Helemaal mee eens

Roi

Avatar

Die ontknoping van The Godfather, met die muziek die steeds harder begint te spelen.

Wow!

Ravaged

Avatar

Filmp@ssie "Iedereen heeft het recht op zijn of haar mening.
Ik vindt de Godfather films saai, een briljante film was Once Upon A Time In America met Robert de Niro dat veel meer opbouwend is dan The Godfather."


Persoonlijk vond ik "Once Upon A Time in America" saaier dan "The Godfather". That said, vind ik ze allebei ijzersterke klassiekers in het gangster genre...

Darthmar

Avatar

HertogJan "Dan zou ik de films toch nog maar eens kijken. Ik houd er in ieder geval eerder een naar gevoel aan over. Tenzij jij het vermoorden van je broer en nooit eerlijk zijn over je gruwelijke baan tegenover je vrouw bijvoorbeeld heerlijk vindt...

Ik vind het leven uit de Godfather uiteindelijk even verheerlijkt worden als drugsgebruik in "Requiem for a Dream"..."


Je spoiler zit pas in deel 2

HertogJan

Avatar

Filmp@ssie "Ook verafschuw ik het feit dat deze soort maffia films de criminaliteit verheerlijkt tot zelfs de religie zelf."


Dan zou ik de films toch nog maar eens kijken. Ik houd er in ieder geval eerder een naar gevoel aan over. Tenzij jij het vermoorden van je broer en nooit eerlijk zijn over je gruwelijke baan tegenover je vrouw bijvoorbeeld heerlijk vindt...

Ik vind het leven uit de Godfather uiteindelijk even verheerlijkt worden als drugsgebruik in "Requiem for a Dream"...

Cee van Lleef

Avatar

Stok "Als dat geen overacting was dan was ik vroeger in mijn kindertijd een verdomd goede acteur!"


Nou, dan heb jij zeker je roeping gemist! Als jij als kind al zo kon acteren, hoe moet het nu dan wel niet zijn? Red de Nederlandse film zou ik zeggen!

SunChaser

Avatar

Ik vind Brando niet overacteren in The Godfather. Hij speelt juist ingetogen. Als je Brando wilt zien overacteren dan moet je Apocalyps Now zien.

gandalf the white

Avatar

Filmp@ssie ".Het enige wat ik op kan merken, dit is ook persoonlijk is dat ik Marlon Brando een vreselijk slecht acteur vindt, alles wat hij ook speelt gaat met het zelfde slome chagerijnige stem en gezicht van hem."


Hahahaha, jij noemt hem een slechte acteur. Die man is de beste acteur allertijden. En van dat slome, tjaa de meeste noemen dat charisma. En weinig mensen hebben dat.

Stok

Avatar

Cee van Lleef "Was dit niet verkozen tot rol van de eeuw of zoiets? Of beste acteerprestatie? Je mag wat mij betreft een mening hebben over iets, maar het moet wel zinnig zijn. Als je dit niet kan waarderen kun je beter geen films meer kijken. Wat wel een fraai staaltje overacting is: Colin Farrell in phoneboot."


Als dat geen overacting was dan was ik vroeger in mijn kindertijd een verdomd goede acteur!

lp-inside

Avatar

Woow, hij duurt 3 uur

Cee van Lleef

Avatar

Stok "En dan heb je het nog niet over die scene waarin hij wordt neergeschoten. Flink staaltje overacting."


Was dit niet verkozen tot rol van de eeuw of zoiets? Of beste acteerprestatie? Je mag wat mij betreft een mening hebben over iets, maar het moet wel zinnig zijn. Als je dit niet kan waarderen kun je beter geen films meer kijken. Wat wel een fraai staaltje overacting is: Colin Farrell in phoneboot.

SunChaser

Avatar

Gekeken. Jammer van die kutreclames tussendoor en van t brakke beeldkwaliteit.

Blijft goede film!

Blade-X

Avatar

Marlon Brando :W
Echt een onwijs goede acteur, je moet je maar in zijn rol proberen in te beelden ;).
Maar goed, ieder zijn eigen 'smaak' (helaas :P)

Drasko

Avatar

Filmp@ssie "Zeer goede maffia film maar de rek is inmiddels eruit.
Maximum overkill vanwege het feit dat dit toch wel heel erg vaak word herhaald.
Het enige wat ik op kan merken, dit is ook persoonlijk is dat ik Marlon Brando een vreselijk slecht acteur vindt, alles wat hij ook speelt gaat met het zelfde slome chagerijnige stem en gezicht van hem.
Ook verafschuw ik het feit dat deze soort maffia films de criminaliteit verheerlijkt tot zelfs de religie zelf.
Voor alle liefhebbers wens ik veel kijkplezier toe."


marlon brando slecht... weet je wat? ga jij lekker de teletubbies kijken ofzo, mietje. die man is honderdduizend keer beter en geprezen dan jij ooit zal zijn.

top film, ondanks de lokale zeikerds op deze site. als je gelukkig genoeg bent dat je m nog nooit gezien heb ben ik jaloers op je. kijken!

lulligvoorje

Avatar

Vooral de muziek van Carmine Coppola en Nino Rota is geslaagd in deze film. The main theme is natuurlijk een classic, waar heel veel melodietjes later op zijn gestoeld..

Stok

Avatar

Filmp@ssie "
Het enige wat ik op kan merken, dit is ook persoonlijk is dat ik Marlon Brando een vreselijk slecht acteur vindt, alles wat hij ook speelt gaat met het zelfde slome chagerijnige stem en gezicht van hem.
"


En dan heb je het nog niet over die scene waarin hij wordt neergeschoten. Flink staaltje overacting.

Deimos

Avatar

In de veronicagids staat dat hij van 23.50 tot 0.50 duurt..zouden ze hem weer in 2 delen uitzenden?

Calvani

Avatar

Gewoon opnemen, krijg je geen spijt van!

timd

Avatar

Inderdaad zit het tijdstip niet mee, maar de film zelf is 1 van de mooiste films ooit gemaakt.

Stok

Avatar

Als je deze morgen kan kijken zonder in slaap te vallen zou ik dat heel knap vinden. Het is al een saaie, lange film en dan ook nog op zo'n laat tijdstip.

Fares

Avatar

Wat is dit voor idioot tijdstip???

Tiger

Avatar

Machtig epos over een maffia familie. Groots opgezet, goede acteurs.
De film is wel wat traag en langdradig. Het geluid is ook matig hier en daar. En daarbij hou ik niet zo van maffia-films. Uiteraard wel een must-see.

gunman

Avatar

Alleen :X

gunman

Avatar

:W Goeie film :W

Allen wat te lang man

Serge

Avatar

mickvh "Eigenlijk zouden ze een marathon moeten uitzenden, met alle drie de delen achter elkaar, zonder reclames. Want dat is dit trilogie het zeker waard."

Nog liever zou ik zien dat ze de speciale videorelease uit '81 intergraal uit zouden zenden zonder reclame: The Godfather 1&2 in chronologische volgorde; 6,5 uur lang!!

Webjoker

Avatar

Moviemagic "Misschien komt Vito dit keer met een blauw wit geschilderd gezicht in beeld en een geruite quilt aan. :E"


En dan schreeuwd hij de hele tijd:

Aye, fight and you may die, run, and you'll live... at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin' to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take away our lives, but they'll never take... OUR FREEDOM!

Ontopic; prachtfilm.Zeker kijken en inderdaad nog beter; kopen. 40 euro voor een mooie box als deze is geen geld.

Moviemagic

Avatar

Jedimaster "Ik meen me toch te herinneren dat Vito Corleone uit Italië kwam en niet uit Groot-Britannië. :P Het woord clan vind ik niet niet op zijn plaats.
Verder prachtige film, met onvergetelijke scenes en schitterende dialogen. :W"


Misschien komt Vito dit keer met een blauw wit geschilderd gezicht in beeld en een geruite quilt aan. :E

Jedimaster

Avatar

De clan dreigt ten onder te ....
Ik meen me toch te herinneren dat Vito Corleone uit Italië kwam en niet uit Groot-Britannië. :P Het woord clan vind ik niet niet op zijn plaats.
Verder prachtige film, met onvergetelijke scenes en schitterende dialogen. :W

Stilgar

Avatar

Traag, maar verveelt (mij althans) geen moment.
Vooral de eindscene is prachtig verfilmd.

Als je deze film nog niet hebt gezien, zeker kijken.
Of beter, aanschaffen op DVD en op je gemak kijken.

merijnsa

Avatar

Stok "Ik blijf het een trage saaie film vinden, maar mischien komt dat ook door de setting. The untouchables vind ik namelijk ook niet echt boeiend, terwijl ik films als Donnie Brasco en Goodfellas wel geweldig vind."


Helemaal mee eens. Dit is gewoon een dikke klasieker:W Maar wel een traage klasieker.

Stok

Avatar

Ik blijf het een trage saaie film vinden, maar mischien komt dat ook door de setting. The untouchables vind ik namelijk ook niet echt boeiend, terwijl ik films als Donnie Brasco en Goodfellas wel geweldig vind.

mickvh

Avatar

Eigenlijk zouden ze een marathon moeten uitzenden, met alle drie de delen achter elkaar, zonder reclames. Want dat is dit trilogie het zeker waard.
Wacht even, eigenlijk zouden ze elke week een marathon uit moeten zenden. Beter kijkgenot, meer kijkcijfers."That's just an offer they can't refuse.":Y

Topfilm!:W
[rating 5]

AngelEyes

Avatar

Het is natuurlijk ook niet het eerste het beste programma waarvoor The Godfather wordt onderbroken... Babe night, van 1.00 tot 6.00 uur. Je hebt baas boven baas... Gelukkig weet Veronica haar prioriteiten te stellen :}

WizardOfOss

Avatar

Gaan die malloten hem nu in 2 delen uitzenden?!? Er hebben mensen voor minder een paardenkop in bed gekregen...

breul

Avatar

Wat een geweldige film,prachtige spelers goed en spannend verhaal,deze film heeft alles en meer,heb hem al 2 keer gezien, je mist wat als je hemnog nooit gezien,dus genieten maar

mikefilm

Avatar

DIT IS EN BLIJFT DE BESTE FILM OOIT GEMAAKT! DEZE FILM HEEFT ALLES!
DE LOGICA VAN HET LEVEN ZIT IN DEZE FILM!

KIJKEN DUS!

MIKE

markusbommel

Avatar

eevaa "Ik neem aan dat dit over mij gaat?
Ten eerste, hij is een zij.
Ten tweede, zij is 22.
Ten derde, over 2 jaar vind ik deze film nog steeds niet leuk.

Moeilijk he, om een mening van iemand anders te respecteren."


Nee hoor je mag een eigen mening hebben. Prima, geen moeit mee. Maar je niet gaan uitdagen wat er hier niet zo geweldig aan is. Ik vind het een de beste films die in mijn leven heb gezien. En dat is mijn mening.

Orgasmic Chilli

Avatar

Otmeister "Terecht op numero uno in de IMDB top 250 beste films ooit. De serie blijft onovertroffen, hoewel deel 3 toch erg tegenvalt."


ok deel 3 is de slechtste van de drie, maar vind hem nog steeds uber goed

Otmeister

Avatar

Terecht op numero uno in de IMDB top 250 beste films ooit. De serie blijft onovertroffen, hoewel deel 3 toch erg tegenvalt.

DriverBoy

Avatar

Ik was van plan om vanavond wat films te gaan huren, maar gezien het feit dat Gotfather een klassieker is moet ik hem toch gaan zien. Niet elke film krijgt zo'n hoge score

Carlito

Avatar

Blijft een topfilm dit, ondanks dat ik 'm een keer of 83 gezien heb, toch maar weer kijken.

Orgasmic Chilli

Avatar

Waarom zo laat voor een film die zo lang duurt! typisch sbs6/net 5. Maar nog steeds een geweldig film. heb de boxset op VHS en daarna op DVD

emperor

Avatar

Die godfather films vindt ik maar niks,eerlijk gezegd.
Ik kan niks met de personages...ik voel er gewoon niks bij,er zal best goed geacteerd worden,maar mij doet het niks.

treris

Avatar

Ben benieuwd of deze nou ook daadwerkelijk uitgezonden gaat worden, de laatste paar weken worden er zoveel films geschrapt bij SBS en Net5.
kwalijke toestand zeker omdat er af en toe best goede films op t programma die dan op t moment zelf vervangen zijn door die vreselijk tell sell o.i.d.

nokid

Avatar

Nou Baba, dan zet je toch lekker Costa! nog een keertje op, filmbarbaar.

babba

Avatar

Ik heb er maar stukjes van gezien maar wat ik ervan gezien heb vond ik geen ruk aan

Baski

Avatar

Ik, als grote (1,72m) filmliefhebber heb hem nog steeds niet gezien. :| Dus ik blijf er vananvond eens lekker voor thuis. Ben toch wel benieuwd!

depp

Avatar

Ik bedoelde er helemaal nix mee ofzo eva, maar ja, princess diaries 2 is in de bioscoop,, ook leukSmiley face

maar ja, voor degenen die the godfather nog niet hebben gezien.. zeg alles af vanavond en kijken maar..

eevaa

Avatar

Gooch "zoals?"


Zoals zowat alle misdaad/actie films.... Het gaat altijd over hetzelfde. In dit geval is het de mafia, in een andere film is het een andere criminele bende.
Even een voorbeeld, die scene met dat paard, wat is daar nou leuk aan!?!

markusbommel "Volgens mij begrijp je de film niet. I'lle make u an offer, that u cant refuse....
Dit is een van DE BESTE FILMS allertijden."


Oh ja, als iemand deze film niet leuk/geweldig/meesterlijk/enz vindt snapt diegene hem niet? Hmm, beetje makkelijk....

depp "nee hij snapt m niet. ik weet niet hou oud hij is, maar ik had mezelf beloofd om m niet te kijken voor me 24 e. ik had m nog op me 16 e ofzo gezien, maar toen was ie ook saai ja"


Ik neem aan dat dit over mij gaat?
Ten eerste, hij is een zij.
Ten tweede, zij is 22.
Ten derde, over 2 jaar vind ik deze film nog steeds niet leuk.

Moeilijk he, om een mening van iemand anders te respecteren.

flip

Avatar

Bolo "Aardige film over een ouwe vent die van tuinieren houdt, en in het ziekenhuis belandt met een mysterieuze aandoening: hij heeft de neiging omver te vallen in de buurt van groente en fruit. De doktoren komen er niet achter wat er loos is, dus besluit de zoon zelf voor zijn pa te zullen zorgen:
[filmquote]Just lie here, Pop. I'll take care of you now. I'm with you now. I'm with you.[/filmquote]
Maar hij let niet goed genoeg op: zijn vader begeeft zich toch weer tussen de tomaten, met fatale gevolgen. De zoon weet nu zeker dat de bijgelovigheid van zijn ouwe heer hem niet heeft gebaat; aan het eind van de film zien we hem dan ook de banden met de R.K. Kerk aanhalen. Er zijn ook nog twee vervolgen op deze film gemaakt. [rating 5]"


Gaan de tomaten weer toeslaan in de 2 vervolgen?

depp

Avatar

Nee hij snapt m niet. ik weet niet hou oud hij is, maar ik had mezelf beloofd om m niet te kijken voor me 24 e. ik had m nog op me 16 e ofzo gezien, maar toen was ie ook saai ja. maar deze film...... prachtig... prachtig zoals hoe er in het begin met die fotografen wordt omgegaan bij de bruiloft..

markusbommel

Avatar

eevaa "Ik behoor tot een van de weinige die dit voor de verandering eens geen topfilm vind volgens mij....
Ik heb ooit het eerste deel met veel moeite uitgekeken en aan die andere delen ben ik daarom ook maar niet begonnen. Wat een waardeloze film zeg, wat is hier nou zo geweldig aan? Zo ken ik nog wel meer films...."
Volgens mij begrijp je de film niet. I'lle make u an offer, that u cant refuse....
Dit is een van DE BESTE FILMS allertijden.

[Edit - quote-tags toegevoegd.]

Michaell

Avatar

Whehh ik heb hem ook nooit gezien. Ik ben zelf niet zo'n fan van maffiafilms, maar The Godfather moet je gezien hebben heh !!
Damn ja...zeker laat op tv...misschien blijf ik wel op om het te kijken, maar wel na Rounders :P

Sauron

AvatarDark Future :W
Heb deze game anderhalf jaar gespeeld en nu begint ie een beetje te vervelen,.. zit al een tijdje te wachten op V2

Anywayz, ik heb deze film nog nooit gezien *schaam schaam* maar neem hem cker op,..
Ik had gister monty opgenomen en het enige was ik kreeg was porno reclames, dus het is te hopen dat ze em wel uitzenden wat ze in hun programering zetten,..

WoUtoMatiC

Avatar

Waarom zend NET5 alle goede films 's nachts uit?

santino

Avatar

Het gebeurt zelden dat ik ergens weinig tot niks op heb aan te merken. Echter, het enige wat ik over deze film te zeggen heb is:

Weer-ga-loos

[rating 5]

btw, lekker tijdstip weer om uit te zenden. Gelukkig heb ik de dvd-collection Smiley face

screech

Avatar

Dit is een hele goede film mischien wel de beste ooit. Maar het is wel zeker de best geacteerde film ooit.

Gooch

Avatar

eevaa "Ik behoor tot een van de weinige die dit voor de verandering eens geen topfilm vind volgens mij....
Ik heb ooit het eerste deel met veel moeite uitgekeken en aan die andere delen ben ik daarom ook maar niet begonnen. Wat een waardeloze film zeg, wat is hier nou zo geweldig aan? Zo ken ik nog wel meer films...."


zoals?

eevaa

Avatar

Ik behoor tot een van de weinige die dit voor de verandering eens geen topfilm vind volgens mij....
Ik heb ooit het eerste deel met veel moeite uitgekeken en aan die andere delen ben ik daarom ook maar niet begonnen. Wat een waardeloze film zeg, wat is hier nou zo geweldig aan? Zo ken ik nog wel meer films....

boutta

Avatar

Gewoon een goeie film die je moet gezien hebben KLAAR !

darkx1986

Avatar

einstein "Sinds wanneer mogen hier alleen positieve reakties staan? het gaat toch om een zo objectief mogelijk beeld van een film?, daar horen ook kritische geluiden tussen. Het is gewoon zonde van de zendtijd dat dergelijke lange films 2 keer per jaar op tv moeten komen."


mja dan kun je toch beter hier niet zeiken toch? type het dan hier... ander wordt je beeldscherm zo vies en gaat het stinken en zo

Bruce Willis "is dit die film over misdadigers?

:+"


nee Mafia, die waren lief Smiley face (tenzij je ze tegen spreekt of zo, maar dat moet je dan maar niet doen)

Maar ik ga deze film toch wel een kans geven. Maar heb hem nooit gezien maar ik heb altijd zo'n gevoel dat dit een dramatisch *** verhaal is en saai. Weet niet waarom, dus de vooroordelen opzij en kijken ;)

Bruce Willis

Avatar

Is dit die film over misdadigers?

:+

JB

Avatar

TheChronic "En mensen die zeggen dat ze deel 2 beter vinden, die hebben het boek niet gelezen."
:?
Wat heeft een boek nu in vredesnaam te maken met de kwaliteit van een film? De film staat hoe dan ook op zichzelf. Als men deel II als film beter vindt dan deel I, dan kan geen boek daar iets aan veranderen.

einstein

Avatar

TheChronic "1. Mensen die zeggen dat ze het saai vinden en het eerste uur niet door komen heb ik dit; Een goeie film draait niet om de hoeveelheid actie, maar om de sfeer, die duidelijk te voelen is in The Godfather."


waarom zou ik m'n best moeten doen om wakker te blijven bij een film. die zogenaamde duidelijke sfeer voel ik voornamelijk in mijn oogleden :O... maar goed ieder moet deze film zeker een keer gezien (of in ieder geval een serieuze poging daartoe gewaagd) hebben.

Stok

Avatar

Mmm deze film mischien nog een kans gunnen, mischien dat ik deze film nu wel kan waarderen.

JeXus

Avatar

einstein "Sinds wanneer mogen hier alleen positieve reakties staan? het gaat toch om een zo objectief mogelijk beeld van een film?, daar horen ook kritische geluiden tussen. Het is gewoon zonde van de zendtijd dat dergelijke lange films 2 keer per jaar op tv moeten komen."


Ik vind 't niet zo'n probleem als The Godfather 2 keer per jaar op tv komt, dat is precies goed (en misschien nog wel wat weinig :Y)

okkie-man

Avatar

Het is misschien 1 van de beste films volgens de rating, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen het automatisch meteen een goede film vind en dus geen kritiek mag leveren, want dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.
Leer dat van elkaar te accepteren :Y

okkie-man

Avatar

einstein "Sinds wanneer mogen hier alleen positieve reakties staan? het gaat toch om een zo objectief mogelijk beeld van een film?, daar horen ook kritische geluiden tussen. Het is gewoon zonde van de zendtijd dat dergelijke lange films 2 keer per jaar op tv moeten komen."

Je hebt helemaal gelijk :Y
Niet iedereen heeft dezelfde smaak qua film, maar dat schijnen sommigen hier niet te kunnen waarderen.

Ik vind de Godfather helemaal geweldig trouwens 8-)
[rating 5.0]

einstein

Avatar

Sinds wanneer mogen hier alleen positieve reakties staan? het gaat toch om een zo objectief mogelijk beeld van een film?, daar horen ook kritische geluiden tussen. Het is gewoon zonde van de zendtijd dat dergelijke lange films 2 keer per jaar op tv moeten komen.

RiFF

Avatar

Haha... leuk dat hier nog de reacties van vorig jaar staan :p Maar iedereen die deze film kut of minder vindt moet gewoon niet zeiken en ergens anders naar gaan kijken... post het dan niet! Niemand heeft er wat aan als je hier ff zeikt...

[rating 5]

babba

Avatar

Ik denk dat ik deze maar eens zal kijken, ik heb hem nog nooit gezien :}

Aziez

Avatar

einstein "zucht.. moet ie nou echt weer op tv. de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem nog wel redelijk, maar ook zwaar overschat. tempo is akelig traag. gelukkig is idols erop als alternatief. Hup Boris! :-S"


hhmm.. als einstein zeinde ben je niet bepaald snugger, Idols boven, de beste film ALLERTIJDEN, The Godfather?!?!?!

maar goed, ieder zijn/haar eigen smaak.

JafJoe

Avatar

einstein "gelukkig is idols erop als alternatief."

En dat noemt zich einstein... :N

einstein

Avatar

Zucht.. moet ie nou echt weer op tv. de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem nog wel redelijk, maar ook zwaar overschat. tempo is akelig traag. gelukkig is idols erop als alternatief. Hup Boris! :-S

Colonel_Kurz

Avatar

oT "Gigantisch! :W
en btw iemand zei 'maffia is Italiaans'. Het is een arabische woord :E"
Had Dennis Hopper in True Romance dus toch gelijk.;)

oT

Avatar

Gigantisch! :W
en btw iemand zei 'maffia is Italiaans'. Het is een arabische woord :E

Saartje

Avatar

Geen woorden voor nodig :W

Filmwolfje

Avatar

Als je déze film nog niet gezien hebt.... dan moet daar héél vlug verandering in komen... Smiley face

N.E.R.D

Avatar

:W Marlon Brando :W

Agent Smith

Avatar

Deze Film van The Godfather heb ik gister net op DVD gekregen voor miijn verjaardag.
Erg goede film.

flip

Avatar

Haha klaas boonstra
enne deze film draait op 3 augustus is dus heel lang geleden daarom zijn paar dingen incorrect

Capone

Avatar

Klaas Boonstra


Je bedoelt vast Klaas Bruinsma O+

En nog een paar opmerkingen:
- Waarom staat er geen plaatje bij het verhaal??
- En waarom duurt de film zo kort?? (van 01:00 tot 01:00) :?

Nou heb ik genoeg gezeurd...

Mening over de film: T+) [rating 5]

Rogerone

Avatar

Ongelooflijk!
Meer dan 30 jaar geleden gemaakt en nog steeds actueel. Een kenmerk van een meesterwerk.Deel 2 vind ik nog beter dan deel 1.
Michael en Kay doen mij aan Klaas Boonstra en Mabel Wisse Smit denken.

Pieternel

Avatar

:N
(ben je weer jezelf aan het quoten...)


Dit keer was het expres.....
(als ik het niet doe, doet niemand het >Smiley face )

Vrieskist

Avatar

En op welk moment! Precies halverwege de moordscene in het restaurant! En weg is de zorgvuldig opgebouwde spanning!

Idd .. En na de reclame ook heel plotseling ineens die moorden, heel vreemd, en idd de hele spanning is weg :(

Hoop dat ze volgende week niet weer zo bepaalde scenes gaat verkloten.

Aphelion

Avatar

En op welk moment! Precies halverwege de moordscene in het restaurant! En weg is de zorgvuldig opgebouwde spanning!

Stelletje :X :X :(


exact datzelfde had ik ook op GoT gepost: quote:
omg wat haat ik het, op zon ongelofelijk spannend moment. hij gaat de 2 mensen doodschieten nadat hij uit het toilet komt .. en dan, net wanneer ze opkijken. reclame .. dan ben je uit de sfeer. dan is de reclame over, mis je net de kick van de spanning enzo.. tjsa. tijd voor de dvdbox

JB

Avatar

Goeie film, maar idd, VEEL RECLAME :(


En op welk moment! Precies halverwege de moordscene in het restaurant! En weg is de zorgvuldig opgebouwde spanning!

Stelletje :X :X :(

Rooster

Avatar

Heb ik hem toch gewoon weer gemist.....:E

:N
(ben je weer jezelf aan het quoten...)

Ik heb hem dus wel gezien. Dit genre film is eigelijk helemaal niet aan mij besteed maar ik vond het toch een prachtige film

Pieternel

Avatar

Misschien toch maar (weer) eens kijken.
Heb helaas nog nooit het eind gehaald....B-)

Wil toch wel eens begrijpen waarom iedereen die films zo loopt op te hemelen.

Heb ik hem toch gewoon weer gemist.....:E

Vrieskist

Avatar

Goeie film, maar idd, VEEL RECLAME :(

Dyna18

Avatar

Jezus wat is die reclame irritant, wat is dit? het 6e reclameblok ofzo? :(

Hans

Avatar

1x is meer dan genoeg...

Zero Cool

Avatar

Ik ga hem zowieso toch niet kijken. "The Godfather" is een film die je gewoon moet kijken zonder reclame. Heb hem paar keer gezien en moet ook toegeven dat hij erg goed is, maar niet mijn favoriet.

(btw, waarom staat Scarface en The Godfather altijd op 1 bij filmlijstjes van whigga's?) Whigga's, die wannabe negers met dikke kettingen dus voor de duidelijkheid. Houden hun het maar mooi bij hun urban movies.

gert

Avatar

Gaaf hè, dat gert hem op 1-sept ging kijken :Y

Ik ben af en toe helderziend :E is wel handig als er meerdere goede films op 1 avond op tv komen ;)

Memento

Avatar

Masterlijke film, de enige film die ik beter vind is het vervolg.

flip

Avatar

Deel een is goed maar deel 2 was toch wel de beste hoor maar deel drie was een stuk minder

travolti_jr

Avatar

Woorden schieten tekort voor deze film, dus ga er maar lekker voor zitten, mischien wel een tip om de dvd collectie te kopen, de mooiste box in mijn collectie in iedergeval.....

vanB

Avatar

same here ;)


Ik ben dus zeker niet de enige...

Hans

Avatar

Man, wat een laat tijdstip.

Vind ik ook hoor...

(Ik heb zeker het recht bovenstaande te zeggen...dit ga ik zeker niet volhouden... laten tapen dan maar)

Gaaf hè, dat gert hem op 1-sept ging kijken :Y

Hugo

Avatar

Man, wat een laat tijdstip.


Als je om 7 uur al naar bed gaat mag je misschien van 10 uur tot half 2 weer even opblijven.

rainmaker

Avatar

Man, wat een laat tijdstip.

Natasja

Avatar

Dze wil ik wel zien... :Y

gert

Avatar

De sfeer is zeker het sterkste punt van deel 1&2. Ik heb ze ook op video gehad maar vond ze te lang duren (op het saaie af); dus ik ben er overheen gegaan. Ga 'm vanavond misschien kijken (en de boekverfilming tapen)

Kenji

Avatar

Heb hem een tijdje geleden weer in de bioscoop van het Filmmuseum gezien...en werd weer net zo meegesleept als altijd: een onweerstaanbare film.

Wizzing

Avatar

Gigantisch mooie film!
Netzoals veel andere mensen heb ook ik The Godfather boxset.
Het is echt een film waar je voor moet gaan zitten en van genieten. Deel 2 vond ik persoonlijk ook de "beste", die had in mijn ogen een iets hoger tempo.

Hans

Avatar

Hem verkopen aan mij? Smiley face

Pieternel

Avatar

't word weer eens tijd om m'n dvd-box tevoorschijn te halen...

Wat ga je ermee doen dan? 8-)

Colonel_Kurz

Avatar

't word weer eens tijd om m'n dvd-box tevoorschijn te halen...

Hugo

Avatar

Het eerst wat bij mij opkomt bij het horen van het woord "maffia" is Tony Montana :W


Maffia is Italiaans. Tony Montana is dat natuurlijk niet. Maar inderdaad, Scarface is ook ook een wereldfilm en mag van mij ook in dat rijtje.

Eglaerinion[NL]

Avatar

Lol, heb nog geen week geleden de boxset op dvd gekocht. Een van de beste misdaad films ooit, vond deel 2 alleen beter, die afwisseling in levensverhalen vond ik zeer goed in elkaar gezet.

I'm gonna make him an offer he can't refuse"

Legendarisch!

mic-abuser

Avatar

Als ik aan maffia denk, denk ik aan The Godfather... en pas dan aan Goodfellas, pas dan aan Donnie Brasco, pas dan aan The Untouchables, pas dan aan Once upon a time in America (niet echt maffia mahgoed) etc.

Het eerst wat bij mij opkomt bij het horen van het woord "maffia" is Tony Montana :W

deveraux_P

Avatar

Deel 1 is super, deel 2 bijna nog beter.....de derde godfather is de minste van de drie, ook omdat het verhaal na deel twee een fantastisch open einde had kunnen zijn van twee supermeesterwerkjes van Coppola.....
nou ja :9

Hugo

Avatar

Overigens mijn favoriet is ietsje anders... The Matrix Smiley face


Baaideweej, mijn avatar showt de coolste scene aller aller aller aller tijden. Liefhebbers weten wel welke scene dat is ;)

Hugo

Avatar

Wil toch wel eens begrijpen waarom iedereen die films zo loopt op te hemelen.


Ophemelen is niet helemaal het juiste woord denk ik, beide films (de 3e vind ik beduidend minder) staan al jaren eenzaam en alleen aan de top bij heel veel filmliefhebbers. Je kan de films derhalve hooguit neersabelen. En dat gebeurt dan ook door mensen die in slaap vallen en maar niet de sfeer willen/kunnen oppakken die in deze films langzaam maar heel mooi opgebouwd worden. Wat ik overigens heel goed begrijp, want ook ik moest het eerste uur van Godfather I door zien te komen, want een Italiaanse bruiloft en een mompelende Don is niet echt spectaculair toch? (En gelukkig kwam ik dat eerste uur door ;) )
Maar pas toen ik deel II voor het eerst zag pakte de trilogie (deel III was overigens toen nog niet gemaakt) me pas echt en voor altijd.

Als ik aan maffia denk, denk ik aan The Godfather... en pas dan aan Goodfellas, pas dan aan Donnie Brasco, pas dan aan The Untouchables, pas dan aan Once upon a time in America (niet echt maffia mahgoed) etc.

Overigens mijn favoriet is ietsje anders... The Matrix Smiley face

RiFF

Avatar

Ja dat heb ik nou ook. Heb hem ooit (100 jaar geleden) wel gezien maar is weinig van blijven hangen. Nu een uitgelezen kans om hem weer te gaan kijken... (hoop dat ik wel wakker blijf :O)


same here ;)

Rooster

Avatar

Wil toch wel eens begrijpen waarom iedereen die films zo loopt op te hemelen.

Ja dat heb ik nou ook. Heb hem ooit (100 jaar geleden) wel gezien maar is weinig van blijven hangen. Nu een uitgelezen kans om hem weer te gaan kijken... (hoop dat ik wel wakker blijf :O)

Pieternel

Avatar

Misschien toch maar (weer) eens kijken.
Heb helaas nog nooit het eind gehaald....B-)

Wil toch wel eens begrijpen waarom iedereen die films zo loopt op te hemelen.

Hans

Avatar

DOESBURG RULEZZZ

Michel? :?

Master

Avatar

Dit is echt een top film. Ook de komende twee delen zijn van top kwaliteit. Als ik eerlijk moet zijn vind ik deze en de laatste deel het beste, de tweede vind ik wat minder, maar dat is natuurlijk mijn mening. :+ DOESBURG RULEZZZ

Hans

Avatar

De volgende twee delen komen uiteraard de komende twee weken T+)
Een half jaar terug heb ik ze allemaal voor het eerst gezien... fantastisch natuurlijk!

robertos

Avatar

Deze film heeft weinig woorden meer nodig. Mijn alltime #1.

Een waar meesterwerk als je het mij vraagt.

ruben

Avatar

Is dit deel 1 van Godfather??
Ik moet het weten...
yup

super

Avatar

Is dit deel 1 van Godfather??
Ik moet het weten...