American History X (1998)

Violence as a way of life.

discussie

192 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Uistekende film met Edward Norton en Edward Furlong die meer dan goed acteerwerk leveren. Een film met een boodschap maar of die boodschap ook aanslaat bij de doelgroep (kansloze jongeren die boos op alles en iedereen zijn - nog steeds erg actueel) is een vraagteken. Het heeft meer iets van een documentaire in zekere zin. Aanrader. 9/10

Frietgezicht

Avatar

baas "Is er iemand hier die toevallig ook Menace 2 society heeft gezien?
American History X is een goede film, maar de originaliteit vond ik toch tegenvallen, ik moest constant denken aan Menace 2 Society, die ik persoonlijk beter vind."


Ik heb Menace to Society wel 10 keer gezien maar zie nog de overeenkomsten niet met deze film.

hansbeer

Avatar

Steengoeie film met een heel goed verhaal, heftige scenes, en briljant acteerwerk van vooral Norton die echt tot de top behoort. Regelmatig over de grens, bijv. ook de dialoog over Rodney King. En tsja de stoeprandscene....zelden hou ik de hand bij m'n gezicht... Mooie flashbacks en einde;

8 sterren !

Poezebeestje

Avatar

Heeft veel indruk op mij gemaakt deze film. Het stukje dat de man op de stoeprand zn nek wordt gebroken vergeet ik nooit weer..

baas

Avatar

Is er iemand hier die toevallig ook Menace 2 society heeft gezien?
American History X is een goede film, maar de originaliteit vond ik toch tegenvallen, ik moest constant denken aan Menace 2 Society, die ik persoonlijk beter vind.

Aston

Avatar

Een behoorlijke heftige film met een steengoede Edward Norton. Overigens vond ik de douche scène heftiger dan de stoeprand scène. Maarja, als die stoeprand scène wel duidelijk in beeld kwam had het iets anders gelegen.

Lemurian

Avatar

Mooie film, goed verhaal en goed acteerwerk.(stoeprandscene vond ik gruwelijk, maar liet wel zien hoe ver iemand kan gaan voor zijn idialen en dat maakt de film wel sterk)
Van begin tot eind een boeiende film

Galu

Avatar

Vond dit een film om snel te vergeten.

gg_kelly

Avatar

Galu "DOMME FILM !!!!"


waarom dom? Het is een verhaal wat goed in elkaar gezet is, goed geacteerd. Misschien niet iedereen zijn smaak, maar dom? nee alles behalve dat

Empolino

Avatar

Geweldige film. Goed geacteerd, en laat inderdaad een diepe indruk achter. Prachtig neergezet!

Calvani

Avatar

Echt een hele goeie film. Geweldig geacteerd van Norton. Een enorm krachtige film.
Maar hij is niet echt leuk om nog eens te gaan kijken, vind ik. Eigenlijk kies ik nooit voor deze DVD als ik er 1 uit de kast pak om te gaan kijken. Zo goed is ie.

cassandra

Avatar

Best film ever!! goede verhaal lijn ik zeg ckerweten kijken!!

BlackMeTaL

Avatar

Het staat ook in mijn TV-Gids, erg jammer. Toch maar even de DVD binnenhalen.

Languh

Avatar

Ik denk eerder domme filmtotaal...
ik heb nl nog geen enkele keer een aankondiging gezien op tv voor american history x

CASINO

Avatar

WTF hij komt niet eens.. ik zie mel gibson.. pffffffffffff domme veronicaaaaa :(

JJH

Avatar

Wat een verschikkelijk geweldige goede film is dit zeg. Hij staat erg hoog in mijn persoonlijke top 3. In het begin stond het me tegen maar de boel draait zo fantastisch om!

Cee van Lleef

Avatar

Tomshihan "My eyes have seen the glory of the trampling at the zoo, we've washed ourselves in niggers blood and all the mongrels too, we've taken down the zog machine Jew by Jew by Jew, the white man marches on!

Ik ben zelf helemaal niet racistisch maar ik vind dit toch een chill nummertje. Het is inderdaad een goede film die je gewoon een keer gezien moet hebben. Maar een 8,6 vind ik ook wel iets hoog.
[rating 4]"


Ach ja, het Horst wessel lied heeft ook een mooie melodie hè? Ook best een chill nummertje.

merijnsa

Avatar

Goeie film waar een hoop mensen verkeerd naar kijken omdat de antagonist de anti-held is. Dat komt in iedergeval naar boven als ik hier en daar reacties lees.

Is dat trouwens waar dat Norton de film een recut heeft gegeven om zichzelf meer screentijd te geven?

WizardOfOss

Avatar

Iets zegt me dat bovenstaand bericht niet lang zal blijven staan...

Iedereen met een IQ lager dan zijn/haar leeftijd ergens ver weg stoppen, daar heeft de maatschappij een heel stuk meer aan.

BillyBlack

Avatar

geertvdheide "Het heeft hier vast al eerder gestaan, maar het originele script eindigde anders dan de uiteindelijke film, namelijk: met een extra scene waarin Derek zijn hoofd weer kaal scheert na de dood van zijn broertje, en dus weer skinhead wordt.. [rating 4]"


Waarom hebben ze die scene dan uit de film gehaald? Dat was pas écht een einde geweest wat je bijblijft...

sephiroth1986

Avatar

Ik vind de film niet overschat, en vind dat de film als een blok staat. Er wordt sterk in geacteerd, en de muziek is erg krachtig in de film en het verhaal spreekt mij ook aan!!!

Dat er geweldadige scenes in zitten, en dat er inderdaad mensen zijn die de film DAAROM goed vinden, zegt voor mij niks. Ik vind de film zelf gewoon SUPERgoed!!!

vanB

Avatar

WoUtoMatiC "Ik irriteer me ook aan onleesbare reacties. Maar alle commentaar daarop is nog veel irritanter. :E"


Cee van Lleef "Met uw kennis van de Nederlandse taal is niets mis blijkbaar. :E"


Als er niets mis was met zijn kennis van de Nederlandse taal dan had hij niet geschreven dat hij zich irriteerde maar dat hij zich ergerde aan onleesbare reacties.

geertvdheide

Avatar

Ferdie88 "Wat een gaar commentaar op deze film. Volgens mij kwam het echt niet door de zwarte kerel met een laken. Dat was slechts 1 van de vele factoren waardoor hij tot inzicht kwam dat hij er mee kapte"


Dat dacht ik dus ook net. Vrij kort door de bocht die kritiek. Hij heeft jaren gehad om na te denken en heeft natuurlijk wel heel wat meer meegemaakt in de gevangenis dan alleen dat voorval met dat laken. Die scene was meer symbolisch voor de hele omschakeling denk ik.

't Is gewoon een erg goede film, die je aan het denken zet en je bijblijft. Wat mij betreft één van Norton's beste prestaties en één van de beste films over rassenhaat.

Het heeft hier vast al eerder gestaan, maar het originele script eindigde anders dan de uiteindelijke film, namelijk: met een extra scene waarin Derek zijn hoofd weer kaal scheert na de dood van zijn broertje, en dus weer skinhead wordt.. Ook heeft Norton de film opnieuw geknipt om zichzelf meer screentime te geven. Das dan wel weer jammer...

[rating 4]

Ferdie88

Avatar

Wat een gaar commentaar op deze film. Volgens mij kwam het echt niet door de zwarte kerel met een laken. Dat was slechts 1 van de vele factoren waardoor hij tot inzicht kwam dat hij er mee kapte

emperor

Avatar

Laatst nog gezien..erg indrukwekkende film.
Zeker aanrader!
Deze blijft hangen..teken van een kwaliteits productie.
Vereist wel een enig inzicht in de film..B-) O+
[rating 5]

Filmwolfje

Avatar

Een zwarte medegevangene met humor die tijdens het opvouwen van de was een laken laat fungeren als Ku Klux Clan-kap is voldoende onze anti-held tot inzicht te brengen.


Uhm.... volgens mij waren het de foute Neo-Nazi's in de gevangenis die zijn ogen openden...

Eerlijk

Avatar

Goede film. Mist impact als je em vaker kijkt

Cee van Lleef

Avatar

WoUtoMatiC ""graag" impliceert dat het om een verzoek gaat."


Met uw kennis van de Nederlandse taal is niets mis blijkbaar. :E

Pres

Avatar

Het is nooit te laat om het te leren. Wat is er mis met een poging wagen om iemand te corrigeren? Heb je de film wel gezien? ;)

WoUtoMatiC

Avatar

"graag" impliceert dat het om een verzoek gaat.

Cee van Lleef

Avatar

WoUtoMatiC "Wanneer houdt dat gezeik over goed Nederlands nu eens op. Tegenwoordig lees je onder iedere post 'Leer Nederlands' of de D-tjes en T-tjes worden verbeterd. Ik irriteer me ook aan onleesbare reacties. Maar alle commentaar daarop is nog veel irritanter."


* Reacties graag in normaal en correct Nederlands schrijven. (geen SMS-taal etc...)

WoUtoMatiC

Avatar

Cee van Lleef "Ten eerste werd de film op zondagavond uitgezonden, dus op maandag zeggen dat je hem gaat kijken (tenzij op dvd) is een beetje raar. Ten tweede kun je je tijd wellicht beter besteden aan het bijspijkeren van je kennis der Nederlandse taal."

Wanneer houdt dat gezeik over goed Nederlands nu eens op. Tegenwoordig lees je onder iedere post 'Leer Nederlands' of de D-tjes en T-tjes worden verbeterd. Ik irriteer me ook aan onleesbare reacties. Maar alle commentaar daarop is nog veel irritanter.

Cee van Lleef

Avatar

seemann "prachtige film maar krijg bij het kijken. toch wel een beetje last van me mond:p

ga em wel kijken"


Ten eerste werd de film op zondagavond uitgezonden, dus op maandag zeggen dat je hem gaat kijken (tenzij op dvd) is een beetje raar. Ten tweede kun je je tijd wellicht beter besteden aan het bijspijkeren van je kennis der Nederlandse taal.

seemann

Avatar

Prachtige film maar krijg bij het kijken. toch wel een beetje last van me mond:p

ga em wel kijken

Meninho

Avatar

Best wel een goede film hoor, maar wel overrated. goed acteerwerk, maar het verhaal is me wat te gemakkelijk. zoals de voorpagina al haarfijn analyseert: het gaat wel heel makkelijk van slecht naar goed. Niettemin, wel een goede film maar ik heb het idee dat het cijfer met name zo hoog is wegens die gruwelijke toeptegel scene die je maag doet omdraaien.

Pres

Avatar

Op wat voor soort actie precies had je gehoopt dan?

dexxa007

Avatar

Zeer indrukwekkende en diepzinnige film. Mooi acteerwerk en goeie acteurs.
En natuurlijk de wereldwijd bekende scene van de neger op de stoep he...

Ik had eerlijk gezegd wel een klein beetje meer actie gehoopt. Kijk hem voor het verhaal, niet voor de actie.

Mijn Rating: [rating 4.5]

riv

Avatar

Super film! Met edward furlong :9

lulligvoorje

Avatar

Edward is erg sterk in deze film. Letterlijk en figuurlijk. Dat alleen is al een hele prestatie, omdat hij normaliter fysiek niet echt een imposante indruk maakt. Indrukwekkende film met een aantal onvergetelijk harde scenes en een enorm voelbare spanning. Moet je gewoon gezien hebben.

Je kunt Edward hier beluisteren, vooral over Down In The Valley. Wel boeiend.

Symb-watcher

Avatar

Yeah, eindelijk is hij er weer op. Kan ik hem eindelijk zien. Ben zeer benieuwd Smiley face

In heb een paar dagen geleden 25th hour gezien en was wederom onder de indruk van Norton. Hij blijft me verbazen. Echt een prachtig acteur. Ben benieuwd hoe hij in deze film zijn persongage tot leven brengt.

[ g r a s ]

Avatar

2004 ""wordt beïnvloedt" moet "wordt beïnvloed" zijn natuurlijk...

Voorbeelden:
"Hij beïnvloedt de loop der geschiedenis"
"De loop der geschiedenis wordt door hem beïnvloed""


Lees jij weleens reacties van anderen? Dan val je minder in herhaling. Dat is stijltechnisch ook beter leesbaar.

darkness

Avatar

in het originele script stond derek na de moord op zijn broertje zijn hoofd kaal te scheren in de badkamer.

2004

Avatar

Emir "Damn wat is FT slecht in korte samenvattingen.."

En ze kunnen blijkbaar niet spellen ook...

FT "Danny Vinyard wordt beïnvloedt door z'n oudere broer, de skinhead Derek."

"wordt beïnvloedt" moet "wordt beïnvloed" zijn natuurlijk...

Voorbeelden:
"Hij beïnvloedt de loop der geschiedenis"
"De loop der geschiedenis wordt door hem beïnvloed"

[ g r a s ]

Avatar

Emir ""besluit Derek een aantal mensen, waaronder z'n broertje, een lesje te leren."

Nu klinkt het alsof hij zijn broertje gaat vermoorden. Damn wat is FT slecht in korte samenvattingen.."


Dus volgens jou is iemand een lesje leren hetzelfde als iemand vermoorden?

ariferdem06

Avatar

Mooie film maar jmmr genoeg een dramatische einde:'(

chuz

Avatar

Emir ""besluit Derek een aantal mensen, waaronder z'n broertje, een lesje te leren."

Nu klinkt het alsof hij zijn broertje gaat vermoorden. Damn wat is FT slecht in korte samenvattingen.."


Zo is het ook omschreven op de doos van de video. Dit is een crpyptische omschrijving bedoelt om mensen op het verkeerde been te zetten.

chuz

Avatar

Deze kan weg. Mij lukt het niet.

Crveni Luk

Avatar

Emirrr, hoe is ie...?

Emir

Avatar

"besluit Derek een aantal mensen, waaronder z'n broertje, een lesje te leren."

Nu klinkt het alsof hij zijn broertje gaat vermoorden. Damn wat is FT slecht in korte samenvattingen..

mpfr

Avatar

"Danny Vinyard wordt beïnvloedt door z'n oudere broer"

wordt beïnvloedt?

Axeqlusive

Avatar

Echt een geniale film, mijn kennismaking met Edwart Norton... en jammer dat Edward Furlong zijn talent opsnuift e.d.

Heb hem afgelopen weekend samen met mijn ouders gekeken, mijn moeder liet er haar handwerk voor liggen, dat zegt heel wat haha

Klassiekertje!

[ g r a s ]

Avatar

Een erg goede, maar ook beangstigende film. Tis dichterbij dan je denkt in het echte leven. Goed acteerwerk van de beide Edwards.
Moet je gewoon in je kast hebben staan als filmliefhebber, want die koop je op iedere hoek van de straat voor 5 euro.
Klapper is toch wel de sterfscene op de stoeprand Gatver, ik krijg er weer kippevel van!

geertvdheide

Avatar

Deze film kan ik echt aanraden. Het plot, het acteerwerk, de regie, het camerawerk, de gekozen thema's, het drama, alles is zeer goed verzorgt. Er zijn enkele shockerende scenes, maar laat dat je er niet van weerhouden om de film te zien, iedereen zou dit gezien moeten hebben. Klassieker!

Nina

Avatar

Deze film heeft zeker een grote indruk achtergelaten...sommige scenes waren zo shockerend dat ik er gewoon niet naar kon kijken...een hele goeie film, maar ik hou er wel altijd een naar gevoel aan over...

breul

Avatar

Goeie film,spannend,en zeer de moeite waard.
goeie spelers.

hermit elephant

Avatar

einstein "allemaal heel interessant. Als jullie nu samen met Hermit gaan discussieren op stormfront.org, dan is hier weer ruimte voor on topic spul..."

Ze hebben daar in elk geval opvattingen over de Islam die meer stroken met de jouwe dan je hier ooit zult vinden...
Maar goed, on topic:
Leuk geprobeerd, maar op mij komt de "bekering" van Derek niet geloofwaardig over. Te snel, te radicaal, te simpel. En dat allemaal omdat 'ie één aardige zwarte man ontmoet en omdat hij wordt verraden door een stel criminelen die voor skins doorgaan.
Aardig anti-racisme pamflet, en een mooi podium voor de acteertalenten van de beide Edwards, maar de hype niet waard.

Stok

Avatar

Als je deze film ziet is het toch jammer dat die Furlong zijn acteercariere (en leven) vergooit, want het is echt een heel groot talent.

einstein

Avatar

Allemaal heel interessant. Als jullie nu samen met Hermit gaan discussieren op stormfront.org, dan is hier weer ruimte voor on topic spul...

Vlappie

Avatar

Ik heb gehoord dat het merk lonsdale al in sommige landen is verboden omdat het geascossieerd ( weet ik veel hoe je het schrijft ) word met racisme....

Pimsel

Avatar

FuzzyWuzzy "Zo wordt het merk Lonsdale ook meteen gelinkt naar rascisten wat ten onrecht is.
Lonsdale is gewoon een bokskleding merk.
Dat de rascistische jongere alleen die merk dragen waardoor mensen denken dat iedereen die Lonsdale draagt meteen rascistisch is, is diep triest...
Snap ook niet echt waarom ze dat merk hebben gekozen. Lonsdale werd namelijk ook gedragen door Cassius Clay ook wel bekend als Mohammed Ali.
(Echte skinheads zijn niet rascistisch)"


Volgens mij is het als de jas er overheen hebben hangen je dan ipv "Lonsdale" nog maar "nsda" zit staan wat dan weer lijkt op nsdap

hermit elephant

Avatar

Als je de moeite zou nemen om de tekst in die link even door te lezen zou een aantal van je vragen wellicht beantwoord zien...

FuzzyWuzzy

Avatar

hermit elephant "Voor wie toch nog een beetje nuance zoekt is het misschien goed om te weten dat skinhead en racist/fascist geen termen zijn die je zomaar door elkaar zou moeten gebruiken. Ik ben zelf jaren skinhead geweest, compleet met Doc's en bretels, maar ik heb een uitgesproken afkeer van alles wat riekt naar racisme en andere vormen van discriminatie. Helaas zijn er altijd, in het 'linkse' en in het 'rechtse' kamp, genoeg mensen die alleen maar op het uiterlijk af gaan en iemand daarop veroordelen en in een hokje stoppen.

Deze link biedt overigens een aardige samenvatting van het skinhead-fenomeen."


Zo wordt het merk Lonsdale ook meteen gelinkt naar rascisten wat ten onrecht is.
Lonsdale is gewoon een bokskleding merk.
Dat de rascistische jongere alleen die merk dragen waardoor mensen denken dat iedereen die Lonsdale draagt meteen rascistisch is, is diep triest...
Snap ook niet echt waarom ze dat merk hebben gekozen. Lonsdale werd namelijk ook gedragen door Cassius Clay ook wel bekend als Mohammed Ali.
(Echte skinheads zijn niet rascistisch)

hermit elephant

Avatar

WoUtoMatiC "Ach ja, hokjesdenken. Als je een jurk aantrekt word je al meteen als travestiet gezien.

Waar gaat het heen met de wereld."

Ik snap je even niet... Volgens mij bedoelen we het zelfde! Ik verzet me juist tegen het hokjesdenken, in dit geval t.o.v. skinheads. En die link verwijst wellicht naar een 'foute' site, maar het gaat toch om de inhoud van het bericht???

WoUtoMatiC

Avatar

Ach ja, hokjesdenken. Als je een jurk aantrekt word je al meteen als travestiet gezien.

Waar gaat het heen met de wereld.

hermit elephant

Avatar

WoUtoMatiC "lekker linkje ook, stormfront.org :N"

Liever een goede tekst op een foute site dan andersom. Heb je ook nog wat gelezen, of staat de morele censuur van je PC het bezoeken van foute sites niet toe?

WoUtoMatiC

Avatar

Lekker linkje ook, stormfront.org :N

Rolo

Avatar

rainmaker "Zekers goede film. Sterke rol van Edward Norton. Alhoewel hij bij 25th hour iets minder was, vond ik hem daar ook wel goed. Er zijn maar weinig acteurs die zo goed een personage kunnen neerzetten.
"

Helemaal mee eens, al bekijk je de personages eens van:

Fight club
American History X
Italian Job
25th hour

Hij kan erg goed personages weg zetten en dat kunnen er inderdaad niet veel. Edward Norton is daarom ook 1 van mijn favoriete acteurs....

one2manny "Luuk

Ik ben door een foutje van moeder natuur sinds mijn negende kaal, en door alles over een kam scherende oenen zoals jij meerdere keren als rasist bestempeld en zelfs een keer in elkaar gerost door een paar (7) antilianen. die dachten dat ik een skinhead was.

Bedankt voor deze leuke reactie."

Tja je begrijp best waar hij het over heeft, mensen die kanker hebben en chemotherapie hebben gehad zijn ook niet gelijk rasisten. Als jij je hierdoor aangesproken voelt, dan moet je eens aan je achterhoofd krabben.

one2manny

Avatar

Luuk "Ik vind het alleen wel jammer dat de hersenloze, Lonsdale dragende kaalkopjes de slechte elementen uit deze film zien als een soort van voorbeeld voor zichzelf. Ze willen net zo zijn als de hoofdrolspeler terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is geweest van de maker."


Luuk

Ik ben door een foutje van moeder natuur sinds mijn negende kaal, en door alles over een kam scherende oenen zoals jij meerdere keren als rasist bestempeld en zelfs een keer in elkaar gerost door een paar (7) antilianen. die dachten dat ik een skinhead was.

Bedankt voor deze leuke reactie.

Zeurdoos

Avatar

travolti_jr "kortom meesterlijk"

zztuning "masterlijk"

Master "Wou ik net zeggen 8-)"

Gotenks "deze film is gewoon THA BOMB"

Emilia46 "ONWIJS GOED"


Een beetje argumentatie kan geen kwaad....

Ann McDunn

Avatar

Héél goede film, goed verhaal, verfilming is uitstekend, maar wie heeft deze film eigenlijk niet gezien? Toch niet, dan kijken, het is in ieder geval een aanrader.

Gotenks

Avatar

Deze film is gewoon THA BOMB

Master

Avatar

zztuning "masterlijk"
Wou ik net zeggen 8-)

rainmaker

Avatar

Zekers goede film. Sterke rol van Edward Norton. Alhoewel hij bij 25th hour iets minder was, vond ik hem daar ook wel goed. Er zijn maar weinig acteurs die zo goed een personage kunnen neerzetten.

Faith

Avatar

Dit is een hele goeie film!! Als je hem nog niet hebt gezien moet je hem zeker weten gaan kijken!!

Rolo

Avatar

Ik zal het bijna een meesterwerkje noemen, maar dat doe ik net niet. Hij is iniedergeval erg goed. Mooi verhaal en prima gefilmt.

Vlappie

Avatar

Zeer goeie film... een neo die zich bekeerd.. kan niet beter

WoUtoMatiC

Avatar

Ach ja, Tony Montana is ook populair

Luuk

Avatar

Ik vind het alleen wel jammer dat de hersenloze, Lonsdale dragende kaalkopjes de slechte elementen uit deze film zien als een soort van voorbeeld voor zichzelf. Ze willen net zo zijn als de hoofdrolspeler terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is geweest van de maker.

dalien

Avatar

Echt een van de beste films! Ik vond 't echt een bizar verhaal... Helemaal die 1e x. Ik zat ook echt met open mond te kijken.

Zeker het kijken waard voor de 6e keer!

jacq

Avatar

Weer op TV, blijft een geweldige film waar ik het ook wel degelijk koud van kreeg hoor.

Maar ben het ook helemaal met supagroova en Claar eens.

Claar

Avatar

supagroofa "Ik vind het trouwens wel een sterke film, daar niet van.

Wel vond ik dat de ommekeer van Norton's karakter verdomd snel ging en zijn redenen hiervoor blijven vaag; De gevangeniservaring is naar mijn idee niet echt goed uitgewerkt. Verder vond ik de film vrij doorzichtig, de structuur is overduidelijk; Er moeten bepaalde dingen aan de orde worden gesteld, en dat wordt dan ook scene voor scene afgelopen. Door deze lineaire vertelling krijg ik beetje een gehaaste indruk. Om het gezeik compleet te maken: het einde was wat mij betreft weer erg conventioneel.

Maar het blijft bij tijd en wijle indrukwekkend, ik kan niet anders zeggen. Ik klink waarschijnlijk wat negatief omdat deze film naar mijn idee de potentie had nog veel meer te kunnen zijn, met een impact à la Taxi Driver, ik noem maar wat. En dat heeft ie gewoon niet."Ik ben dat met je eens. Maar toch een heftige film. Realistisch?

vdmolenveen

Avatar

Mooie film....heb hem hier liggen op dvd :Y

JeXus

Avatar

The Lunatix Project "Dan moet je tog zeker ff naar The Usual Suspects en naar The Score kijken!! nog meer krediet :W":| The Usual Suspects :|

Hoe komt ie erop! :}

[edit: je smiley-enthousiasme iets beschaafder gemaakt]

Hmmer86

Avatar

2 woorden , geweldige filmT+) Toen ik de film voor het eerst zag was ik gelijk onder de indruk. Heb em zo vaak gezien dat ik elke scene kan dromen en toch blijft het een geweldige film. Alleen nu word het lastig want ik wil eigenlijk ook wel OZ kijken. Lang leve de zapper:E

Natasja

Avatar

Heb er veel over gehoord.. dus ik ga waarschijnlijk kijken

The Lunatix Project

Avatar

Doet-ie ook niet...


vergis me met kevin spacey..... ben niet zow goed in namen }:

excuse

keyDet79

Avatar

Gaat Furlong nog doorbreken of hoe zit dat?


Ik dacht dat ie al was doorgebroken sinds Terminator 2

Peter

Avatar

Wist niet dat Edward Norton ook in The Usual Suspects speelt :?
Doet-ie ook niet...

FuzzyWuzzy

Avatar

Dan moet je tog zeker ff naar The Usual Suspects en naar The Score kijken!! nog meer krediet :W

Wist niet dat Edward Norton ook in The Usual Suspects speelt :?

The Lunatix Project

Avatar

ik heb pas drie films met Norton gezien (AHX, Fight Club en Primal Fear), hiermee heeft hij voor mij echter een hele hoop krediet opgebouwd...


Dan moet je tog zeker ff naar The Usual Suspects en naar The Score kijken!! nog meer krediet :W

gertklungers

Avatar

Wie van jullie kent hier:

"Pariah"

??deze is, naar mijn mening, beter dan pariah, maar die is ook zeker de moeite waard.

Gny. Sgt. Hartman

Avatar

:W Ik vind het een topper en heb em dan ook op DVD :W

Moviemagic

Avatar

Blijft een toppertje. Vanavond kun je hem tenminste in 1 ruk doorkijken zonder het reclame-gezeik en dergelijke. Heerlijk om te zien dat ook Edward Norton slecht voor je tanden kan zijn. Ga vanavond zeker kijken.T+)

Voila

Avatar

Jammer dat deze film nou zoveel op tv te zien is..brengt de spanning finaal weg.

Wel zeer goede film een topper dus voor diegene die hem nog niet gezien heeft.

aapejong

Avatar


Wel vond ik dat de ommekeer van Norton's karakter verdomd snel ging en zijn redenen hiervoor blijven vaag


Norton begon na te denken over zijn denkbeelden over buitenlanders toen hij in aanraking kwam met zijn zwarte werk maatje. Hij kwam er nu langzamer hand achter dat het ras van een mens eigenlijk onbelangrijk is. Hij moest geloof ik 2 jaar zitten. En pas na +- 1 jaar begon hij zijn fouten in te zien. Dus zo snel ging dat nou ook weer niet.


ik klink waarschijnlijk wat negatief omdat deze film naar mijn idee de potentie had nog veel meer te kunnen zijn, met een impact à la Taxi Driver, ik noem maar wat. En dat heeft ie gewoon niet.


Na het kijken van American History X was ik
echt een tijdje stil. dit in tegenstelling tot taxi driver
wat ik ook wel een goede film vind, maar naar mening
iets overgewaardeerd wordt. Maar dat is mijn mening
natuurlijk.

mopi

Avatar

De beste wat er's :W

ash_

Avatar

Edward Norton schijnt de film te hebben ge-re-edit om zijn kop meer in beeld te krijgen. Regisseur Tony Kaye heeft toen geprobeerd zijn naam van de credits af te krijgen en het vaker gebruikte pseudoniem "Alan Smithee" te gebruiken. (Hij kreeg overigens geen toestemming; Hij had zich niet aan de regel gehouden dat je dan ook niet mag uitlaten over je eventuele motieven, of iets dergelijks.)

Ben toch wel benieuwd in welke mate de film is verminkt en hoe de film zou zijn zonder Norton's interventie. Weet iemand hier meer van?


Ik heb hier ooit een docu over gezien. Kaye beweerde geloof ik vooral dat de film gewelddadiger en (daardoor?) realistischer zou worden... Het zou natuurlijk ook kunnen dat Norton heeft ingegrepen omdat het anders bagger zou worden. We zullen het nooit weten.

Poul

Avatar

Idd, hier in nederland wordt volgens mij wel degelijk gediscrimineerd. Het komt denk ik niet zo vaak en zo veel voor als in de film, maar het is tog jammer dat het überhaupt gebeurt ;)

jacq

Avatar

Goh, alweer op TV?? Ik blijf het een hele goeie film vinden. En in Nederland wordt niet gediscrimineerd??? Hmmmmm als jullie het zeggen geloof ik het gelijk hoor, maaruhh ik heb toch andere ervaringen. En Norton vind ik een hele goeie acteur momenteel toch wel een van de beste!!!

furanku

Avatar

Wie van jullie kent hier:

"Pariah"

??

Sol

Avatar

Maar misschien ook helemaal niet? :E


Nee joh, in Nederland wordt nooooit gediscrimineerd.....

Ooit gehoord van die telefoononderzoeken naar sollicitatie in de jaren '70?

vanB

Avatar

Een beetje overdreven om te redeneren dat deze
film ook in nederland relevant is. Als je op dingen
zoals het vreemdelingen beleid doelt, heb je het
volgens mij niet echt begrepen.


Inderdaad; deze film gaar over racisme... En dat komt al sinds alle eeuwigheid over de hele wereld voor.

Kenji

Avatar

idd, hier in Nederland wordt waarschijnlijk wel eens gediscrimineerd
Maar misschien ook helemaal niet? :E

Poul

Avatar

Idd, hier in Nederland wordt waarschijnlijk wel eens gediscrimineerd, maar zo erg heb ik het nog nooit gezien, gelukkig niet ;)

aapejong

Avatar

Indrukwekkende, helaas ook voor Nederland anno 2004 pijnlijk relevante film, die verfrissend on-Hollywoodiaans is in zijn aanpak, bijna Europees in zijn somberheid. Boeiend, maar niet echt iets om gezellig met een schaaltje borrelnootjes bij de hand naar te kijken, dit is een film om over na te praten.


Een beetje overdreven om te redeneren dat deze
film ook in nederland relevant is. Als je op dingen
zoals het vreemdelingen beleid doelt, heb je het
volgens mij niet echt begrepen.

Wajz

Avatar

Indrukwekkende, helaas ook voor Nederland anno 2004 pijnlijk relevante film, die verfrissend on-Hollywoodiaans is in zijn aanpak, bijna Europees in zijn somberheid. Boeiend, maar niet echt iets om gezellig met een schaaltje borrelnootjes bij de hand naar te kijken, dit is een film om over na te praten.

Stok

Avatar

Shit man deze film komt wel erg vaak op tv zeg

lijkt mission impossible wel

aapejong

Avatar

Voor iedereen die hem de vorige keer gemist
heeft nog een kans. Echt een vette film
met een fantastische edward norton.

En dan te bedenken dat de regiseur absoluut niet
edward norton wou hebben voor zijn rol.
Onbegrijpelijk

cijfer: 4.5/5

sephiroth1986

Avatar

Dit is gewoon een steengoede film.
Edward norton zet hier een fantastische acteerprestatie neer.
Ook waren sommige scenes schokkend (maar we heel goed in beeld gebracht)
Ook de flashbacks in het zwart wit zijn mooi. Normaal stoor ik me aan zwart wit films maar hierbij stoor ik me nergens aan :W :W :W

Vleermuisje

Avatar

geef me maar ray li0tta :D:D

:|

DuttY_r0cks

Avatar

Geef me maar ray li0tta :D:D

Poul

Avatar

Idd, hij is egt een goede acteur, ik heb hem gezien in american history x, the score, fight club, the italian job en in allevier doet ie het egt goed T+) , hij is egt een van mij favo acteurs, enne.... american history x is gwn de beste film ooit!!!!!!!11 zelfs nog beter dan LOTR ROTK!!!!!!!!!!!! :P

svw

Avatar

oja Edward Norton speelt geweldig :E Een betere acteur dan ik ooit had kunnen denken. Omdat hij altijd 1 soort rol speelde... je weet wel.. de loser. Maar hij kan duidelijk meer aan.


in deze film alleen al speelt hij toch twee behoorlijk verschillende rollen, en beide IMHO erg overtuigend :Y

ik heb pas drie films met Norton gezien (AHX, Fight Club en Primal Fear), hiermee heeft hij voor mij echter een hele hoop krediet opgebouwd...

mic-abuser

Avatar

Maar het is niet hard genoeg, niet snijdend, niet extreem genoeg.

Man... heb jij wel gevoel? :?:E

En het was een geweldige film :W

LekkerDoen

Avatar

Oja Edward Norton speelt geweldig :E Een betere acteur dan ik ooit had kunnen denken. Omdat hij altijd 1 soort rol speelde... je weet wel.. de loser. Maar hij kan duidelijk meer aan.

svw

Avatar

Maar het is niet hard genoeg, niet snijdend, niet extreem genoeg.


:?

prachtige film met een briljante rol van Norton.
[rating 4.5]

LekkerDoen

Avatar

Gaap saai

Het idee blijft natuurlijk leuk. Maar het is niet hard genoeg, niet snijdend, niet extreem genoeg.
Dus niet diepgaand... maar leuk voor de simpele moralist onder ons, om eens te kijken naar dat "tuig". Smiley face

Whistler

Avatar

Weer een toppie om naar te kijken......

Alleen die stoeprand......... :X
[rating 4]

Stuffertje

Avatar

Nee, die neemt het ervan.

nummer 10

Avatar

Hé, daar is ie weer...maar deze keer op canvas en dat wil zeggen: geen reclames, shownieuws, piet paulusma en andere tv vervuiling.
Gaat Furlong nog doorbreken of hoe zit dat?

joycie

Avatar

Gewoon een goede film, heb er weer van genoten , en ja hij is soms een beetje hard, maar wel waar...
En de film staat misschien niet in mijn top 5 maar Edward Norton staat absoluut in mijn top 5 TOP ACTEURS!! Die gozer is gewoon geweldig...
Kijk idd maar naar het verschil tussen het karakter in deze film en die in Primal Fear een wereld van verschil en beiden zo ongelooflijk goed geacteerd!

[rating 4]

ennuh neger ,bleekscheet en nikker zijn hele normale woorden hoor , zo noemen we elkaar gewoon in plaats van zwarte en blanke...
Niets vreemds aan , als je je daarin in aangesproken voelt denk je dat het een slecht woord is...
Dus laten we nou eens ophouden met die onzin... :E
Je hebt er uiteraard mensen tussen die het als een slecht woord beschouwen en ook zo gebruiken... maar dat is het niet.

ne·ger (de ~ (m.), ~s)
1 persoon behorend tot één van de zwarte rassen uit Afrika => nikker, roetmop

bleek·scheet (de ~)
1 [bel., inf.] zeer bleek persoon => bleekneus, bleekschijter
2 [bel., inf.] blanke

nik·ker (de ~ (m.), ~s)
1 [bel.] neger

blan·ke (de ~ (m.), ~n)
1 persoon die tot het blanke ras behoort => bleekgezicht, bleekscheet

Dus ...

Groetjes een bleekgezicht :P

Ow en Saartje veel plezier met kijken :+

Saartje

Avatar

Pfffff wat een berichten hier... ik heb de film opgenomen, ga hem dit weekend kijken.

ash_

Avatar

ik zei:

zo, hebben we dat ook weer gehad! :P


O pardon Smiley face

vanB

Avatar

Aangezien mensen hier continu de term blank of zwart gebruiken:
Dit is voor de achterlijke mensen die het nu nog steeds niet door hebben: O+

Een wit iemand is wit omdat ie uit een koud kikkerlandje komt van oorsprong.

Een zwart iemand is zwart omdat ie uit een kokend heet land komt.

Het zijn allebei mensen. Geen negers of bleekscheten. Mensen.


Wt wil je hier nu mee zeggen?

Stok

Avatar

Aangezien mensen hier continu de term blank of zwart gebruiken:
Dit is voor de achterlijke mensen die het nu nog steeds niet door hebben: O+

Een wit iemand is wit omdat ie uit een koud kikkerlandje komt van oorsprong.

Een zwart iemand is zwart omdat ie uit een kokend heet land komt.

Het zijn allebei mensen. Geen negers of bleekscheten. Mensen.


Dat is een mooie jaSmiley face

WoUtoMatiC

Avatar

Ik zei:

zo, hebben we dat ook weer gehad! :P

ash_

Avatar

Zwaar overgewaardeerde film.
Alhoewel ik moet wel zeggen dat ik een paar keer behoorlijk in een deuk heb gelegen "WK stoephangen"bijv. Oja nou zal ik waarschijnlijk wel weer comentaar krijgen van o.a. Kurtz (die altijd met z'n wijze bek iedereen probeert te verbeteren), en van die andere zogenaamde anti facisten. Donder toch op en kijk eerst eens naar je zelf, stelletje hypocrieten! Maar als je zelf niet aan stoeprand hangen doet, dan in die wel een grappige tijd besteding.

Nou eens kijken hoeveel mensen hier weer over vallen.:B


Ik zie het alweer, een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokyo :P

DeGerbil

Avatar

Aangezien mensen hier continu de term blank of zwart gebruiken:
Dit is voor de achterlijke mensen die het nu nog steeds niet door hebben: O+

Een wit iemand is wit omdat ie uit een koud kikkerlandje komt van oorsprong.

Een zwart iemand is zwart omdat ie uit een kokend heet land komt.

Het zijn allebei mensen. Geen negers of bleekscheten. Mensen.

LekkerDoen

Avatar

Heb hier heel vaak zwarte mensen over de vloer gehad en ik weet dat het net zulke personen zijn als jij en ik.


You lucky bastard. Ik heb al allerlei mensen over de vloeg gehad, maar nog nooit zo iemand geweldig als ik >Smiley face

LordOgre

Avatar

Dat het een citaat uit de film was, dat wist ik niet meer toen ik dat zei. Ik heb ook behoorlang getwijfeld of ik er iets over moest zeggen, en de beslissing bleek uiteindelijk niet de juiste te zijn. Alhoewel jouw originele bericht mij nog altijd de indruk geeft dat je zelf de tekst ook graag uitschreeuwt, maar inmiddels heb je dat een beetje opgehelderd. Laten we het bij die opheldering maar houden.


Als dat al zo is, dat ik het graag zou willen uitschreeuwen, dan zou dat komen doordat zwarte mensen hier zo verkeerd worden neergezet in deze film (of misschien naar waarheid, ik weet niet hoe het precies zit daar in amerika). Geef toe, Derek Vinyard wordt als een cool persoon neer gezet en de zwarte jongens die hij afmaakt als de kneuzen en lullo's van de buurt. Ik heb geen hekel aan zwarte mensen (alleen aan de players en de luitjes als snoop dogg etc). Heb hier heel vaak zwarte mensen over de vloer gehad en ik weet dat het net zulke personen zijn als jij en ik.
En de jongen met wie derek in de gevangenis zit doet dan dus ook weer de hele sympathie voor ze stijgen, nadat het zo de grond in is gestampt door de scene met de stoeprand en de jongen die danny lastig valt...

Maar gelukkig iig, dat we opheldering hebben Smiley face

Blade-X

Avatar

Ik heb deze film helaas gemist :'(. Een vriend van me zegt ook dat die goed is... misschien nog ff een keertje downloaden ofzo :E. Maarja ik zal hem nog proberen te zien aangezien er zoveel goede reacties hier zijn :y.

WoUtoMatiC

Avatar

Zo, hebben we dat ook weer gehad!

Voila

Avatar

Die Edward ziet erook als een echte Nationaal-Socialist uit........HEERLIJK!!!!!!!!! :P

Een MUST deze film!

Pieternel

Avatar

Nog lang niet, we hebben wel eens over de honderd gezeten volgensmij...

:Y, bij een van de Star Wars

Colonel_Kurz

Avatar

volgens mij word dit nieuw record van op een film reageren Smiley face maar ik ga hem wel kijken want het is en blijft een goede film
Nog lang niet, we hebben wel eens over de honderd gezeten volgensmij...

BackGround

Avatar

Volgens mij word dit nieuw record van op een film reageren Smiley face maar ik ga hem wel kijken want het is en blijft een goede film

Colonel_Kurz

Avatar

Het was geen misplaatste humor van mij, en ik was ook erg aan het twijfelen of ik dit neer moest zetten, maar heb het uiteindelijk toch gedaan, ookal was ik bang voor dit soort reacties Colonel_Kurtz...

Dus voor iedereen die dit misplaatst vond, mijn excuses daarvoor dan, maar kijk dan deze film niet...
Dat het een citaat uit de film was, dat wist ik niet meer toen ik dat zei. Ik heb ook behoorlang getwijfeld of ik er iets over moest zeggen, en de beslissing bleek uiteindelijk niet de juiste te zijn. Alhoewel jouw originele bericht mij nog altijd de indruk geeft dat je zelf de tekst ook graag uitschreeuwt, maar inmiddels heb je dat een beetje opgehelderd. Laten we het bij die opheldering maar houden.

Stok

Avatar

Mooie film

Miekie

Avatar

Ach maak je niet druk, diep vanbinnen zijn we immers allemaal blank! >Smiley face

LordOgre

Avatar

Hmm misschien is DJ Adolf ook wel wat voor jou. Of wat dacht je van Landser? }:


Ik heb het over de ECHTE hardcore...:| MET GITAREN EN DRUM!!! Geen fucking DJ's. Dat is hardcore voor sukkels, die de naam hebben geript van de echte stroming...

En dan nog, ik heb het over de muziek, niet over de tekst, dus adolf sjmadolf, ik wil gewoon de HARDCORE, niet de tekst... Sjonges, ik moet ook alles 3 keer uitleggen aan sommige mensen... }:

Pieternel

Avatar

Klinkt een beetje raar, je weet niet eens wie ik ben.
Zit niet zo achtelijk te zeuren idioot!

Maar we hebben natuurlijk wel al vaker van je reacties mogen genieten, deze past prachtig in de reeks.... :}

Bascariot

Avatar

ach, we weten wie het zegt


Klinkt een beetje raar, je weet niet eens wie ik ben.
Zit niet zo achtelijk te zeuren idioot!

Sol

Avatar


Het is idd een quote uit de film die me heel erg aansprak, maar dan niet in de zin van rascisme, maar in de zin van hoe Seth op gaat in het hele neo-nazi-gebeuren. (en, toegegeven, ik vind het liedje besides de tekst gewoon cool. Tis gewoon lekker hardcore, wat ik wel waardeer)


Hmm misschien is DJ Adolf ook wel wat voor jou. Of wat dacht je van Landser? }:

ruben

Avatar

Zwaar overgewaardeerde film.
Alhoewel ik moet wel zeggen dat ik een paar keer behoorlijk in een deuk heb gelegen "WK stoephangen" bijv. Oja nou zal ik waarschijnlijk wel weer comentaar krijgen van o.a. Kurtz (die altijd met z'n wijze bek iedereen probeert te verbeteren), en van die andere zogenaamde anti facisten. Donder toch op en kijk eerst eens naar je zelf, stelletje hypocrieten! Maar als je zelf niet aan stoeprand hangen doet, dan in die wel een grappige tijd besteding.

Nou eens kijken hoeveel mensen hier weer over vallen.:B
ach, we weten wie het zegt

Toad

Avatar

Staat niet in mijn Top5 van beste films maar ik ga vanavond denk ik wel kijken. Edward Norton is T+)

[rating 4.0]

Bukowski

Avatar

Zwaar overgewaardeerde film.
Alhoewel ik moet wel zeggen dat ik een paar keer behoorlijk in een deuk heb gelegen "WK stoephangen"bijv[.spoiler]. Oja nou zal ik waarschijnlijk wel weer comentaar krijgen van o.a. Kurtz (die altijd met z'n wijze bek iedereen probeert te verbeteren), en van die andere zogenaamde anti facisten. Donder toch op en kijk eerst eens naar je zelf, stelletje hypocrieten! [spoiler]Maar als je zelf niet aan stoeprand hangen doet, dan in die wel een grappige tijd besteding.

Nou eens kijken hoeveel mensen hier weer over vallen.:B
Het zit je wel hoog. Wil je er over praten? Klik hier

okkie-man

Avatar
Nou eens kijken hoeveel mensen hier weer over vallen.:B


Ik niet, want ieder z'n mening Smiley face

Ik vind het een superfilm T+)

Biedonk

Avatar

Was te verwachten dat bij deze film, van dit soort reacties worden geplaatst :Z

het is gewoon een goed film PUNT

Robin-w

Avatar

okej je gebruikt het woord nikkers wel erg vaak, lijkt er een beetje op of je het leuk vindt:X

Wellicht ben jij mijn ( '.......' ) vergeten en mijn uitleg ervan.
Maar ik wil er wel op doorgaan hoor.
Zwarte onder elkaar sptreken altijd in de term als "Yo niggah" maar als een whiteman het tegen een zwartman zegt is het omdat je het leuk vind :? we zijn in de basic toch gelijk :?

Bukowski

Avatar

och ..och...och, wat zijn we het toch allemaal weer eens dat rascisme slecht is.
wat een nepoprechtheid...
En jij dan? Ben jij de enige echte oprechte rasechte rascist? Please spare me....

justme

Avatar

Nee aan het eind wordt hij ff neergeknalt door zo'n 'nikker' waarbij je de boodschap zou kunnen trekken dat het het niet waard is omdat kennelijk de haat van twee kanten komt.
En Derek zal ook wel denken van nou lekker dan altijd weer die 'nikkers' (om in hun woorden te spreken)


okej je gebruikt het woord nikkers wel erg vaak, lijkt er een beetje op of je het leuk vindt:X

justme

Avatar

LordOgre, is die laatste zin een poging tot misplaatste, mislukte humor, of meen je dit serieus?


okej mister smartpans
die laatste zin is gewoon geciteerd NO BIG DEAL
wil ff kwijt dat iedereen maar zeikt over die ''geweldige stoeprand scene'' je ziet niks en hoort alleen een geluid. Oke wel een geluid waarbij je haren overeind gaan staan. Verder een heel leerzame film over de rasisten die jamer genoeg nog bestaan:N

gert

Avatar

Altijd leuk die mensen, die dikke spoilers in hun commentaar zetten. Ook zijn het altijd weer dezelfde mensen, die graag willen shockeren met hun commentaar; jongens verzin eens iets origineels :B

Maniac

Avatar

Och ..och...och, wat zijn we het toch allemaal weer eens dat rascisme slecht is.
wat een nepoprechtheid...

BeeZZ

Avatar

Vergeleken met wat? Romper Stomper?
Romper tomper en deze film zijn totaal niet te vergelijken...er zit een heel ander verhaal achter...maar inderdaad, Romper Stopmer is wel een stuk extremer...wat hem trouwens niet beter maakt

back on topic: Zelf vond ik dit een zeer boeide film met een geweldige cast, Norton speelt geweldig en Edward Furlong is duidelijk heel erg gegroeid in zijn acteer werk
Goei film met een duidelijke boodschap!

jacq

Avatar

Tja ik vind dat het 'nazi wereldje' juist wel goed wordt weergegeven. Vond het een waanzinnige goede film, maar ja die stoeprand scene vond ik heel erg.

Verder ben ik door deze film een enorme fan van Edward Norton. Hij kan werkelijk ALLES spelen.

vanB

Avatar

Ook al laten ze het nazi wereldje totaal verkeerd zien, vind ik het toch een goeie film.


Kun je uitleggen in welk opzicht het nazi-wereldje verkeerd wordt weergegeven?

rilla

Avatar

Top film, waar we hopelijk nog wat van kunnen leren.

keyDet79

Avatar

edward norton is natuurlijk gewoon een geniaal acteur. [rating 2.5] maar de film boeit niet, te voorspelbaar.. niet extreem genoeg. Jammer want Edward speelt heel goed.


Vergeleken met wat? Romper Stomper?

princesje

Avatar

niet extreem genoeg.


hu? :?

LekkerDoen

Avatar

Edward norton is natuurlijk gewoon een geniaal acteur. [rating 2.5] maar de film boeit niet, te voorspelbaar.. niet extreem genoeg. Jammer want Edward speelt heel goed.

Voila

Avatar

Ook al laten ze het nazi wereldje totaal verkeerd zien, vind ik het toch een goeie film.

Edward Norton, goed acteerwerk! 8-)

Moviemagic

Avatar

Verplichte kost voor de filmliefhebber. Fantastische gecaste Norton weer op dreef. Ga hem zeker weer kijken. T+)

dannyB

Avatar

Deze film moet ik nog steeds zien. Ik hoor van alle kanten dat het een geweldige film is. Ik zal hem dan wel moeten tapen, ik zit in mijn tentamens :(

Ayse

Avatar

Even een tip voor mensen die hem nog niet gezien hebben; kijk hem alleen, maar in ieder geval niet in gezelschap van 'kletsers'.
Vond het een goede film die me even helemaal stil achterliet toen hij afgelopen was.


Precies Smiley face

mirtje123

Avatar

Zeker wel een goede film! Een van myn beste films alles tyden, en kyk m nog heel vaak:Y

Pieternel

Avatar

Even een tip voor mensen die hem nog niet gezien hebben; kijk hem alleen, maar in ieder geval niet in gezelschap van 'kletsers'.
Vond het een goede film die me even helemaal stil achterliet toen hij afgelopen was.

DeGerbil

Avatar

Hij kan het als geen ander, denk maar eens hoe overtuigend hij dat deed met zijn '2' personages in Primal Fear (met Richard Gere).


Inderdaad. Idem Dito in 'The Score', met Robert DeNiro

Michiel

Avatar

De eerste keer dat ik deze film zag maakte hij een verpletterende indruk op mij. Steengoed. De tweede keer dat ik de film zag gebeurde hetzelfde. Dat zijn de echte aanraders.

Dus als je hem nog niet gezien hebt .... een aanrader.


T+)

Sol

Avatar

Zeer goede film.

Heeft echt een diepe indruk op me achtergelaten de eerste keer dat ik hem zag. :W

En Edward Norton is natuurlijk het grootste acteertalent van dit moment. :Y

keyDet79

Avatar

Erg sterke film, die vooral duidelijk maakt hoe achterlijk rascisme is, en vooral ook hoe makkelijk mensen te beinvloeden zijn.

Sterkste punt in deze film vind ik hoe sterk Norton het karakter van Derek Vinyard van zowel voor als na de gevangenis kan neerzetten. Geef hem een bos haar op zijn kop en hij is ineens veranderd van een doodeng figuur in een doodnormaal persoon. Weinig acteurs die dit zo overtuigend kunnen.
[rating 4.5]


Hij kan het als geen ander, denk maar eens hoe overtuigend hij dat deed met zijn '2' personages in Primal Fear (met Richard Gere).

afbeelding afbeelding

boutta

Avatar

Had meer van verw8 had er veel over gehoord

Zegato

Avatar

Dit is echt een van mijn favoriete films, zware 0wnge! :W

[rating 4.5]

HertogJan

Avatar

Sterkste punt in deze film vind ik hoe sterk Norton het karakter van Derek Vinyard van zowel voor als na de gevangenis kan neerzetten. Geef hem een bos haar op zijn kop en hij is ineens veranderd van een doodeng figuur in een doodnormaal persoon. Weinig acteurs die dit zo overtuigend kunnen.
[rating 4.5]


Inderdaad ik vind dat ook wel erg goed gedaan, dat contrast voor en na de gevangenis... En de film maakt maar weer duidelijk wat voor eng wereldje het is, dat van die neo-nazi's...

Echt een hele goede film:

[rating 4.5]

WoUtoMatiC

Avatar

Net geen Alan Smithee film, maar de registeur wil er niet al te veel meer mee te maken hebben.

Goede film wel, beetje deprimerend, maar dat is dan ook de bedoeling.

Wordt (naar mijn mening) hier iets te hoog ingeschat (9.2). Zelf denk ik meer aan een 7.5

Zeurdoos

Avatar

"Dit is de ene met het WK stoephappen, een erg goede film". Ik heb de film gezien en vind deze opmerking best wel misplaatst. Maar goed, ik zal er ook maar niet te zwaar aan wegen.


Tja, da's vaak beter dan je er druk over maken Smiley face

Pres

Avatar

"Dit is de ene met het WK stoephappen, een erg goede film". Ik heb de film gezien en vind deze opmerking best wel misplaatst. Maar goed, ik zal er ook maar niet te zwaar aan wegen.

Happyhenk

Avatar

Ow ja ook nog even on topic: toppertje hoor! [rating 4.5]
En bij mij kwam de boodschap wel over...

Dit was tevens miijn eerste kennismaking met Edward Norton, die is uitgegroeid tot één van mijn favoriete acteurs.

Saartje

Avatar

Nog een kans om een goede film te zien!!!

Zeurdoos

Avatar

Precies, niet te veel aan wegen Kurz...

On-topic: Prima film die een zware indruk achterlaat! [rating 4]

Happyhenk

Avatar

Is toch gewoon een quote uit de film net zoals bij heel veel andere films als reactie wordt geplaatst...

Colonel_Kurz

Avatar

LordOgre, is die laatste zin een poging tot misplaatste, mislukte humor, of meen je dit serieus?

gollum36

Avatar

Dat jullie niet begrijpen dat die scene ons iets duidelijk wil maken... een schokkende film die gelukkig TEGEN racisme is.

James Bond

Avatar

Hee dit is die ene met het WK stoephappen!
Vond ik een erg goed film!

sanisang

Avatar

vond die scene met die stoeprand behoorlijk goor
maar echt buiten dat een goed verhaal T+)

E4L

Avatar

Hey hey hey...beetje rustig aan! :P
Idd een goede film hij staat bij mij ook wel in de top 5 van de beste films ooit! >Smiley face

LordOgre

Avatar

:W:W:W Meesterlijke film, staat toch zeker wel in mijn top 5 van beste films allertijden...

:-S"AND THE WHITE MAN MARCHES ON!!!"