Featured

De beste 'Pirates of the Caribbean' is de eerste, en de slechtste is...

Er verschenen tot op heden vijf delen.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
De afgelopen periode kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen. Vandaag staat er geen grote naam op het programma, maar een filmreeks. Namelijk de Pirates of the Caribbean-films van Walt Disney.

Beste film: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Niet geheel onverwacht staat het eerste deel ook op de eerste plaats. En dat is niet gek, aangezien die film ook voor het eerst de prima rol van Johnny Depp als Captain Jack Sparrow liet zien. Misschien wat opvallend is dat de reeks steeds slechter werd ontvangen door de critici. Deel twee, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, uit 2006 lijkt na The Curse of the Black Pearl de beste.


Voor kapitein Jack Sparrow is de Caribische Zee een paradijs vol avontuur en mystiek. Maar aan Jack's idyllische bestaan komt een einde wanneer kapitein Barbossa zijn schip steelt en vervolgens de stad Port Royal aanvalt. Barbossa ontvoert Elizabeth Swann, de dochter van de gouverneur. Will Turner, een jeugdvriend van Elizabeth, voegt zich bij Jack om gezamenlijk Elizabeth en het schip terug te vinden.

Slechtste film: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Ook bekend onder de titel Salazar's Revenge is dit vijfde deel het zwakst ontvangen onder de critici. Het publiek beoordeelde het vierde deel Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zwakker. Duidelijk is wel dat de films steeds zwakker werden en dat de reeks mogelijk net op tijd is afgerond in het voordeel van een naderende, hopelijk verrassende reboot.


In een geheel nieuw avontuur komt Captain Jack Sparrow, wier geluk op lijkt te zijn, in grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door Captain Salazar, zijn oude aartsvijand, ontsnappen uit de Devil's Triangle, vastbesloten om elke piraat op zee te vermoorden waaronder dus ook hem. De enige hoop die Captain Jack heeft om te overleven, is de legendarische drietand van Poseidon, een krachtig artefact, dat zijn bezitter totale controle over de zeeën geeft.


Eerdere beste en slechtste films van...

Matthew McConaughey

Eva Green

Gerard Butler

X-Men

Amy Adams

Christoph Waltz

Idris Elba

Oorlogsflims

Jack Nicholson

Batman

Bradley Cooper

Nicole Kidman

Josh Brolin

Sandra Bullock

Wesley Snipes

Vin Diesel

Matt Damon

James Bond

Benicio del Toro

Emma Stone

Ryan Gosling

Jim Carrey

Harry Potter

Jean-Claude Van Damme

Jake Gyllenhaal

Tom Holland

Midden-aarde

Guillermo del Toro

Michael B. Jordan

Tom Hanks

Margot Robbie

Transformers

Russell Crowe

Christian Bale

Fast & Furious

Jennifer Lawrence

Chris Pratt

Martin Scorsese

Jamie Foxx

Robert De Niro

Al Pacino

DC Extended Universe

Angelina Jolie

Nicolas Cage

Liam Neeson

Denis Villeneuve

Ridley Scott

Laurence Fishburne

Charlize Theron

Chris Evans

Brad Pitt

Marvel Cinematic Universe

Morgan Freeman

Tom Hardy

David Fincher

Jason Statham

Arnold Schwarzenegger

Bruce Willis

Hugh Jackman

Samuel L. Jackson

Sylvester Stallone

Joaquin Phoenix

Brie Larson

James Cameron

Will Smith

Tom Cruise

Sci-fi films

Keanu Reeves

Peter Jackson

Steven Spielberg

Johnny Depp

Dwayne Johnson

Robert Downey Jr.

Superheldenfilms

Christopher Nolan

Scarlett Johansson

Denzel Washington

Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Er is maar 1 beste PotC film en dat is Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De rest is bagger.

Count Vertigo

Avatar

Ik vind het design van de Davy Jones en zijn crew wel erg origineel. En het heeft ook nog wel een paar mooie muziekstukken opgeleverd.

Vind je deel 2 en 3 dan ook niet vermakelijk, Master Of Films? Ik meen me te herinneren dat je vond dat Jack Sparrow te centraal stond.

Ereptile

Avatar

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl blijft ook de beste, maar Dead Men's Chest vind ik toch een perfecte sequel!

Davy Jones in het 2e deel vind ik geweldig als personage. Ze hadden Davy Jones gewoon moeten laten voor wat hij was aan het eind van de 2e film en deel 3 al Blackbeard moeten introduceren of zo. At World's End vond ik niet echt geweldig.

Dukat

Avatar

Alleen deel 1 was leuk.
Grappig dat de buitenlandse piraten opeens allemaal Engelse mannen zijn. Ik bedoel, de kapitein van de Vliegende Hollander (toch Nederlands verhaal en schip) en Barbarossa (was in het echt een Turk) waren meteen maar Engels.

Gigan72

Avatar

Deel 1 is de beste
Deel 4 het slechtste

Brein8998

Avatar

Ik zou ze zo ranken van beste naar slechtste:

1, 2, 3, 4, 5.

milo007

Avatar

De laatste was vooral slecht omdat Jack overkwam als een domkop die dom doet ipv een slimmerik die zich bewust dom voordoet. Voorts vind ik Pirates nog steeds een zeer leuke franchise, vooral de eerste 3 waren geweldig.

Artificialis

Avatar

Daar ben ik het niet mee eens, ik vond On Stranger Tides de slechtste. En ik vond Salazar een aanzienlijk betere schurk dan Blackbeard. De mensen die 1 goed vonden en 2, 3, 4 en 5 meteen slecht hebben een ongenuanceerde visie op deze franchise.

noah81

Avatar

Vond ze allemaal vermakelijk, soms moet je niet te serieus naar zulke films kijken. Deel 1was uiteraard wel de beste.

RoberPaulsen

Avatar

@MoF helemaal mee eens. Pas nog een keer allemaal gezien. Deel 1 is grappig en vermakelijk. De delen erna zijn gewoon een bende

horizon

Avatar

Toffe film serie gebaseerd op Monkey Island.

Op volgorde:
Curse of the Black Pearl
Dead men tell no tales
Death men chest
At world's end
On stranger tides

chefry1983

Avatar

Het probleem met de latere films is dat Jack sparrow van bijfiguur naar hoofdfiguur ging en dat was fout. En zijn grappen en grollen werden teveel herhaald in elke film.
Daarom is deel 1 de beste!!

Bigds9fan

Avatar

Heb deel 1 gezien die was matig. Deel 2 was beter maar te rommelig.

De rest waag ik me niet eens aan.

mcdaktari

Avatar

Inderdaad de eerste is wel aardig maar ik heb nu toch moeite om hem helemaal tot het einde te kijken. Ik was onlangs van plan om de hele reeks nog eens te kijken maar heb met tegenzin het eerste deel gekeken en ben er toen toch maar mee gestopt.????

Amme

Avatar

Van goed naar slecht:1,...........2,3,4,5 ,

NieuwsFilm

meest populair